Dick Sundevall: Här är Ulf Kristerssons alla lik i garderoben

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
Ulf Kristersson (M) - Pressfoto: Axel Adolfsson, Moderaterna.se
Ulf Kristersson (M) - Presfoto: Axel Adolfsson
Ulf Kristersson (M) – Presfoto: Axel Adolfsson (Three Piece Media Production)

Dick Sundevall - PressfotoDEBATT. Att Sveriges ministrar genom åren, oavsett politisk färg, har visat en och annan mänsklig svaghet i form av ett skelett i garderoben, har för mig bara utgjort ett plus. Något som visat att de haft mänskliga drag, men kan en som aspirerar på att bli statsminister, som Ulf Kristersson, ha hur många skelett i garderoben och lik i lasten som helst?

Text: Dick Sundevall, chefredaktör för magasinet Para§raf | Artikeln har tidigare publicerats i Para§raf och den återpubliceras med tillstånd

Sverigedemokraten Björn Söder röstades bort som talman för att en majoritet i riksdagen ansåg att han inte på ett seriöst sätt kunde representera Sverige utifrån vad han genom åren torgfört. Det var naturligtvis ett klokt ställningstagande.

Men hur är det då med den som utropat sig som vår självklara nästa statsminister? Naturligtvis har han inte varit helt felfri livet igenom, vilket jag inte heller begär. Människor är människor och ytterst sällan några änglar. Men det måste väl finnas gränser för hur många lik Kristersson har i lasten, för att inte tala om alla skelett i garderoben.

Ett litet snedsteg på vägen kan man överse med. Två kan tyda på en vana men ändå få passera. Men när det börjar handla om betydligt mer, väldigt mycket mer, så ger det en allt tydligare bild av en medborgares personliga resning, rättskänsla och moral. I Ulf Kristerssons fall blir det en bild av en myglare och fixare som tycks sakna det.

Några exempel på vad som framkommit genom åren i bland annat DN, Svenska Dagbladet, TV4 och SVT:

1. Under sin tid som socialborgarråd i Stockholm sålde Kristersson ut förskolor och assistansbolag till ett värde av 81 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. På bara tre år gjordes vinster på 65 miljoner i dessa verksamheter. Till exempel såldes Kulturkrabatens förskolor i Årsta för 635 000 kronor och redan året efter hade den nya förskolechefen tagit ut 9 miljoner i vinst och köpt en gård för bolagets pengar för 2 miljoner. Vantörs Hemtjänst såldes för 69 500 kronor och redan efter nio månader gjorde man vinst på 5,4 miljoner. Utförsäljningarna har i flera instanser, bland annat av regeringens egna utredare, dömts ut som olagliga men Kristersson och Moderaterna har avfärdat och stridit för att allt gått rätt till. Ska den mannen leda en regering som ska hålla i skattebetalarnas pengar?

2. Som socialborgarråd bodde Kristersson i en fin lägenhet på 125 kvm i centrala Stockholm. Enda problemet är att lägenheten tillhörde föreningen Ersta Diakonisällskap och var avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Stockholm stad köpte tjänster av föreningen för flera miljoner och en förundersökning om mutbrott inleddes – men blev nedlagd. Kristersson konfronterades med uppgifterna i SVT:s program ”Hemlös”, men vägrade svara på några frågor om det och lämnade hastigt intervjun.

3. År 2005 uppdagades en stor barnhandelshärva där barn i Kina kidnappades och såldes för adoption till USA och Europa. Kristersson var vid tiden ordförande för Adoptionscentrum och valde att mörka skandalen, trots att flera av de adoptioner som gått genom Adoptionscentrum skett genom aktuella skandalbarnhem i Kina.

   4. Under sin tid som socialförsäkringsminister bosatte sig Kristersson med sin fru i en attraktiv lägenhet i Stockholm. Lägenheten införskaffades utanför bostadskön, genom kontakter med Stefan Ränk, VD för bolaget Einar Mattsson. Så långt är det inte mycket att säga om. Det är fullt lagligt och tillåtet för privata fastighetsägare att låta en del lägenheter gå vid sidan om bostadskön. Men – Kristersson hade lämpligt nog tidigare sålt ut 1 200 allmännyttiga lägenheter till just det här bolaget för ett vrakpris i Stockholm på 6 600 kronor kvadratmetern.

5. Under större delen av 2001 anlitade Kristersson svart städhjälp och betalade enligt egen uppgift städerskan ”70-80 kronor i timmen”.

6. Under 2015-2016 åkte Kristersson 668 taxiresor för skattebetalarnas pengar. Notan blev 113 000 kronor. Detta trots att alla riksdagsledamöter tilldelas ett gratis SL-kort och uppmanas att i första hand åka kollektivt. När TV4 konfronterade Kristersson sa han att det var jobbigt att åka kollektivt eftersom han ofta har bagage med sig.

7. Under 2007, när Kristersson var socialborgarråd, åkte han och hans fru till Kina var tredje månad för 128 000 kronor. Självklart skattefinansierat. Kristersson påpekade att han var där för att föra samtal om mänskliga rättigheter och demokrati – något som rimligen inte är socialborgarråds mest självklara uppdrag. Kritiker menar att i själva verket följde han med sin fru som för Swedish China Trade Councils räkning sålde marknadsinformation.

8. När Kristersson valdes in i riksdagen i början av 90-talet sa han att hans mål var att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten.” I boken ”Non-working generation”, som kom ut 1994, jämför han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med apartheidsystemet i Sydafrika.

9. År 2013, under sin tid som socialförsäkringsminister, sa Kristersson att den som är anställd ska själv ansvara för att vara i form och kunna jobba längre. År 2001 uttalade han sig om att psykiskt sjuka borde gå till jobbet istället för att ligga sysslolösa hemma. I boken ”Non-working generation” skriver han även att 40-talister är lata och skor sig själva och lämnar notan till de som kommer efter.

10. När alliansregeringen föreslog att pensionsåldern skulle höjas så motiverade Kristersson detta med att ”man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?”

Så nu vet landets gruvarbetare, skogsarbetare, anställda inom sjukvården och andra med fysiskt tunga arbeten, att när ryggen tar slut innan de uppnått pensionsålder – så är det deras eget fel.

Ulf Kristersson har alltså uppenbarligen under sin politiska karriär samlat på sig massor av lik i lasten och skelett i garderoben. Ovanstående är ett axplock av vad som kommit fram. Kan en sådan person vara den som representerar staten Sverige som landets statsminister? Har han den personliga resning, rättskänsla, moral och det ekonomiska ansvar vi kan begära av en statsminister?

Nu kanske någon tänker, är Stefan Löfven så mycket bättre då? Löfven har lett en i stora drag handlingsförlamad regering och har i likhet med sina socialdemokratiska företrädare inte lyckats formulera en socialdemokratisk politik som kuggat in i 2000-talet. För mig får han gärna bytas ut. Men – några lik i lasten i likhet med Ulf Kristerssons har inte framkommit. Hade det funnits några, kan vi vara säkra på att de kommit upp i ljuset.

Text: Dick Sundevall. Analyser och ställningstaganden är skribentens.

Dick Sundevall - PressfotoDick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst personliga tankar och funderingar. I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och många tusen artiklar genom åren. Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • SB tråden.
  Läste just denna artikel.
  http://www.anti-pk-bloggen.se/#category9

  Citat från nedersta delen.
  Jag tillhör den traditionella mellangruppen. Jag kritiserar såväl globalister som nationalister. Jag är för gränsöverskridande handel och juridisk samordning, men mycket tveksam till EU:s utveckling mot överstatlighet, fransk byråkrati, korruption och detaljreglering. Jag är för jämlikhet mellan män och kvinnor och för kvotinvandring, men mot statlig könsextremism och fri asylrätt (asyl som söks vid landets gräns). Jag tror att en klimatkris hotar, men nöjer mig med de praktiska och dyra reformer som satts på plats i vårt land och som tycks ha vänt utvecklingen (kostsamma offer på miljötalibanernas altare vill jag inte veta av). Slutligen tycker jag inte om globalisternas inskränkning av det fria samtalet (läs PK-läran) eller deras nya statliga propagandaapparater. Jag vill inte heller godta nationalistsidans religiösa eller lågintellektuella vokabulär (i stil med den hos Trump, Le Pen, Orban eller Putin). Jag frågar helt enkelt efter det öppna samtalet och är villig att kompromissa. Och jag är inte ensam!

  Sammanfattar bra föraktet mot SB och liknande.
  Artikeln är skriven på utmärkt svenska men personligen tycker jag att det jag skriver går djupare men med “slarvigare” språkbruk. Bara att välja…
  Hur fixar man detta , ja man jobbar i team, den som är intresserad ska jag gärna diskutera med , bara att ta kontakt.

  PS. Jag förväntar mig nu en vansinnig SB, vi som kan koderna sitter nu och väntar.
  TE

  • Att du råkat hitta någon annan som håller med dig bevisar precis ingenting mer än att du inte är helt ensam. Sen ser jag ingen anledning att bemöta din kopierade text och om det är något du vill ha sagt får du klara dig med dina egna haltande och illa skrivna texter.

   • Jaha , nättrollet SB har kört sitt race, intressant att blicka ned i mänskliga tragiska exemplar.
    Jag ska ut och resa nu och kommer kanske att visa några bilder från detta som vi som kan koderna kan hitta.
    Noterar att förutom SB har jag inte mottagit något negativt överhuvudtaget i samband med denna djupdykning i SB.s värld, detta hedrar newsvoice.
    (trots den förskräckliga musiksmaken, men jag har väldigt mycket att göra med yngre folk som är helt underbara och har ett enastående teamwork med och största förtroende för, men med samma kultursmak, det är väl något jag inte begripit, ha kul…).
    PS: Öystein visst är världen liten ibland…
    TE

    • @Tejpnisse

     Som du ser är det heller ingen som motsäger mitt resonemang, så du ska nog inte utgå från att de håller med ditt systemrövslickande dito. Men ser man imaginära koder lite överallt så är det nog lätt att förväxla tystnad med en uppmuntrande ryggdunk. Hursomhelst så skriver jag inte för att övertyga dig eftersom det där ligger bortom min förmåga. Vad jag har förstått så är det lättare att hjärntvätta människor än att få dem att inse att de blivit just hjärntvättade, eftersom behovet av att ha rätt skymmer den insikten.

     Ditt och dina likars resonemang är lätt att plocka isär och sen får läsaren själv dra sina egna slutsatser. Utan något större mentalt-tuggmotstånd har denna understimulerade diskussion varit en prövning att genomlida, men ändå principiellt viktig då systempropagandan ska motverkas i alla dess former.

 • Till SB.
  Hittar ingen svarsknapp så jag skriver här istället.
  Jag ser att hang-around-intellektuelle SB går runt i cirklar, och naturligtvis inget konstruktivt överhuvudtaget, mänskligt att döma jag jag klätt av SB fullständigt och hoppas SB har tillfört diskussionstråden kunskaper om nödvändigheten att ställa kontrollfrågor.

  I det normala livet där man har med folk att göra och diskuterar viktiga saker känner folk som SB att det inte går att komma undan med vad som helst, men som anonym saknas spärrarna vilket är avslöjande, och jag har fått insikter i hur en människa som får prata på och under lite provocerat tillstånd kan visa på sin rätta nivå.
  Ett samhälle dominerat av denna kategori människor blir testat lite då och då med katastrofala resultat.
  Tyvärr saknas inte exempel.
  Såvitt jag förstår inser folk detta och spiller inte sin tid på folk som SB.

  TE

  • Men Teddan då, du är ju helt hjälplöst förlorad och på en sån vilsen själ som dig biter inga argument. Du tillhör den gravt hjärntvättade kategorin av människor som hellre fortsätter ha fel än att erkänna för dig själv att det mesta du blivit programmerad med helt enkelt inte är sant. Kombinerar man grav hjärntvätt med en rigid tankeförmåga så får man dig i ett stelt nötskal tomt på själva nöten.

   En av dina egna meningar sammanfattar dig i dess totalt tydliga sorglighet och jag citerar:

   “Jag ser här att de flesta förr eller [Sic] genomskådar newsvoice och istället väljer det mindre onda nämligen det så kritiserade samhälle vi har i dag.”

   Hur kan man ha ett vettigt resonemang med någon som sätter upp ett “antingen eller alternativ” mellan en webbsida och vårt skitsamhälle? Hur skulle vårt skitsamhälle bestående av dagliga skottlossningar, mord, våldtäkter, misshandel, stölder inbrott, rån och den otrygghet detta medför gamla och kvinnor osv, vara “det mindre onda” av någonting mer än ett fullskaligt krig mot den egen befolkningen?

   Du har ju sorgligt nog samma slutledningsförmåga som en organdonator.

 • SB tråden.
  Läste just denna artikel.
  http://www.anti-pk-bloggen.se/#category9

  Citat från nedersta delen.
  Jag tillhör den traditionella mellangruppen. Jag kritiserar såväl globalister som nationalister. Jag är för gränsöverskridande handel och juridisk samordning, men mycket tveksam till EU:s utveckling mot överstatlighet, fransk byråkrati, korruption och detaljreglering. Jag är för jämlikhet mellan män och kvinnor och för kvotinvandring, men mot statlig könsextremism och fri asylrätt (asyl som söks vid landets gräns). Jag tror att en klimatkris hotar, men nöjer mig med de praktiska och dyra reformer som satts på plats i vårt land och som tycks ha vänt utvecklingen (kostsamma offer på miljötalibanernas altare vill jag inte veta av). Slutligen tycker jag inte om globalisternas inskränkning av det fria samtalet (läs PK-läran) eller deras nya statliga propagandaapparater. Jag vill inte heller godta nationalistsidans religiösa eller lågintellektuella vokabulär (i stil med den hos Trump, Le Pen, Orban eller Putin). Jag frågar helt enkelt efter det öppna samtalet och är villig att kompromissa. Och jag är inte ensam!

