Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Rolf Oward: PK-elitens Bermudatriangel rockar fett

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 oktober 2018
- NewsVoice redaktion
PK-elitens Bermudatriangel. Foto: Vlad Man. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
PK-elitens Bermudatriangel. Foto: Vlad Man. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com
PK-elitens Bermudatriangel. Foto: Vlad Man. Licens: CC0 1.0, Pixabay.com. Kollage: NewsVoice.se
Rolf Oward, privat foto
Rolf Oward, privat foto på Twitter

Bermudatriangeln är säkerligen bekant. Det är det triangelformade område avgränsat av Bermuda, Puerto Rico och Miami, där flygplan och fartyg påstås ha försvunnit under märkliga omständigheter. I vår svenska ankdamm har PK-folket skapat en egen mental Bermudatriangel. Den består av de tre hörnen Trump – SD/Åkesson – Koldioxid. Om de tre hemskheterna skulle försvinna, uppstår momentant paradiset på jorden. Analogt resonerat är de tre orsaken till allt ont och utgör förklaringen till världens hemskheter.

Text: Rolf Oward | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället (DGS) och den återpubliceras med tillstånd

Enligt PK-folket har Trump – världens spottkopp – om och om igen visat sin ondska. Kanske som allra mest när han valde att lämna det så kallade Parisavtalet, som i huvudsak handlar om minskade koldioxidutsläpp. (Notera att det inte är ett avtal eftersom det inte är bindande). I vart fall är världens undergång – enligt PK-folket – allt mer sannolik och ligger närmare i tiden eftersom USA inte längre är med i Parsiavtalsarbetet. Denna undergång är således Trumps fel.

Vad skulle hända om Trump sa att USA:s största stad till befolkningen är New York? Gissningsvis skulle det få PK-folket att vibrera av indignation; Trump kan ju aldrig ha rätt.

I somras försökte Miljöpartiet, främst genom klimatminister (!) Lövin, göra politik av vädret i samband med värmeböljan och skogsbränderna. Givetvis var det varma vädret och bränderna koldioxidens fel. Fungerade väderpolitiseringen? Kanske. MP klarade sig kvar i riksdagen med någon tiondels procent, så i den bemärkelsen var det ett lyckat drag. Rimligen bidrog också valda delar av media till att hålla klimaträdslan vid liv med många och långa reportage om den stundande katastrofen. Månne var den typen av reportage MP:s bästa valarbetare?

Effektiv vaccination mot verkligheten

När man tittar på stats-TV och läser PK-organ som Dagens Nyheter får man känslan av att de lever i en alternativ verklighet – ett slags Bagdad-Bob-Sverige. Visst, på senare tid har det blivit något bättre, inte ens DN kan arbeta mot den verkliga verkligheten och förneka fakta längre. Men givetvis dyker Bermudatriangelns hörn standardmässigt ändå upp som förklaring på inträffade hemskheter, dvs det som hänt förklaras av Trump, SD/Åkesson och koldioxid.


Liksom många andra har jag noterat att det viktiga i Sverige inte är vad som sägs utan vem som säger det. Det innebär att den sanne PK-isten först kollar vem som kommit med exempelvis ett utspel, ett uttalande eller ett förslag.


Om det kommer från SD/Åkesson är det per definition fel, säkerligen också rasistiskt. Om det kommer från någon av PK-eliten godkänd källa, är det givetvis okay. Här fungerar således avsändaren som ett slags dödskallemärkning som bekvämt sorterar ut icke önskvärda alster. Den här filtertekniken innebär vidare att PK-isten inte ens behöver läsa det som kommer från “Den onda sidan”. Hur hemskt den resonerar vet man ju redan!


Det rättroende PK-folket är rejält verklighetsvaccinerad, så att komma bort från ryggmärgsreaktionen med Trump, Åkesson/SD och koldioxid är minsann ingen uppgift för en kafferast.


Verkligheten har dock ett osannolikt högt förklaringsvärde och vinner alltid, men tyvärr kan det ta väldigt lång tid och de som varit långtidsmarinerade i värdegrundsarbete och liknande PK-certifierade verksamheter lär inte ge upp utan strid. Att ändra sin verklighetsbild är rimligen också en ytterst påfrestande process, i synnerhet som den invanda bilden varit så skev.

Rolf Oward,fil kand, fil lic, DIHR, är copywriter och översättare som kört egen verksamhet i över 30 år


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq