Har Trump beordrat en tyst eliminering av Assange?

publicerad 26 november 2018
- av NewsVoice
Julian Assange inside Amazing Ecuador Wallpapers free Wallpapers - Ruun.com
Julian Assange inside Amazing Ecuador Wallpapers free Wallpapers - Ruun.com
NewsVoice kollage: Julian Assange inside Amazing Ecuador Wallpapers – Ruun.com

Destruktionen av Assange har uppenbarligen arrangerats från högsta nivå inom USA:s regering precis som destruktionen av Jamal Khashoggi utfördes av Saudiarabiens regering. 

Text: Eric Zuesse (The Duran), “Trump Quietly Orders Elimination of Assange” | Översättning: Björn Nilsson (blogg) | Artikeln har tidigare publicerats på GlobalPolitics.se

Den 28 juni hade Washington Examiner rubriken “Pence pressade Ecuadors president om landets skydd av Julian Assange” och rapporterade att:

“vicepresident Mike Pence diskuterade asylstatusen för Julian Assange under ett möte med Ecuadors ledare på torsdagen, efter press från senatens demokrater som har uttryckt farhågor över landets skydd av WikiLeaks grundare.”

The Duran: "Trump Quietly Orders Elimination of Assange?"
The Duran: “Trump Quietly Orders Elimination of Assange?”

Mike Pence hade fått denna uppdrag av amerikanske presidenten Donald Trump.

Följande dag skrev Examiner:

“Vita huset bekräftar att Mike Pence tar upp Julian Assange-fallet med Ecuadors president”och rapporterade att Vita huset hade sagt till tidningen att “De gick med på att förbli i nära kontakt om möjliga nästa steg framåt.”

Den 24 augusti förklarade en domstolsinlaga av Kellen S. Dwyer, biträdande åklagare för Alexandria-divisionen i Virginias östra distrikt, att:

“på grund av den tilltalades sofistikering och publiciteten som omger fallet, är inget annat förfarande [än försegla fallet och dölja det från allmänheten] sannolikt för att hålla hemligt det faktum att Assange har åtalats. … Detta steg och den föreslagna ordningen skulle behöva förbli dolda tills Assange arresteras i samband med anklagelserna i brottsmålet och kan därför inte längre undfly eller undvika arrestering och utlämning i denna fråga.”  Domstolsinlagan

Åtal planerat

Denna inlaga upptäcktes av Seamus Hughes, en expert på terrorism vid programmet för extremism vid George Washington University.

Den 15 november skrev han ett utdrag av det på Twitter, bara några timmar efter att Wall Street Journal hade rapporterat samma dag att justitiedepartementet förberedde sig för att åtala Assange. Men nu när vi vet:

“det faktum att Assange har åtalats” och att den amerikanska regeringen bara väntar “tills Assange arresteras i samband med anklagelserna i det kriminella klagomålet och därför inte längre kan undfly eller undvika arrestering och utlämning i detta” ,

…är det uppenbart och offentligt att de arrangemang som i hemlighet gjordes mellan Trumps agent Pence och den nuvarande presidenten i Ecuador förväntas överföra Assange till USA:s förvar för brottmål, om Assange inte dör först på Ecuadors ambassad.

Mamman rapporterar

Den 3 november (som naturligtvis föregick avslöjandena av den 15 november) beskrev Julian Assange mor, Christine Ann Hawkins, i detalj vad som har hänt med hennes son sedan Pence möte med Ecuadors president.

Hon sa:

“Han är, just nu, ensam, sjuk, med smärta, tystad i isolering, avskuren från all kontakt och blir torterad i hjärtat av London.

…Han har blivit kvarhållen nästan åtta år, utan rättegång, utan åtal. Under de senaste sex åren har den brittiska regeringen avvisat hans förfrågningar om att gå ut på grund av grundläggande hälsobehov,

… [även för] D-vitamin. Som ett resultat har hans hälsa försämrats allvarligt.

… Ett långsamt och grymt mord äger rum inför våra ögon. … De stoppar inte för någonting.

… När USA: s vicepresident Mike Pence nyligen besökte Ecuador, gjordes en överenskommelse för att överlämna Julian till USA. Han sa att eftersom den politiska kostnaden för att utvisa Julian från ambassaden var för hög, var planen att bryta honom ner mentalt

… till sådant en punkt så att han kommer att bryta samman och bli tvungen att lämna.

… Utlämningsordern hålls i hemlighet, fyra åklagare men inget försvar, och ingen domare … utan ett prima facie-fall. [Enligt USA-systemet kan resultatet ändå vara] obestämd frihetsberövande utan rättegång. Julian kunde hållas i Guantanamo Bay och torteras, dömas till 45 år i ett högsäkerhetsfängelse, eller få dödsstraff “för spionage” i sådana hemliga förfaranden”.

Vad gör Ecuadors president?

Hennes fras: “för att de politiska kostnaderna för att utvisa Julian från ambassaden var för höga” hänvisar till den oro som den nya presidenten i Ecuador har för att han samarbetar med den amerikanska regimens krav och därmed i grunden överlämnar suveräniteten till dessa utlänningar (härskarna i USA), angående den ecuadorianska medborgaren Assange.

Denna konservativa nya president i Ecuador, som har efterträtt den progressiva presidenten som hade beviljat Assange skydd, gör allt han kan för att följa USA:s president Trump och den amerikanska kongressens krav på Assange. Att antingen dö snart på ambassaden eller annars överföras till USA och i princip försvinna, i Guantanamo eller någon annanstans.

Ecuadors president vill göra det på ett sådant sätt att Ecuadors väljarna inte kommer att skylla på honom för det, och så att han sålunda kommer att kunna omväljas. Det här är den typ av uppgörelse han uppenbarligen har nått med vicepresident Pence. Det är hemligt, men bevisen verkar tydliga. I grund och botten har Trump ordnat det så att Assange elimineras antingen av sjukdom som han drabbas av, eller av självmord som härrör från “tortyren”, eller av USA:s egen straffrättsliga system. Om denna eliminering sker på Ecuadors ambassad i London, skulle det vara optimalt för Amerikas president och kongress.

Men om det i stället sker på amerikansk mark, skulle det vara optimalt för Ecuadors president. Uppenbarligen anser Trump att invånarna i USA blivit tillräckligt fientliga mot Assange, så att även om Assange försvinner eller avrättas i USA, kommer han att kunna behålla sina anhängare. Så mycket är klart, även om det hemliga avtalet mellan Pence och Ecuadors president inte är det.

Scooter Libby, som hade arrangerat förtalet av Valerie Plame som hade försökt att förhindra den olagliga och bedrägeribaserade invasionen av Irak 2003 dömdes till 30 månader tillbringade aldrig en dag i fängelse. President Trump gick slutligen så långt som till att benåda honom den 13 april 2018. här Libby hade övervakat förstörande av karriären för en modig CIA-agent, Plame, som hade gjort det rätta och fick sparken för det. Trump benådade Libby, vilket innebär retroaktivt stöd för invasionen av Irak 2003. Däremot är Trump fast besluten att få Julian Assange död eller på annat sätt eliminerad, och även demokrater i kongressen pressar på för att han ska få det gjort.

Den nya presidenten i Ecuador gör sitt jobb. Utan tryck från den amerikanska regeringen skulle Assange redan vara en fri man. Således kommer Assange att dö (bli mördad) inne på ambassaden. Annars kommer han att försvinna och bli smädad i pressen under amerikansk kontroll. Och självklart sker detta på ett sådant sätt att ingen kommer att åtalas för mord eller felaktigt fängslande. Trump hade lovat att “rensa träsket”, men så snart han valdes, övergav han det.


I alla händelser har “förintandet” av Assange tydligt sanktionerats på högsta nivån av den amerikanska regeringen. Precis som förintandet av Jamal Khashoggi var ordnat av Saudiarabiens regering.


Angreppet mot sanningen gäller inte bara Assange, utan det stänger istället också ned många av de bästa, mest modiga, oberoende nyhetssidorna, som till exempel Washingtonsblog. Washingtonsblog. Men i Assange-fallet har straffet för att ha ett fast engagemang för sanningen varit speciellt upprörande och kommer nästan säkert att sluta i hans för tidiga död. På grund av det system vi lever i är ett 100% engagemang för sanningen nu en klar väg till glömska. Assange upplever denna verklighet till fullo.

Text: Eric Zuesse (The Duran) | Översättning: Björn Nilsson (blogg)


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Peter G. Håller med till 110 procent. Problemet är som alltid med hemligtjänsterna. Om man ger dem ett finger ryker hela handen och sedan tar dom armen i pant. Det gäller att aldrig ge vika för dem, oavsett vad det kostar, det är så man vinner till slut. Det värsta är att administrationen bakom detta idag riktar in sej på allt yngre ovetande som saknar det historiska bagaget.

 • Till redaktören för Newsvoice: Det är bra att Savalle ovan redovisar att han faktiskt inte tagit del av den seriösa kritiken mot wikileaks. Det är nog fallet med de flesta som fallit för den psyopen. Det som behövs är inte mer uppmuntran för den manipulerade bilden av wikileaks utan mer avslöjanden av dess bedrägliga roll. Eftersom Assange är ett verktyg åt Cia bör dom ta ansvar för sin agent som dom nu sviker trots att han lojalt håller masken. Dom har nackdel av att nya rekryter ser hur illa det gick för tidigare rekryter. Så länge Cia slipper kännas vid sin medarbetare kan dom lämna honom i sticket. Hyllandet av bluffen Assange håller honom kvar i en utsatt position. Eliterna vet precis hur dom ska slå an era känslomässiga strängar.

 • I fallet JA, så går liknade mönster igen i stort så väl som i smått så fort man ifrågasätter och försöker visa på sanningen bakom maktens handhavande. Mönstret i maktutövning har som syfte: skrämma, tysta och skada med målet: kontrollera, dominera och kräva underkastelse.

 • Ingemar Ljungqvist, Julian Assange situation, ger inte utrymme för vare sig gissningar eller seriösa analyser. Vi , Du och jag och alla svenskar medverkar till ett pågående brott. Vår egen regering, utan tidsangivelse är primärt medansvarig för J.A-s nuvarande situation. Var finns Kyrkorna, Akademiena, Studentorganisationerna, Fackföreningarna, Partierna, Arbetsgivarföreningarna, LRF, Läkarna. Biodlarna, Idrottsföreningarna, Hembygdsföreningarna och frimurarnas engagemang ? Vi är unika, med avseende på föreningsverksamheter/organisationer, och numer även med avseende på möjligheter att samlat visa vad vi vill protestera emot. USA-s
  befolkning är bosatta i ett denokratiskt uland. Deras möjlighet att påverka
  ligger i tid efter J.A-s normala livstid. Slutat med att be om observation att inte Svenskt Media omnämns ovan. Medias egoistiska navelskåderi hindrar den lilla kader av människor som orkar yttra sig om humana rättigheter och skyldigheter. Så Ingemar, vad gör vi ?

  • Torsten, Jag känner likadant som du. och jag uppskattar verkligen vad du skriver. För egen del har jag ägnat större delen av dagen att larma andra media om den förestående världsaidsdagen den 1 december. Det var mitt specialområde och jag gjorde likt Assange faktasök under fem -sex år tiden 1989 -1994 som blev till en bok Aids tabu. Där jag hävdade att ursprunget var laboratoriet Fort Detrick. Man lyckades nå ut en del då , i TV och flera gånger på radion, i lokala tidningar etc. Jag till och med startade en egen tidning 2000-Talets Vetenskap där jag kunde publicera mig. Men nu efter 40 år med aids och fler än 25 miljoner döda är det svårare. Till och med har man på 2000-talets Vetenskap tagit bort de artiklar , som fram till för ett år sedan låg fria för läsning. Du får nöja dig med en modig dansk-nigeriansk professor om Aids här:
   http://almanova.eu/hivaidsepidemins-ursprung-tva-expertkommentarer-kronologin-ar-den-springande-punkten/

   • Tack ! Överens, även om Aidsursprunget. Betr. J.A
    så är vi nu två. Skall man behöva resa upp till Sockholm, sätta sig med en dunk bensin och tändstickor på Gusaf Adolfs Torg, för att få de svenska folkrörelserna att ta sitt ansvar för, vad deras valda företrädare har ställt till med ?

   • Hej Ingemar Tack för alla intressanta artiklar och ditt jobb på 2000-talets vetenskap och nu Almanova. Kollade in på web.archive.org. Där verkar det finnas lite artiklar av dig verkare det som. Läste artikeln “Aidsforskaren som offrades – fick vetenskaplig asyl i Stockholm”från 96. Intressant!

    Aids-forskaren som offrades – fick vetenskaplig asyl i Stockholm.

    • Fantastiskt Johnny. Jag klarade också av med bristande datorvana att återfinna ett antal artiklar som best rörande Aids som togs bort nyligen.
     Däremot klarade jag inte av att återöppna gamla slutsålda tidningar. Under flikarna Prenumerera -> Beställ gamla nummer.
     Där låg tidigare alla slutsålda tidningar fria för läsning. Ex vis många artiklar om och av Erik Enby , som man enkelt kunde länka till vid korrespondens. Han är också oroad av den utvecklingen, dvs att gammalt material bara raderas bort.
     Du blir en ännu större hjälte Johnny om du kan återfinna dem

 • Julian Assange blir lackmustesten för Donald Trump, både vad det gäller hans förmåga och hans avsikter.
  Övriga kommentatorer (möjligen med undantag av Savalle) andas aningslöshet.
  När man överförenklat ser på USA som en enhet begår man våldsamma fel. Det finns ett USA där det militärindustriella komplexet , uppbackat av storbankerna med Rockefeller och Rotschild, länge utövat en hegemonisk makt – en makt som man nu snabbt vill utöka globalt. Å andra sidan finns ett amerikanskt folk som blivit berövat på sin amerikanska dröm med en medelklass som hamnat i limbo ekonomiskt. De var de som förde Trump till presidentpositionen. Det fanns också bland dessa som applåderade Trump för hans tal om att rensa upp i “Deep State”. Det fanns t.om med de som trodde att Trump snabbt skulle ställa många inom den gamla regimen inför rätta, med åtal för knarkbrott, pedofili och brott mot den amerikanska konstitutionen. I en sådan rättegång önskade man ha bl.a Julian Assange som huvudvittne , ja kanske till och med som en av åklagarna – detta eftersom han satt på tung avslöjande information.
  Så trevandena nu om att förpassa Assange skulle ju kunna vara ett försök att få Assange till rätten – men inte som åtalad utan som anklagare.
  Skulle detta ske tvingas Trump visa vad han menar och också vilken position han har gentemot andra aktörer. Är han kompetent nog att skydda Assange från de inom USAs administration som vill se Assange fälld?
  Jag vet inte var Trump står exakt, men givet är att Rotschild vill fånga in honom i sitt nätverk och göra honom till marionett för en fortsatt accelererande globalisering . (Så tror exempelvis David Icke).
  Händelseutvecklingen kanske kan ge oss svar.

  Ingemar Ljungqvist

 • Men förmodligen är det här fake news. Lögn-media braskar ju gärna till med lite påhittade “nyheter” för att avleda uppmärksamheten. Det skulle vara lite som att skjuta sig själv i knät – och Trump har ju hittills varit en mycket finslipad strateg.

 • Speech by Mr. Julian Assange at the Elevate Festival:

  https://www.youtube.com/watch?v=5i8w_k0HIqI

  Några inledande ord på tyska (där Sverige omnämns på ett inte särskilt uppskattande sätt) sedan engelska.

  Efter två minuter uttalar sig höga amerikanska makthavare: Joe Biden, Clinton …
  De tycks tävla om vem av dem som är allra blodtörstigast med Assange i visir.

  Sedan talar Assange.

  Om det är så att Trump står bakom en förestående “legaliserad” lynchning av denne så modige hjälte, så är han en del av det ruttna träsk han säger sig bekämpa.

 • Du har så rätt, Torsten. Det som Julian Assange har råkat ut för vittnar tydligt om att västerlänningen är numera inget annat än en grundligt atomiserad konsument.

 • Det fins ett PK media som inte skriver om JA, och det finn många på det sociala friare utrymmet i webben som skriver om övergreppen på JA, men ibgen samlar ihopp protesterna och gör något. Var finns verkstaden och verkmästaren ? Ingenstans, för vi har blivit solitära individer med tangentbord, kraftlösa och ynkliga. Fy f-n från en 87-åring i Älmhult

 • Jakten på Assange hänger säkerligen ihop med att han avslöjat hur vanligt folk blir lurade av politiker-skrået – de vilka lurar “Svensson” på olika sätt och vis med sina ofta “tomma löften”, samtidigt som de på olika sätt försöker att “sno åt sig” fördelar av alla de slag – allt medan de försöker klättra allt högre i “maktens stegar”! Typen “klättrare” tar förmodligen alla chanser att sno åt sig fördelar! Tänk om personer “typ” Assange skulle börja agera även här i Sverige – vilka skulle då våga att på olika sätt “sno åt sig fördelar av skilda slag” – när en chans blir uppenbar? Avslöjare av korruption oavsett om det gäller placering av “överskott” där det är extra lönsamt – oavsett på vilken direktörspost eller politikerposition man haft “turen” att hamna – eller haft bästa chansen att sko sig! Startpunkt Island eller Panama spelar då tydligen ingen roll – förr eller senare blir man då ändå i slutändan helt avslöjad … t ex sälja kommunala lägenheter som ju någon ledande förhoppningsfull borgerlig partiledare tydligtvis gjorde i Stockholm … Fler finns säkert ….
  Tur att det finns personer som just Assange – vilka fortsatt vågar avslöja skojeriet

 • Trump är från början Deep states president och inte folkets! Trump har rört om i många träsk men inte mer, bara för att försöka slå i sina väljare att han är deras man. Trump är och har alltid varit ett falskt varunamn, han har bara arbetat för sina företag och sin vanskliga image. Trump är den galning som eliten behöver för att skylla ett världskrig på, exakt som Hitler fick skulden för andra världskriget. Den störste krigsspelaren och vinnaren i alla krig står bakom Trump liksom landet som Trump älskar över alla andra Israel, namnet är Rothschild bankiren som har sin krökta näsa i alla syltburkar på jordklotet. Assange har ingen framtid i västs falska rättssystem, han är redan död. Assange hade för mycket info om Batikhäxan Hillary därför kunde hon inte bli president, och nu är loppet kört för Assange han har inte något mer att komma med, fallet avslutat, världen är grym och dess befolkning är styrt till förlamning och i dumhet.

 • Det mest intressanta i den här soppan är sveriges förhållande, varför är en regimkritiker i eritrea mer intressant att hojta om än en person som drar ner brallorna på usa. Någon är köpt i den här soppan eller hur Margot och ni andra på UD,
  KÖPT, OCH såld eller hur Hultqvist, men vad gör man inte för en fet statsrådspension. Att hamna i historieböckerna som Sveriges största syltryggar, nåja Kalle Linds efterträdare kommer att berika sig på eder totala brist med verkligheten, stödja muslimska brödraskapet, eller köpa skrot från USA, vars namne blir liksom en, en ja va heter det , en anakronym?
  Om man inte står upp för Julian Assange, påtalar bristerna i staters agerande på främmande mark, förtjänar man inte h att kalla sig JOURNALIST eller hur?
  Förr fanns det iallafall krigskorrespondenter, men den enda jag har upplevt va en sådan heter Magda Gad, resten sitter mest och funderar över sina villalån eller om dagiset är genuscertifierat eller inte.
  De där låtsasjournalisterna som hyllar varandra ikväll, borde ta sin spade och gräva ner sig själva, deras grävande är ett hot mot allt vad journalistik handlar om.

 • Trump framstår nu inte som någonting mer än en ärelysten nobody som gör allt Deep State och Israel kräver för att få sitta kvar ett tag till. Snuskigt hur underhundarna Moreno och Trump flörsöker fuska sig fram och låtsas att dom inte känner till vad dom gör.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *