Främmande män tog sig in på Musköbasen – skott avfyrades

5
485
Musköbasen - Fotograf okänd
Musköbasen arkivfoto – Fotograf okänd

Natten till söndag avfyrade en skyddsvakt varningsskott när två utländska medborgare nattetid tog sig in på Musköbasen utanför Stockholm.

De två individerna tog sig in på Musköbasen vid 01-tiden på natten. Örlogsbasen ligger i Haninge kommun i Stockholms södra skärgård. Aftonbladet skriver att det handlade om en engelsman och en belgare.

”De har olovligt befunnit sig vid det militära skyddsobjektet. Vid omhändertagandet har skyddsvakten skjutit varningsskott på grund av att individerna inte agerat enligt skyddsvaktens direktiv”, säger Magnus Jirlind, vakthavande kommunikatör vid Försvarsmakten, till TT.

”Det är en stor inhägnad innan man kommer in på själva anläggningen. De har befunnit sig på området när skyddsvakten har uppmärksammat dem. Exakt var de befunnit sig vet jag inte”, säger Magnus Jirlind till Aftonbladet.

Personerna har överlämnats till polisen som ska förhöra männen. Att befinna sig utan tillstånd på ett skyddsobjekt kan ge böter eller fängelse. Försvarsmakten har avvecklat delar av sin verksamhet, men torrdockorna används för underhåll av marinens fartyg.

”Musköbasen, som ligger insprängd i berget på Muskö i Haninge kommun söder om Stockholm, är ett militärt skyddsobjekt och personerna omhändertogs i enlighet med skyddslagen.”

Det finns planer på att utöka verksamheten på Musköbasen, skriver Musko.nu:

”Marinen flyttas till Musköbasen söder om Stockholm. Marinen har för närvarande 4950 anställda och en budget på 6,4 miljarder kronor.”

Text: NewsVoice

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Skumt!
  Kan ha varit försök antingen till spioneri eller ännu värre en…..false flag!
  Inkräktarna måste frihetsberövas och hållas i häkte under det noggrann utredning pågår!
  Givetvis kan det handla om idioter som av nyfikenhet gjort intrång men även då ska det vara en rejäl smäll på fingrarna!
  VH
  Anders Engqvist

 2. Protester överallt i Europa mot Globalist-politiken – och så dyker det upp en sådan här ”nyhet”. Säkert snart på löpsedlarna ich i TV-rutorna…

  I USA säger en talare; ”Massmedia ägnar sig inte åt journalistik. De har en politisk agenda.”

  Och Sverige?…

 3. Ska enligt uppgift vara utländska poliser, som sysslar med UA (Urban Exploration) tydligen ett missförstånd, om man ska tro MSM.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här