Revolutionen i Frankrike 2018 – Vilka är de egentliga orsakerna?

publicerad 9 december 2018
- av NewsVoice

NOTERAT. Luke Rudkowski från den oberoende medbogarjournalistgruppen "We Are Change" intervjuar en anonym man på gatan i Paris om vad som egentligen ligger bakom de våldsamma upploppen och protesterna mot den franska regeringen. Det är sant att det handlar om höjda bränslepriser, men detta är något större. Detta är Revolutionen i Frankrike 2018.

Text: NewsVoice | Source: We Are Change, Luke Rudkowski

Folk på gatorna hävdar att hela Frankrikes befolkning kokar av en vrede riktad mot statsledningens och särskilt Macrons aggressiva attityd mot sitt eget folk. Vanliga människor kan inte längre överleva på alltför låga löner och pensioner. De känner inte längre något tillit till sin egen regering och en mer tydlig misstroendeförklaring kan knappast uppvisas.

Det här handlar inte om stenkastande ungdomar från extremhögern eller extremvänstern. Detta är primärt vanligt folk som gått ut på gator och torg för att uttrycka sitt missnöje och för att kräva en definitiv förändring. De säger att de inte ger sig förrän kraven hörsammats.

Reportage från Frankrike visar att hela yrkesgrupper gått ut för att demonstrera.

Mannen tror inte att det går att stävja detta folkliga uppror och det spelar ingen roll vilken tillrättalagd bild som massmedier väljer att rapporterar om. Informationen sprids via sociala och alternativa medier ändå.

Mannen i videon säger att folk även har insett att Macron tar order från högre ort.

Text: NewsVoice | Source: We Are Change, Luke Rudkowski