Två böcker med helt olika uppfattningar om den djupa staten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
Individer inom den djupa staten har möte. Foto: Rawpixel.com (No attribution required). Pexels.com

Hösten 2018 kom två svenska böcker ut om konspirationer och den djupa staten, men de har två diametralt olika uppfattningar. Kent Werne som skrev boken “Allt är en konspiration” menar att människor inte ska tro på att rymdödlor styr världen. Andy Ljunggren ligger bakom ljudboken “Det globala djupa systemet” och han kommenterar i en artikel på Vaken Wernes bok. Vad anser du? Finns det ingen djup stat? Styrs inte världen i de offentliga och demokratiska konferensrummen?

Det globala djupa systemet

Det Globala Djupa Systemet“Denna bok avslöjar den amerikanska imperialismens rötter i de ekonomiska, politiska och strategiska behoven hos den dominerande sektorn i den amerikanska härskande klassen, med Council on Foreign Relations, CFR, i spetsen. I denna boken går jag igenom hur den härskande klassen förstör den nationella suveräniteten och vill införa en global tyrannisk oligarki. Demokratiska regeringar och rörelser för social rättvisa blir gång efter gång störtade och deras ledare ofta mördade av det Angloamerikanska imperiet. Rebeller från knarknätverk och hemliga operationer, används för att destabilisera demokratier och självständiga stater i tredje världen, och för att hjälpa droghandeln av ämbetsmän, politiker och världens rika globalister. IMF, BIS och VB är finansiella vapen av USA:s nationella makt, som används för att sätta länder som inte spelar med i globaliseringens tyranni i schack, allt enligt officiella utrikes- försvars- och säkerhetsmanualer.”  – Bokus

Allt är en konspiration: En resa genom underlandet

Allt en konspiration - Kent Werne“Låg USA:s regering bakom 9/11? Mördades John F. Kennedy av CIA? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av Bilderberggruppen, Illuminati, muslimer eller judiska finansmän? Många tror det.

Där vissa ser lobbyism, ideologi och marknadskrafter ser andra en konspiration, en hemlig sammansvärjning som fejkar terrordåd, skapar finanskriser, mördar olydiga politiker, kontrollerar medierna och manipulerar demokratin. De kallas konspirationsteoretiker. Själva ser de sig som sanningssökare. Och de sprider sin sanning genom böcker, filmer och i sociala medier, i en växande ekokammare.

Allt är en konspiration handlar om konspirationstänkandets värld. Kent Werne möter ledande konspirationsteoretiker, frilägger en för många okänd idéhistoria och undersöker varför konspirationsteorier uppstår och i vissa lägen som just nu sprids som en löpeld bland folk som inte hade en aning om att världen styrs av rymdödlor.”Adlibris

Sammanställning: NewsVoice | Individer inom den djupa staten har möte. Foto: Rawpixel.com (No attribution required). Pexels.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Angående existensen av en djup stat. I början av 1900-talet etablerade sig en djup stat inom det angloamerikanska etablissemang som Britterna byggde upp för att rädda sitt imperium. Dess existens började bara svagt framträda långt efter att den organiserat upplösningen av Ottomanska imperiet första världskriget bolshevikrevolutionen och mer.
  Under 1990-talet anser initierade att det fanns ett team A och ett team B som styrde Usa. Utan att försvara Bush dä följde hans del av eliten, team A, FN-överenskommelsen
  beträffande Irak, vilket gjorde att team B aldrig förlät honom. Team B hade mer gemensamt med Israel. Det anses att det var detta team B som styrde så att före kriget ambassadören April Gilespi lockade Saddam att anfalla Kuweit.
  Enligt Thierry Meyssan fanns det före 9/11 en nödfallsplan för ersättning av den vanliga regeringen i händelse av ngn katastrofal händelse, med en annan uppsättning makthavare. Meyssan ansåg att 9/11 fungerade som förevändning för att flytta över makten till detta team B. Och att 9/11 därför kan ses som utlösningen av en statskupp.
  Båda dessa oberoende beskrivningar liknar varandra: det finns en yttre stat och en djup stat. Eftersom det är nedtystat kan man tillägga att för båda Irakkrigen spelade brittiska neoimperialister en roll som energiska pådrivare. Bla historikern Niall Fergusson.

 • Att Kent Werne använder sig av ordet konspirationteoretiker är i sig avslöjande. Det sammansatta ordet uppfanns av CIA strax efter Kennedymordet. Detta för att måla ut den som framförde en från makten avvikande hypotes eller teori bakom en händelse, som en budbärare som var mindre pålitlig. På så vis kunde man ägna sig åt att skjuta budbäraren istället för att inrikta sig på själva sakfrågan.
  Vore intressant att veta om Kent Werne vet att han därmed, medvetet eller omedvetet går CIAs ärenden?
  Själv har jag sysselsatt mig med att i sak undersöka varifrån AIDS och HIV emanerade. Jag hamnar liksom Jakob Segal, Robert Strecker, Alan Cantwell och Leonard Horowitz att ursprunget står i söka i USAs biovapensmedja Fort Detrick. Därför har jag någon gång kallat mig konspirationteorist.
  Referens. Min bok AIDS TABU som i sin tur innehåller en diger referenslista på långt över 100 referenser eller varför inte den senaste recensionen: http://www.piahellertz.com/AIDS.pdf
  Ingemar Ljungqvist, som kanske borde kalla sig konspirationsterrorist istället (=humor med självironi), Chefred 2000-Talets AlmaNova

 • F Willian Engdahl, författare till boken, “Hotet mot livet”, har skrivit en hel del böcker om det geopolitiska maktspelet och kan ange en hel mängd referenser till det han skriver.
  Slutsatsen är att världen styrs av de som har makten och pengarna och att de ofta verkar via mellanhänder.
  Lobbyism, ideologi och marknadskrafter styrs ju naturligtvis av de som har makten och pengarna och otaliga böcker med obestridliga faktakällor har skrivits om detta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *