Lars Bern utses till årets Gnistanpristagare 2018 av 2000-Talets Vetenskap

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 december 2018
- NewsVoice redaktion
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Lars Bern – Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Styrelsen i föreningen 2000-Talets Vetenskap utsåg Lars Bern till Gnistanpristagare 2018 med motiveringen att Bern med sitt kunniga, orädda och aktiva samhällsengagemang sprider kunskap i sakfrågor om klimat, vård och hälsa.

Lars Bern har en solid grund att stå på när han debatterar, anser föreningen. Han är utbildad i teknisk fysik vid Chalmers och har bla disputerat i kemisk reaktionsteknik. Bern har arbetat med utveckling av alternativa drivmedel på Volvo. Han var VD på Svensk Metanolutveckling, Ångpanneföreningen, miljöforskningsinstitutet IVL och Incentive (Gambro) samt rådgivare i miljöfrågor på ABB.

Lars har varit ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Kungliga Vetenskapsakademiens miljökommitté. Hans styrelseuppdrag har omfattat höga positioner i en lång rad företag och organisationer.

Lars Berns intresseområden är: vetenskap inom fysik, miljö och medicin samt geopolitik,
och en av Lars hjärtefrågor är klimatlurendrejeriet, skriver föreningen. Lars Bern har även författat över 10 böcker.

Styrelsen bakom 2000-Talets Vetenskap skriver att en enhällig styrelse korade Lars Bern till årets Gnistanpristagare 2018. 

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • De opinionsbildande klimatförnekarna i Sverige består av en liten, liten klick som hyllar och prisar varandra. Hur många är ni? Knappast fler än ett dussin. Ni kompenserar med att vara fanatiska.

 • Det första Gnistan priset gick till Iskra Yhrefors, Södertälje för hennes behandlingar. Hennes bulgariska förnamn Iskra betyder just Gnista. Sedan har det varvats med en genomtänkt tanke, Vartannat pris till kvinnorna, vartannat till männen – men nu har det blivit tre karlar på rad.
  Lars Bern är självklart värt utmärkelsen men det hade varit snyggt att exempelvis placera Birgitta Klemo mellan gubbarna. Det finns beundransvärda kvinnor i vårt land eller för den delen i Norden.
  I den gamla priskommittén fanns det tre “gubbar” men vi var noga med våra principer.

 • Grattis Lars! Med ditt klara, sakliga och pricksäkra sätt att upplysa om den tendentiösa och felaktiga information som gammelmedia och politiker ger oss, gör du en stor insats.

  • Beröm:

   Tillåt mig tillägga att Lars Bern borde ha fler priser ex. inom området ekonomi, då han sakligt och med källhänvisning till Credit Suisse avslöjat lögnen om hur rikt Sverige är, samt har redogjort för hur 90% av svenska medborgare förlorat på EU-medlemskapet och globaliseringen, via SwebbTV.

   Min kritik till Lars Bern och 2000-Talets Vetenskap är:

   …att en pristagare rimligtvis borde hänvisa till fler vetenskapliga källor, för att få pris av en tidning som har ”vetenskap” i namnet, ex. till forskaren Jakob Nordangård, eller andra forskare som det länkas ofta till via ex. Klimatupplysningen, eller Klimathotet, men den önskan kan kanske framföras av föreningen retroaktivt?

 • Gratulerar till en mycket välförtjänad utmärkelse.
  Kanske till och med en och annan rädd PK-are vaknar upp och kollar vad det är frågan om.
  Tänk om fler därmed också läser Lars Berns bok “Den metabola pandemin”!

 • Grattis Lars! Du är verkligen värd denna utmärkelse! Du gör stordåd för folket med dina orädda och upplysande artiklar. Tack!

 • Välförtjänt stimulans för fortsatt kamp för sans och vett mot illa grundade och våldsamt överdrivna klimatlarm samt andra påhittade/överdrivna faror.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *