Militären kommer att gå in i svenska no go-zoner – Babylon av Mike Blixt: Kapitel 35

publicerad 29 december 2018
- av Mike Blixt
Svensk militärpolis - Foto: Katja Öberg-Lundgren,Försvarsmakten
Svensk militärpolis - Foto: Katja Öberg-Lundgren,Försvarsmakten
Svensk militärpolis – Foto: Katja Öberg-Lundgren, Försvarsmakten

DEBATT. När det kommer till frågan om brottslighet i Sverige finns det i skrivande stund två läger. På ena sidan har vi personer som påstår att det aldrig någonsin har varit så säkert som att leva än det är idag. På den andra sidan har vi människor som ifrågasätter detta och menar att det är tvärt om, att våld och brottslighet ökar och att många delar av Sverige är långt ifrån säkra.

I denna debatt kastar de båda lägren den ena rapporten efter den andra på varandra med syftet att visa på att den andra sidan har fel och de själva har rätt. Allt fokus ligger alltså på att få rätt. Det handlar väldigt lite om att dessa personer faktiskt har för avsikt att göra något åt det.

I ett samhälle där en växande andel medborgare inte tar sig igenom sina utbildningar och som samtidigt tar emot ett stort antal flyktingar, vars integrering i samhället har misslyckats under lång tid, är det inte helt orimligt att tänka sig att brottsligheten ökar över tid och kommer att fortsätta att göra det.


Människor måste försörja sig och i ett samhälle där det inte finns arbeten kommer naturligtvis en ökande andel av befolkningen att ägna sig åt kriminella handlingar för att skapa en inkomst. Detta kommer delvis även att ligga till grund för att vi kommer att införa medborgarlön om inte allt för många år.


När man tittar på vad ny forskning säger är anledningarna till brottslighet, skiljer de sig från vad vi har trott under lång tid. Segregerade områden har i många fall skapat miljöer där omgivningens värderingar främjar kriminalitet. Att förhindra att något sådant sker är naturligtvis ett mycket långsiktigt arbete där de nya generationerna ska växa upp och vars värderingar ska påverkas i en mer positiv riktning. Men då politiker och myndigheter har försökt bekämpa brottsligheten, har det oftast handlat om mycket kortsiktiga lösningar framför långsiktiga. Snabba resultat här och nu. Inte om 10-20 år.

Med andra ord har dessa så kallade åtgärder varit reaktiva. Inte proaktiva. Myndigheterna själva säger dock naturligtvis att de jobbar långsiktigt. Det är oklart om de faktiskt tror det eller bara säger så. Eftersom en mandatperiod i Sverige är fyra år och att det i allt större omfattning har handlat om att generera resultat inför kommande val, ligger det naturligtvis väldigt lite fokus på partipolitik som sträcker sig 30-50 år fram i tiden. Detta genomsyrar väldigt mycket i vår vardag idag. Kortsiktiga beslut som snarare är valfläsk som ska leda till seger i nästa val.


Slutsatsen är då att om en ung person utan framtidstro växer upp i ett segregerat område som odlar en kultur som tillåter brottslighet, i kombination med mycket låga betyg är sannolikheten mycket större att denna person väljer brottets bana.


Forskningen säger ingenting om att antalet fritidsgårdar eller frånvarande pappor skulle vara en orsak. Det är ännu en av våra utbredda “sanningar” , som inte är sann. Inte heller har samverkan mellan polis och andra myndigheter någon konkret mätbar effekt.

Myndigheterna fortsätter att upprepa sitt mantra “samverkan” precis som om att vi till slut ska tro att det är lösningen. Säger man något tillräckligt många gånger, blir det till slut en sanning.

Problemen kommer fortsätta att växa. Man kommer att göra kortsiktiga punktinsatser för att göra oss medborgare nöjda för stunden men dessa handlar uteslutande om försök till att plocka politiska poänger snarare än långsiktiga lösningar. Men problemen kommer inte att upphöra. Tvärtom. De kommer att växa de kommande åren eftersom antalet människor utan utbildning och möjligheter i livet kommer att fortsätta öka och inget politiskt parti kommer att på allvar ta tag i detta.


I skrivande stund förväntar vi oss att Sverigedemokraterna ska göra det, vilket inte heller kommer att hända. Även de kommer att syssla med kortsiktiga “krafttag” för att visa sina väljare att “de minsann tar tag i detta nu” , men som i slutänden inte leder till att problemet försvinner utan snarare bidrar till dess ökning.


Militären kommer att gå in i svenska no go-zoner

Alla motaktioner leder till en ökning. Nästa steg är att “ta i med hårdhandskarna” och skicka in militären i segregerade, laglösa områden. Effekten kommer då att likna situationen i mellanöstern när USA försöka bomba bort terrorister.

Antalet människor som saknat en mening med livet och en identitet, får nu båda. De tillhör nu en grupp som ska sätta skräck i sin omgivning och trappa upp den olagliga verksamhet de inlett.

När politikerna möts för att debattera ämnet kommer retoriken uteslutande att handla om vems fel det var att detta kunde hända. Och så upprepas hela karusellen. Om och om och om igen. Problemen? De fortsätter naturligtvis att växa bortom all kontroll.
Text: Mike Blixt

Babylon som är skriven av författaren och entreprenören Mike Blixt är en något misantropisk bok, men den är fylld av hopp mellan raderna. NewsVoice publicerar alla 50 kapitel från boken som en serie debattartiklar.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Peter Grafström 2019-01-01 at 14:07

  Du skriver:

  “Den undre världens nätverk utnyttjas även av eliternas så kallade underrättelsetjänster för diverse subversiva operationer.”

  Att såväl polis som underrättelsetjänster i olika sammanhang samarbetar med den undre världen är nog att betrakta som belagt i många länder, och det stödjer ju teorin om att Deep State inte skyr några medel för att kunna styra sina resp länder. Till och med Sverige har ju haft sådana samarbeten, den sk Olle Liljegren affären är nog den mest kända.

  MEN från att kunna bevisa detta till att koppla såna affärer till subversiva globala intressen är betydligt svårare och gränsar till konspirationsteorier.

  • Ordet “konspirationsteori” – mota Olle i grind. Ett av många språkliga manipulativa verktyg som kläckts i manipulatörernas think tanks för att
   få fåniga fjollar att flabba åt farliga fakta.

 • @ Sture B 2019-01-02 at 11:25

  När jag ser en företeelse som inte säkert går att bevisa brukar jag vara lite mer återhållsam med hur övertygad jag är, om det som i det påstående du nu torgför om USA:s aktiva inblandning i opiumproduktion i Afghanistan är sant (vilket vare sig du eller jag kan bevisa) så är det spekulationer.

  Ok, det finns sannolikt en del som talar för att det skulle kunna förhålla sig på det sätt som du beskriver. Dock motsägs ju detta av den synnerligen aktiva narkotikabekämpning som Trump bedriver, dvs jag tror möjligen att det finns delar inom Deep State som kan vara inblandade i den hantering som du beskriver, men jag tvivlar på goda grunder att Trump personligen är en del i denna hantering.

  Jag gillar din grundinställning i många ämnen men du får passa dig så att du inte hamnar i konspirationsteorifällan som ganska många här på NV fastnat i.

 • @ Sture B 2019-01-01 at 14:46

  Med ditt resonemang borde ju detta bevisa att Deep State i USA är de vilka i verkligheten styr USA samt att Donald Trump endast är en marionettfigur.

  Frågan är då varför Trump driver kriget mot narkotikaflödet in till USA så hårt som han gör??

  Har han inte insett det du hävdar, är han lurad eller kan möjligen Deep States makt, styrd av kriminella globalistiska intressen, vara USA:s verkliga regering??

  Eller är din teori möjligen inte sann, dvs hur bevisar man din tes??

  • @Jan

   Jag har ingen direkt åsikt om vad Trump vet eller vad som är det verkliga syftet med alla hans åtgärder. Vad jag däremot vet är att precis alla politiker bara är marionetter. En del är mer lättstyrda än andra och de riktigt svårstyrda brukar då råka ut för den “ensamme galningen”.

   Min tes bevisas redan i min första kommentar. Om en bondearmé fick ned opiumproduktionen och USA fick upp samma produktion, så visar det att narkotikan var en av anledningarna till invasionen av Afghanistan.

   Hur vet du att någon verkligen driver ett krig mot narkotikaflödet? Som opiumproduktionen i Afghanistan tydligt visar så har USA bidragit till nya produktionsrekord år efter år. Så det krig du ser mot narkotikaflödet kanske i själva verket bara är ett krig mot konkurrensen i narkotikaflödet. Ungefär som vilken maffiaboss som helst fast på den större och mer avancerad skala. Det är ju allmän kännedom att t.ex. CIA smugglade heroin under Vietnamkriget och att de var iblandade i kokainhandeln kring Iran-Contras-affären och att de låg bakom crack-epidemin i det egna landet. Så det är väl “business as usual” och “everything stays the same” i kombination och det enda som skiftar är väl då marionetterna.

 • Det är också av intresse att peka på de mäktiga intressen (stående inslag i angloimperiets verksamhet) som håller i gång världens knarkhandel och annan organiserad brottslighet. Den undre världens nätverk utnyttjas även av eliternas så kallade underrättelsetjänster för diverse subversiva operationer.
  Det bankerna gör åt saken är att låtsas misstänka föräldrar som lämnar in klasskassor.
  Offshorebankerna bär nog en tung andel av dessa kriminella profiter.
  De kriminella gängen är deras lokala distributörer.

  • Det är ju bara att kolla opiumproduktionen i Afghanistan. Den talibanska bondearmén lyckades få ned produktionen till några ynka procent. Efter att USA gick in så slog produktionen nya rekord varje år. Om en bondearmé kan få ned den och om världens mäktigaste armé får upp den, så är det ju det som var avsikten. USA:s militärbas i Kosovo ska tydligen vara in viktig knutpunkt för heroininflödet. Sen är väl alla organisationer som t.ex. DEA bara till för att få bort konkurrensen, eftersom staten hatar konkurrens. Tycker man att detta låter långsökt så kan man läsa på om Britternas opiumkrig mot Kina. Det är ingenting som har ändrat på sig sedan dess mer än att vapnen, knarkframställning som -distribution blivit modernare och mer avancerad.

 • @ Ale 2018-12-31 at 14:21

  Till skillnad från dig Erik som inte vågar skriva under eget namn så gör jag faktiskt det varenda gång jag skriver något i officiella kanaler såsom tex Newsvoice.

  Jag står för mina åsikter men är inte opåverkbar för andras åsikter och argument, och jag har ingen prestige som hindrar mig att ändra uppfattning om de är väl underbyggda.

  Jag är alltså INTE samma person som använder signaturen Janne, din ursäkt accepteras givetvis utan förbehåll. Dock vore det önskvärt om du själv kunde framträda under eget namn, debatten blir ju så mycket mer trovärdig om alla kunde skriva i eget namn istf med signatur. Vad är du och alla andra så rädda för??

  Betr religiositet så är jag väl vad en kompis för många år sedan definierade som “privatreligiös”. Dvs jag tror alla människor behöver egen tid för kontemplation och att odla sitt eget inre själsliv för att vara i balans och kunna tackla vardagens alla vedermödor.

  Jag respekterar alla vilka är religiösa och tillber en gud så länge de inte agiterar för just sin religion, vilken tro man har är för mig en privatsak som man behåller för sig själv. Att försöka pracka på andra sin religiösa uppfattning gör mig irriterad.

  Detta gäller alla former av religioner, Islam tar dock sin sk religion ytterligare några steg till då de med våld försöker nå herravälde över alla människor, dvs en klar och tydlig våldsideologi som vi alla måste ta avstånd i från.

  Jag föraktar absolut inte svaghet, däremot är jag allergisk mot den svenska mesigheten att inte kunna inse att INGEN människa är hjälpt av missriktad hänsyn mot sin nästa.

  Alla människor och djur mår bra av en inte alltför kravlös tillvaro, alla behöver vi vettiga normer att förhålla oss till. Såklart kan man ha olika uppfattningar om vad som är “vettiga” normer, kravlöshet och/eller överdriven snällhet som utnyttjas leder emellertid inte civilisationen framåt.

  Dagens Sverige präglas ju av att vi alla, enligt känt pk-manér, skall följa den korrekta värdegrunden om den så också leder oss alla till avgrunden.

  Livet som drug addict av den tyngre typen är inte betjänta av missriktad hänsyn, de behöver precis som Hassela kollektivets idé under Widar Anderssons ledning tydliga krav på sig. Samtidigt måste dock dessa människor med allvarliga drogproblem känna att alla verkligen ställer upp för dem och inte fördömer dem i sin utsatta situation, om de religiösa organisationerna lyckas med sin metodik har jag inget emot att de når framgång.

  Jag gläds åt alla vilka når framgång med vad de föresätter sig, oavsett om det gäller att hjälpa drogmissbrukare eller att nå affärsmässig framgång i yrkeslivet. Huvudsaken är att det inte sker på andras bekostnad.

  Inget är dock gratis här i världen, allt kommer med ett “pris”, dock inte nödvändigtvis med ett monetärt pris. Priset kan alltid ses som en slags motprestation, dvs ingen kravlöshet.

  Hoppas att du nu får en något bättre bild av mig så att din syn på mig som den vilken “uttrycker sig tämligen kraftfullt vitt och brett inte minst mot den islamiska kulturen och dess människosyn” kan nyanseras en smula.

  Gott Nytt År Erik!!!

 • Öystein 29/12 17:58. Det finns en grupp som heter: http://www.criminon.org. som har ett program som de kriminella har fått genomgå på olika anstalter. Den första gången detta program genomfördes (vad jag vet)
  var på den “värsta” avdelningen, på den “värsta” anstalten: Ensenada Prison. Jag tror att den är belägen i USA. Nåväl, efter detta program så hade ett övervägande antal av dessa kriminella avslutat den kriminella banan av sitt liv. Detta program har också genomförts på anstalter i Indonesien, Sydafrika, bl.a.
  Och resultatet är detsamma i dessa länder också. “Problemet” är att denna teknologi härstammar från samma person som grundade Scientologi-kyrkan, L Ron Hubbard. Och denna kyrka är, framför allt den Globalistiska Eliten emot och de besitter ju de flesta mediala organen. Så därför är denna kyrka otroligt smutskastad i de flesta medierna. Internationella Föreningen för Scientologer, IAS har som mål: Inga krig, Ingen mentalsjukdom, Ingen kriminalitet. Och alla dessa mål går ju stick i stäv mot vad alla Globalister sträver mot. De vill sälja vapen. De vill tjäna sina grova pengar på psykiatriska droger (mediciner som de kallar det). Och de är ju själva kriminella så därför stödjer de även de kriminellas verksamheter.
  Se själva på http://www.cchr.org i Sverige http://www.kmr.nu. http://www.criminon.org och http://www.narconon.se. Dessa organisationer arbetar för ett bättre liv för oss alla. Trots all skit som kastas mot dem.
  Så nästa gång du ser någon tidning som smutskastar Scientologin, inse att de darrar och är rädda om att deras nuvarande sköna liv kan vara till ända.

 • @ Ale 2018-12-31 at 09:15

  Låt mig först som sist få påpeka att jag föraktar all religiositet, kristendom eller islam är för mig båda lika vansinniga. Jag gick ur svenska statskyrkan som 16 åring!!

  Du påstår vidare följande:

  “Du är för statliga bordeller (bara det är billigt) samt att du delar samma våldsideal. Du föraktar en religion för dess människosyn, som du i grunden själv verkar dela?”

  Du påstår något om statliga bordeller som jag enligt dig har givit uttryck för, det vore ju klart intressant om du kunde ange källan för detta påstående.

  Mitt förakt för våldsideologin Islam är korrekt, men vad har det med situationen i Brasilien att göra?? Du är smart nog att fråga (?) mig om jag delar Islams människosyn. Svaret är ett rungande Nej!!

  För mig skulle ett omfattande repatrieringsprogram av alla islamister vara tillräckligt, eller ännu hellre stänga gränsen för ALLA islamister.

  • Angående synen på bordeller, så kommer den från denna diskussion https://newsvoice.se/2018/07/statliga-bordeller/ om Janne inte du , så ber jag i så fall så mycket om ursäkt. Jag är heller inte religiös, men delar det nya testamentes människosyn och anser att stora delar av “De tio budorden” duger rätt bra som rättesnöre.

   Jag har dessutom till skillnad från dig Jan, arbetat mycket med att hjälpa många människor ur drog och kriminalitet samt även med emotionella- och relationsproblem och du får gärna förlöjliga mig och andra mänskor som väljer att hjälper andra hur mycket vill – det säger möjligen mer ditt egna förakt för svaghet, som gör sig gällande med ditt vörmande om mer våld som lösningen. Vad gör du själv, mer än förespråka våld?

   Det jag dessutom kan säga är att de religiösa rörelserna är dem som lyckas bäst med drog och kriminalitet problematiken. Har träffat åtskilliga (även många invandrare) med kriminallitet samt droger problematik som är ändlöst tacksamma för att dem fick hjälp att ta sig ur detta, just av frivilliga organisationer som typ AA, som har en kristen bas. Dessutom är det gratis.

 • @ Kerstin Stigsson 2018-12-31 at 10:30

  Jag framlever numera mitt liv i Portugal och där träffar jag en hel del Brasilianska människor vilka i en allt högre utsträckning söker sig till Portugal, språket är det samma, men skälet att flytta är ofta att det dödliga våldet finns överallt i Brasilien.

  Jag har själv inte vågat besöka Brasilien men den samstämmiga synen att den utbredda korruptionen både ibland politiker och den mycket överdimensionerade statsapparaten är grundorsaken till att våldet nått sådana proportioner.

  Då inställer sig osökt frågan vilka som innehaft den politiska makten under ganska många år? Jomenvisst, socialister typ Lula, Dilma R, mfl. Båda har fått sina straff.

  De har skott sig själva och låtit korruptionen pågå precis som vanligt, de breda folklagren har nu till slut fått nog och därför röstat fram en helt ny typ av President, dvs Bolsonaro. Han gick till val på med löftet att verkligen göra upp med våldet, inte genom att bjuda på kaffe och bullar och samtalsterapi. Han lovade riktigt tuffa tag mot de kriminella.

  Det är svårt för socialister/kommunister i Europa att förstå den Brasilianska befolkningens val av en auktoritär ledare, men som en av mina Brasilianska vänner berättade, har man fått en pistol mot huvudet och blivit rånad tre gånger på en vecka (sic) så återstår inget annat än en tydlig våldsmarkering mot de kriminella våldsverkarna.

  Jag kan instämma i att denna våldsspiral inte är något jag skulle förorda som en förstahandslösning men går vardagsvåldet för långt så återstår det sannolikt bara att med fast hand utnyttja polisens våldsmonopol.

  Ropen på starka ledare innebär självklart en risk för demokratin, men är hela samhällssystemet i gungning så ser de drabbade medborgarna ingen annan lösning, precis som när tyska folket röstade fram Hitler på 30-talet.

  Om kommunism är ett brott mot mänskligheten eller inte har jag ingen uppfattning om, men kommunismens effekter är alltid total samhällskollaps och det gagnar ju knappast någon normalt tänkande medborgare.

  Jag konstaterar bara att den Brasilianska befolkningen nu är innerligt trött på genomkorrupta socialister/kommunister och därför väljer en helt annan typ av ledare.

  Möjligen en inte helt igenom optimal lösning, men precis som i Sverige handlade nog valet av Bolsonaro om en protest mot det tidigare komplett misslyckade och folkfientliga socialistiska ledarskapet.

  I Sverige är det 7-klövern som ett ökande antal väljare vänder sig emot.

 • @ Ale 2018-12-30 at 21:15

  Det finns anledning och fråga sig varför du hänvisar till kön i denna fråga.

  Den gamla kvinnan i ett av videoinslagen skulle sannolikt inte hålla med dig i din hänvisning kön då hon hade en pistol mot sitt huvud, men du är väl genuscertifierad som många andra svenska män.

  Dem kriminelle mötte emellertid sitt öde på ett för mig mycket adekvat sätt, dvs han sköts ihjäl. Jag rättfärdigar denna typ av våldsmonopol, ett våld som är rimligt att tillämpa mot grovt kriminella som anser sig ha rätt att begå denna typ av våldshandling mot äldre kvinnor.

  Du hade kanske hellre bemött denne kriminelle med kaffe och bulla samt ett ett genuscertifierat samtal och lite terapi, inte mitt förslag på lösning av grov kriminalitet.

  Om du föredrar att sova med olåst dörr må stå för dig, själv vill jag ha en polis som tryggar äldre kvinnors rätt att slippa bli offer för grovt kriminella.

  • Ha, ha Jan… Nej, där hugg du i sten med din kommentar om genuscertifiering. Jag säger (eller skriver) bara det jag ser.

   Du uttrycker dig tämligen kraftfullt vitt och brett inte minst mot den islamiska kulturen och dess människosyn. Det paradoxala är att trots din anti-islamiska inställning, finns det mer som förenar er och vad som skiljer er åt. Du är för statliga bordeller (bara det är billigt) samt att du delar samma våldsideal. Du föraktar en religion för dess människosyn, som du i grunden själv verkar dela?

   Vad som gör skillnad, är människosynen oss emellan: vad som gör en människa till vad den är. Min etik vilar på kristen grund.

 • Det jag noterar, är att det i regel är blott män som uttrycker sig som Jan Norberg gör: mer våld löser mer problem. Denna inställning är omvänt proportionerlig mot den egna försvarsförmåga. Dvs, ju äldre, svagare samt ju mer försvarslös mannen är, ju mer våld förespråkas användas AV ANDRA (alltid) som då just ligger i linje med den egna uteblivna försvarsförmågan. Det finns ett ord för detta syndrom: Rädsla. Kanske ska vi alla den vägen vandra på ålderns höst? Själv sover jag alltid med olåst dörr, ute på landstället trots att vi haft ett vågor av inbrott i nejden.

 • I Brasilien hanterar man kriminellt våld en smula annorlunda, den nye Presidenten Bolzanero har lovat ännu tuffare tag mot kriminella när han tillträder om ett par dagar.

  Detta är vad vi behöver i Sverige för att få stopp på de kriminellas framfart, dvs no more Mr Nice Guy.

  Så ska dom kriminella tas också i Sverige.

  Till den mesiga och genuscertifierade svenska polisen vill jag gärna ge uppmaning, titta på videoinslagen och lär er hur ni skall hantera de kriminella. Skjut först och fråga sedan.

  https://samnytt.se/brasilien-tar-i-med-hardhandskar-mot-kriminella-skjut-for-att-doda/

  • Så du vill ha en Pinochetliknande fascism även här i Sverige, Jan Norberg?
   https://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_violations_in_Pinochet%27s_Chile

   Shoot to kill policyn var mycket vanlig i Nordirland på 70- 80- och 90-talet. Det är inget att rekommendera. Nordirland hade militären – såväl SAS och fallskärmstrupper som vanliga trupper – på gatorna från 1969 till slutet av 1990-talet. Absolut inget att rekommendera!

   Och vad menar du med kriminella? Anser du precis som Ingrid Carlqvist att ‘kommunism är ingen åsikt – utan ett brott mot mänskligheten’? Pinochet och hans fascistregering ansåg att socialism och kommunism är terrorister, och att de därför hade rätt att spärra in, tortera och döda dom. Är det ett sådant samhälle du föredrar, Jan Norberg?

 • Nja, att införa medborgarlön innebär inte alls att man slår undan benen för all kriminalitet, det är en naiv föreställning. Det innebär bara att staten med skattemedel drygar ut kassan för de kriminella, de yrkeskriminella kommer med största säkerhet att fortsätta med sin kriminalitet och dessutom få pengar av staten för att kunna fortsätta på sin kriminella bana.

  Att bekämpa missbruk i olika former är en helt annan fråga och den löser man inte genom att strössla ut pengar till missbrukare, att missbruk är ett sjukdomstillstånd kan jag köpa liksom att jag köper ditt argument att avkriminalisera eget bruk (åtminstone för sk soft drugs). Men att få en inbiten missbrukare av tung narkotika motiverad måste man lösa på annat sätt, betydligt hårdare tag är nog det viktigaste verktyget i den typen av verktygslåda.

  Sen kan vi ju titta på vilka det är som bedriver handel med all form av narkotika, där finner vi en bedövande majoritet från de vilka invaderat vårt land. Slaget mot de yrkeskriminella måste ske med våldsmetoder och en stenhård tillämpning av straffpåföljderna.

  Skicka dessa återfallsförbrytare på arbetsläger där fysisk bestraffning för minsta förseelse sker utan rättegångsförfarande så skall vi nog se att avskräckningseffekten har den preventiva effekt som behövs för att skydda alla andra hederliga medborgare.

  • Ja, det ungefär sådana här argumentet man hela tiden möter som, tyvärr, stoppar en effektiv eliminering av narkotika relaterad kriminalitet. Detta för att etablissemanget vill ha kvar problemen. Orsaken är att dem alltid kan få opinionen att fokusera på samhällsproblem som samma etablissemang i grunden inte vill lösa. Det märkliga är att argumenten kommer från människor som varken har utbildning eller ens arbetat med missbrukare, professionellt. Hur många mord har inte begått i cannabisens namn för att kontrollera gatuhandeln? En avkriminalisering för för eget bruk skulle lösa många problem och friställa avsevärd resurser.

   Holland är ett fördömde här. Landet har ungefär lika många tunga missbrukare som Sverige har, trots att dem har dubbelt så stor befolkning (fler invandrare) samt dessutom oerhört lättillgängligt vad gäller tillgång på cannabis. En paradox, om nu någon tror att svenska politiker verkligen har någon kompets i frågan, något dem naturligtvis inte har.

   Sverige har under många år haft världen högsta dödstal bland tunga missbrukare. Ingen bryr sig. Minst av allt politiker. För dem vill inte lösa problemet med dödsskjutningar i förorterna. Få eller ingen har dött av cannabisbruk, mig veterligen, men om någon har uppgifter där om, så är nog bra många intresserade av dylik rapport. Publicera gärna i så fall. Problemet är inte bruket, utan kriminaliteten – där av de många dödsskjutningarna.

 • Ofta är det så att lösningar alltid finns på alla problem (så länge tvång inte är inblandat). Tyvärr är det så att de lösningsfokuserade förslagen inte är politiskt gångbara. Anledningen är, att man från politisk håll helt inte vill lösa problemen, av olika synska kortsikta politiska orsaker. Vill därför delvist ta fasta på vad Micke faktiskt säger men dra det ytterligare ett steg längre. Om ska hålla oss till de så kallade utanförskapsområden, som artikeln fokuserar, så går det att lösa med följande två förslag: dels medborgarlön (slår ut grundorsaken till att unga män ser en ekonomisk vinst i att ägna sig åt narkotika handeln) samt avkriminalisera brott mot egna kroppen: dvs i praktiken avkriminalisera eget bruk.

  Med dessa två förslag slår man undan den ekonomiska basen för all narkotika handel, som är en stor, stor orsak till den skenande kriminaliteten i de nämnda områdena. Pengarna man spara ägnar man sig delvis åt uppsökande verksamhet medels motivationsarbete samt dels åt professionell drogrehabilitering samt vidare samarbete med civilsamhällets verksamheter i så som AA, NA osv. Detta är också precis vad som sker i våra grannländer över hela Europa. Av sanna synska orsaker kommer detta nog aldrig att ske i Svedalarnas enögda land.

 • Det går att lära sig. Den ibland misskrediterade Scientologin har en fantastisk Tonskala. Den finns på internet.
  Uttråkning ligger betydligt högre upp, på Tonskalan, än Apati. I Apati så är man inte förmögen att uträtta nånting, man är för tillfället tillintetgjord. Jag har bott i så kallade no-go zoner och ibland så kan man bemötas med en aggressivitet som en svensk aldrig aldrig slutar att förvånas över. Det går aldrig att försöka få någon slags förnuft över till den här aggressive personen. Om du bemöter denna ilska med uttråkning så kan du få en ingång att få personen att inte vara så ilsken längre. Uttråkning ligger högre upp på Tonskalan än Vrede, så du lockar upp personen högre upp på “the emotional scale”. Men du måste konfrontera personen, inte backa. Det vanliga är att det kommer ett gäng och då blir ett kackel, som i en småskola. Välj ut den som verkar vara “den ledande” och konfrontera den personen, vänder du på honom så följer de flesta med.
  Att bemöta våld med våld är en handlingscykel som aldrig har ett slut. Se på MellanÖstern.
  Du måste ge personen något hopp och det hoppet är utbildning vad jag förstår.
  Hur får man någon kriminell person att bli laglydig ? Jo genom att ge honom hans självrespekt tillbaka till honom. Hans egen integritet kommer att avhålla honom från att begå kriminella handlingar. “Jag håller inte på med sån skit längre”. “Jag har vuxit ifrån det”. “Varför gör inte du det också” ?

  • Det du förespråkar finns bara i teorin. Dät är tesen kanske bra, men det fungerar inte i ett samhälle där vi nu har tusentals ligister. Om det handlade om enstaka, kan jag hålla med dig.

   Tyvärr fungerar inte alltid teoretiska resonemang. Det måste sättas in i ett reellt sammanhang.

 • Under flera år har försök gjort för att få svensken att förstå att emotioner finns men det landar i totalt oförstående. Och den emotionen är apati – inget går att göra det i alla fall. APATI! Apati är så kraftlöst att inget utflöde av energi sker.
  Netsök på emotional scale och se själv hur det ser ut. Att inte göra det vittnar snarast om apati eller resonansen Uttråkning och inget blir utfört.

 • Vägen ut är enkel men i Sverige allmänt okänd. Det är kontroll av ens egna emotioner eftersom politiken är en spegel av emotioner. Nu kontrolleras dessa emotioner av Djupa Staten. Emotion betyder sinneskänsla före handling. Ex. man blir ilsken och klappar till någon, man blir kränkt och anklagar, etc. En småbarnsmamma ser detta dagligen på små barn. Gör som så att kom ihåg minst tre tillfällen av en serie liknande händelser och upptäck ett mönster i dina reaktioner, så ser du hur det fungerar. Att ladda ur dessa emotionella laddningar gör man med någon energiterapi, där man betraktar en hög emotion (estetisk) kontra den okontrollerade emotionens laddning samtidigt och den låga emotionen laddas ur.
  Detta är inte okända fakta eftersom de används för att styra folket i förutbestämda riktningar.

 • Mycket bra artikel av Mike Blixt. Måste säga att han är synnerligen insiktsfull, och lyckas beskriva sina insikter på ett enkelt, begripligt och oakademiskt sätt.

  Tack Mike!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *