SSU hotar att lägga ner SSU i Skåne efter islamifiering

publicerad 31 oktober 2018
- av Nya Dagbladet
Philip Botström - Foto: Ungdomsperspektivet
Philip Botström – Foto: Ungdomsperspektivet

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU hotar nu med att strypa all finansiering till dess avdelning i Skåne om man inte kommer tillrätta med islamismen inom SSU Skåne.

I veckan avslöjades det i media att flera ledamöter inom SSU Skåne spridit islamistiska budskap. Nu väljer SSU:s organisation att agera. Enligt förbundsordförande Philip Botström hotar man med att dra in finansieringen till SSU Skåne, något som skulle innebära att SSU Skåne skulle få lägga ner sin verksamhet.

“Från och med måndag så kommer vi att införa en kandidatförsäkran i SSU där alla ledare inom SSU kommer att behöva skriva under, och om man inte kan leva upp till den eller bryter den måste man lämna sitt uppdrag som ledare inom SSU. Om de inte gör det kommer SSU-förbundet dra in hela sin finansiering till SSU-Skåne vilket betyder att de inte kommer kunna bedriva sin verksamhet”, säger Philip Botström till Ekot.

“Ledningen i SSU-Skåne, som har fått kritik om falangstrider och att medlemmar känt sig hotade, får nu tre veckor på sig att komma fram med en handlingsplan”, skriver Ekot.

Text: Nya Dagbladet

Relaterat