Gideon Levy: Tack moder Ryssland för att du sätter Israel på plats – Haaretz

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
Gideon Levi (Acre Festival 2011): Foto: Hanay. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
Gideon Levi (Acre Festival 2011): Foto: Hanay. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
Gideon Levy (Acre Festival 2011): Foto: Hanay. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Rubriken är hämtad från en artikel i den israeliska tidningen Haaretz den 28 september 2018. Det är journalisten Gideon Levy som har en för journalister unik förmåga att uttrycka sig i klartext och här formulerar han sig väldigt tydligt inför världen  och inför sina israeliska överordnade. Han talar om ett Israel som är utan kontroll och som inte erkänner något överstatligt kontrollorgan medan man fortsätter att demolera grannländerna.

Text: Hans Myrebro

Gideon Levy skriver:

”A ray of hope breaks out from behind the clouds: someone sets the framework of what´s permissible for Israel. For the first time in many years, another state makes it clear to Israel that its influence has boundaries, that it is abnormal to do everything that it likes, that it is not alone involved in the game, that America can not always cover it and that it can not harm endlessly”.

Om du som läsare funderar över vilket land som Levy åsyftar här, så sluta fundera på USA, som i det här sammanhanget mest kan liknas vid en tämjd cirkuselefant med en clown på ryggen. Nej, det är naturligtvis Ryssland som beskrivs här.

Levy fortsätter:

”Suddenly someone stood up and said: ” Well stop it. At least in Syria, everything is enough. Thank you, Mother Russia, for limiting the child, who has not been pacified for a long time… Russia has demonstrated to the world a way of dealing with Israel, useing only the languege that it understands. Let those who really care about the well-being of Israel and justice learn how it is done: only with the use of force.”

DE SKAPADE ETT BLODIGT 1900–TAL
Annons från Historisktkorrekt.se

Gideon Levy sammanfattar sin bedömning med att säga:

”If such a Russian ”Njet” also hang over the skies of Gaza, so many useless deaths, and destruction would have been avoided. If the international forces rebuffed the Israeli occupation, it would end long ago. Instead, we have Donald Trump in Washington and pipiful condemnations from the EU because of the eviction of Khan al-Ahmar residents”. (Palestinskt område nära Jerusalem förstört av israeler).

Ett par veckor tidigare uttryckte sig Syriens utrikesminister, Walid Moualem, inför FN:s generalförsamling enligt samma mönster när han yttrade:

“Thanks to Russia´s help, no effort will be spared for assuring the return of the refugees and satisfying their basic needs.”

Han fortsätter så att tacka Ryssland för dess hjälp, men säger också att andra länder är välkomna att arbeta med rekonstruktionen av det sargade landet. Men han tillägger också att:

”the countries that offer only conditional assistance or continue to support terrorism, they are neigher invited nor welcome to help”.

Det sista var naturligtvis en känga till vissa NATO-länder.

Vad kan då USA svara på dessa kängor? Naturligtvis på sedvanligt sätt med en illaluktande uppkastning. Den levererar man genom sin nya envoyaje för Syrien, Jim Jeffrey, som beskriver den syriska regimen som ett ”flopping cadaver of a regime”. Denna regim passar han på att hota med sanktioner och han lovar att göra livet surt för dem: ”as miserable as possible”.

Det här är inget överraskande när det gäller USA:s utrikespolitik, nämligen att man vill göra livet för meningsmotståndare så miserabelt som möjligt, men det är inte ofta som man offentligt uttrycker sig så vulgärt. Kan möjligtvis vara en Trump-effekt.

Text: Hans Myrebro

Källor

 • Gideon Levy, Haaretz sep. 28
 • RT Newsline sep. 29
 • Leith Aboufadel, Al-masdar news sept, 30


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Gideon Levy
Stöd NewsVoice 2024
 • #Kjell Holmsten. Bra artikel som du länkar till.

  [raderat ord för en specifik folkgrupp] är intelligenta nog att låta [raderat ord associerad med en specifik folkgrupp] göra grovjobbet med sitt eget förintande. Det sker genom ständiga skriverier och filmer om tex “Human Rights” i alla möjliga former: De Svartas Befrielsekamp (BLM: Black Lives Matter), HBQT, zigenare, feminism, fri abort, “tolerans”, holocaust, mm, mm.

  “Godhet” in absurdum tycks råda i Sverige (och det startade för drygt 50 år sen’), d v s aldrig beakta konsekvenserna av påstådd “godhet”, särskilt om man kan dela ut andra skattebetalares pengar. MP och V är ju för en helt fri invandring, en invandring som dessutom skall garantera en “svensk välfärd” från dag ett. Gäller väl Annie Lööfs 30 miljoner “nysvenskar” också? Hur i h***v**e skall det gå till?

  Tyvärr inbillar sig folk, att det som händer, är enbart slumpens skördar. Krig skapar flyktingar, förvisso. Men att det i själva verket rör sig om (en mycket gammal) [raderat ord för en specifik folkgrupp] konspiration, förmår inte folk att inse.

  Öppna ögonen, så ser ni blinda det också! Exempelvis: Det går en RÖD TRÅD från den falskflaggade 9/11-terrorn, krigen i MENA ( https://www.youtube.com/watch?v=r8FhZnFZ6TY:), flyktingskarorna, samt deras styrning mot norra Europa. Vi SKALL bli mångkulturella, om vi vill det eller inte, som den ökände Göran Rosenberg tilläts säga i storkyrkan, när riksdagen efter valet 2014, högtidligen öppnades, med bland annat dessa vederstyggliga ord från en [raderat ord för en specifik folkgrupp], tillika medlem i Paideia, Barbra Spectre’s vidriga hatverk.

  • Det var en lisa för själen att läsa Dina ord, Ulf. Inte många har något hum om att massinvandringen används som ett verktyg/vapen mot nationalstaten, eftersom de som drar i trådarna verkar utan att synas. I det av rädsla för “hets mot folkgrupp” djupt marinerade samhället har gemene man inte en aning om att det är storsvenskar med status av en särskilt värdefull minoritet som ser till att den etniske svenskens enda hemland “massberikas” till Sveriges förfång. Inte heller begriper svensken att de högljudda kraven på ytterligare begränsningar av yttrandefriheten som framförs av diverse nyttiga idioter inspireras/pushas av “särskilt godhjärtade” minoritetssvenskar. Dessa “storhumanitära” insatser skulle naturligtvis inte ha lyckats så bra utan hjälp från den grovt förfalskade historieskrivningen.

 • Med all övlig respekt Rune Juvik, din inställsamma kommentar är 180 grader fel. Det har inte gått en enda dag de senaste 70 åren, utan att vi övriga medborgare på Klotet, har tvingats åhöra israeler och diaspora- judars gnäll och ylande, på radion, i TV-apparaten och i övriga media.
  Ett exempel: Det nu pågående FOLKMORDET på oss svenskar, fick sin senaste push genom judarna Soros’ och Barbra Spectre’s omsorg och vilja, att göra Europa till ett multikulturellt helvete, i akt och mening att underlätta för maktjudar, typ vissa rabbiner, att göra oss gojim till slavar under Israel, The Nation State of the Jewish People.

 • Israel er en demokratisk stat.Det kan man ikke si om deres naboer. Israel har hatt 9 utslettelse kriger mot seg på 70 .
  Israel , som er vestens vugge , og opphavet til frihet og demokrati . Moder Israel har satt på plass alle som har prövd seg på henne gjennom 70 år som har gått.
  Israel har forsvart seg mot en hel verden som vil henne til livs , og overlevet, takket være Han som eier landet.
  Under Yom Kippur krigen i 1973 , der dem blei tatt på sengen, lykkes det ikke Syria og Egypt og ødelegge landet.
  Den gang var moder Russland på vei og skulle hjelpe sine allierte med store deler av Svarte havs flåten.
  Da satte Israel inn sin kraft, og hele flåten som var på vei snudde tilbake til sine baser Svartehavet. Så takk Israel at du satte dem som prøvde seg på plass.
  Og takk for at du Israel forsvarer våre demokratiske rettigheter og frihet, tusen takk !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *