Putin positiv till en europeisk armé – Ersätter beroendet till NATO och Washington

publicerad 12 november 2018
- av NewsVoice
Putin i Paris den 11 nov 2018. Foto: RT France

EUROPA. Den ryske presidenten Vladimir Putin är positiv till att Europa utvecklar en egen armé och han resonerar att en sådan satsning gör Europa mindre beroende av Washington och det är rimligt en multipolär värld.

Uttalandet kommer efter att Donald Trump förkastat förslaget som lyfts fram av bland annat Macron. Putin som intervjuades av RT.com menar att det är naturligt att Europa vill bygga upp sin egen säkerhet utan ett beroende från andra makter.

"The Russian leader even expressed his support to French President Emmanuel Marcon, who recently championed this idea by saying that Russia’s stance on the issue “is aligned with that of France” to some extent." - RT.com

Emmanuel Marcon har uttalat att Europa måste stå oberoende i relation till USA. Hans ambition har bemötts med indignation från USA. Trump menar att idén är mycket förolämpande och han anser att Europa måste betala tillbaka för att USA har subventionerat NATO.

Text: NewsVoice | Video: RT.com, "‘Good for multipolar world’: Putin positive on Macron’s ‘European army’ plan bashed by Trump"