Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Galaxia Elias kritiserar Socialdemokraterna som spridit vilseledande valpropaganda på arabiska

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 september 2018
- NewsVoice redaktion

Socialdemokraterna har inte gjort tillräckligt för att reparera skadan som en partimedlem åsamkade Moderaterna och Sverigedemokraterna, anser journalisten Galaxia Elias som avslöjade att en socialdemokrat via Facebook försökt vilseleda väljare om två konkurrerande partier till S.

Text: NewsVoice | Källvideo på Facebook

Syftet med socialdemokratens text skriven på arabiska var att skrämma arabisktalande väljare från att rösta på Moderaterna och Sverigedemokraterna genom att peka ut partierna som främlingsfientliga.

“Jag förväntade mig länge att Socialdemokraterna skulle gå ut med ett meddelande på arabiska för att informera väljarna och dementera de desinformationen som deras kandidater spred och att de skulle be om ursäkt för de som nåddes av meddelandet.” – Galaxia Elias

Socialdemokraterna har dock gjort mycket lite för att eliminera den skada som redan skett, anser Galaxia Elias. Flera medier har tidigare rapporterat om Facebook-kuppen och partiledarna från både SD och M har offentligt kommenterat sitt missnöje.

Galaxia Elias anser att den demokratiska processen ska lämnas i fred så att folk röstar utifrån vad som bäst passar deras egna politiska övertygelser.

Hon tipsar om att hela historien bakom avslöjandet av spridningen av de arabiskspråkiga texterna kan läsas på Facebook Notes.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq