Frisläppta dokument bekräftar CIA:s illegala psykiska experiment

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 december 2018
- NewsVoice redaktion
Frank Olson MKultra operative, private photo, public domain
Frank Olson MKultra operative, private photo, public domain
Frank Olson, MK Ultra operative, private photo, public domain

The Sun skriver om ytterligare MK Ultra-dokument som frisläppts genom “Freedom of Information Act” i USA, motsvarigheten till den svenska offentlighetsprincipen via forumet Black Vault. De visar att CIA under 50- och 60-talet genomförde horribla experiment på både djur och människor.

Experimenten bestod i att försöksoffren utsattes för inopererade mikrochips i hjärnan i kombination med medvetandeförändrande droger. CIA försökte även framställa supersoldater à la filmkaraktären Jason Bourne. Ofta användes fängelseinterner i  experimenten.

Andra experiment handlade om att utveckla hypnotisk teknik för att påverka folkmassor och för att öka människors mottaglighet för yttre påverkan och omvänt att få människor att drabbas av minnesförluster.

“It goes on to detail how they were looking to find ways of developing hypnotic speaking techniques which would control the minds of “large audiences” and “heighten group susceptibility”. Experiments which were “too dangerous, too shocking, too unusual for routine testing would be of interest to us,” the memo from 1956 reads.” – The Sun

Inget tyder på att experimenterandet upphörde. Fortfarande vägrar USA:s regering att frisläppa 1245 dokument, som befaras innehålla så motbjudande information att det blir politiskt omöjligt att släppa dem. Dokument om MK Ultra-projektet har släppts i omgångar över flera decennier.

Ett av de mest väldokumenterade exemplen på experiment på människor är fallet Frank Olson som arbetade för CIA. Han tvingades inta experimentella droger vilket slutade i att han togs in på mentalsjukhus där han begick självmord genom att hoppa från ett fönster. Hans son menar att fick hjälp på traven och egentligen blev “självmördad”.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat och källor

Frank Rudolph Olson (1910-1953) was an American bacteriologist, biological warfare scientist, and Central Intelligence Agency (CIA) employee who worked at Camp Detrick (now Fort Detrick) in Maryland. At a meeting in rural Maryland, he was covertly dosed with LSD by his CIA supervisor and, nine days later, plunged to his death from the window of a 13th-story New York City hotel room. The U.S. government first described his death as a suicide, and then as misadventure, while others allege murder.[1] The Rockefeller Commission report on the CIA in 1975 acknowledged their having conducted drug studies. – Wikipedia


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: MK Ultra
Stöd NewsVoice 2024
  • Precis detta och mycket annat hörde jag berättas för cirka 20 år sedan då vi bodde i samma område som ett antal pensionerade f.d. agenter. Vissa experiment som har med att kontrollera människor känslor att göra pågick fortfarande in bit in på 2000 och jag förmodar att det fortfarande experimenteras inom detta område lite överallt runtom i världen. Det verkar finnas ett sjukligt behov av att kontrollera människor av olika anledningar.

  • MK-ULTRA var ursprunget till den Artificiell Intelligens vi bevittnar dagligen, En historiskt mycket värdefull artikel. När det gäller AI avser jag den delen som sysslar med trådlös överföring mellan hjärna och stordator. Och här kom Sverige att spela en mycket central roll alltsedan New Tork Times i en räcka av artiklar avslöjada skeendena på hemmaplan. Man förlade stora delar av sitt program till Sverige. Nu är det upp till Newsvoice, AlmaNova och duktiga skribenter som Pia Hellertz att vara vårt lands “New York Times” och informera folket, så stoppas det här också.
    Tills vidare kan man informera sig på exvis http://www.bionicgate.com

    Ingemar Ljungqvist, som publicerat artiklar som Human Brain Poject och Mind Control i 2000-talets Almanova

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *