USA bombade Syrien med förbjuden vit fosfor

0
633
Vit fosfor - Foto: 1MSP field trip Stefano 123. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com
Arkivbild: Vit fosfor – Foto: 1MSP field trip Stefano 123. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

Ryska försvarsministeriet meddelar via RT att USA bombat Syrien med det internationellt förbjudna vapnet vit fosfor. Två amerikanska plan av modell F-15 släppte fosforbomber mot staden Hajin. Bränder utvecklades.

1980 förbjöds användningen av vit fosfor och USA skrev på avtalet 2009, ändå valde amerikansk stridsledning att bomba med vapnet. USA använder ett kryphål i lagen som ger ett land rätt att använda vit fosfor för att skapa rökridåer eller för att signalera, skriver RT.

”Russia’s accusations against the US come as tensions between the two countries soar in the region. The Russian Defense Ministry has repeatedly warned of a false-flag chemical attack being prepared by militant groups in Idlib, which it says will be used to justify a new US strike against the Syrian government. Moscow has also held massive naval drills in the Mediterranean Sea near Syria.” – RT

Bombningen ska ha skett den 8 september.

Text: NewsVoice

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här