Kvinnor för fred kräver Peter Hultqvists avgång

3
Försvarsministrarna Jim Mattis och Peter Hultqvist träffades på Pentagon 18 maj 18, 2017 - Foto: Sergeant Amber I. Smith, DOD
Försvarsministrarna Jim Mattis och Peter Hultqvist träffades på Pentagon 18 maj 18, 2017 – Foto: Sergeant Amber I. Smith, DOD

DEBATT. Under den gångna valrörelsen lyste freds- och säkerhetsfrågorna med sin frånvaro. Det beklagar vi i Kvinnor för Fred. Vi hade önskat att t.ex. frågan om kärnvapen, en ödesfråga för mänsklighetens överlevnad, hade tagits upp i debatten. Det borde varit självklart att ge väljarna en chans att ta ställning till om Sverige ska skriva under FN-konventionen om ett förbud mot kärnvapen.

Sverige har historiskt verkat för fred och nedrustning. Nu pågår i stället en militarisering av vårt samhälle. Kvinnor för Fred är starkt kritiska till att nuvarande försvarsminister, Peter Hultqvist, som sin närmsta medarbetare valt en hög militär, vilket inte varit kutym. Dessutom har han valt en pressekreterare som rekryterats från vapenlobbyn. Detta är mycket anmärkningsvärt och enligt vår mening klart olämpligt.

Kvinnor för Fred uppskattade att regeringen tidigt deklarerade sin ambition att föra en feministisk utrikespolitik, men det rimmar illa med den militarisering som nu pågår. Peter Hultqvist har förverkat sitt förtroende och vi önskar en försvarsminister med inriktning på en alliansfrihet i ordets egentliga bemärkelse.

Text: Kvinnor för Freds möte i Laholm 16/9 2018

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik G
Erik G
Gäst
26 september 2018 kl 21:14

Om vi går med i Nato så får andra Nato länder starta från Sverige.
Betyder det att USA också får starta sina kärnvapen från Sverige?.

Om så, då kan USA ju starta i Norrbotten och spränga dem i Norrbotten så har man stoppat landvägen till Europa, OM nu de där ryssarna nu någon gång kunde tänka sig att anfalla. Då dör vi norrbottningar som riktiga män med hår på bröstet och kvinnor med sina barn i famnen.

Eller så skiter vi bara att gå med i såna skitföreningar.

Klotter eller poesi Erik G

Bengt
Bengt
Gäst
26 september 2018 kl 19:54

Den som blir NATO chef har många lik i garderoben. Att vara pedofil eller ha deltagit i sexorgier är en klar merit.

Torsten Johansson
Torsten Johansson
Gäst
26 september 2018 kl 14:23

Så glädjande. Var finns de svenska männen för fred ? Vad Hultqvist sysslat med i sin regeringstid lär väl komma fram. Hans dröm om att bli NATO chef, eller rättare sagt papegoja åt USAs krigsindustri, finns säkert kvar även med en Alliansregering.