Schweiz glider ur FN:s migrationspakt

10
188
Ignazio Cassis. Pressfoto: Beat-Mumenthaler, Eda.admin.ch
Ignazio Cassis. Pressfoto: Beat Mumenthaler, Eda.admin.ch

Att Schweiz kommer att deltaga vid konferensen i Marocko i december där FN:s nya migrationspaket väntas antagas blir nu alltmer osannolikt.

Som tidningen Tages-Anzeiger med hänvisning till välinformerade källor rapporterade, kommer utrikesminister Ignazio Cassis under dagens regeringsmöte att föreslå att Schweiz uteblir i december.

Det är på en konferens i Marrakesh i Marocko i mitten av december som det var tänkt att alla FN:stater ska rösta ja till migrationspakten. Det är det första internationella dokumentet som omfattande befattar sig med temat migration.

I parlament har flera motioner väckts och som ännu inte behandlats, vilka kräver att regeringen inte själva bestämmer beslutar om pakten utan att parlamentet ska få ha sista ordet.

Med början i nästa vecka kommer de båda kamrarna att diskutera pakten. Cassis var från början skeptisk till pakten. Innan han gav något medgivande till pakten lät han statsförvaltningen analysera fördragstexten i detalj. Först efteråt ställde han sig bakom det rättsligt icke bindande dokumentet.

Vad Cassis troligtvis inte räknade med var det starka motstånd som växt fram under de senaste månaderna – inte bara utomlands utan också i Schweiz.

Igår lämnade föreningen Auns (aktion för ett oberoende och neutralt Schweiz) in en petition mot pakten  till statsförvaltningen. EU motståndarna har samlat 15 000 underskrifter som vänder sig mot att landet ansluter till pakten.

Text: Nya Dagbladet

 
 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Gott att det fortfarande finns länder som tänker. Flera kommer säkert. Sverige lär väl drunkna i invandrare innan man fattar galoppen.

 2. Inga protester från SD som är fullständigt passivt. Om det beror på mutor,hot och/eller hållhakar skulle vara intressant att veta. Det skulle behövas en äkta opposition i Sverige istället för låtsasoppositionen och den kontrollerade oppositionen.

 3. SD har motsatt sig avtalet, FN:s ramverk för det man kallar ”säker, ordnad och reguljär migration”. I en intervju för Nyheter Idag förklarar SDs migrationspolitiska talesperson, Paula Bieler, varför det är ett dåligt avtal. Personligen hajade jag till när jag läste att avtalet också innehåller en skrivning som innebär att staten ska fördela medel till medierna beroende på hur de rapporterar.

  https://nyheteridag.se/bieler-sd-om-fns-migrationspakt-odesdigra-konsekvenser/

  I det här dokumentet har vi ett tydligt och synnerligen illavarslande tecken på att ordergivningen (som för länge sedan flyttat från Stockholm till Bryssel) nu är på väg att flytta från EUs högkvarter till den nya världsregering i FN,

  • Denna vandring mot avgrunden visar med all tydlighet att sverige är köpt av globalistkriminalisterna. Vad finns det för argument som skulle tala för att skriva på??? Möjligen att man får vissa ekonomiska fördelar att göra det, vilket i så fall avslöjar korrumptionen.

 4. Om några dagar avser Sveriges regering att underteckna ett FN-avtal som – genom att göra illegal invandring laglig och definiera alla som vill flytta mellan länder som flyktingar – lägger grunden för en framtida världsordning där alla människor är medborgare i en global världsdiktatur. Avtalet innehåller också skrivningar för statlig styrning av pressen så att den bara tillåts rapportera positivt om migration.

  Vid det här laget kan man konstatera att SD valt att inte lyfta frågan om migrationsavtalet och fortfarande, även om man säger sig vara motståndare till avtalet, håller en anmärkningsvärt låg profil i frågan. Så låg att det är svårt att inte dra slutsatsen att SD är kontrollerad opposition.

  Även Newsvoice har legat förvånansvärt lågt angående migrationsavtalet – varför det?

  – Nej, man är inte ”rasist” för att man är motståndare till okontrollerad massmigration.
  – Nej, man är inte ”främlingsfientlig” för att man är motåndare till okontrollerad massmigration.
  Det är vapeniserat språkbruk, ord som man använder för att smutskasta och misstänkliggöra människor som har sitt sunda förnuft i behåll och vill föra en seriös debatt.

  I lördags hölls det en demonstration mot FN-avtalet i Stockholm, vilken gick obemärkt förbi i MSM. Dock uppmanade Expressens ledarsida i torsdags Löfvenregeringen att vänta med att skriva under avtalet, så medierna har börjat vakna.

  I morgon (8/12) hålls en ny demonstration i Stockholm. För att göra ett avtryck i medierna och kunna påverka regeringens handlande är det viktigt att demonstrationen blir så stor som möjligt.
  – Så, om frågan känns angelägen, delta i demonstrationen!

  http://svenskt.bloggo.nu/Vi-presenterar-vara-talare-till-Mynttorget-8-december-kl-16/

  • Även idag (9/12) kl. 15.15, kommer ytterligare en demonstration på att hållas på Mynttorget 8 i Stockholm mot att Sverige i morgon skriver på migrationsavtalet Global Compact.

   Kom dit och visa att vi inte accepterar mer detta förräderi!

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här