En framtidsversion av Volkswagens gamla 1950-tals folkabuss kommer som elbuss 2022 då serieproduktionen startar. Bussen heter Volkswagen ID Buzz  Cargo och den förutspås bli populär för budbilsfirmor och hantverkare. Familjeversionen är en social plattform, rent fysiskt.

Mestmotor.se skriver att Volkswagen ID Buzz Cargo inte har sidofönster bak och att bussen har ett elva centimeter längre överhäng bak. Interiören har ett ”elektrifierat” hyllsystem. På taket finns solceller som ska ge ytterligare 1,5 mils extra räckvidd. Här inne finns även ett vanligt eluttag för verktyg.

Volkswagen ID Buzz Cargo har tre sittplatser framme vid ratten. Mittenstolen kan fällas ned och då erhålls en arbetsstation för föraren som kan göra annat medan bussen kör autonomt i en framtida självkörande variant.

Volkswagen ID Buzz Cargo. Pressfoto: Volkswagen.com
Volkswagen ID Buzz Cargo. Pressfoto: Volkswagen.com

Volkswagen ID Buzz i familjeversion har en helt annan interiör. Det blir mer utrymme över när driften baseras på el eftersom eldrift tar mindre plats. Det finns till och med ett extra bagageutrymme i ”fören” på bussen.

När Volkswagen ID Buzz kör själv dras ratten in mot instrumentpanelen. Förarstolen kan roteras 180 grader när bilen är i ”autopilotläge” och bilens inre blir till en social plats för de som åker med.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma | Mediasamarbete med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här