Rolf Oward: PK-elitens Bermudatriangel rockar fett

19
PK-elitens Bermudatriangel. Foto: Vlad Man. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
PK-elitens Bermudatriangel. Foto: Vlad Man. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com. Kollage: NewsVoice.se
Rolf Oward, privat foto
Rolf Oward, privat foto på Twitter

Bermudatriangeln är säkerligen bekant. Det är det triangelformade område avgränsat av Bermuda, Puerto Rico och Miami, där flygplan och fartyg påstås ha försvunnit under märkliga omständigheter. I vår svenska ankdamm har PK-folket skapat en egen mental Bermudatriangel. Den består av de tre hörnen Trump – SD/Åkesson – Koldioxid. Om de tre hemskheterna skulle försvinna, uppstår momentant paradiset på jorden. Analogt resonerat är de tre orsaken till allt ont och utgör förklaringen till världens hemskheter.

Text: Rolf Oward | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället (DGS) och den återpubliceras med tillstånd

Enligt PK-folket har Trump – världens spottkopp – om och om igen visat sin ondska. Kanske som allra mest när han valde att lämna det så kallade Parisavtalet, som i huvudsak handlar om minskade koldioxidutsläpp. (Notera att det inte är ett avtal eftersom det inte är bindande). I vart fall är världens undergång – enligt PK-folket – allt mer sannolik och ligger närmare i tiden eftersom USA inte längre är med i Parsiavtalsarbetet. Denna undergång är således Trumps fel.

Vad skulle hända om Trump sa att USA:s största stad till befolkningen är New York? Gissningsvis skulle det få PK-folket att vibrera av indignation; Trump kan ju aldrig ha rätt.

I somras försökte Miljöpartiet, främst genom klimatminister (!) Lövin, göra politik av vädret i samband med värmeböljan och skogsbränderna. Givetvis var det varma vädret och bränderna koldioxidens fel. Fungerade väderpolitiseringen? Kanske. MP klarade sig kvar i riksdagen med någon tiondels procent, så i den bemärkelsen var det ett lyckat drag. Rimligen bidrog också valda delar av media till att hålla klimaträdslan vid liv med många och långa reportage om den stundande katastrofen. Månne var den typen av reportage MP:s bästa valarbetare?

Effektiv vaccination mot verkligheten

När man tittar på stats-TV och läser PK-organ som Dagens Nyheter får man känslan av att de lever i en alternativ verklighet – ett slags Bagdad-Bob-Sverige. Visst, på senare tid har det blivit något bättre, inte ens DN kan arbeta mot den verkliga verkligheten och förneka fakta längre. Men givetvis dyker Bermudatriangelns hörn standardmässigt ändå upp som förklaring på inträffade hemskheter, dvs det som hänt förklaras av Trump, SD/Åkesson och koldioxid.


Liksom många andra har jag noterat att det viktiga i Sverige inte är vad som sägs utan vem som säger det. Det innebär att den sanne PK-isten först kollar vem som kommit med exempelvis ett utspel, ett uttalande eller ett förslag.


Om det kommer från SD/Åkesson är det per definition fel, säkerligen också rasistiskt. Om det kommer från någon av PK-eliten godkänd källa, är det givetvis okay. Här fungerar således avsändaren som ett slags dödskallemärkning som bekvämt sorterar ut icke önskvärda alster. Den här filtertekniken innebär vidare att PK-isten inte ens behöver läsa det som kommer från “Den onda sidan”. Hur hemskt den resonerar vet man ju redan!


Det rättroende PK-folket är rejält verklighetsvaccinerad, så att komma bort från ryggmärgsreaktionen med Trump, Åkesson/SD och koldioxid är minsann ingen uppgift för en kafferast.


Verkligheten har dock ett osannolikt högt förklaringsvärde och vinner alltid, men tyvärr kan det ta väldigt lång tid och de som varit långtidsmarinerade i värdegrundsarbete och liknande PK-certifierade verksamheter lär inte ge upp utan strid. Att ändra sin verklighetsbild är rimligen också en ytterst påfrestande process, i synnerhet som den invanda bilden varit så skev.

Rolf Oward,fil kand, fil lic, DIHR, är copywriter och översättare som kört egen verksamhet i över 30 år

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
5 oktober 2018 kl 01:09

@ bobi 2018-10-04 at 22:24

Den här kommentaren röjer på ett tydligt sätt hur illa informerad du är min vän. I USA finns samma sorts vänsterextremister som du, Per och andra.

Hört talas om Bernie Sanders??

Hört talas om DSA ??

Bernie Sanders kunde pk-etablissemanget med sin marionett Hillary Clinton och alla mutpengar från the Clinton Foundation enkelt manövrera ut inför demokraternas nominering till presidentkandidat. Det finns i USA samma sorts underströmningar inom det stora demokratiska partiet, dvs den mer extrema socialismen har under många år tryckts tillbaka av partiets strateger.

I teorin finns ett flerpartisystem i USA men i praktiken måste de mer renrasiga socialisterna först vinna makten inom Demokraterna, i Sverige kan ju Sossarna och övriga inom 7-klövern luta sig tillbaka på stöd från LO och en effektiv hjärntvätt av de svenska medborgarna så de slipper ju först erövra makten över ett etablerat parti.

DSA har funnits sedan 1971 och har haft det lite svårare att etablera sig i USA därför att den amerikanska befolkningen ännu inte hunnit bli lika hjärntvättade som den svenska. Men i de yngre generationerna har denna socialistvurm hunnit nå in och förgifta många lärosäten både på väst och östkusten, det var därför mycket befriande och se att en majoritet av amerikanerna satte stopp för vansinnet som höll på att få USA i samma grepp som i Sverige.

När det så gäller olika källor till information så läser jag dagligen ca 10-15 olika tidningar, bloggar, nyhetsbrev, osv.

Så din bedömning att det bara finns två högerpartier i USA är en uppfattning du behöver revidera.

Men du kommer ju sannolikt med en helt annan beskrivning av läget i USA, vad du och andra vänsterelement stödjer er på för fakta får väl som vanligt stå tillbaka för den vanliga svenska besserwisser attityden.

Jan Norberg
4 oktober 2018 kl 16:49

@ bobi 2018-10-04 at 14:00

Jag vill med viss emfas peka på att det är svårt att ändra sin sedan länge invanda verklighetsbild, något som denna artikel avslutar med enligt nedan:

“Att ändra sin verklighetsbild är rimligen också en ytterst påfrestande process, i synnerhet som den invanda bilden varit så skev.”

Jag och minst 1,1 MILJONER svenskar har redan kommit förbi detta och gjort den mentala förflyttning som nu återstår för de verklighetsförnekare vilka likt sign Per, bobo, mfl nu står inför. Grattis !!

Det räcker inte längre att stigmatisera, relativisera och allmänt attackera oss som redan har slutat förneka att något radikalt behöver göras åt det alltmer överskuggande problemet med massmigrationen in till Sverige.

I USA pågår idag nästan samma “strid” om problemformuleringsprivilegiet och det av socialister självpåtagna tolkningsföreträdet vad som är politiskt korrekta åsikter.

Klippet nedan åskådliggör detta ganska tydligt, börjar ca 26 minuter in i inslaget.

https://www.youtube.com/watch?v=pUUEV7jFReo

bobi
bobi
Gäst
Reply to  Jan Norberg
4 oktober 2018 kl 22:24

Herr Norberg, Jag har flitigt läst Newsvoice, Nya Dagbladet och Lars Berns blogg samt flera andra skrifter redan i flera år utan att ha kommenterat tidigare. Eftersom man inte borde basera sin uppfattning på en enda källa som vissa somliga gör har det blivit av att kolla med andra källor.

För mig är det en nyhet ifall det finns socialister i USA. Det finns två partier som kämpar om makten av vilka republikanerna står aningen till höger än demokraterna. Båda är “fullblods” högerpartier som driver en extrem nyliberal politik som också förefaller vara allenarådande i den övriga västvärlden.

Jan Norberg
4 oktober 2018 kl 16:15

@ bobi 2018-10-04 at 14:00

Det är inte vad man själv anser sig vara som är av avgörande betydelse, det är hur man uppfattas av sin omgivning.

Skulle vara intressant att få veta sign bobo menar med sitt slutord, vi som inte är lika klarsynta som denna fega signatur “bobo”.

“Det säger allt”…….

bobi
bobi
Gäst
Reply to  Jan Norberg
4 oktober 2018 kl 22:00

Herr Norberg, SD:s citat bestyrker det jag skrev bobi 2018-10-03 at 20:24. Det handlar ju om ett hat, våld och krig som inte går att förneka utan att göra sig löjlig. För att undvika missförstånd har SD sagt det skriftligt.

Jan Norberg
Reply to  bobi
4 oktober 2018 kl 22:53

Vore det inte rätt så bra att då kunna publicera de citat du talar om “bobi”????

bobi
bobi
Gäst
Reply to  Jan Norberg
5 oktober 2018 kl 15:25

Redan citerat. Måste man citera samma sak många gånger här? SD:s gruppledare Mattias Karlsson har skrivit: “Våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp för vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död.” Även Jimmie Åkesson bekräftade samma sak tydligt i Skavlans senaste intervju. Hat, våld och krig syns utmärkande för SD. “seger eller död”. Alltså med deras egna ord, inte mina.

Jan Norberg
4 oktober 2018 kl 09:29

@ bobi 2018-10-03 at 23:08

Jag förstår inte varför vissa människor tror att de kan ställa sig i mittfåran och påstå att de därmed står ovanför en bedömning av politiska preferenser. Vi uttrycker alla en politisk uppfattning i samma ögonblick som vi sätter fingrarna på tangentbordet.

Det är m a o inte vad jag själv uttrycker för uppfattningar som avgör vilka politiska ståndpunkter jag tillmäts, det är hur budskapet uppfattas av de vilka läser vad som skrivits.

När man försöker stigmatisera genom relativisering och framför jämförelser mellan SD och Hitlertysklands nazism så öppnas falluckan och argumentationen blir så låg att man efter det platta fallet till marken får stå på knä för att finna logiken i påståenden som dessa.

Du kanske kan inbilla dig själv att du är en neutral och opolitisk person men oss övriga lurar du inte.

bobi
bobi
Gäst
Reply to  Jan Norberg
4 oktober 2018 kl 14:00

Jag undanber att bli placerad i en fålla baserat på någons tyckande.
SD:s gruppledare Mattias Karlsson har skrivit: “Våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp för vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död.” Det säger allt.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  bobi
4 oktober 2018 kl 17:55

“Det säger allt” säger du bobi. Vad anser du att det säger?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 oktober 2018 kl 07:55

Jag tycker att ditt snack om hat är riktigt flum. Snälla du, det går liksom inte att lagstifta bort det du kallar hat.

Patetiskt med någon som försöker utmåla sig själv som helt fri och neutral i alla sammanhang.

Jan Norberg
3 oktober 2018 kl 21:44

Att gå hela vägen runt från att kritisera Donald Trumps miljöpolitik i en enda förnedrande mening till att SD är ett renodlat nazistparti fullt jämförbara med Hitlers nazism säger mer om sign bobi än om något annat.

Man tar sig för pannan och inser snabbt att det ännu är en lång väg att gå innan debatten ens kommer i närheten av en anständig nivå, långt i från denna typ av demagogiska ytterlighetsåsikter.

Hatspråket som dessa miljömuppar och vänsterextremister använder sig av utgör dock ett tydligt bevis för att desperationen nu sprider sig i vänsterkretsar. Läser man denna kommentar och reflekterar lite så inser man att socialismen snart är på fallrepet, inte en dag för tidigt omnågon frågar mig.

bobi
bobi
Gäst
Reply to  Jan Norberg
3 oktober 2018 kl 23:08

Nej herr Norberg, demagogiska ytterlighetsåsikter finns på högerhåll, ytterhögerhåll. Själv har jag aldrig röstat på ett vänsterparti och är partipolitiskt obunden. Jag undanber att bli hänförd till miljömuppar och vänsterextremister. Mina bekanta skulle skratta åt en sådan felriktad definition. Jag har heller inget att skaffa med PK-folket som nämns i artikeln, lika lite som herr Norberg. “Att desperationen nu sprider sig i vänsterkretsar” är mig totalt främmande och jag hör inte till någon organisation, är fri och obunden. Jag fruktar det våld och krig som hatet föder, en alldeles vanlig kille som använder sig av sin lagenliga yttrandefrihet vid sin dator och skrivbord, när debatten spårat ur.

bobi
bobi
Gäst
3 oktober 2018 kl 20:24

Donald Trump och klimatförändringen har sina ihärdiga försvarare alltför bedrövliga att bemöta här.

De jag klandrar här är Jimmie Åkesson, SD och deras försvarare. Kommentarerna ovan drar helt fel slutsatser i en livsviktig fråga. Nazisternas slagträ var kampen mot arbetslösheten, och det gick hem. Nu är det kampen mot invandringen, och det går hem. Har vi inte lärt oss något av historien? Hitler kom till makten i ett demokratiskt val. I riksdagsvalet 1933 fick nazistpartiet 44 % av rösterna. Dåvarande presidenten Paul von Hindenburg hade inget annat val än att utse Adolf Hitler till rikskansler. Vi vet vilka föjlder hatet fick. Det kan vara farligt att blunda och tänka: Det kan väl inte bli så farligt. Hatspråket är detsamma och järnrören i Tyskland är samma som i Sverige, Grekland, USA med flera länder. Människor skadas faktiskt och dödas av hatet. Bara att konstatera.

JohnnyD
Johnny
3 oktober 2018 kl 16:07

Det är många som tror att journalister och mediaägare skall säga sanningen och granska makten, när det är uppenbart att de är propagandister som bedriver propaganda i maktens intresse.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
3 oktober 2018 kl 11:46

Yttrandefriheten i Absurdistan:

https://videopress.com/v/xJqDW5cu

Jan Norberg
Reply to  Kim Lundgren
3 oktober 2018 kl 15:37

Jag såg också denna video och den är verkligen träffsäker.

Invänta min kommande artikel om yttrande och åsiktsfriheten.

Skrot Nisse
Skrot Nisse
Gäst
2 oktober 2018 kl 20:37

Bussresan eller varför vi alla är på väg mot stupet. Det pratas om att samhället slits isär. Att motsättningarna mellan två skapade sidor, blir allt större. Det stämmer att det är så. Men varför är det så? Om vi tänker oss en bussresa med tillhörande bergsvandring, och där gruppen efter några timmars vandring bland bergen inser att de är vilse. Vad göra nu? De flesta har ingen aning om orientering, eller överlevnad eller hur man bör agera. Då lyssnar de efter ledare. Någon som vet vad man ska göra nu. Naturligtvis finns det flera personen, som utnämner sig själva som ledare. Några pga att de har kunskaper, andra pga att de känner att de vill bestämma. Ganska fort uppstår två läger. Och de har helt olika uppfattningar om dels, vad som har hänt, var gruppen är och lösningen på problemen. Det stora problemet men människan är att, ofta är det inte den grupp som har den bästa lösning eller mest erfarenhet som vinner i debatten. Nej, så funkar inte vi människor. Det är den mest karismatiska ledaren och den person som har bäst självförtroende som får gruppens förtroende. De flesta människor, kan inte avgöra vad som är objektivt rätt eller fel. Och när du inte kan avgöra det, så är enda sättet att avgöra något genom att gå på känslan och den styrs av hur självsäker någon låter och hur personen ser ut. Så då kan vi se, dels att om du är med i gruppen, så tvingas du välja en av två sidor, varken du vill eller inte. Samt vi kan se att kriget mellan dessa två grupper och dess ledare, tenderar till att eskalera så att fakta inte längre är relevant. Har den andra sidan påstått något så är det säkert fel. Normalt brukar vi betrakta ledare för olika åsikter för politiker. Nu är det dock så illa att vi befinner oss i den perfekta stormen. Olika saker har börjat samverka så att vi är illa ute. Det normala borde vara att naturvetenskap, och övrig forskning är ett ben vi står säkert på. Det ska förklara det som kan sägas vara den objektiva sanningen, så gott vi vet. Därefter ska media, tidningar och tv göra ett arbete med att undersöka, presentera och kritiskt granska olika resultat. Och i de fall där det inte enkelt går att avgöra, så bör alla sidor av saken presenteras. Om du är en… Read more »

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Skrot Nisse
3 oktober 2018 kl 14:25

Skrot Nisse: Du skriver bra och insiktsfullt! Fortsätt så!