Lars Bern utses till årets Gnistanpristagare 2018 av 2000-Talets Vetenskap

publicerad 26 december 2018
- av NewsVoice
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Styrelsen i föreningen 2000-Talets Vetenskap utsåg Lars Bern till Gnistanpristagare 2018 med motiveringen att Bern med sitt kunniga, orädda och aktiva samhällsengagemang sprider kunskap i sakfrågor om klimat, vård och hälsa.

Lars Bern har en solid grund att stå på när han debatterar, anser föreningen. Han är utbildad i teknisk fysik vid Chalmers och har bla disputerat i kemisk reaktionsteknik. Bern har arbetat med utveckling av alternativa drivmedel på Volvo. Han var VD på Svensk Metanolutveckling, Ångpanneföreningen, miljöforskningsinstitutet IVL och Incentive (Gambro) samt rådgivare i miljöfrågor på ABB.

Lars har varit ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Kungliga Vetenskapsakademiens miljökommitté. Hans styrelseuppdrag har omfattat höga positioner i en lång rad företag och organisationer.

Lars Berns intresseområden är: vetenskap inom fysik, miljö och medicin samt geopolitik,
och en av Lars hjärtefrågor är klimatlurendrejeriet, skriver föreningen. Lars Bern har även författat över 10 böcker.

Styrelsen bakom 2000-Talets Vetenskap skriver att en enhällig styrelse korade Lars Bern till årets Gnistanpristagare 2018. 

Text: NewsVoice