Vapenlobbyisten Marinette Nyh Radebo är Försvarsministerns sekreterare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 augusti 2018
- NewsVoice redaktion
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

VAPENINDUSTRIN. Marinette Nyh Radebo som är pressekreterare för Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist visar sig ha ett gediget förflutet som lobbyist för vapenindustrin. DN har granskat Radebos bakgrund och fann att hon arbetat 20 år som lobbyist åt vapenindustrin innan hon blev försvarsministerns pressekreterare år 2014.

Marinette Nyh Rahdebo kan betraktas som en av försvarsminister Peter Hultqvists viktigaste politiska rådgivare i mediefrågor. Hon sitter med i ministerns delegation under resor i Sverige och ute i världen, skriver DN i artikeln: “Försvarsministerns medarbetare har nära kopplingar till försvarsindustrin”.

Rahdebo är aktiv som PR-människa även på Almedalsveckan i Visby. Hennes bolag Machmara PR & Marketing Communication driver där Försvarspolitisk Arena (FPA), där samme Hultqvist deltagit flera gånger, blanda annat som riksdagsledamot sommaren 2014, skriver Nya Dagbladet, som hämtat uppgiftera från DN.

Peter Hultqvist gjorde 11 framträdanden (eller fler) på Försvarspolitisk Arena i Almedalen åren 2015 och 2017.

Det som förefaller underligt är att efter att hon 2014 blev pressekreterare för Försvarsministern överlät hon sitt PR-bolag till sin man och sina söner, trots att alla tre tycks sakna PR-erfarenhet.

DN skriver:

Maken och sönerna har till skillnad från Marinette Nyh Radebo ingen synlig erfarenhet av PR-arbete. Mannen som då blev VD i företaget, har bakgrund som elektriker och arbetar som kontorschef på en elfirma. Den ena sonen studerar i Linköping. På sitt CV på jobbsajten Linkedin titulerar han sig som styrelseordförande i Machmara.

Som andra arbetslivserfarenheter nämns arbete i den lokala Icabutiken, ett kortare vikariat på en restaurang och fyra år som tidningsbud. Den andra sonen, också styrelseledamot, arbetar till vardags på ett fritids”.

Dagens Nyheter fann även att Marinette Nyh Radebo fortfarande är aktiv för Machmara och Försvarspolitisk Arena. Hon stod som kontaktperson för evenemanget i Almedalen 2015 och i ett videoklipp från ett evenemang 2017 framgår att Marinette Nyh Radebo är aktiv.

Nya Dagbladet skriver:

“Försvarsdepartementet ska även gjort reklam för Försvarspolitisk Arenas seminarier via Twitter, även de gånger som försvarsministern inte medverkat. Försvarsdepartementet betalade även Machmara 2016 för ett seminarium på Försvarspolitisk Arena i Almedalen.”

Efter att Marinette Nyh Radebo blivit varse att hon granskats av Dagens Nyheter försattes Machmara i likvidation.

Den 19 juli begärdes Machmara i likvidation. Aktierna hade då sålts till företaget Snabbavveckling AB, ett bolag som mot ersättning tar över bolag så att ägarna snabbt kan få ut sina pengar och omedelbart lämna styrelsen”. – DN

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Så här ser den socialdemokratiska versionen av armlängdsprincipen ut.

    Ingen Sosse verkar ha en aning om eller vilja efterleva den för politiken så heliga regeln om Separation of Duties.

    Detta är ett tydligt exempel på den alltmer tilltagande korruptionen inom Sosseriet, det finns för en sosse inga begränsningar för vad man anser sig kunna göra i sosseriets namn.

    Detta är åtalbart och borde leda till rättslig prövning av åklagaren men då svenskt rättsväsende också är genomkorrupt så kommer ingen rättslig prövning att ske då lojaliteten till pk-eliten är total från rättsvårdande myndigheters sida där Deep State har alla i ett fast grepp.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *