100 skjutningar i Stockholm – Gängkonkurrens på den svenska marknaden

publicerad 21 december 2018
- av NewsVoice
Gangster. Foto: Raphael Hoffman. Licens: CC0, Pixabay.com
Gangster. Foto: Raphael Hoffman. Licens: CC0, Pixabay.com
Gangster. Foto: Raphael Hoffman. Licens: CC0, Pixabay.com

Stockholms gator och förorter är inte säkra för vanligt hederligt folk. Flanörer riskerar att träffas av förlupna kulor när kriminella gangsters gör upp. Det sker en ny skottlossning var tredje dag.

2018 har 47 personer skadats och 10 dödats när det återstår en vecka av året. Trenden är att allt fler unga gärningsmän skjuter.

Skottlossningarna i Stockholm (och ute i landet) är ansträngande för samhället, polis och sjukvård. Regionpolischefen i Stockholm beskriver utvecklingen som ”alarmerande”.

“Det är en allvarlig utveckling att flera unga personer dör på grund av skjutvapenvåld. Även om antalet dödskjutningar har gått ned något jämfört med förra året är det alarmerande”, säger regionpolischef Ulf Johansson.

Polisen har inlett insatsen ”Max”, som leds av en stab med befogenheter att fördela resurser ur myndigheten med syftet att minska antalet skjutningar och mängden illegala skjutvapen i cirkulation. Insatsen har än så länge inte haft någon effekt. Antalet skjutningar 2018 ligger på samma höga nivå som åren 2015-2017.

Skjutningar

 • 2018 tom 12/12: 100 bekräftade skjutningar. 10 döda. 47 skadade.
 • 2017: 120 bekräftade skjutningar. 18 döda. 39 skadade.
 • 2016: 115 bekräftade skjutningar. 9 döda. 43 skadade.
 • 2015: 96 bekräftade skjutningar. 11 döda. 39 skadade.

NewsVoice kommentar: Konkurrens på den svenska marknaden

Aftonbladet nämner inget om skjutningarna är relaterade till migrationsvågen in i landet från olika länder, men insatta menar att det ökade våldet beror på att kriminella gäng av olika nationalitet konkurrerar om affärer med narkotika, cigaretter, restauranger, prosituterade, tiggare och andra illegala eller annars legala verksamheter.

En fråga som många ställer sig är hur sedan länge etablerade kriminella rörelser hanterar utländsk konkurrens. Vet du mer, kontakta NewsVoice. Det sägs tex att den jugoslaviska maffian kontrollerade många pizzerior i Stocholm. Vem har den kontrollen idag?

Text: NewsVoice | Källa: Aftonbladet, “Polisen om årets 100 skjutningar: Alarmerande”


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Detta med civil oro beskrevs redan på 1800-talet av Albert Pike i ett brev: The tree World wars.
  Allt är planerat.

 • Sverige kryllar av nyttiga idioter som mot betalning (på det ena eller det andra sättet) gör tjänst för globalismens strävan att bryta sönder nationalstaten Sverige (likt alla andra nationer) för att slutligen kunna införa ett feodalt världsherravälde.

  De allra farligaste av dessa nyttiga idioter är i toppen av vårt lands exekutiva, och legislativa maktsystem, men de finns överallt.

  Bort med sekretess! Fram för öppenhet och ärlighet!

  På så sätt förtvinar destruktiva planer i sin linda och människor som bundit upp sig till dessa krafter kan bli befriade.

  Alla behöver rannsaka sitt samvete och ordna sitt liv så att de inte är en kugge i det maskineri som vilseför, manipulerar och som leder till destruktion.

 • Som tur är går dagens kriminella direkt in för det samhällsekonomiska huvudskottet, så utvecklingen är inte bara av ondo. När Svensson sen tvingas ta sig igenom en militär hinderbana för att ta sig till arbetet är det gratis motion som gör underverk för folkhälsan, så länge man då undgår att träffas av blyregnet. Men å andra sidan så kanske bly är mer humant än en utdragen framtida svensk pensionering.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *