Global Politics – Anders Romelsjö lanserar oberoende debattkanal

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 oktober 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Anders Romelsjö, privat foto

Anders Romelsjö lanserar idag Global Politics en vänsterorienterad men oberoende och analyserande debattidning med inslag av undersökande journalistik. 

Anders Romelsjö startar Global Politics - Privat foto
Anders Romelsjö, 2018 – Privat foto

Global Politics på adressen GlobalPolitics.se lanseras idag den 30 oktober 2018 som en fortsättning och modernisering av bloggen Jinge.se. Global Politics säger helt enkelt mer om innehållet än Jinge.se.

Grundaren Anders Romelsjö, med en bakgrund som läkare och forskare på alkohol, droger och folkhälsa, tog 2012 över ansvaret för bloggen Jinge.se, som bla utsetts till ”Årets politiska blogg 2014” av mediebolaget Cision.

Romelsjö förklarar att engagemanget i hans bloggande kommer ur en frustration med  orättvisor i världen och han vill verka för en bättre värld genom politiska kommentarer och debatt.

“De flesta artiklarna på Global Politics handlar om global politik och ekonomi, med fokus på supermakten USA, dess agerande runtom i världen och relationer till andra, samt om ett orättfärdigt ekonomiskt system.”

Global Politics publicerar även artiklar om politik och andra förhållanden i Sverige. Kritik av media är ytterligare ett område. Inriktningen är anti-imperialistisk, antikapitalistisk och prosocialistisk, en human socialism med ökad demokrati, skriver Romelsjö.

Romelsjös värderingsgrund är vänster, antiimperialist, socialistisk, demokratisk och vetenskaplig.

GlobalPolitics.se

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice