Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Till slut talar även SVT klarspråk om gängvåldet i Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 december 2018
- NewsVoice redaktion
SVT nyheter text-tv

SVT nyheter text-tv

Christopher Jarnvall - chefred Nyhetsbyran.se
Christopher Jarnvall – chefred Nyhetsbyran.org

NYHETSBYRÅN. Kommer ni ihåg hur det lät för ett par år sedan? ’Vi har aldrig varit säkrare’, ’var inte rädda’ – och så vidare… Vi var en hel del som ändå inte trodde på det politiskt korrekta snacket. Vi var många som ändå gjorde en riktig konsekvensanalys. Men till vad nytta? De flesta grävde ju ned huvudet i sanden…

Text: Christopher Jarnvall | Krönikan är återpublicerad med tillstånd av Nyhetsbyrån

Nu betecknar polisen situationen närmast som krigstillstånd. Enligt Sveriges Television.

Det tog ett tag för mainstream-media – SVT, DN och allt vad de heter – att begripa vad klockan var slagen. År 2018 blev det värsta dödsåret hittills – enligt polisen – och vi har nu en situation som fullständigt har gått över styr. Fler ihjälskjutna än någonsin.


Det pågår närmast krig i delar av Sverige. Gäng som gör upp med varandra, skjuter ihjäl varandra. Och en och annan oskyldig stackare som råkar komma ivägen. Polisen är maktlös och i vissa områden skulle endast militären rå på den tungt beväpnade brottsligheten.


En sak är att de kriminella dödar varandra. En annan sak är den osäkerhet som allmänheten utsätts för. Och de kostnader gängkrigen medför i samhället. Det handlar om miljardbelopp över åren.

Och fundera på vad som händer när ett gäng i – säg – Malmö har gjort upp med sina antagonister och tagit makten. Då är det ett nytt litet samhälle som växer fram i multikulti-Sverige. Ett samhälle med andra lagar. Förlorat för svenskt rättsväsende och svenskt samhälle.

Och det lär fortsätta. Sverige är hårt belastat. Våra politiker har varit naiva. Vi hade en rikspolischef under ett par år som gjorde stor skada för organisationen och nu i stället håller på att riva ned MSB, som också är av vital betydelse för Sverige och dess invånare och vår säkerhet.

Ja, jisses…

Och medan vårt land sjunker allt djupare i eländet, tar riksdagen ett långt och härligt jullov. För vem behöver en regering?

Text: Christopher Jarnvall, Nyhetsbyrån


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq