Även husdjur kan drabbas av livsstilssjukdomar

2
Överviktig Golden Retriever. Foto: Barbara Danázs. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
Överviktig Golden Retriever. Foto: Barbara Danázs. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com

Varje tredje hushåll i Norge bor det ett husdjur som behöver vård, omsorg, kärlek, tillsyn och uppmärksamhet på flera sätt. Liksom oss kan djur bli sjuka och de kan också drabbas av typiska livsstilssjukdomar som diabetes, fetma och problem med lederna.

Text: TV Helse Norge | Översättning: Madeleine Lidman

Veterinären och akupunktören Katrine Kirkhorn är det senaste tillskottet till redaktionen hos oss på TV Helse. Här kommer hon att se till att hitta teman som engagerar djurägare att se att husets fyrbenta vän, behöver mer än en klapp på huvudet.

Katrine Kirkhorn har arbetat som veterinär i nästan 30 år och för 15 år sedan tog hon examen som djurakupunktör.

“Jag började med akupunktur på djur och insåg snabbt att det var något jag skulle satsa på, men inte bara på djur. Därför blev det 5 års studier vid Akupunkturhögskolan i Oslo. När jag studerade tänkte jag ofta att det inte är viktigt om patienterna går på två eller fyra ben. Tanken avsattes i handling och jag startade en klinik tillsammans med en väninna. Idag delar jag tiden ungefär lika mellan att arbeta som veterinär och akupunktör, säger Katrine, som under de senaste åren har fokuserat mer på tandhälsa hos hästar.”

Läs hela artikeln på TV Helse

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
16 oktober 2018 kl 00:28

Stämmer, vetrinärer gör allt för att få nya kunder vilket blivit en storindustri. Själv har jag 2 hundar som äter kött och fisk och något lite tillskottfoder. Har aldrig varit hos någon vetrinär bara hos homeopat. Ägde en 4vägs korsning från det jag var 20 år till jag skulle fylla 39 och så gott som frisk in i det sista. Hade katt som blev 17 år samma där bara kött och fisk. torrfoder gör djuren sjuka i förtid för att inte tala om alla vaccinationer som ges idag. Husdjurshållning är stora affärer som bara ökar och med det sjukare djur. Precis som hos människan.

Sture B
Sture B
Gäst
14 oktober 2018 kl 23:17

Många av dessa livsstilssjukdomar beror bl.a. på att husdjuren får torrfoder som är en helt sönderprocessad “föda”. Sen har jag sett en massa veterinärer som säljer just torrfoder och jag undrar om det är ett cyniskt sätt att skaffa kunder.