2019 blir SVT ett sovjetiskt nyhetsbolag – Förslag på ny logo

publicerad 25 december 2018
- av Torbjörn Sassersson red.
SVT logo 2019 - NewsVoice Grafik
SVT logo 2019 - NewsVoice Grafik
Logoförslag för SVT from 1 jan 2019 - NewsVoice Grafik. Bilden är fri att använda, men uppge NewsVoice.se som källa.

SATIR. SVT blir ett sovjetiskt nyhetsbolag 2019. Det verkar många som nominerat SVT till Årets Förvillare anse när SVT från och med den 1:a januari 2019 blir helt statligt finansierat med dina skattepengar.

När Ryssland sedan länge övergivit det sovjetiska statsskiktet väljer svenska SVT att gå i omvänd riktning. Det är oerhört komiskt, anser vi på NewsVoice, särskilt när svenska public service-bolag och gammelmedier har den ryska statligt finansierade kanalen RT.com som ständigt hatobjekt och då väljer alltså SVT att bli helt statligt finansierat.

Svenskar som tidigare kunde smita genom att ignorera TV- och radioavgiften kan inte längre undvika att ge sina pengar till SVT. Vi måste visserligen inte titta på SVT1 och SVT2, men vi ska betala för allt.

NewsVoice tar därför fram ett logoförslag till SVT som bygger på den ordinarie loggan som redan har en sovjetisk stjärna. Kanske man kan säga det sovjetiska funnits hela tiden i logon, men ingen har reflekterat över det tidigare. Vi gjorde det bara lite tydligare.

Vad tycker du? Ska SVT utses till Årets Förvillare 2018?

Rösta Ja eller Nej på den demokratiska bloggen Aretsforvillare.nu.

Text: Torbjörn Sassersson