Islamistisk extremist tros ligga bakom dödsskjutning i Strasbourg

publicerad 12 december 2018
Terrordåd i Strasbourg den 11 dec 2018. Foto: Aljazeera.com
Terrordåd i Strasbourg den 11 dec 2018. Foto: Aljazeera.com
Terrordåd i Strasbourg den 11 dec 2018. Foto: Aljazeera.com

Tretton personer har skadats och tre avlidit efter att en masskjutning ägt rum vid en julmarknad i franska Strasbourg under tisdagskvällen, rapporterar internationella medier.

Området kring julmarknaden har spärrats av. Enligt vittnesuppgifter ska skjutningen pågått i tio minuter. Säkerhetspersonal uppmanade alla EU-parlamentariker vid EU-parlamentet i Strasbourg att hålla sig inomhus, rapporterar France 24.

Enligt AFP har polis hamnat i en skottlossning med den misstänkte skytten söder om Strasbourg senare under kvällen. Masskjutningen utreds som ett misstänkt terrordåd, rapporterar BBC.

“Fransk polis söker efter en 29-årig man som misstänks för skjutningen vid en julmarknad i staden Strasbourg i Frankrike igår. Mannen är sedan tidigare känd av polisen som en radikaliserad islamist. Man utreder därför skjutningen som ett möjligt terrordåd, då de dödade och skadade inte tycks ha haft någon koppling till den nu eftersökta mannen”, skriver Fredrik Antonsson på NB Nyhetsbyrån.

Text: Nya Dagbladet


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Som vanligt är jag lite skeptisk. Olika rapporter uppger olika saker. Tydligen har polisen sårat honom samt att han skulle varit inringad, för att plötsligen bryta sig ut. Över 600, delvis specialutbildad polis, söker honom och staden är delvis avspärrad och ändå är på fri fot? Låter som en seriefigur. Dessutom skulle han gripas, så som misstänkt för mord.

  • Inget man ”tror”. Personen stod under övervakning och skulle ha arresterats timmar innan dådet, man visste att han var radikaliserad och farlig, men man kunde inte hitta honom. Han är namngiven, är född i Strasbourg, men från en invandrad familj från Mellanöstern.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *