SVAMPKUNSKAP. Mykologen Paul Stamets pratar med läkaren Geir Flatabø och svampletaren och författaren Anne Elisabeth Scheen om svampplockning. Kunskapen om svampar är på väg att försvinna. Tidigare fördes kunskapen vidare och förstärktes under de traditionella svampletarrundorna med familjen.

Text: Arnt-Olav Enger | Översättning: Madeleine Lidman

När var du sist ute och letade svamp? Är du inte intresserad eller är du osäker för att du har bristfälliga kunskaper? Det kan vara lite skrämmande att plocka svamp under hösten, om du är osäker och inte vet vad du kan plocka. Nöjet med att plocka svamp har alltid varit att det är en skattjakt för stora och små och en viktig del av traditionen att föra kunskap vidare från en generation till en annan. Kanske är det dags att ta med farmor och farfar på en svampletarrunda?

Svampkunskap bör föras vidare

Kunskapen om svampar är på väg att försvinna. Tidigare fördes kunskapen vidare och förstärktes under de traditionella svampletarrundorna med familjen.

Läs mer och se videoinspelning av samtalet 


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelNorberg kommenterar vapenindustrin, migranterna på väg till USA och midterm elections
Nästa artikelEuropadomstolen försvarar sharia i Europa för att bevara religiös fred
TV Hälsa är en norskägd hälsoportal på svenska som publicerar film och artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer