Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Även husdjur kan drabbas av livsstilssjukdomar

publicerad 13 oktober 2018
- TV Hälsa
Överviktig Golden Retriever. Foto: Barbara Danázs. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
Överviktig Golden Retriever. Foto: Barbara Danázs. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
Överviktig Golden Retriever. Foto: Barbara Danázs. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Varje tredje hushåll i Norge bor det ett husdjur som behöver vård, omsorg, kärlek, tillsyn och uppmärksamhet på flera sätt. Liksom oss kan djur bli sjuka och de kan också drabbas av typiska livsstilssjukdomar som diabetes, fetma och problem med lederna.

Text: TV Helse Norge | Översättning: Madeleine Lidman

Veterinären och akupunktören Katrine Kirkhorn är det senaste tillskottet till redaktionen hos oss på TV Helse. Här kommer hon att se till att hitta teman som engagerar djurägare att se att husets fyrbenta vän, behöver mer än en klapp på huvudet.

Katrine Kirkhorn har arbetat som veterinär i nästan 30 år och för 15 år sedan tog hon examen som djurakupunktör.

“Jag började med akupunktur på djur och insåg snabbt att det var något jag skulle satsa på, men inte bara på djur. Därför blev det 5 års studier vid Akupunkturhögskolan i Oslo. När jag studerade tänkte jag ofta att det inte är viktigt om patienterna går på två eller fyra ben. Tanken avsattes i handling och jag startade en klinik tillsammans med en väninna. Idag delar jag tiden ungefär lika mellan att arbeta som veterinär och akupunktör, säger Katrine, som under de senaste åren har fokuserat mer på tandhälsa hos hästar.”

Läs hela artikeln på TV Helse


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq