Galaxia Elias kritiserar Socialdemokraterna som spridit vilseledande valpropaganda på arabiska

publicerad 5 september 2018
- av NewsVoice

Socialdemokraterna har inte gjort tillräckligt för att reparera skadan som en partimedlem åsamkade Moderaterna och Sverigedemokraterna, anser journalisten Galaxia Elias som avslöjade att en socialdemokrat via Facebook försökt vilseleda väljare om två konkurrerande partier till S.

Text: NewsVoice | Källvideo på Facebook

Syftet med socialdemokratens text skriven på arabiska var att skrämma arabisktalande väljare från att rösta på Moderaterna och Sverigedemokraterna genom att peka ut partierna som främlingsfientliga.

"Jag förväntade mig länge att Socialdemokraterna skulle gå ut med ett meddelande på arabiska för att informera väljarna och dementera de desinformationen som deras kandidater spred och att de skulle be om ursäkt för de som nåddes av meddelandet." - Galaxia Elias

Socialdemokraterna har dock gjort mycket lite för att eliminera den skada som redan skett, anser Galaxia Elias. Flera medier har tidigare rapporterat om Facebook-kuppen och partiledarna från både SD och M har offentligt kommenterat sitt missnöje.

Galaxia Elias anser att den demokratiska processen ska lämnas i fred så att folk röstar utifrån vad som bäst passar deras egna politiska övertygelser.

Hon tipsar om att hela historien bakom avslöjandet av spridningen av de arabiskspråkiga texterna kan läsas på Facebook Notes.

Text: NewsVoice

Relaterat