Sydsvenskan och HD förvillar tillsammans med klimatalarmisterna

3
925
Christer Nilsson kritiserar klimatalarmisterna - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson – Foto: Johan Arvidsson

KLIMATDEBATT. Sydsvenskans ledarsida och Heidi Avellan släpper fram det alarmistiska klimathotet. Precis som alla andra gammelmedier inklusive SVT och SR. Och alarmisterna vet att rädda människor ger lydiga människor. Därför vill jag redovisa en annan bild av det ”klimathot” som så ensidigt framställts i SDS/HD 16/8.

Text: Christer Nilsson, historiker, författare | Artikeln refuserades av Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan/HD.

Låt mig först slå fast att jag inte är någon ”klimatförnekare”, för ingen kan väl förneka att vi har ett klimat. Däremot är jag en klimatalarmistförnekare.

FN har gjort ”klimathotet” till sin kanske viktigaste fråga. Och det har varit en medveten politik från de forskare som driver klimatlarmen att det ska vara överdrivet, annars engagerar och skrämmer det inte människorna – och genererar inga forskningspengar. För det handlar om att man just nu rullar sig i pengar. Vilka är då de ekonomiska krafterna bakom klimatalarmismen?

Professor emeritus Ingemar Nordin vid Linköpings universitet svarar på den frågan:

”En beräkning som jag sett är att forskningen om klimathot får ungefär 3000 gånger mer pengar än vad som satsas på projekt som i stället tittar på naturliga orsaker till uppvärmningen, typ solen, havsströmmar och annat.

De allra flesta pengarna kommer från staten i respektive land. Flera miljarder årligen satsas på klimatforskning ”av rätt sort”.

I Sverige delas de ut av olika forskningsråd som MISTRA, FORMAS och VINNOVA. Men även Vetenskapsrådet (VR) är förtjust i forskningsprojekt som tar upp klimathotet. Även en del mindre forskningsfonder bidrar.

I USA satsar olika miljöorganisationer miljontals dollar för att budskapet ska nå ut.

Företag kan också satsa på klimatsmart forskning genom bidrag från miljödepartementet”.

Klimatalarmisterna och godhetsknarkandet

Hundratals forskare har ställt upp teoretiska klimatmodeller som generellt visat sig vara just usla skrivbordsprodukter, verkliga mätningar säger något helt annat. Just nu har man siktat in sig på att 2 graders förhöjning, eller mer, leder till avgrunden. Och här har Sverige intagit en extrem, för att inte säga fanatisk, hållning som saknar motstycke i världen.

Vi är de godaste, vi har det bästa klimatlandet, alla andra kan lära av oss. Och Miljöpartiet har den ”bästa” klimatpolitiken, så varför inte rösta på dem då?

Hur vågar jag säga så, varför sticka ut hakan? Jag anser att varje människa kan bilda sig en egen uppfattning oavsett den ensidiga skrämselbild medierna och politikerna målar upp. Man kan lätt på nätet hitta forskare från olika läger i i klimatlarmsfrågan. Försök – det är mycket intressant. Det går att tänka själv. Sök gärnaLars Bern, teknologie dr, en erfaren klimatforskare, som vågar vara visselblåsare och som vågar tänka högt utanför boxen.

Mer: Video med Lars Bern där han nämner klimathotet

Här några felslut i SDS/HD:s klimatlarm: för mycket koldioxid höjer temperaturen – då smälter all is som flyter i vattnet vid Nordpolen  – och då stiger världshavens nivå och redan 2010 meddelade alarmisterna att Manhattan och halva Florida  skulle vara satta under vatten. Men Arkimedes princip gäller väl som alltid? Om du lägger en isbit i ett glas vatten så höjs inte nivån när den smälter.

I själva verket har världshaven bara stigit med 1-3 mm under de senaste 150 åren. Och samtidigt växer isen runt Antarktis just nu kraftigt samtidigt som den smälter i Arktis. Varför det, kanske någon undrar? Eftersom jag inte är någon klimatforskare så kan jag inte svara på det.

Swisha Christer NilssonNästa felslut: Koldioxid är farligt! Men koldioxiden är ju livets gas. Utan den avstannar fotosyntesen. Det finns de som tycker att man drastiskt ska minska och försöka fånga upp koldioxiden. I dag är koldioxidhalten 0,04 procent i atmosfären. Vid 0,02 procent börjar livet avstanna och när den har kommit ner till 0,01 procent så är vår jord i princip död. Detta vet alla klimatforskare värda namnet. Det tycker jag vore fasansfullt för mina barnbarnsbarn.

Text: Christer Nilsson, historiker, författare

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Göran Värmby
Gäst
29 augusti 2018 kl 10:37

Intressant och motiverat inlägg, även om jag tror att människan har viss påverkan på klimatet. Det groteska är att en öppen debatt inte tillåts. Har jobbat med miljöskydd, energi mm i 48 år, jobbat för Miljömin Dahl, Göran Persson, Naturvårdsverket, f d styrelseledamot och campaigner i Greenpeace mm – och anser att klimatfrågan får alldeles för stort utrymme på bekostnad av den ”kemiska” kontamineringen av människa och miljö, som ju är ett betydligt allvarligare problem. Dvs spridningen och anrikningen av olika persistenta och genotoxiska substanser, varav många syntetiska/onaturliga ämnen – som sker i en stort sett obegränsad omfattning via konsumentprodukter, olika industriella material, mat, läkemedel, bekämpningsmedel, bilavgaser, sopförbränning, avfallshantering, industri- och fartygsutsläpp mm……
Som ger irreversibla effekter på cell- och DNA-nivå, en fara på en helt annan nivå än klimatförändringar, som ju till stor del är en naturlig geologisk meteorologisk process…..
DÄR skulle större åtgärder sättas in – men som nu hindras av den överdrivna satsningen på klimatfrågan.

PS: glömde säga att Lars Bern INTE är någon klimatforskare som Christer N skriver, däremot en mycket kunnig, välutbildad och erfaren expert på miljö, mat, medicin, politik m m. Vet också att han är synnerligen insatt i klimatfrågan.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
29 augusti 2018 kl 13:02

Underbart att det finns sådana kloka personer som dig Christer!

Tyvärr vill “etablissemanget” inte veta av att sanningen om hur det egentligen ser ut sprids ut hos befolkningen.

Politiken idag handlar om att “styra” folket dit man vill. Just detta kallar man för demokrati.

Hua… vakna Sveriges folk!

Erik G
Erik G
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
31 augusti 2018 kl 14:46

Gäääsp ähhhh. nu vaknade jag ju ur min törnrosa sömn. Denna dröm där allt var = sant
Där solen lyste och gräset var så grönt. Ja och så väcks jag in i en lång och plågsam lögn.

Ja ja skulle nog ändå upp.

Tack.

Klotter eller poesi Erik G