  Sammanfattar bra föraktet mot SB och liknande.
  Artikeln är skriven på utmärkt svenska men personligen tycker jag att det jag skriver går djupare men med “slarvigare” språkbruk. Bara att välja…
  Hur fixar man detta , ja man jobbar i team, den som är intresserad ska jag gärna diskutera med , bara att ta kontakt.

  PS. Jag förväntar mig nu en vansinnig SB, vi som kan koderna sitter nu och väntar.
  TE

  • Att du råkat hitta någon annan som håller med dig bevisar precis ingenting mer än att du inte är helt ensam. Sen ser jag ingen anledning att bemöta din kopierade text och om det är något du vill ha sagt får du klara dig med dina egna haltande och illa skrivna texter.

   • Jaha , nättrollet SB har kört sitt race, intressant att blicka ned i mänskliga tragiska exemplar.
    Jag ska ut och resa nu och kommer kanske att visa några bilder från detta som vi som kan koderna kan hitta.
    Noterar att förutom SB har jag inte mottagit något negativt överhuvudtaget i samband med denna djupdykning i SB.s värld, detta hedrar newsvoice.
    (trots den förskräckliga musiksmaken, men jag har väldigt mycket att göra med yngre folk som är helt underbara och har ett enastående teamwork med och största förtroende för, men med samma kultursmak, det är väl något jag inte begripit, ha kul…).
    PS: Öystein visst är världen liten ibland…
    TE

    • @Tejpnisse

     Som du ser är det heller ingen som motsäger mitt resonemang, så du ska nog inte utgå från att de håller med ditt systemrövslickande dito. Men ser man imaginära koder lite överallt så är det nog lätt att förväxla tystnad med en uppmuntrande ryggdunk. Hursomhelst så skriver jag inte för att övertyga dig eftersom det där ligger bortom min förmåga. Vad jag har förstått så är det lättare att hjärntvätta människor än att få dem att inse att de blivit just hjärntvättade, eftersom behovet av att ha rätt skymmer den insikten.

     Ditt och dina likars resonemang är lätt att plocka isär och sen får läsaren själv dra sina egna slutsatser. Utan något större mentalt-tuggmotstånd har denna understimulerade diskussion varit en prövning att genomlida, men ändå principiellt viktig då systempropagandan ska motverkas i alla dess former.

 • Till SB.
  Hittar ingen svarsknapp så jag skriver här istället.
  Jag ser att hang-around-intellektuelle SB går runt i cirklar, och naturligtvis inget konstruktivt överhuvudtaget, mänskligt att döma jag jag klätt av SB fullständigt och hoppas SB har tillfört diskussionstråden kunskaper om nödvändigheten att ställa kontrollfrågor.

  I det normala livet där man har med folk att göra och diskuterar viktiga saker känner folk som SB att det inte går att komma undan med vad som helst, men som anonym saknas spärrarna vilket är avslöjande, och jag har fått insikter i hur en människa som får prata på och under lite provocerat tillstånd kan visa på sin rätta nivå.
  Ett samhälle dominerat av denna kategori människor blir testat lite då och då med katastrofala resultat.
  Tyvärr saknas inte exempel.
  Såvitt jag förstår inser folk detta och spiller inte sin tid på folk som SB.

  TE

  • Men Teddan då, du är ju helt hjälplöst förlorad och på en sån vilsen själ som dig biter inga argument. Du tillhör den gravt hjärntvättade kategorin av människor som hellre fortsätter ha fel än att erkänna för dig själv att det mesta du blivit programmerad med helt enkelt inte är sant. Kombinerar man grav hjärntvätt med en rigid tankeförmåga så får man dig i ett stelt nötskal tomt på själva nöten.

   En av dina egna meningar sammanfattar dig i dess totalt tydliga sorglighet och jag citerar:

   “Jag ser här att de flesta förr eller [Sic] genomskådar newsvoice och istället väljer det mindre onda nämligen det så kritiserade samhälle vi har i dag.”

   Hur kan man ha ett vettigt resonemang med någon som sätter upp ett “antingen eller alternativ” mellan en webbsida och vårt skitsamhälle? Hur skulle vårt skitsamhälle bestående av dagliga skottlossningar, mord, våldtäkter, misshandel, stölder inbrott, rån och den otrygghet detta medför gamla och kvinnor osv, vara “det mindre onda” av någonting mer än ett fullskaligt krig mot den egen befolkningen?

   Du har ju sorgligt nog samma slutledningsförmåga som en organdonator.

 • @Kjell. Ja det är väl den sedvanliga taktiken. Allt som Dick Sundevall beskriver kommer att läcka ut i pressen i lite lagom takt för bra upplagesiffror och sedan rullar folket ut röda mattan åt Annie L. Helt demokratiskt.

 • @Kjell. Ja det är väl den sedvanliga taktiken. Allt som Dick Sundevall beskriver kommer att läcka ut i pressen i lite lagom takt för bra upplagesiffror och sedan rullar folket ut röda mattan åt Annie L. Helt demokratiskt.

 • Ulf blev vald vad jag förstår när Annie get your gun från C blev vald till statsminister av Bilderbergarna. Så visst fan passar en idiot och gycklare till moderatledare. För inte fan skulle väl vår allas Karl Kalle Bildt vilja vara moderatledare idag och statsminister? Det finns viktigare frågor än “lik i garderoben” men inte för folket. Nåja, viktigt är nämligen att Kalergiplanen fortsätter och det klarar inga gycklare av. Bara hårda psykopater som Annie g y g från C av.

 • Ulf blev vald vad jag förstår när Annie get your gun från C blev vald till statsminister av Bilderbergarna. Så visst fan passar en idiot och gycklare till moderatledare. För inte fan skulle väl vår allas Karl Kalle Bildt vilja vara moderatledare idag och statsminister? Det finns viktigare frågor än “lik i garderoben” men inte för folket. Nåja, viktigt är nämligen att Kalergiplanen fortsätter och det klarar inga gycklare av. Bara hårda psykopater som Annie g y g från C av.

 • Istället för att enbart ondgöra mig över Kristersson tavlor sände jag följande mailmeddelande till linda.johnsson.fornarve@riksdagen.se Hon som blev andre vice talkvinna. Utdrag ur mailet: … “Hur som helst. Björn Söder diskades pga av hans uttalanden om samer, judar etc. Men vad sägs om Ulf Kristersson:
  Följande sammanställning:
  https://newsvoice.se/2018/10/dick-sundevall-ulf-kristersson-gaderoben/ borde du på din diplomatiska väg underrätta alla talmän om eller be Sjöstedt interpellera om i Riksdagen. Det skulle effektivt stoppa Ulf som statsminister. Jag ser fram emot ett svar på vilken åtgärd du vidtar.
  MVH Ingemar Ljungqvist “

  • Ingemar Ljungqvist 2018-10-03 at 20:55
   =========
   Excellent agerande, IL.
   Är dock rädd att denna information till riksdagen oförklarligt kommer att ”försvinna” trots lagstadgat diarieföringskrav.

 • Själv tycker jag att det är helt ok med ett grovt målande språk med drastiska liknelser när man argumenterar i det aktuella ämnet. En öppen livlig debatt där man med stor frihet lyfter fram sina argument. Ge kritik och tåla kritik. Anonymiteten är viktig eftersom den är förutsättningen för att kunna kritisera makten. Etablissemangets tentakler är långa och dess kontrollbehov enormt. De som kritiserar anonymitet på nätet är i regel en del av etablissemanget och ser helst att debatten dör. Vill man inte ha en öppen och fri debatt behöver man inte delta.

 • Istället för att enbart ondgöra mig över Kristersson tavlor sände jag följande mailmeddelande till linda.johnsson.fornarve@riksdagen.se Hon som blev andre vice talkvinna. Utdrag ur mailet: … “Hur som helst. Björn Söder diskades pga av hans uttalanden om samer, judar etc. Men vad sägs om Ulf Kristersson:
  Följande sammanställning:
  https://newsvoice.se/2018/10/dick-sundevall-ulf-kristersson-gaderoben/ borde du på din diplomatiska väg underrätta alla talmän om eller be Sjöstedt interpellera om i Riksdagen. Det skulle effektivt stoppa Ulf som statsminister. Jag ser fram emot ett svar på vilken åtgärd du vidtar.
  MVH Ingemar Ljungqvist “

  • Ingemar Ljungqvist 2018-10-03 at 20:55
   =========
   Excellent agerande, IL.
   Är dock rädd att denna information till riksdagen oförklarligt kommer att “försvinna” trots lagstadgat diarieföringskrav.

 • Själv tycker jag att det är helt ok med ett grovt målande språk med drastiska liknelser när man argumenterar i det aktuella ämnet. En öppen livlig debatt där man med stor frihet lyfter fram sina argument. Ge kritik och tåla kritik. Anonymiteten är viktig eftersom den är förutsättningen för att kunna kritisera makten. Etablissemangets tentakler är långa och dess kontrollbehov enormt. De som kritiserar anonymitet på nätet är i regel en del av etablissemanget och ser helst att debatten dör. Vill man inte ha en öppen och fri debatt behöver man inte delta.

 • Kom på att samtliga mina påståenden är väl testade i olika sammanhang och den anonyme SB är den förste att ifrågasätta, dessutom på alla punkter, avslöjande.
  1. “precis samma logik som gör våldtäktsoffret skyldig till sin egen våldtäkt”. Som vanligt du kör med vidriga jämförelser, håll dig till saken.
  2. Reformeras… direktdemokrati…
  Den som är intresserad kan ju läsa vad jag skrivit om Schweiz och direktdemokrati i länken i inlägget ovan, SB ljuger ju rakt av här när han totalt nedvärderar minst 500 år av direktdemokrati med lite intellektuell “hang around”- nivå och skriver nu att det är framtidens melodi. Läs först innan du skriver.

  • Du hoppar ju runt helt irrationellt i kommentatorsfältet. Är det någonting du vill försöka svara på så kan du med fördel använda dig av just “svara-funktionen” under respektive inlägg, så att du blir någorlunda sammanhängande i dina försök.

   Sen är våldtäktsliknelsen inte alls vidrig. Politiker är ju dem av oss med de sämsta egenskaperna. Ingen skulle privat umgås med en lögnare och på arbetsplatsen hade man skytt denne som pesten. Att människor ser det som naturligt att styrande politiker är mytomaner visar bara hur djupt hjärntvätten sitter. Politiker är riktiga kloakvarelser och det är de som är ytterst ansvariga för t.ex. den våldtäktsvågen vi har, så de är även äkta våldtäktsmän “by proxy”.

   Vad har sen Schweizisk direktdemokrati med svensk representativ pseudo-demokrati att göra? Med bindande folkomröstningar så skulle vi vara mer delaktiga i att styra samhällsutvecklingen än som vi idag blir totalstyrda uppifrån. Även i en direktdemokrati skulle det fortfarande sitta samma människor i toppen men med den skillnaden att vi hade varit en jämbördigare part. I detta avseende är direktdemokrati bättre än representativ pseudo-demokrati, men ingen av dessa styrelseskick gör oss till jämlika parter med dem i toppen. Detta borde ju till och med du förstå. Så det verkar mer vara du som har lite intellektuell “hang around” och du borde nog trappa upp dosen av nyttiga fiskoljor. Bon Appétit…

   • När jag läser SB blir jag mer och mer övertygad att vi har en kategori av enkla människor som blir synnerligen desperata när det ställs följdfrågor. Jag har tittat lite närmare på newsvoice , förstasidan nederdel dominerat av fantasylitteratur med naiva bilder , musik på punkrocknivå, överhuvudtaget en miljö där man plockar lite som det passar och därefter kör för fullt i förvissningen att det inte kollas upp.
    Noterar också att den intellektuella nivåns ifrågasättande är känsligt, ja det är avslöjande.
    Jag tittade på Torbjörn Sassersson ansvarig utgivare, exakt samma profil jag just beskrivit, misstänkt…
    Sammantaget har vi här samma klientel som på DN, Expressen, Aftonbladet fast i lite olika fernissa.
    Jag ser överhuvudtaget en gräns där det är stopp att diskutera över denna fotarbetsnivå. Att koka ihop populistiskt gnäll med höga riksdagslöner och liknande är inte samma sak som att komma med alternativ, vilket ju beror på att det ligger över gränsen.
    Jag ser här att de flesta förr eller genomskådar newsvoice och istället väljer det mindre onda nämligen det så kritiserade samhälle vi har i dag.
    Vem vill sätta maktmedel i händerna på en person som SB ?
    En person som inte klarar att be om ursäkt för grova personangrepp.
    Jag kommer att göra vad jag kan för att fästa uppmärksamhet på att vi tyvärr har fått en subkultur som utnyttjar samhällsproblem för att motivera att leva i en subkultur.

    TE

    • @teddy bear

     Att läsa ditt inlägg var som att litterärt ta del av en annan människas verklighetsförvrängda sinne och det är så jag misstänker internetprivilegier på en sluten institution. Du vevar vilt med “enkla människor”, “fantasy”, “punkrock” och “intellektuell nivå” samtidigt som du själv skriver en banalt intetsägande textmassa. Det där är en politikers totala avsaknad av självinsikt i ett nötskal.

     Sen är det de prostituerade Judasfigurerna på Rosenbad och i Riksdagshuset som är den verkligt osunda samhällsförstörande subkulturen. Jag är fullt medveten om att de är maktlösa marionetter men de kan själva välja att delta eller ej. Om ingen självmant valde att ställa upp på att sälja ut landet och dess invånare så skulle agendan självdö inom några veckor. Men här har vi dessa själlösa sociopater som mot en statsråds- eller riksdagsersättning inte tvekar en sekund att köra landet i botten samtidigt som de dömer sina ut medmänniskor till en framtida misär. Att se dessa politiska skräpmänniskor för vad de är kallas realism och inte populism. Populism är de prostituerades hittepå-ord för denna realism de tror de kan snacka bort. Men om du snackar som du skriver så fick du av självförklarande skäl inte plats vid de feta köttgrytorna och då återstod bara de tejpade tutt-tuff-tågen. Tut Tut på dig…

     • Tackar för att ni börjar riva lite i min hemsida, SB är den första som sagt något negativt. efter de 20 år som den varit ute.
      Alla andra utan SB har har bara gott att säga.
      Det är mycket talande.
      Jag har uppenbarligen trampat på en mycket öm tå med det intellektuella och SB.
      De flesta ser genom dig. Anonym psykopat som skriker rätt ut när verkligheten inte stämmer.
      Beträffande tejphistorien har ST bortsett från slutet där jag fått frågan ordnad. det är att ljuga med enkla knep som bygger på att folk inte dubbelkollar, alltså som vanligt.
      Att ta upp en fråga som för att förhindra att kollegor drabbas av permanenta hörselskador är uppenbarligen något som SB använder som något negativt för att uttrycka mig försiktigt,
      SB i ett nötskal, men vad kan man förvänta sig av en total egoist som inte ens har förmågan att erkänna grova personliga påhopp med en anständig ursäkt.

      Beträffande Torbjörn S är han välkommen att kontakta mig privat.

      Jaha, då väntar jag till i morgon för att åter precisera nättrollet SB när han plockar ihop sina små alster, jag har redan svaret då han är en enkel mekanism.

      TE

     • @teddy boy

      Din hemsida? Torbjörns länk beskriver nojan där du försöker tejpa ihop verkligheten. Men trots detta tejpprojekt så lämnar din verklighetsuppfattning som din läsförståelse en hel del övrigt att önska.

      Jag tänkte ignorerat dig eftersom du är en enkel själ utan egen analysförmåga och detta lyser igenom i dina texter. Men tyvärr så är jag för andras skull tvungen att bemöta dina hjärntvättat systemslickande små alster, då någon annan kan tro att sagan du skriver är sann.

      När lånefällan, som de själlösa prostituerade politikerna lurat in befolkningen i, slutligen slår igen kommer många människor att hamna på socialbidragsnivå för resten av deras miserabla liv. Dessa människor kommer vara hemlösa med miljonskulder. Att de prostituerade inte förbjudit tiggeri är för att konditionera svenskarna inför den dag då de själva kommer bli tvungna att tigga sig fram.

      Men även de som direkt klarar sig ur den här misären kommer ändå att drabbas indirekt. När ekonomin går i botten kommer det inte vara roligt att sitta i enplansvillan när den hungriga massan börjar jaga i flock, oavsett om den villan då redan är fullbetald.

      Alla människor i Sverige kommer att drabbas av de prostituerade politikerns svek. Svenskar, invandrare, kristna, muslimer, gamla, unga, fattiga, rika osv och detta kommer även att drabba dem som skriver hjärntvättade inlägg på Internet. Även om de då själva är för korkade för att inse just detta. Men korkad är som döden och det är bara omgivningen som lider, ty den korkade eller döde är själv helt omedveten om sina mentala glapp som icke-existens.

 • Kom på att samtliga mina påståenden är väl testade i olika sammanhang och den anonyme SB är den förste att ifrågasätta, dessutom på alla punkter, avslöjande.
  1. “precis samma logik som gör våldtäktsoffret skyldig till sin egen våldtäkt”. Som vanligt du kör med vidriga jämförelser, håll dig till saken.
  2. Reformeras… direktdemokrati…
  Den som är intresserad kan ju läsa vad jag skrivit om Schweiz och direktdemokrati i länken i inlägget ovan, SB ljuger ju rakt av här när han totalt nedvärderar minst 500 år av direktdemokrati med lite intellektuell “hang around”- nivå och skriver nu att det är framtidens melodi. Läs först innan du skriver.

  • Du hoppar ju runt helt irrationellt i kommentatorsfältet. Är det någonting du vill försöka svara på så kan du med fördel använda dig av just “svara-funktionen” under respektive inlägg, så att du blir någorlunda sammanhängande i dina försök.

   Sen är våldtäktsliknelsen inte alls vidrig. Politiker är ju dem av oss med de sämsta egenskaperna. Ingen skulle privat umgås med en lögnare och på arbetsplatsen hade man skytt denne som pesten. Att människor ser det som naturligt att styrande politiker är mytomaner visar bara hur djupt hjärntvätten sitter. Politiker är riktiga kloakvarelser och det är de som är ytterst ansvariga för t.ex. den våldtäktsvågen vi har, så de är även äkta våldtäktsmän “by proxy”.

   Vad har sen Schweizisk direktdemokrati med svensk representativ pseudo-demokrati att göra? Med bindande folkomröstningar så skulle vi vara mer delaktiga i att styra samhällsutvecklingen än som vi idag blir totalstyrda uppifrån. Även i en direktdemokrati skulle det fortfarande sitta samma människor i toppen men med den skillnaden att vi hade varit en jämbördigare part. I detta avseende är direktdemokrati bättre än representativ pseudo-demokrati, men ingen av dessa styrelseskick gör oss till jämlika parter med dem i toppen. Detta borde ju till och med du förstå. Så det verkar mer vara du som har lite intellektuell “hang around” och du borde nog trappa upp dosen av nyttiga fiskoljor. Bon Appétit…

 • Tack för en bra sammanställning, det behövs.
  Min uppfattning beträffande valet 2006 och Reinfeldt har jag redogjort för på annan plats, han var helt enkelt på rätt plats vid rätt tillfälle eftersom stora delar av svenska folket var hjärtligt trötta på missbruket av våra trygghetssystem, sjukpenning, arbetsskador m.m. utan kontroller. Observera att missbruket drabbar vanligt folk och således var det vanligt folk som sa ifrån, men till ett högt pris.
  Juholt har jag i skapligt färskt minne, han var helt enkelt inte upp till det och folk blev irriterade och S var nere i 25% tror jag ?? Minns att jag diskuterade detta intensivt med en gammal politikerkollega som också tyckte art han rent allmänt inte räckte till.
  Nuvarande statsminister tror jag moderaterna underskattade, de räknade med en ny Juholt och att de därför skulle kunna sitta och vänta in en gratisseger i årets val. Därav att han tilläts bli statsminister.
  170900 i samband med val av ny moderatordförande kunde jag konstatera att de allra flesta moderater var mycket tveksamma till Ulf K just för att han har så mycket skit på sig. Tja det spelade ingen roll. Här tror jag att rena kompis konstellationer spelade en avgörande roll för valet av Ulf K. Naturligtvis i dess förlängning finns drömmarna att bli delaktig i olika verksamheter för att berika sig.

  Om man tänker sig att Ulf K byts ut och om jag får dagdrömma lite även Lööf kan vi få en fungerande majoritet med SD inräknade. Jag tror att det på sikt kan hamna där , förhoppningsvis med mindre kopplingar till de stora aktörerna.
  Om jag får fortsätta att spekulera kanske M kan uppnå 26%+SD26% om Ulf K byts ut, men det är kanske dagdrömmar, men saker kan ändra sig ..

  Självklart förändrar detta inget beträffande kopplingarna till de stora aktörerna som andra har beskrivit.
  Men det ger en nyanserad bild och sätter fokus på att det även är folks skyldighet att vara med i skötseln av vårt samhälle.
  Jag är faktiskt så naiv att jag hävdar att politikerna skulle välja folkets tack framför pengarna om folk behagade hålla en hög nivå i sina liv. (Hmm 82% ni vet…)
  Ett par som lever i ett etablerat förhållande och båda jobbar kan mycket väl ha 40 000 skr varje månad att disponera, hur många lägger pengar på sådant som tillför ?
  Öystein: remember om folk ?

  TE

  • Med påståenden som “om folk behagade hålla en hög nivå i sina liv” försöker du lägga över politikernas skuld på folket enligt precis samma logik som gör våldtäktsoffret skyldig till sin egen våldtäkt. Om folket var trötta på det inhemska missbruket av våra trygghetssystem så röstade de knappast för att göra detta trygghetssystem tillgängligt för precis hela världens alla lycksökare. Sen behöver nog ett par som lever i ett etablerat förhållande en disponibel inkomst långt större än 40 K eftersom de själva kommer få betala för privatsjukvård, vaktbolag och lägga undan för om de blir sjuka eller till pensionen, så de slipper äta kattmat när ättestupan närmar sig. För hela samhällsapparaten har ju havererat och det är politikernas fel och endast deras fel, allt från Fredrik “öppna era hjärtan” Reinfeldt till Stefan “de flyr ju för sina liv” Löfven.

   Eftersom det politiska systemet sen fungerar enligt kasinoprincipen, där huset alltid vinner, så spelar det ingen roll om människor försöker engagera sig för spelet är ju som sagt riggat. Skulle det finnas en chans i helvete för Sveriges överlevnad så behöver hela det politiska systemet reformeras och en bra början hade varit införande av direktdemokrati, så att människor får en konkret chans att verkligen påverka samhällsutvecklingen. Men att detta skulle ske har ju lika hög sannolikhet som en snöbolls överlevnad i ovan nämnda helvete.

 • Tack för en bra sammanställning, det behövs.
  Min uppfattning beträffande valet 2006 och Reinfeldt har jag redogjort för på annan plats, han var helt enkelt på rätt plats vid rätt tillfälle eftersom stora delar av svenska folket var hjärtligt trötta på missbruket av våra trygghetssystem, sjukpenning, arbetsskador m.m. utan kontroller. Observera att missbruket drabbar vanligt folk och således var det vanligt folk som sa ifrån, men till ett högt pris.
  Juholt har jag i skapligt färskt minne, han var helt enkelt inte upp till det och folk blev irriterade och S var nere i 25% tror jag ?? Minns att jag diskuterade detta intensivt med en gammal politikerkollega som också tyckte art han rent allmänt inte räckte till.
  Nuvarande statsminister tror jag moderaterna underskattade, de räknade med en ny Juholt och att de därför skulle kunna sitta och vänta in en gratisseger i årets val. Därav att han tilläts bli statsminister.
  170900 i samband med val av ny moderatordförande kunde jag konstatera att de allra flesta moderater var mycket tveksamma till Ulf K just för att han har så mycket skit på sig. Tja det spelade ingen roll. Här tror jag att rena kompis konstellationer spelade en avgörande roll för valet av Ulf K. Naturligtvis i dess förlängning finns drömmarna att bli delaktig i olika verksamheter för att berika sig.

  Om man tänker sig att Ulf K byts ut och om jag får dagdrömma lite även Lööf kan vi få en fungerande majoritet med SD inräknade. Jag tror att det på sikt kan hamna där , förhoppningsvis med mindre kopplingar till de stora aktörerna.
  Om jag får fortsätta att spekulera kanske M kan uppnå 26%+SD26% om Ulf K byts ut, men det är kanske dagdrömmar, men saker kan ändra sig ..

  Självklart förändrar detta inget beträffande kopplingarna till de stora aktörerna som andra har beskrivit.
  Men det ger en nyanserad bild och sätter fokus på att det även är folks skyldighet att vara med i skötseln av vårt samhälle.
  Jag är faktiskt så naiv att jag hävdar att politikerna skulle välja folkets tack framför pengarna om folk behagade hålla en hög nivå i sina liv. (Hmm 82% ni vet…)
  Ett par som lever i ett etablerat förhållande och båda jobbar kan mycket väl ha 40 000 skr varje månad att disponera, hur många lägger pengar på sådant som tillför ?
  Öystein: remember om folk ?

  TE

  • Med påståenden som “om folk behagade hålla en hög nivå i sina liv” försöker du lägga över politikernas skuld på folket enligt precis samma logik som gör våldtäktsoffret skyldig till sin egen våldtäkt. Om folket var trötta på det inhemska missbruket av våra trygghetssystem så röstade de knappast för att göra detta trygghetssystem tillgängligt för precis hela världens alla lycksökare. Sen behöver nog ett par som lever i ett etablerat förhållande en disponibel inkomst långt större än 40 K eftersom de själva kommer få betala för privatsjukvård, vaktbolag och lägga undan för om de blir sjuka eller till pensionen, så de slipper äta kattmat när ättestupan närmar sig. För hela samhällsapparaten har ju havererat och det är politikernas fel och endast deras fel, allt från Fredrik “öppna era hjärtan” Reinfeldt till Stefan “de flyr ju för sina liv” Löfven.

   Eftersom det politiska systemet sen fungerar enligt kasinoprincipen, där huset alltid vinner, så spelar det ingen roll om människor försöker engagera sig för spelet är ju som sagt riggat. Skulle det finnas en chans i helvete för Sveriges överlevnad så behöver hela det politiska systemet reformeras och en bra början hade varit införande av direktdemokrati, så att människor får en konkret chans att verkligen påverka samhällsutvecklingen. Men att detta skulle ske har ju lika hög sannolikhet som en snöbolls överlevnad i ovan nämnda helvete.

 • @Öystein Känd teknik, beror ibland på hur ofta en sida uppdateras. Censuren kan via omdirigering av IP fördröja signalen så länge man vill. Det har ju pågått ett tag där jag är nu men jag tyckte att 3 dygn är lite i fetaste laget. Man kan undvika detta genom att prenumerera på inlägg från Newsvoice eller Torbjörn direkt till vk.com eller gab.com.

  • Jag skrev ett inlägg på en sida men det komm inte in. Så jag provade att svara på ett annat inlägg på samma tråd. När jag var klar så hade det första inlägget kommit från mig kommit in. Admin sa nått om uppdatering. Blev avstängd för ett tag sen när jag kom tillbaka så hade alla länkar fr instagram tagits bort. åxå alla foton och filmer jag delat på fb finns inte kvar, profilbilden och några foton finns kvar, kommer bara åt ”i minnen som du delat för 7 o 5 o 3 år sen”. Jaja.

 • Det här var tydligen ett känsligt ämne för censuren. Artikeln går inte att komma åt direkt från nätet utan man måste koppla upp sej från vk eller gab. När jag loggar in direkt så hamnar jag på en cachad sida från 30.9.

 • @Öystein Känd teknik, beror ibland på hur ofta en sida uppdateras. Censuren kan via omdirigering av IP fördröja signalen så länge man vill. Det har ju pågått ett tag där jag är nu men jag tyckte att 3 dygn är lite i fetaste laget. Man kan undvika detta genom att prenumerera på inlägg från Newsvoice eller Torbjörn direkt till vk.com eller gab.com.

  • Jag skrev ett inlägg på en sida men det komm inte in. Så jag provade att svara på ett annat inlägg på samma tråd. När jag var klar så hade det första inlägget kommit från mig kommit in. Admin sa nått om uppdatering. Blev avstängd för ett tag sen när jag kom tillbaka så hade alla länkar fr instagram tagits bort. åxå alla foton och filmer jag delat på fb finns inte kvar, profilbilden och några foton finns kvar, kommer bara åt “i minnen som du delat för 7 o 5 o 3 år sen”. Jaja.

 • Vem är förvånad?

  Detta visar bara på vilket skyddsnät bl.a. politiker har och hur flitigt det utnyttjas.

  Ju högre upp i den politiska hierarkin, desto större skyddnät. Ett par andra goda exempel:

  – Mona Sahlin
  – Dan Eliasson

  De avstjälpningsplatser för “obekväma” men strategiskt lojala politiker som finns till hands är många, såsom:

  – Landshövding i något av våra län
  – Generaldirektör
  – Ambassadör i något land
  – Av regeringen utsedd särskild utredare för något särskilt uppdrag (vilket bukar vara
  – Chargé d’affaire vid någon ambassad

  Dessa har givetvis dessutom en riktigt fet pension. En pension som vanliga Svenska medborgare aldrig kommer i närheten av och som faller ut även om man varit kriminell. Dessutom är deras pension finansierad av det kuvade folket genom skattsedeln!

  Detta är ett av skälen till att den politiska karriären är så attraktiv för många. Om man bara är partilojal och någorlunda talför har man en ekonomiskt säkrad framtid på alla vis, samt omges av en krets av makthavare som i alla lägen håller varandra om ryggen avseende deras i gruppen alla ekonomiska fördelar. DESSA LEVER I EN HELT EGEN VÄRLD som vi skattebetalare, oftast omedvetet, underhåller såväl ekonomiskt som politiskt.

  Självklart talar politikerna inte högt om detta, ej heller MSM såklart, utan man håller denna information dold.

  Allt för att mörka sanningen för folket.

 • Jämfört med Ulf Kristersson framstår Håkan Juholt som rena helgonet. Var är mediadrevet? Vad gör Aftonbladet, SVT och hela MSM? Varför är Ulf Kristersson fredad? Att inget hörs från våra politiker förstår man för skulle samtliga tömma sina garderober har vi ingen kyrkogård nog stor att rymma alla skelett.

  • @Andersson

   Håkan Juholt var t.ex. inte så pigg på vårt deltagande i Gadaffi-mordet i Libyen så honom ville de ha bort och därav drevet. Korrumperade lille Uffe är nog mer lättstyrd så länge han själv tjänar någonting på det.

   @Torbjörn

   Det här är mer en reflektion än ett klagomål och jag vet inte om det bara gäller mig eller om det är allmängiltigt. Kolumnen “senaste kommentarer” uppdateras inte på förstasidan och sen uppdateras den olika under olika artiklar. Med den nya svara-funktionen under varje kommentar så blir det svårt att se om någon har svarat och man blir tvungen att skrolla igenom hela kommentatorsfältet för att se detta.

   • Håkan Juholt var/är den enda som visat ånger då han medverkade till förintelsen av då en fullt fungerande stat. Han sa väl att det är hans livs största misstag. Man ska veta att att han avgick under förnedrande omständigheter. Eloge till honom.

 • Det här var tydligen ett känsligt ämne för censuren. Artikeln går inte att komma åt direkt från nätet utan man måste koppla upp sej från vk eller gab. När jag loggar in direkt så hamnar jag på en cachad sida från 30.9.

 • Först tog man bort rådbråkning och pålning. Så småningom såg man till att politiker och tjänstemän i princip blev straffimmuna genom bl.a. avskaffandet av tjänstemanna-/ämbetsmannaansvaret. Nästa steg vi troligen står inför blir väl att de politiker som begår brott en extra gratifikation och fin utmärkelse.

  • Men det där är ju redan installerat och klart. När X åker på pumpen gör X karriär snett uppåt någon annanstans genom en kontakt Y och när det klart kan sedan X ge tillbaka en gentjänst när Y åker dit. De ryggdunkar varandra ständigt uppåt till nya fina positioner i ett system av konstant och ekonomiskt framgångsrik ansvarsfrihet.

 • Kristersson verkar vara av samma skrot och korn som alla övriga proffs-politiker är. Giriga skitstövlar; helt fast i sina hycklande livslögner, särskilt den om stor människokärlek och godhet. Vad folk härstädes dock inte fattar, är att samtliga politiker i Sveriges Riksdag(is), är – jo, kriminella. Visst, precis: kriminella!
  De har, förmodligen utan att fatta det, lett oss in i en bolsjevikdiktatur av just det slag, som de judiska storbankerna i New York, samt förstås Rothschilds i London, hjälpte fram bolsjevikernas kontrarevolution i Tsar-Ryssland, i oktober 1917. Att jag kan hävda detta, beror på att efter den falskflaggade 9/11-terroraktionen, som ju utfördes av i främsta rummet “the Anglo-Zionists” själva, så skulle självklart den svenska statsmakten, efter en kortare betänketid, ha gått ut och sagt högt och tydligt: här luktar det rutten fisk så man håller på å krepera! Underrättelsetjänsterna skickade ut förklaringar, typ, nu har Mossad varit framme igen. Inte bara genom vanliga regeringskanaler, utan även via Nätet, som formligen började koka över med helt andra uppgifter om vad som inträffat, i motsats till MSM, som nu intensivt mörklade och ljög, så balkarna bågnade. Bland annat var BND, Bundes Nachrichten Dienst, snabbt ute på Nätet med en (osignerad rapport, förstås) som berättade, vad det rörde sig om. I 17 år har nu SR, SVT samt alla andra inom Eliten, med sin tystnad, skyddat kriminell verksamhet av det allra grövsta slaget. Därtill gynnar de med sitt helt sinnessjuka beteende, det pågående FOLKMORDET på oss.

 • Vem är förvånad?

  Detta visar bara på vilket skyddsnät bl.a. politiker har och hur flitigt det utnyttjas.

  Ju högre upp i den politiska hierarkin, desto större skyddnät. Ett par andra goda exempel:

  – Mona Sahlin
  – Dan Eliasson

  De avstjälpningsplatser för “obekväma” men strategiskt lojala politiker som finns till hands är många, såsom:

  – Landshövding i något av våra län
  – Generaldirektör
  – Ambassadör i något land
  – Av regeringen utsedd särskild utredare för något särskilt uppdrag (vilket bukar vara
  – Chargé d’affaire vid någon ambassad

  Dessa har givetvis dessutom en riktigt fet pension. En pension som vanliga Svenska medborgare aldrig kommer i närheten av och som faller ut även om man varit kriminell. Dessutom är deras pension finansierad av det kuvade folket genom skattsedeln!

  Detta är ett av skälen till att den politiska karriären är så attraktiv för många. Om man bara är partilojal och någorlunda talför har man en ekonomiskt säkrad framtid på alla vis, samt omges av en krets av makthavare som i alla lägen håller varandra om ryggen avseende deras i gruppen alla ekonomiska fördelar. DESSA LEVER I EN HELT EGEN VÄRLD som vi skattebetalare, oftast omedvetet, underhåller såväl ekonomiskt som politiskt.

  Självklart talar politikerna inte högt om detta, ej heller MSM såklart, utan man håller denna information dold.

  Allt för att mörka sanningen för folket.

 • Jämfört med Ulf Kristersson framstår Håkan Juholt som rena helgonet. Var är mediadrevet? Vad gör Aftonbladet, SVT och hela MSM? Varför är Ulf Kristersson fredad? Att inget hörs från våra politiker förstår man för skulle samtliga tömma sina garderober har vi ingen kyrkogård nog stor att rymma alla skelett.

  • @Andersson

   Håkan Juholt var t.ex. inte så pigg på vårt deltagande i Gadaffi-mordet i Libyen så honom ville de ha bort och därav drevet. Korrumperade lille Uffe är nog mer lättstyrd så länge han själv tjänar någonting på det.

   @Torbjörn

   Det här är mer en reflektion än ett klagomål och jag vet inte om det bara gäller mig eller om det är allmängiltigt. Kolumnen “senaste kommentarer” uppdateras inte på förstasidan och sen uppdateras den olika under olika artiklar. Med den nya svara-funktionen under varje kommentar så blir det svårt att se om någon har svarat och man blir tvungen att skrolla igenom hela kommentatorsfältet för att se detta.

   • Håkan Juholt var/är den enda som visat ånger då han medverkade till förintelsen av då en fullt fungerande stat. Han sa väl att det är hans livs största misstag. Man ska veta att att han avgick under förnedrande omständigheter. Eloge till honom.

 • Först tog man bort rådbråkning och pålning. Så småningom såg man till att politiker och tjänstemän i princip blev straffimmuna genom bl.a. avskaffandet av tjänstemanna-/ämbetsmannaansvaret. Nästa steg vi troligen står inför blir väl att de politiker som begår brott en extra gratifikation och fin utmärkelse.

  • Men det där är ju redan installerat och klart. När X åker på pumpen gör X karriär snett uppåt någon annanstans genom en kontakt Y och när det klart kan sedan X ge tillbaka en gentjänst när Y åker dit. De ryggdunkar varandra ständigt uppåt till nya fina positioner i ett system av konstant och ekonomiskt framgångsrik ansvarsfrihet.

 • Kristersson verkar vara av samma skrot och korn som alla övriga proffs-politiker är. Giriga skitstövlar; helt fast i sina hycklande livslögner, särskilt den om stor människokärlek och godhet. Vad folk härstädes dock inte fattar, är att samtliga politiker i Sveriges Riksdag(is), är – jo, kriminella. Visst, precis: kriminella!
  De har, förmodligen utan att fatta det, lett oss in i en bolsjevikdiktatur av just det slag, som de judiska storbankerna i New York, samt förstås Rothschilds i London, hjälpte fram bolsjevikernas kontrarevolution i Tsar-Ryssland, i oktober 1917. Att jag kan hävda detta, beror på att efter den falskflaggade 9/11-terroraktionen, som ju utfördes av i främsta rummet “the Anglo-Zionists” själva, så skulle självklart den svenska statsmakten, efter en kortare betänketid, ha gått ut och sagt högt och tydligt: här luktar det rutten fisk så man håller på å krepera! Underrättelsetjänsterna skickade ut förklaringar, typ, nu har Mossad varit framme igen. Inte bara genom vanliga regeringskanaler, utan även via Nätet, som formligen började koka över med helt andra uppgifter om vad som inträffat, i motsats till MSM, som nu intensivt mörklade och ljög, så balkarna bågnade. Bland annat var BND, Bundes Nachrichten Dienst, snabbt ute på Nätet med en (osignerad rapport, förstås) som berättade, vad det rörde sig om. I 17 år har nu SR, SVT samt alla andra inom Eliten, med sin tystnad, skyddat kriminell verksamhet av det allra grövsta slaget. Därtill gynnar de med sitt helt sinnessjuka beteende, det pågående FOLKMORDET på oss.

 • Jämfört med den här vandrande reklampelaren för Dressmanns juniorkollektion så är Stefan Löfven det bättre alternativet och han är i sig en ren katastrof. Kommer ihåg intervjun angående lägenhetsaffären där Uffe blev väldigt förnärmad och kläckte ur sig att “det var privat” och sen kom en underhuggare och räddade honom genom att nästan lyfta iväg den lille fjanten. De kommande fyra åren, i den här nedåtgående spiralen, kommer bli spännande. Bring out the popcorn…

  • Jag var bara tvungen att säga att din beskrivning av UK som ”vandrande reklampelare för Dressmans Juniorkollektion” gav mig ett gott skratt under en tuff dag så tack för det!

 • Jämfört med den här vandrande reklampelaren för Dressmanns juniorkollektion så är Stefan Löfven det bättre alternativet och han är i sig en ren katastrof. Kommer ihåg intervjun angående lägenhetsaffären där Uffe blev väldigt förnärmad och kläckte ur sig att “det var privat” och sen kom en underhuggare och räddade honom genom att nästan lyfta iväg den lille fjanten. De kommande fyra åren, i den här nedåtgående spiralen, kommer bli spännande. Bring out the popcorn…

  • Jag var bara tvungen att säga att din beskrivning av UK som “vandrande reklampelare för Dressmans Juniorkollektion” gav mig ett gott skratt under en tuff dag så tack för det!

 • Jag är väl tjatig men för dessa grova brott finns det bara två straff att välja på. Rådbråkning eller pålning, under Karl XI var dessa straff vanliga för extremt svåra brott. Hade Ulf Kristersson begått dessa grova brott på den tiden är det vad han kunde förväntat sig. En dylik förbrytare kan naturligtvis inte bli statsminister och det är en skam att han överhuvudtaget går fri. Varför är han inte häktad? Det stinker grov korruption lång väg!

 • Jag är väl tjatig men för dessa grova brott finns det bara två straff att välja på. Rådbråkning eller pålning, under Karl XI var dessa straff vanliga för extremt svåra brott. Hade Ulf Kristersson begått dessa grova brott på den tiden är det vad han kunde förväntat sig. En dylik förbrytare kan naturligtvis inte bli statsminister och det är en skam att han överhuvudtaget går fri. Varför är han inte häktad? Det stinker grov korruption lång väg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *