Historiker: Annie Lööfs medlemskap i Trilaterala kommissionen gör henne olämplig i en svensk regering

publicerad 28 november 2018
- av Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

Varför är Lööf olämplig som regeringskandidat? Hon är medlem av Trilaterala kommissionen, något som hon har försökt dölja, enligt Birger Schlaug, fd språkrör i miljöpartiet. Andra svenskar som också är medlemmar är Urban Ahlin, Carl Bildt, Anna Ekström, och Peter Wallenberg Jr.

Trilaterala Kommissionen grundades på sjuttiotalet av bland andra Henry Kissinger, David Rockefeller och Zbigniew Brzezinski med det uttalade syftet att främja samarbetet i ett globalt nätverk mellan världens miljardärer och maktfigurer inom politik, media och ekonomi.

Kommissionen tillåter ingen insyn i verksamheten, mötena är hemliga och vad som diskuterats rapporteras inte i medierna, vilket har öppnat för konspirationsteorier.

Man har anklagat Kommissionen för att följa en antidemokratisk agenda och kritiserat deras manifest ”The Crisis of Democracy”.

Närmast ökänt är att kommissionen i manifestet ansåg folkets politiska engagemang som icke önskvärt. Kommissionen talar om ”mer måtta i demokratin”, dvs. få medborgarna mer lydiga och passiva och inte bråka med statsmakterna.

Kommissionen anser också att man har en viktig uppgift att indoktrinera skolor, universitet och kyrkan med ett tydligt globalt budskap och att verka för en global centralregering som en vidareutveckling av FN, där även EU:s makt bör centraliseras på bekostnad av nationell identitet, självkänsla och klara gränser.

Jag tror att de flesta svenskar inte skulle gilla en sådan världsordning – och skulle inte heller gilla att ha en tydligt maktlysten Annie Lööf som en sådan global förespråkare i en regering.

Text: Christer Nilsson, historiker, författare