Lavinartad ökad efterfrågan på medicinsk cannabis i Danmark

0
Tina Horstedt - Foto: Anna Böhlmark redaktör för Almanova.eu och HolyHolk.se
Tina Horstedt – Foto: Anna Böhlmark, Pelicanmedia.se

På Smerteklinikken i hjärtat av Köpenhamn har Tina Horstedt sin eleganta klinik där hon sedan två år skriver ut medicinsk cannabis till patienterna. Ökningen har varit lavinartad.

Text, intervju och foto: Anna Böhlmark redaktör för Almanova och Holy Holk

Då jag öppnade kliniken i 2016 hade jag cirka 160 patienter. Idag har jag över 2800 patienter i behandling. Av dessa är det 2 200 patienter som får cannabis medicin.

Cannabisen är multifaktoriell. Den verkar främst på smärta. Den ger även en bättre sömnkvalitet. I och med att ämnet THC är psykoaktivt blir man även hungrig av den och därmed både äter och sover patienten bättre. Användaren får ett energiöverskott vilket underlättar det sociala livet. På det viset har användaren lättare att utföra sitt arbete som en följd av ökad fysisk kapacitet.

Innan Tina Horstedt öppnade sin egen klinik arbetade hon vid Köpenhamns största sjukhus, Rikshospitalet. Hon arbetade vid avdelningen för smärtpatienter och där behandlades patienter med medicinsk cannabis med gott resultat. Idag förskrivs medicinsk cannabis även till många cancersjuka. Då det bevisligen lindrar biverkningen från cellgifter är det fler och fler som efterfrågar att få medicinsk cannabis utskriven.

Läs hela artikeln på TV Helse

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer