Angela Merkel och Stefan Löfven misslyckas kapitalt i politiken

publicerad 29 oktober 2018
Angela Merkel. Foto: Sven Mandel, CC BY SA 4.0. Stefan Löfven. Pressfoto: Socialdemokraterna. Montage: NewsVoice.se

NYA DAGBLADET. Enligt uppgifter kommer Tysklands förbundskansler Angela Merkel att inte ställa upp för omval som partiledare för kristdemokratiska CDU och Stefan Löfven kommer i nuläget inte att inleda någon regeringsbildning efter att han misslyckats med sonderingsuppdraget från talmannen, enligt källor till Ekot.

Enligt Deutsche Welle kommer Merkel inte att ställa upp för omval som partiledare för CDU. Partiet har dragits med en rad svaga resultat i flera delstater den senaste tiden.

Angela Merkel har varit Tysklands förbundskansler sedan 2005 och partiledare för CDU sedan 2000, skriver Nya Dagbladet.

För två veckor sedan fick Stefan Löfven som Socialdemokraternas partiledare i uppdrag av talman Andreas Norlén att sondera terrängen för att bilda en regering som kan tolereras av riksdagen.

Under måndagen, 14 dagar efter uppdraget, ska Löfven meddela att han i nuläget inte ser någon möjlighet för att bilda en regering som leds av Socialdemokraterna, rapporterar källor som Ekot talat med

Tidigare har Moderaternas partiledare Ulf Kristersson fått ett sonderingsuppdrag av talmannen och lyckades inte heller presentera ett regeringsförslag som skulle tolereras av riksdagen. Det spekuleras nu i om Centerpartiets Annie Lööf kommer att få nästa sonderingsuppdrag av talmannen, eller om turen går över till Kristersson igen.

Det har nu gått 50 dagar sedan riksdagsvalet och ännu har ingen statsministerkandidat föreslagits för riksdagen. För att det ska hållas ett nyval måste fyra statsministerkandidater röstas ner av riksdagen, skriver Nya Dagbladet.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ulf, jag måste oförbehållsamt erkänna att jag avfärdat all denna diskussion om att Annie Lööf skulle kunna bli statsminister som rent trams och uppenbara fantasifoster.

  Jag börjar nu faktiskt tveka då jag ser apspelet vi dagligen bevittnar, ibland får jag nypa mig i armen för att säkerställa om jag verkligen inte drömmer.

  Skulle Annie Lööf bli statsminister så får jag väl här nere i Portugal öppna flyktingförläggning för alla svenskar som sannolikt känner sig pressade att emigrera.

  Det vore ju slutet på svensk demokrati om ett parti med ca 8 % tillsätter statsministerposten, samtidigt som ett parti med ca 18 % ställs helt utanför allt inflytande. Det är en spark i veka livet på alla svenskar som öht har röstat, inte bara de vilka röstat på SD.

  Betr Trulla Stalinova (bra nickname) så instämmer jag i din personbeskrivning, hon är fullt i klass med Annie Lööf men med skillnaden att det tyska väljarna nu börjat vakna upp så sakteliga.

  Hon fick dock svar på tal i Skavlans TV-program, se länken.

  https://samnytt.se/verkligheten-v-s-loof/

  • Ja skulle AL bli statsminister så packar jag väskorna! Då är detta land fullständikt rökt bortom all möjlighet till reparation.

 • I vårt södra broderland Tyskland, fortsätter Trulla Stalinowa att trilskas och envisas nu med att vilja sitta kvar på kanslersposten under tre år till, trots usla röstsiffror och tilltagande motstånd mot migrations vansinnet, som bär hennes signum. Ränderna går inte så lätt ur en gammal DDR-kommunist, som ju i ungdomen uppbar en post inom FDJ, Frei Deutsche Jugend, i avdelning AgitProp!
  Således ett läge därnere, på ungefär samma bedrövliga sätt, som härstädes. Dock, spelet för galleriet, alltså den om statsministerposten, går nu in i sin slutfas. Det börjar nu likna vad jag har sagt sedan i våras, nämligen att fru Lööf blir den första kvinnan i Rosenbadregimens historia, den som engång var vikt för fru Anna Lindh (Näh, Mona Sahlin var körd från början).
  So Annie, go and Get Your Gun. Du är ju den utkorade! Du i en center-position, mellan S och M. Blockpolitiken är därmed bruten. SD totalt sidsteppade och bolsjevik-diktaturen formaliserad. Hur kan det vara något annat, när hela statsapparaten, myndigheter, militären och MSM, endast går den svenska maktelitens ärende samt förstås mest av allt, the Anglo-Zionists’ Deep State.

 • De har inte allts misslyckats! De har lyckats med att skapa kaos i enlighet med Kalergiplanen (tror tillochmed att Merkel fått pris 2008). Den teater som just nu spelas upp heter “Annie Lööf som Sveriges första kvinnliga statsminister”. De är tvungna att ge sken av att försöka och att det skall ta tid för att verka “seriöst”. Men planen var från första början att Annie skulle få chansen. Det hela dikterat från bakom kulisserna.
  Vi får väl snart se…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *