Putin positiv till en europeisk armé – Ersätter beroendet till NATO och Washington

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 november 2018
- NewsVoice redaktion
Putin i Paris den 11 nov 2018. Foto: RT France

EUROPA. Den ryske presidenten Vladimir Putin är positiv till att Europa utvecklar en egen armé och han resonerar att en sådan satsning gör Europa mindre beroende av Washington och det är rimligt en multipolär värld.

Uttalandet kommer efter att Donald Trump förkastat förslaget som lyfts fram av bland annat Macron. Putin som intervjuades av RT.com menar att det är naturligt att Europa vill bygga upp sin egen säkerhet utan ett beroende från andra makter.

“The Russian leader even expressed his support to French President Emmanuel Marcon, who recently championed this idea by saying that Russia’s stance on the issue “is aligned with that of France” to some extent.” – RT.com

Emmanuel Marcon har uttalat att Europa måste stå oberoende i relation till USA. Hans ambition har bemötts med indignation från USA. Trump menar att idén är mycket förolämpande och han anser att Europa måste betala tillbaka för att USA har subventionerat NATO.

Text: NewsVoice | Video: RT.com, “‘Good for multipolar world’: Putin positive on Macron’s ‘European army’ plan bashed by Trump”

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Som affärsman så vet Trump att det är win-win or no deal som gäller. Vad vinsten för EU skulle vara att vräka pengar över ett gravt skuldsatt USA får han i så fall förklara! Det kan väl möjligtvis liknas vid EU:s idiotiska vräkande av pengar över Greklands “debtocracy” i syfte att rädda Europeeiska banker och företag som var medskyldiga till eländet? Sedelpressarna rullar på för fullt i USA, drogpengar tvättas i USA:s ekonomi, Kuba har lägre barnadödlighet, kriminaliteten är enorm och handeldvapen utan vapenskåp är lätt tillgängliga för barn i folks bostäder. En stor del av USA:s folk är, mer eller mindre, nedknarkade som ett direkt resultat av läkemedlesindustri, ojämlikhet och utslagning. Vad är poängen med handel, och fri rörighet med ett sådant land?

  • Putin verkar håller fast vid att vilja förstöra one world order vilket är bra. Spelar Trump ett spel för han har inte kommit så långt ännu?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *