Till slut talar även SVT klarspråk om gängvåldet i Sverige

10
159

SVT nyheter text-tv

Christopher Jarnvall - chefred Nyhetsbyran.se
Christopher Jarnvall – chefred Nyhetsbyran.org

NYHETSBYRÅN. Kommer ni ihåg hur det lät för ett par år sedan? ’Vi har aldrig varit säkrare’, ’var inte rädda’ – och så vidare… Vi var en hel del som ändå inte trodde på det politiskt korrekta snacket. Vi var många som ändå gjorde en riktig konsekvensanalys. Men till vad nytta? De flesta grävde ju ned huvudet i sanden…

Text: Christopher Jarnvall | Krönikan är återpublicerad med tillstånd av Nyhetsbyrån

Nu betecknar polisen situationen närmast som krigstillstånd. Enligt Sveriges Television.

Det tog ett tag för mainstream-media – SVT, DN och allt vad de heter – att begripa vad klockan var slagen. År 2018 blev det värsta dödsåret hittills – enligt polisen – och vi har nu en situation som fullständigt har gått över styr. Fler ihjälskjutna än någonsin.


Det pågår närmast krig i delar av Sverige. Gäng som gör upp med varandra, skjuter ihjäl varandra. Och en och annan oskyldig stackare som råkar komma ivägen. Polisen är maktlös och i vissa områden skulle endast militären rå på den tungt beväpnade brottsligheten.


En sak är att de kriminella dödar varandra. En annan sak är den osäkerhet som allmänheten utsätts för. Och de kostnader gängkrigen medför i samhället. Det handlar om miljardbelopp över åren.

Och fundera på vad som händer när ett gäng i – säg – Malmö har gjort upp med sina antagonister och tagit makten. Då är det ett nytt litet samhälle som växer fram i multikulti-Sverige. Ett samhälle med andra lagar. Förlorat för svenskt rättsväsende och svenskt samhälle.

Och det lär fortsätta. Sverige är hårt belastat. Våra politiker har varit naiva. Vi hade en rikspolischef under ett par år som gjorde stor skada för organisationen och nu i stället håller på att riva ned MSB, som också är av vital betydelse för Sverige och dess invånare och vår säkerhet.

Ja, jisses…

Och medan vårt land sjunker allt djupare i eländet, tar riksdagen ett långt och härligt jullov. För vem behöver en regering?

Text: Christopher Jarnvall, Nyhetsbyrån


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 december 2018 kl 11:08

Du har så rätt Christopher. Visserligen har denna verklighet länge lyfts fram av alternativa media, men till ingen nytta. Men det gäller att ligga på och inte ge upp.

Jag undrar om inte den svenska befolkningen i gemen är den mest naiva i världen. Och de svenska makthavarna de mest korrupta och kriminella i världen.

Här dödar man inte indiviterna en och en, utan man krossar hela nationen på en gång.

Framtida historiker och kanske även arkeologer, kommer nog att ställa sig frågan: – Hur kunde det bli så här? Vad skedde? Varför reagerade inte folket mangrannt?

Sakteliga vaknar dock fler till, men frågan är om det inte är för sent, och att det är för få i för långsam takt… Jag menar, Malmö är ju inte direkt en småstad…. dessutom ligger inte Göteborg och Stockholm långt efter.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
28 december 2018 kl 12:32

Allt detta snack om naivitet är ren skadereglering. “Våra” politiker har ju tillgång till underrättelser långt över “normal” nivå. J2-19 blir det ny Senat i USA och då börjar domarväsendet rensas från Clintonmaffian. Och i förlängningen skall det bli intressant och se om vissa ur Ruinfelts regering klarar sig, eftersom de var med på maffiasidan och mördade amerikaner i Benghazi.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
28 december 2018 kl 12:49

Ordvalet i sista meningen blev fel och skall vara: .. maffiasidan, som mörd….

Benny
Benny
Gäst
28 december 2018 kl 13:10

Bara för några veckor sedan anklagade svensk media RT och Sputnik för att smutskasta Sverige när man helt sanningsenligt hade några artiklar som beskrev kaoset och kriminaliteten i Sverige…Eller när Trump för några år sedan förvånades över situationen i Sverige. Kanske dags att be om ursäkt nu ni mediapersoner som försökt dölja och skönmåla hur illa ställt det egentligen är….Ja, vi vet att ni “journalister” på MSM frekvent läser Newsvoice, Samhällsnytt m.m för att få en sannare bild av Sverige och världen så det är bara att fatta pennan och sätta igång!

Sture B
Sture B
Gäst
28 december 2018 kl 15:41

Dom har ju inte börjat tala klarspråk om någonting och man får inte vara så obotligt naiv att man tror detta. Det här är bara akt två i denna artificiella teateruppsättning där medborgarna ska konditioneras till att acceptera hårdare tag som drabbar precis alla. Först skapar de ett “problem” och sen skickar de ut ett antal s.k. “opinionsbildare” för att propagera för “lösningen”, som var det verkliga målet redan från första början. Lösningen/målet är mer övervakning åt alla, utökad och tyngre beväpnad piketpolis som nationell insatsstyrka mot alla och om vi (d.v.s. “de”) har tur så kommer människor även att acceptera tungt beväpnade små gröna män på våra gator och torg, för allas gemensamma trygghet. Den här skiten är ju klassiskt och om man inte lärt av historien är man dömd att återupprepa den, om och om igen in absurdum.

Själv är jag så djävla glad över att ha passerat “bäst före datum”, så att det enda de nu kan ta ifrån mig är en tillvaro av en möjlig begynnande demens som fylld vuxenblöja. Fan vad livet är gött…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Sture B
29 december 2018 kl 06:37

Mycket bra skrivet Sture!!

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
28 december 2018 kl 18:45

Jag skulle inte vilja säga att SVT talar i klarspråk.

Gängkriminalitet har vi haft i Sverige länge, mc gäng, raggare, baseballigor som spöar upp varandra. Det är inget nytt. SVT “glömmer” att säga att det är icke-svenskar som utför gängkriminaliteten idag.

SVT och MSM är fortfarande PK.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Ola KS.
29 december 2018 kl 06:51

Tilläggas kan är att denna s.k. gängkriminalitet är betydligt större i omfattning idag än vad den någonsin varit. Dessutom är den grövre och mer våldsam.

Och detta kan man nästan helt tillskriva de kriminella makthavarnas beslut att importera masskriminalitet från andra delar av världen för att begå våldtäckt på Sverige.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
28 december 2018 kl 21:28

Låt oss kalla den importerade trosinriktning, som ligger till grund för “gängkriminaliteten”, för ett lass tegelsten. Varför tegelsten (läs zelotisk)? Jo, den håller en lika form men kan ha olika färg. Zeloten är konditionerad efter en tolkning i handboken och han saknar mental flexibilitet. När så detta tegellass börjar acklimatisera sig börjar den subjektiva inplanterade tolkningen av handboken verka, och ett gäng tegelstenar vill ha gula hus medan ett annat vill ha röda och de mörkbruna landar i krossen. Vad man gör i PK-media är att förvilla läsarna med att skifta ord från zelotiskt till gäng.
Med manipulering efter en längre tid av ord kan du få vilken agenda som helst att fungera. Läs 1984 igen.

Sture B
Sture B
Gäst
29 december 2018 kl 19:57

Jag har tidigare länkat till den här sörjan, men den tåls att upprepas. Polisen Olle Liljegren och hans informatörer var inblandade i illegal vapenhandel med polisens goda minne och skydd. Men när det sket sig fick Liljegren bli syndabock och gå. Sen var det även en mängd av vapen som kommit in till polisen och sen då skulle ha skrotats men som senare kom ut på marknaden igen. Flera av dessa vapen användes vid ett antal mord. Polisen i Sverige är minst lika korrupt som i vilken bananrepublik som helst. Läs själva så kan ni se hur polisen har agerat som glasmästarens son, men här är det mer pangade människor än vad det är glasrutor.

“Vapenhandlaren från Älmhult”
https://blog.zaramis.se/2012/03/20/vapenhandlaren-fran-almhult/

“Nässjömordet – Del av förundersökningen (FUP)”
http://corruptio-sweden.blogspot.com/2014/06/nassjomordet-forundersokningen-fup.html

Har polisen tidigare agerat på det här viset så kan man fråga sig hur det ser ut idag.