Steve Rosenberg från BBC likställer Ryssland med terrorism – G20

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 december 2018
- NewsVoice redaktion
Steve Rosenberg, BBC (2018). Foto: Ruptly.tv

När Vladimir Putin håller presskonferens i anslutning till G20-mötet i Argentina  blir han kraftigt provocerad av Steve Rosenberg från BBC som likställer Ryssland som land med islamistiska terroristgrupper. Putin blir besvärad, men håller lugnet. 

Steve Rosenberg från BBC News provocerar Putin med ledande frågor, om Putin instämmer i att Ryssland utgör ett större hot mot Storbritanniens säkerhet än islamistiska extremistgrupper, ett uttalande som härstammar från den brittiska arméchefen. Rosenberg frågar även Putin om han bryr sig om att Ryssland har skapat sig ett sådant rykte (alltså det rykte som Rosenberg just spred, red anm).

Steve Rosenberg, BBC (2018). Foto: Ruptly.tv
Steve Rosenberg, BBC (2018). Foto: Ruptly

Putin svarar suckande att den typen av jämförelser främst får stå för de som påstår sådant och deras egna samveten. Han forsätter med att betona att Ryssland är ett land som verkligen har investerat i att bekämpa terrorism och vidare att de som gör den typen av uttalanden som Rosenberg just uttryckte mest handlar om att vinna politiska poäng i sina egna länder och för att försöka ge skenet av styrka. Putin fortsätter med att efterlysa en väg för Ryssland och Storbritannien till bättre inbördes relationer.

Vladimir Putin fortsätter med att besvara frågor om militära incidenter i Svarta havet, Ukraina, det aktuella mordet på journalisten Jamal Khashoggi i Turkiet, relationer med Saudi, Japan, Syd- och Latinamerika mm.

Putin kommenterar även att något formellt möte inte blev av mellan Putin och Trump under G20 som en följd av pågående spänningar i Svarta havet, Afghanistan och Syrien. Putin menar att flera länder eftersträvar att stabilisera relationerna för att återgå till normala politiska och ekonomiska samarbeten.

ArcanumSkolan 2024

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: Ruptly

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *