Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Har Trump beordrat en tyst eliminering av Assange?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 november 2018
- NewsVoice redaktion
Julian Assange inside Amazing Ecuador Wallpapers free Wallpapers - Ruun.com
Julian Assange inside Amazing Ecuador Wallpapers free Wallpapers - Ruun.com
NewsVoice kollage: Julian Assange inside Amazing Ecuador Wallpapers – Ruun.com

Destruktionen av Assange har uppenbarligen arrangerats från högsta nivå inom USA:s regering precis som destruktionen av Jamal Khashoggi utfördes av Saudiarabiens regering. 

Text: Eric Zuesse (The Duran), “Trump Quietly Orders Elimination of Assange” | Översättning: Björn Nilsson (blogg) | Artikeln har tidigare publicerats på GlobalPolitics.se

Den 28 juni hade Washington Examiner rubriken “Pence pressade Ecuadors president om landets skydd av Julian Assange” och rapporterade att:

“vicepresident Mike Pence diskuterade asylstatusen för Julian Assange under ett möte med Ecuadors ledare på torsdagen, efter press från senatens demokrater som har uttryckt farhågor över landets skydd av WikiLeaks grundare.”

The Duran: "Trump Quietly Orders Elimination of Assange?"
The Duran: “Trump Quietly Orders Elimination of Assange?”

Mike Pence hade fått denna uppdrag av amerikanske presidenten Donald Trump.

Följande dag skrev Examiner:

“Vita huset bekräftar att Mike Pence tar upp Julian Assange-fallet med Ecuadors president”och rapporterade att Vita huset hade sagt till tidningen att “De gick med på att förbli i nära kontakt om möjliga nästa steg framåt.”

Den 24 augusti förklarade en domstolsinlaga av Kellen S. Dwyer, biträdande åklagare för Alexandria-divisionen i Virginias östra distrikt, att:

“på grund av den tilltalades sofistikering och publiciteten som omger fallet, är inget annat förfarande [än försegla fallet och dölja det från allmänheten] sannolikt för att hålla hemligt det faktum att Assange har åtalats. … Detta steg och den föreslagna ordningen skulle behöva förbli dolda tills Assange arresteras i samband med anklagelserna i brottsmålet och kan därför inte längre undfly eller undvika arrestering och utlämning i denna fråga.”  Domstolsinlagan

Åtal planerat

Denna inlaga upptäcktes av Seamus Hughes, en expert på terrorism vid programmet för extremism vid George Washington University.

Den 15 november skrev han ett utdrag av det på Twitter, bara några timmar efter att Wall Street Journal hade rapporterat samma dag att justitiedepartementet förberedde sig för att åtala Assange. Men nu när vi vet:

“det faktum att Assange har åtalats” och att den amerikanska regeringen bara väntar “tills Assange arresteras i samband med anklagelserna i det kriminella klagomålet och därför inte längre kan undfly eller undvika arrestering och utlämning i detta” ,

…är det uppenbart och offentligt att de arrangemang som i hemlighet gjordes mellan Trumps agent Pence och den nuvarande presidenten i Ecuador förväntas överföra Assange till USA:s förvar för brottmål, om Assange inte dör först på Ecuadors ambassad.

Mamman rapporterar

Den 3 november (som naturligtvis föregick avslöjandena av den 15 november) beskrev Julian Assange mor, Christine Ann Hawkins, i detalj vad som har hänt med hennes son sedan Pence möte med Ecuadors president.

Hon sa:

“Han är, just nu, ensam, sjuk, med smärta, tystad i isolering, avskuren från all kontakt och blir torterad i hjärtat av London.

…Han har blivit kvarhållen nästan åtta år, utan rättegång, utan åtal. Under de senaste sex åren har den brittiska regeringen avvisat hans förfrågningar om att gå ut på grund av grundläggande hälsobehov,

… [även för] D-vitamin. Som ett resultat har hans hälsa försämrats allvarligt.

… Ett långsamt och grymt mord äger rum inför våra ögon. … De stoppar inte för någonting.

… När USA: s vicepresident Mike Pence nyligen besökte Ecuador, gjordes en överenskommelse för att överlämna Julian till USA. Han sa att eftersom den politiska kostnaden för att utvisa Julian från ambassaden var för hög, var planen att bryta honom ner mentalt

… till sådant en punkt så att han kommer att bryta samman och bli tvungen att lämna.

… Utlämningsordern hålls i hemlighet, fyra åklagare men inget försvar, och ingen domare … utan ett prima facie-fall. [Enligt USA-systemet kan resultatet ändå vara] obestämd frihetsberövande utan rättegång. Julian kunde hållas i Guantanamo Bay och torteras, dömas till 45 år i ett högsäkerhetsfängelse, eller få dödsstraff “för spionage” i sådana hemliga förfaranden”.

Vad gör Ecuadors president?

Hennes fras: “för att de politiska kostnaderna för att utvisa Julian från ambassaden var för höga” hänvisar till den oro som den nya presidenten i Ecuador har för att han samarbetar med den amerikanska regimens krav och därmed i grunden överlämnar suveräniteten till dessa utlänningar (härskarna i USA), angående den ecuadorianska medborgaren Assange.

Denna konservativa nya president i Ecuador, som har efterträtt den progressiva presidenten som hade beviljat Assange skydd, gör allt han kan för att följa USA:s president Trump och den amerikanska kongressens krav på Assange. Att antingen dö snart på ambassaden eller annars överföras till USA och i princip försvinna, i Guantanamo eller någon annanstans.

Ecuadors president vill göra det på ett sådant sätt att Ecuadors väljarna inte kommer att skylla på honom för det, och så att han sålunda kommer att kunna omväljas. Det här är den typ av uppgörelse han uppenbarligen har nått med vicepresident Pence. Det är hemligt, men bevisen verkar tydliga. I grund och botten har Trump ordnat det så att Assange elimineras antingen av sjukdom som han drabbas av, eller av självmord som härrör från “tortyren”, eller av USA:s egen straffrättsliga system. Om denna eliminering sker på Ecuadors ambassad i London, skulle det vara optimalt för Amerikas president och kongress.

Men om det i stället sker på amerikansk mark, skulle det vara optimalt för Ecuadors president. Uppenbarligen anser Trump att invånarna i USA blivit tillräckligt fientliga mot Assange, så att även om Assange försvinner eller avrättas i USA, kommer han att kunna behålla sina anhängare. Så mycket är klart, även om det hemliga avtalet mellan Pence och Ecuadors president inte är det.

Scooter Libby, som hade arrangerat förtalet av Valerie Plame som hade försökt att förhindra den olagliga och bedrägeribaserade invasionen av Irak 2003 dömdes till 30 månader tillbringade aldrig en dag i fängelse. President Trump gick slutligen så långt som till att benåda honom den 13 april 2018. här Libby hade övervakat förstörande av karriären för en modig CIA-agent, Plame, som hade gjort det rätta och fick sparken för det. Trump benådade Libby, vilket innebär retroaktivt stöd för invasionen av Irak 2003. Däremot är Trump fast besluten att få Julian Assange död eller på annat sätt eliminerad, och även demokrater i kongressen pressar på för att han ska få det gjort.

Den nya presidenten i Ecuador gör sitt jobb. Utan tryck från den amerikanska regeringen skulle Assange redan vara en fri man. Således kommer Assange att dö (bli mördad) inne på ambassaden. Annars kommer han att försvinna och bli smädad i pressen under amerikansk kontroll. Och självklart sker detta på ett sådant sätt att ingen kommer att åtalas för mord eller felaktigt fängslande. Trump hade lovat att “rensa träsket”, men så snart han valdes, övergav han det.


I alla händelser har “förintandet” av Assange tydligt sanktionerats på högsta nivån av den amerikanska regeringen. Precis som förintandet av Jamal Khashoggi var ordnat av Saudiarabiens regering.


Angreppet mot sanningen gäller inte bara Assange, utan det stänger istället också ned många av de bästa, mest modiga, oberoende nyhetssidorna, som till exempel Washingtonsblog. Washingtonsblog. Men i Assange-fallet har straffet för att ha ett fast engagemang för sanningen varit speciellt upprörande och kommer nästan säkert att sluta i hans för tidiga död. På grund av det system vi lever i är ett 100% engagemang för sanningen nu en klar väg till glömska. Assange upplever denna verklighet till fullo.

Text: Eric Zuesse (The Duran) | Översättning: Björn Nilsson (blogg)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq