Putin positiv till en europeisk armé – Ersätter beroendet till NATO och Washington

5
439

EUROPA. Den ryske presidenten Vladimir Putin är positiv till att Europa utvecklar en egen armé och han resonerar att en sådan satsning gör Europa mindre beroende av Washington och det är rimligt en multipolär värld.

Uttalandet kommer efter att Donald Trump förkastat förslaget som lyfts fram av bland annat Macron. Putin som intervjuades av RT.com menar att det är naturligt att Europa vill bygga upp sin egen säkerhet utan ett beroende från andra makter.

“The Russian leader even expressed his support to French President Emmanuel Marcon, who recently championed this idea by saying that Russia’s stance on the issue “is aligned with that of France” to some extent.” – RT.com

Emmanuel Marcon har uttalat att Europa måste stå oberoende i relation till USA. Hans ambition har bemötts med indignation från USA. Trump menar att idén är mycket förolämpande och han anser att Europa måste betala tillbaka för att USA har subventionerat NATO.

Text: NewsVoice | Video: RT.com, “‘Good for multipolar world’: Putin positive on Macron’s ‘European army’ plan bashed by Trump”


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
12 november 2018 kl 18:40

Som affärsman så vet Trump att det är win-win or no deal som gäller. Vad vinsten för EU skulle vara att vräka pengar över ett gravt skuldsatt USA får han i så fall förklara! Det kan väl möjligtvis liknas vid EU:s idiotiska vräkande av pengar över Greklands “debtocracy” i syfte att rädda Europeeiska banker och företag som var medskyldiga till eländet? Sedelpressarna rullar på för fullt i USA, drogpengar tvättas i USA:s ekonomi, Kuba har lägre barnadödlighet, kriminaliteten är enorm och handeldvapen utan vapenskåp är lätt tillgängliga för barn i folks bostäder. En stor del av USA:s folk är, mer eller mindre, nedknarkade som ett direkt resultat av läkemedlesindustri, ojämlikhet och utslagning. Vad är poängen med handel, och fri rörighet med ett sådant land?

per
per
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
12 november 2018 kl 20:18

Och de, USA, producerar en ofattbar mängd förgiftad och näringsfattig skitmat, som Trump kallar “beautiful” och gnäller över att man inte får tillräcklig avsättning för utanför sina egna gränser, men som absolut inget förnuftigt land borde vara intresserat av att köpa och utjämna bytesbalansen med.

per
per
Gäst
Reply to  per
12 november 2018 kl 21:32

USA är fortfarande och i Donald Trumps regi en imperialiststat som sätter “America first” på andra staters bekostnad

per
per
Gäst
Reply to  per
12 november 2018 kl 21:39

per 2018-11-12 at 20:18

Hoppsan handelsbalansen menar jag.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
12 november 2018 kl 11:48

Putin verkar håller fast vid att vilja förstöra one world order vilket är bra. Spelar Trump ett spel för han har inte kommit så långt ännu?