YouTube, Facebook och Apple stängde ner Alex Jones och InfoWars

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 augusti 2018
- NewsVoice redaktion

YouTube, Facebook och Apple valde igår måndag att stänga ned Alex Jones och InfoWars kanaler och podcasts. De sociala mediagiganterna hävdar att Alex Jones sprider näthat och konspirationsteorier, meddelar bla CNN.

Nedlagda kanaler är Alex Jones YouTube Channel, Facebook Alex Jones Channel Page, Facebook Alex Jones Page, Facebook Infowars Page och Facebook Infowars Nightly News. Apple tog ned Jones podcast.

Enligt The Guardian meddelade Facebook följande:

“More content from the same pages has been reported to us – upon review, we have taken it down for glorifying violence, which violates our graphic violence policy, and using dehumanising language to describe people who are transgender, Muslims and immigrants, which violates our hate speech policies.”

Alex Jones är även stämd av anhöriga till offren efter Sandy Hook-massakern i USA. Man anser att Jones hävdat att händelsen aldrig skett.

ArcanumSkolan 2024

Alex Jones anser att nedstängningarna handlar om att cementera massmediernas narrativ.

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nja… Det var länge sedan jag håll på med teknik och programspråk är inte min starka sida. Men det verkar som om giffarnas sökväg inte är https och det är därför som det gröna låset inte lyser vid laddning av själva roten (https://newsvoice.se/) som exempel URLhttp://media.newsvoice.se/2014/12/motordoctor.se-300×200.gif
  Märk väl att det annonsen inte laddas med https. Är det orsaken så är det en skitsak. Äventyrar inte säkerheten.

  Bra förslag att satsa på en egen server, stående i deras serverhall. Har jag tycket hela tiden.

 • Ale 09:28

  “Men om då är fallet, behövs bara 25 illvilja uppkoppling i så fall.- Inte så svårt att få till kanske.”

  Normalt när VoF attackerar i flock brukar de kunna mobilisera 20-30 personer. Just saying.

  “Newsvoice behöver tillskott av duktiga tekniker. Borde finns en hel drös av dem som är villiga att ställa upp gratis.”

  Exakt. Du är en av dessa. Låt oss diskutera detta.

 • detta hände bara någon dag efter att Jones intervjuade Hollywood-insidern och visseblåsaren Isaac Kappy, som kopplar flera tunga namn, såsom Steven Spielberg, Tom Hanks och Robert De Niro, med pedofili.

 • “Nu ligger Newsvoice på tredje plats med Vof:s kritiska information om Newsvoice på första plats.Vad beror detta på? Är det Google som härjar eller beror problemet på annat – webbhotellet eller dylikt”?

  Har noterar samma fenomen Det här handlar om lite olika saker. Fördjupar man sig i felmeddelandena anger dem att fler än 25 samtidigt krypterade uppkopplingar (SSL – https) är orsaken till svårtillgängligheten. Databasstrul ett annat. Är dock lite tveksam till det? Har följt NW under många år och nog har fler än 25 personer varit uppkopplade samtidigt, även efter att SSL-krypteringen infördes. Men om då är fallet, behövs bara 25 illvilja uppkoppling i så fall.- Inte så svårt att få till kanske. Certifikatet är giltigt samt är ett betrott servercertifikat, men någonstans på vägen brister det och hela kedjan är inte krypterad vid själva roten https://newsvoice.se/ Sedan att Google har nerprioriterat NW är mer som en nålstick. Det är inte så svårt för ett proffs att bearbeta en search engine.

  Newsvoice behöver tillskott av duktiga tekniker. Borde finns en hel drös av dem som är villiga att ställa upp gratis.

 • Utmärkt exempel på progressiv PR. Något större distraktionsevent närmar sej med stormsteg, och Infowars som altmedia kommer antagligen att få äran att informera om detta. Givetvis styrt av de få kapitalstarka som idag lägger sina “nyheter” i allmänpressen. Intressanta tider minsann.

 • Sedan ca två veckor tillbaka så är det väääldigt svårt att komma in på Newsvoice hemsida. Man möts av informationen om att “Ett fel uppstod vid anslutning till databasen”.

  Kommer man sedan väl in, efter ihärdigt arbete, och försöker att klicka på artiklar så uppstår igen väääldiga problem då man möts av informationen: “Ett fel uppstod vid anslutning till databasen”.

  Om jag vore helt obekant med Newsvoice så skulle jag ge upp vid detta kompakta mostånd. Innan dessa problem startade så kom Newsvoice hemsida längst upp bland sökningarna. Nu ligger Newsvoice på tredje plats med Vof:s kritiska information om Newsvoice på första plats.

  Vad beror detta på? Är det Google som härjar eller beror problemet på annat – webbhotellet eller dylikt?

  Jag funderar också på det här med “hate speach”. Läste nyligen om någon som hade återanvänt nättexter som ondgör sig om vita män och bytte ut “vita” till “svarta” män istället, vilket fick till påföljd att personen blev demoniserad av någon av nätjättarna (kommer inte ihåg vilken. Spelar kanske ingen roll då det troligen är samma ägargrupp bakom de olika namnen).

  Varför är det rätt att hata vita människor? Är inte det väääldigt rasistiskt?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *