Historielös Annie Lööf leder svensk självutplånande massneuros

publicerad 21 oktober 2018
- av Harriet Larsson
Annie Lööf - Pressfoto: Centerpartiet, CC BY 2
Annie Lööf - Pressfoto: Centern. Licens: CC BY 2.0
Annie Lööf - Pressfoto: Centern. Licens: CC BY 2.0

Harriet LarssonKRÖNIKA. Nu när centerpartiets ordförande Annie Lööf har ledartröjan i förakt mot Sverigedemokraternas mörka rötter är det rimligt med en påminnelse om partiets egen främlingsfientliga och antisemitiska bakgrund. 

Text: Harriet Larsson, blogg

Centerns förespråkare hävdar bestämt sedan dess start med Bondeförbundet 1910 att partiets socialliberala idéer varit mycket tydliga. Detta är en stor verklighetsförvanskning, då man inte sätter på sig dåtidens glasögon, utan endast ser genom dagens korrekt, slipade identitetspolitiska glas.

Bondeförbundet var främst jordbrukarnas parti, där liberala tongångar mer tystades ner än förkunnades. Annie Lööf borde läsa partiets program från 1933, så kanske hennes förakt mot mer än 1,1 miljon väljare som lagt sin röst på Jimmie Åkessons SD skulle dämpas något.

Bondeförbundet förespråkade frimodigt rasism. Partiet skulle kämpa mot ”inblandning av mindervärdiga utländska raselement” och vidare ”skydda folkmaterialet mot degenererade inflytelser”. Bondförbundets medlemmar ville bevara en sund och rasren befolkning, vilket de inte var ensamma om bland den tidens partier.

Socialdemokraternas ikoner Alva och Gunnar Myrdal låg även i täten för tvångsteriliseringar av "undermåliga" individer.

Många gamla kanske minns ”baltutlämningen” av krigsfångar, som lyckats fly från Röda Armén, till Sverige strax efter krigsslutet, som Sverige då i sitt kryperi för Stalin återbördade till död och långa fängelsestraff.

Det så kallade ”bollhusmötet” i Uppsala banade vägen för antisemitism redan 1939, där 10 judiska läkare som flytt från ”kristallnattens” förföljelser till Sverige, ej beviljades arbets- och uppehållstillstånd, för att de kunde äventyra studenternas arbetsmarknad.


Att det är 30-talet som går igen är helt riktigt, men då dagens politiker ofta är historielösa, så lär de sig inget av forna tiders synder. Därför praktiserar de samma eftergivenhet mot radikala islamister, som dåtidens kollegor gjorde mot nazimens hantlangare.


Svensk självutplånande massneuros kryddad med godhetskomplex

Idag behövs tydligen ingen identitetskontroll, alla oavsett om du är flykting, asylshoppare, ekonomisk migrant eller kriminell och terrorist är välkommen av Refuges Welcome-gänget.

Fredrik Reinfeldt arbetar för svenska  Trygghetskommissionen - Montage

Fredrik Reinfeldt eldade på med "öppna hjärtan". Löfven byggde inga murar och Annie Lööf ropade ”kom till oss” på centerns partistämma redan under 2013. Manualen till denna känsloretorik kom från både EU och FN, vars uppdragsgivare var den globala finanseliten, globalisterna.

Miljöpartiet med sin kulturminister Alice Bah Kuhnke i täten har varit fullt upptagna med att smörja radikala muslimer med bidrag och ge dem förturer på sina vallistor. Denna aktivitet kanske har gått för bra, när sharia-trogna muslimer nu får fina poster i politikens finrum och i rättssalen.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt med sina vänsterintellektuella var glada för en ny häst att satsa på, när arbetarna svek dem. Muslimer från Mellanöstern och Afrika blev den nya given, deras bakåtsträvande och förtryckande religion förvandlades snabbt till kulturell berikning.

Under migrantinvasionen 2015 var det många unga tillsammans med vänsterns aktivister, som tryckte ner en nalle i famnen på något förvuxet barn och samtidigt tog selfies för att förstärka varumärket och sitt CV.

Godhetsbevis till framtida gärningar är icke att förakta, så länge som mer än 80% av väljarna inte ids vakna, trots att väckarklockan ständigt ringer om tilltagande diskriminering och förföljelse av värdlandets befolkning. Rån, mord och våldtäkter finns liksom inte, så länge som elitens korrekta inte själva drabbas i sina välbevakade fort.

Böcker som jag rekommenderar Annie Lööf och hennes kollegor i sjuklövern att ta del av är Ola Larsmos ”Djävulssonaten”, ”Sverige och Förintelsen” av etnolog Inger Svanberg och historikern Mattias Tydén och ”Legionärerna” av Per-Olov Enquist.


Men sådana petitesser i historiens mörka förflutna är inget för Annie Lööf, som är fullt upptagen med sin godhetsdemonstration. Jag tror att hon varje morgon frågar sin spegel, vem som godast i landet är. Nu gäller det bara att få Stefan Löfven att inse hur god hon är och om inte spegeln har spruckit innan dess, är det nog statsministerposten i en samlingsregering som lockar henne mest.


Nu väntar jag bara på att hon och övriga partiledare lyfter på täcket till sina partiers förflutna synder, som med råge konkurrerar ut Sverigedemokraternas mörka rötter.

Text: Harriet Larsson

Relaterat och källor