Fri debatt, fria åsikter och medvetenhet viktigare än att jag får jobb

publicerad 27 september 2018
- av NewsVoice
Retired man - Crestock.com

DEBATT. Kära Svenska medborgare, jag ber er alla om ursäkt. Jag har under flera månader nu gått på bidrag från försäkringskassan i regi och efter godkännande från Arbetsförmedlingen för att hos ett ”jobbcoachföretag” få hjälp att hitta ett jobb. Min ersättning under denna period kommer från skattebetalarna. Därför vill jag också framföra mitt stora tack till alla er skattebetalare!

Öystein Rönne - Pressfoto
Öystein Rönne - Pressfoto

Min erfarenhet från denna aktivitet med jobbcoach, som bara är en liten del av alla aktiviteter som Arbetsförmedlingen har för att få våra arbetslösa medborgare (och invandrare!) att få ett jobb, är ett skämt! Jag har säkert sökt minst 200 jobb hittills.

Detta har jag varit medveten om från första dag då jag började skriva såväl kommentarer som artiklar här på NewsVoice, och ibland även på Swebbtv.se. Jag är idag 61 år och kommer troligen att snart pensionera mig, då jag är övertygad om att man i Sverige inte får ett jobb om man uttrycker åsikter som ligger utanför just PK-korridoren. Alla företag som har en HR-avdelning googlar såklart varje arbetssökande. Och gör man det på mig så är det tvärstopp vad gäller en ev anställning om man är frispråkig i media.

Jag kommer troligen aldrig att få ett jobb då jag utnyttjar min rättighet att ha en egen uppfattning, och dessutom offentligt uttrycka den (yttrandefriheten), bl.a. här i NewsVoice. Detta är också ett val som jag gjort. I väldigt många fall platsar inte mina uppfattningar in i den trånga PK-korridoren, och detta ligger mig givetvis ofta i fatet när det handlar om att få ett jobb.

Tack och lov finns alternativmedia som NewsVoice. Mina artiklar skulle aldrig tas in i massmedia. Jag har försökt. Jag lovar. Detta faktum är en del av bedrägeriet mot den svenska befolkningen. Vår så kallade yttrandefrihet är villkorad. Du måste uttrycka dig politiskt korrekt om du vill nå ut till ”massan” i massmedia, och/eller få ett jobb.

En av de få fördelarna med massmedierna som kanaler, är att de - än så länge - når ut till många medborgare. Annars ser jag inte så mycket mer av värde med massmedierna.

Som jag skrivit tidigare, jag har gjort mitt val, att inte bry mig om dessa för mig konsekvenser gällande möjligheten att få ett avlönat jobb. Det är för mig viktigare att försöka att bidra till att ”väcka” den svenska befolkningen ur sin törnrosasömn.

Därför kommer jag nog i en snar framtid att gå i förtidspension om jag inte snart får ett jobb. Jag kommer då genom min pension att tjäna betydligt mer än jag gör idag och avlastar samtidigt stadskassan och er skattebetalare för vidare utgifter.

Dock kvarstår i den svenska stadsbudgeten en gigantisk utgiftspost. Arbetsförmedlingens budget ligger idag på cirka 80 miljarder kronor. Detta är flera miljarder mer än hela polisväsendet och hela totalförsvaret tillsammans, inklusive massmedierna!

Denna gigantiska kostnad för Arbetsförmedlingen är en av huvudorsakerna till att pengarna inte räcker till skola, sjukvård, polis, tullen m.m. Konstigare än så är det inte. Enkel matematik.

Text: Öystein Rönne