Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

B-människa – Lär känna dig själv eller bli A-människa

publicerad 3 oktober 2018
- TV Hälsa
Sovande man i Mumbay, Indien. Foto: Reiner Knudsen. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Seriekopplade väckarklockor från fotändan av sängen ut i korridoren, som en efter en börjar låta, skramla och ringa med fem minuters mellanrum från klockan 06:30 tills den sista terroristen sätter i den verkliga stöten klockan 07:00. Oljudet går igenom märg och ben till B-människan kapitulerar. Varje dag är som en måndagsmorgon.

Text: TV Helse Norge | Översättning: Madeleine Lidman | Bild ovan: Sovande man i Mumbay, Indien. Foto: Reiner Knudsen. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

B-människorna går omkring i dvala långt in på förmiddagen, medan A-människorna studsar upp ur sängen när tuppen gal och hinner med att både duscha och läsa tidningen innan de är på jobbet pigga och alerta som vanligt. Skillnaderna är stora. Båda är trevliga sorters människor, men de bor på varsin planet.

Sömnforskaren och professorn vid Universitetet i Bergen i Norge, Ståle Pallesen, har mycket empati för B-människorna. Kanske inte så konstigt. Han är ju en själv.

Läs hela artikeln på TV Helse


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: b-människa