Pedofiler i England dömdes till 220 år i fängelse

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
Mug shots, Huddersfield grooming trial in 2018. Photos: West Yorkshire Police

Ett pedofilgäng i England som systematiskt våldtagit och sexuellt ofredat minst 15 unga flickor blott 11-17 år gamla dömdes till mer än 220 år i fängelse. Vissa flickor fördes bort och tvingades genom lögner och påtvingade droger in i trafficking och de hölls kvar med våld och hot, rapporterar Independent.

Domarna avslöjades idag efter att domaren lyft förbudet att rapportera om fallen och domstolsprocessen. 16 av de 20 åtalade männen fick stränga straff. Fallet är i sin omfattning unikt för brittiskt domstolsväsende. Ringledaren Amere Singh Dhaliwal (35) fick det strängaste straffet och kommer att sitta fängslad i minst 18 år

Domaren Geoffrey Marson säger att ingen av de dömda männen visade några tecken på ånger trots brottens grova art och trots att minst ett offer försökt begå självmord och en neddrogad ficka kastats ut ur en åkande bil av männen. De dömda männen förnekade all skuld utan valde istället att anklaga sina offer för att ljuga.

“The way you treated these girls defies understanding; this abuse was vile and wicked,” … “As cases of sexual abuse with which the courts have to deal, this case comes at the top of the scale.” … “The extent and gravity of your offending far exceeds anything which I have previously encountered”. – Geoffrey Marson

Amere Dhaliwal som konverterat till sikhism dömdes för 22 våldtäkter med 11 olika flickor på 54 separata åtalspunkter.

“Children’s lives have been ruined and families profoundly affected by seeing their children, over months and years, out of control, having been groomed by you and other members of your gang.”

Independent nämner att Tommy Robinson, grundare av “The English Defence League”, sattes i fängelse för att han tidigare i år olovligen försökt rapportera utanför en domstolsbyggnad i samband med rättegångsprocessen. Han sattes på fri fot efter att han överklagat.

En av flickorna säger:

“They got your trust and then stuff would start happening to you and it’s just one of those things that you couldn’t get out of, it just happened.” … “My mum and dad’s houses got trashed, their cars got trashed. I was constantly getting raped, beaten up.”

De dömda männen gav varandra smeknamn som “besten”, “Dracula” och “sjuksystern”.

Polisutredaren Ian Mottershaw säger att flickorna fått utstå en årslång och mycket krävande domstolsprocess.

“I cannot praise them enough for their courage and tenacity in helping us secure justice for them against these defendants”.

Myndigheterna tycks nu arbeta för att denna typ av groteska övergrepp på barn och unga inte ska återupprepas (red anm).

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Amere Dhaliwal, Irfan Ahmed, Zahid Hassan, Mohammed Kammer, Mohammed Rizwan Aslam, Abdul Rehman, Raj Singh Barsran, Nahman Mohammed were convicted in the first trial. Photos: West Yorkshire Police, UK
Independent: “Amere Dhaliwal, Irfan Ahmed, Zahid Hassan, Mohammed Kammer, Mohammed Rizwan Aslam, Abdul Rehman, Raj Singh Barsran, Nahman Mohammed were convicted in the first trial”. Photos: West Yorkshire Police, UK


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Precis Julius. I Sverige satasar man hellre på exempelvis “Näthatsgranskaren”, där man “sätter dit” den egna befolkningen. Vilket självberdägeri!!!

  • Robinson fick onekligen en viss upprättelse efter att han anklagats för att vara högerextemist för att han ville väcka uppmärksamhet kring våldsextremismen i UK. Betyder detta att Independent nu blivit “radikaliserat”? I dagens kognitiva dissonans kan vad som helst hända. Hela etablissemanget agerar förvirrat på daglig basis. Bra dock att Independent faktiskt klarade av att rapportera utan PK-filtrering. Det var väl inte så svårt? Vi i de nya medierna gör det varje dag.

  • Hmm, jag undrar när kommer vi ha i Sverige ett sådant öppenhet som i England att visa dessa djurs ansikte offentligt. Nehee du, här ska inte visas några våldtäktsman offentligt , deras integritet är mycket viktigare en att skydda sina medborgare från deras våldtäktsmän. Jag också undrar när kan vi läsa ett likadant dom i Sverige med 220 år fängelse för våldtäktgäng. Nehee du, här har polisen inte tid att utreda sådana småsaker som våldtäkt, nej, istället anklagas offer för att inte uppfört sig anständigt, har inte täck sina knä m.m. Undrar också när kommer vi kunna läsa om denna domen i Expressen, Aftonbladet exakt som här med bilder.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *