Tänk om nationalister tar över EU

publicerad 8 oktober 2018
- av NewsVoice
Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto

KOMMENTAR. Kors i taket, rännstensmagasinet Expressen har lyckats producera en ledarartikel som faktiskt är riktigt bra även om författarens bevekelsegrunder är tveksamma.

Dump från Expressen, Ledare 7 okt 2018
Dump från Expressen, Ledare 7 okt 2018

Strax före valet möttes Carl Bildt och Jimmie Åkesson i en TV-sänd debatt och inom massmedia framställdes Carl Bildt i positiv dager då han ansågs ha satt Jimme Åkesson på plats. Susanna Birgersson har tänkt till lite extra och jag måste säga att hennes slutsatser inte är helt felaktiga.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: EU:s nuvarande form och dess arbetssätt samt generella inställning till sig själva och dess medlemsländer ökar snabbt trycket på att EU behöver omdanas i en helt annan riktning.

Susanna Birgersson lanserar ju faktiskt en rätt så bra idé om att nationalister otroligt nog kan ta över EU. För att kunna ta till sig hennes resonemang så måste man titta på utvecklingen av USA efter Trumps tillträde. Globalisterna trodde aldrig att de skulle kunna tappa sitt inflytande över presidentämbetet men tji fick de. Trump går sin egen väg och han är beslutsam när han skrider till verket. Det är glädjande att Steve Bannon nu kommit till undsättning för att kunna samla de konservativa krafter som trots allt finns i många av EU:s länder. Bannon var ju hjärnan bakom Trumps framgångsrika presidentvalskampanj.

Det ter sig kanske som något av en hemlig dröm att EU:s framtida policies styrs av konservativa krafter, helt på tvärs mot dagens inriktning. Vem vet vad EU:s framtid bär i sitt sköte?

Text: Jan Norberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *