Utvalda nyheter från TV Helse

publicerad 20 december 2018
- TV Hälsa
Stress på jobbet. Foto: Rawpixel.com. Pexels licens
Stress på jobbet. Foto: Rawpixel.com. Pexels licens
Stress på jobbet. Foto: Rawpixel.com. Pexels licens

Debatt: Digitaliseringen av svensk sjukvård havererar

Några prominenta debattörer från några vårdmyndigheter menar att det saknas en digital standard i Sverige. Debattörerna föreslår i sin artikel i SvD att regeringen bör inrätta en digital vårdplattform som fungerar över hela landet. TV Helse publicerar några textutdrag från debattartikeln.  

Läs mer


Varning för hydroklortiazid – Ger ökad cancerrisk

Danska forskare från Syddanska Universitet publicerade i december 2017 en studie som visade att frekvent användning av en vattendrivande medicin som innehåller hydroklortiazid ökar risken för basalcellscancer och skivepitelcancer. Nu vill EU:s läkemedelsenhet att det ska ändras på bipacksedeln.

Läs mer


Prutta mindre – TV Helse ger dig 10 tips

Det kan vara både obekvämt och pinsamt att känna att man måste ”lätta på trycket”. Lär dig mer om orsakerna till att du släpper väder och vad du kan göra för att prutta mindre. 

Läs mer


Stress krymper hjärnan

“Hjärnan är ett hungrigt organ. Den behöver näringsämnen och syre för att hålla sig frisk och fungera optimalt. Om kroppen stjäl av maten på tallriken, för att bekämpa stress blir det mindre till hjärnan. Resultatet är att den krymper”. Det säger Keith Fargo, chef för forskningsprogrammet i Alzheimers Association.

Läs mer


Husmorskurer fungerar – Honung är bara ett exempel

“Drick honung, det hjälper!” förmanade farmor varje gång det gjorde ont i halsen. Hon hade rätt. En ny kunskapsöversikt av all tidigare forskning inom området, från ansedda Cochrane Collaboration, drar slutsatsen att honung kan ha en måttlig effekt.

Läs mer

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: TV Helse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *