Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Lars Bern utses till årets Gnistanpristagare 2018 av 2000-Talets Vetenskap

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 december 2018
- NewsVoice redaktion
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Lars Bern – Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Styrelsen i föreningen 2000-Talets Vetenskap utsåg Lars Bern till Gnistanpristagare 2018 med motiveringen att Bern med sitt kunniga, orädda och aktiva samhällsengagemang sprider kunskap i sakfrågor om klimat, vård och hälsa.

Lars Bern har en solid grund att stå på när han debatterar, anser föreningen. Han är utbildad i teknisk fysik vid Chalmers och har bla disputerat i kemisk reaktionsteknik. Bern har arbetat med utveckling av alternativa drivmedel på Volvo. Han var VD på Svensk Metanolutveckling, Ångpanneföreningen, miljöforskningsinstitutet IVL och Incentive (Gambro) samt rådgivare i miljöfrågor på ABB.

Lars har varit ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Kungliga Vetenskapsakademiens miljökommitté. Hans styrelseuppdrag har omfattat höga positioner i en lång rad företag och organisationer.

Lars Berns intresseområden är: vetenskap inom fysik, miljö och medicin samt geopolitik,
och en av Lars hjärtefrågor är klimatlurendrejeriet, skriver föreningen. Lars Bern har även författat över 10 böcker.

Styrelsen bakom 2000-Talets Vetenskap skriver att en enhällig styrelse korade Lars Bern till årets Gnistanpristagare 2018. 

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq