2019 blir SVT ett sovjetiskt nyhetsbolag – Förslag på ny logo

publicerad 25 december 2018
- Torbjörn Sassersson red.
SVT logo 2019 - NewsVoice Grafik
SVT logo 2019 - NewsVoice Grafik
Logoförslag för SVT from 1 jan 2019 – NewsVoice Grafik. Bilden är fri att använda, men uppge NewsVoice.se som källa.

SATIR. SVT blir ett sovjetiskt nyhetsbolag 2019. Det verkar många som nominerat SVT till Årets Förvillare anse när SVT från och med den 1:a januari 2019 blir helt statligt finansierat med dina skattepengar.

När Ryssland sedan länge övergivit det sovjetiska statsskiktet väljer svenska SVT att gå i omvänd riktning. Det är oerhört komiskt, anser vi på NewsVoice, särskilt när svenska public service-bolag och gammelmedier har den ryska statligt finansierade kanalen RT.com som ständigt hatobjekt och då väljer alltså SVT att bli helt statligt finansierat.

Svenskar som tidigare kunde smita genom att ignorera TV- och radioavgiften kan inte längre undvika att ge sina pengar till SVT. Vi måste visserligen inte titta på SVT1 och SVT2, men vi ska betala för allt.

NewsVoice tar därför fram ett logoförslag till SVT som bygger på den ordinarie loggan som redan har en sovjetisk stjärna. Kanske man kan säga det sovjetiska funnits hela tiden i logon, men ingen har reflekterat över det tidigare. Vi gjorde det bara lite tydligare.

Vad tycker du? Ska SVT utses till Årets Förvillare 2018?

Rösta Ja eller Nej på den demokratiska bloggen Aretsforvillare.nu.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag säger som Ingemar Stenmark sade i en av sina mer bejublade intervjuer.

  “Hä ä svårt och förklar för dem som inte förståår”

  I ärkekommunisten Kerstin Stigssons fall så ligger förståelsens nivå så lågt att man får stå på knä för att inse hur hon tänker, keep on choogling Kerstin!!

  P.S. Har du sökt nåt rengöringsmedel att tvätta din försmutsade hjärna med, stalltips ring Martin Gustavsson han fixar säkert något bra tvättmedel.

  • Ha-ha… Nä, som jag skrivit tidigare, detta kommunistiska nättroll går inte att argumentera med.

   Hennes uppenbara syfte att försöka missionera kommunism här på NV lär bli ungefär lika framgångsrikt, som om jag skulle försöka övertyga läsarna att jorden är platt.

 • Kerstin Stigsson behöver höja sin intellektuella förmåga att förstå sammanhang och då jag i dag stötte på en artikel som ganska pricksäkert analyserar bla Marxism så vill jag i all enkelhet hjälpa den dogmatiska ärkekommunisten Kerstin S att bredda sitt synfält så att förståelsen för hur en majoritet av svenskarna tänker.

  Håll tillgodo !!

  https://detgodasamhallet.com/2018/12/30/den-marxistiska-analysens-olika-skepnader/#more-14222

  • Artikeln imponerar inte ett dugg på mig. Patrik Engelau som mycket felaktigt kallar sig för medelklass tillhör överklassen och riktar sig – självklart – på sin blogg till arbetarklassen och medelklassen. Engelau vill definitivt inte att arbetarklassen ska ta makten. Han och alla andra borgare försvarar kapitalet med näbbar och klot. Han, Åkesson och med flera konservativa är dagens Ian Paisley och Ian Smith som i slutet på 60-talet hetsade med lögner sin egen arbetarklass mot en annan nations arbetarklass. Som Bernadette Devlin nämner i sin bok ‘Priset för min själ’ ‘Paisleys [eller Engelsu, min anteckning] mål är försäkra sig om denna protestantiska [eller den svenska, min anteckning] arbetarklass stöd och därmed förhindra att den glider åt vänster. Ty pastor Ian Paisley hatar inte katoliker [eller muslimer, min anteckning] som han förfaller att göra – vad han hatar är socialister’. En mycket bra och intellektuell bok, vilket jag rekommendera varmt.
   Och så säger vissa konservativa att det var borgarna som finansierade Marx. Mycket märkligt. Om detta var sant borde väl hela borgarklassen – inklusive Engeaou – vara för Marx.

   Norberg skulle kanske vilja läsa min artikel. Det jag menar med nyliberalerna i artikeln är Reagans och Thatchers konservatism – alltså dagens konservativa. Vilket jag antar att du tillhör.
   https://www.clarte.nu/bloggen/10326-lat-oss-foersvara-vart-land-och-ga-med-i-nato
   Emellertid har Engelau missat en hel del. Varken Marx eller Lenin var nationella. De var båda internationella.

 • @ Kerstin Stigsson 2018-12-28 at 16:33

  Nu var det ju inte kommunism som jag frågade dig om, utan “kummunism”.

  Möjligen är man som “kummunist” (som du sannolikt stavade fel i brådskan) mer intresserad av kummin än av kommunism, lite roligt kan jag tycka själv.

  Nu är ju vare sig kummunister eller kommunister särskilt kända för sin humor, du visar härvidlag att inte heller Du har så mycket humor.

  Den lärare jag refererade till i en tidigare kommentar (Sune Hjorth) vilken gick från att vara övertygad nazist till att bli lika övertygad kommunist lärde oss ett tyskt ordspråk som jag skall försöka minnas med korrekt tysk grammatik. “Wenn der Mond ein grüner Käse wäre, dann würde Ich Ihnen aufessen”.

  Problemet är bara att Månen inte är en grön ost varför hypotesen faller på sin egen orimlighet, lika orimlig som att kommunism skulle vara något annat än en ren och skär illusion.

  Om du är intresserad av vem denne märklige man var vilken jag hade som klassföreståndare under tre år i gymnasiet så bifogar jag en länk, om man skall säga något om denne numera avlidne ärkekommunist så var han i alla fall en stark karaktär.

  https://sites.google.com/site/ufologist52/Home/artiklar/artiklar-1996-1997/hjorth-erkaenner-jag-var-nazist

  • Jag är kanske korkad, för jag fick läsa det ett flertal gånger innan jag förstod vad du snackade om! 🙂 Faktum är att jag har humor och kan skoja om allt – även kommunism (eller kryddan kummin). Emellertid ska det vara bra humor och inga elaka skämt som är på någons bekostnad.
   På tal om kummin, jag tror att amerikanarna brukar kalla oss för ‘Commie’.

   Nej, jag är inte så intresserad av f d nazister som blev kommunister eller vice versa. Men det är ganska vanligt att personer överger sina partier och går till motståndaren. Det finns en hel del Socialdemokrater som har sprungit till SD. Nils Flyg var en kommunist som blev nazist (före 2 världskriget). Jan Myrdal – det sägs att han är självutnämnd kommunist – tvekar inte att samarbetar med extremhögern Le Pen och andra från den sidan. Sedan har vi Joe Nilsson från det Kommunistiska Partiet (f d KPMLr) som deltog i en demonstration tillsammans med AfS i Helsingborg för några veckor sedan.
   https://www.ingridochmaria.se/2018/12/15/bejublade-tal-vid-torgmote-mot-global-compact-i-helsingborg/
   Sedan har vi nästan hela maoistgänget med Peppe Eng och med flera som blivit fullfjädrade kapitalister. Så jag är faktiskt inte så intresserad av personer som bollar fram och tillbaka, allt beroende hur läget ser ut.
   Att skriva kommentarer med skarp kritik mot konservatismen och liberalismen på konservativa och liberala hemsidor går an, som jag gör nu (även om jag hade föredragit tagit debatten med er på socialistiska bloggar som Anders Romelsjös blogg). Och förmedla socialism till sådana som hatar socialism, och Marx teorier är väl värda att läsa även för konservativa som knappast har läst ett ord av Marx. Men som socialist ska man absolut inte liera sig och göra en gemensam sak med dom (som Joe Nilsson). Det skulle vara som att trampa på alla torterade och mördade kamrater som fascismen och dom konservativa gjort sig skyldiga till.

 • En för mig ny bekantskap, Kerstin Stigsson, synes mig vara en gammal överlevare från Sextioåtta och åren däromkring. Kuba, Mao, Marx, Pinochet, grekiska militärjuntan etc, fyller helt hennes politiska värld. Till och med Irland lyckas hon peta in.
  Då, var kommunismen en fråga om att staten ägde allt, typ Sovjetunionen. Numera, efter 9/11 plus det som sedan hände, kan vi se att ett enda stort bankmonopol äger allt på klotet, i händerna på några få personer, ofta kallade för illuminati. På 250 år har man tillskansat sig nästan allt, vilket ju New Scientist rapporterade för några år sedan. Forskare på ETH i Zürich hade datainsamlat och korskört ett otal företagsdokument och kom fram till, att vid den tidpunkten, fanns hela innehavet hos 144 ägare. Då förstår man att Eliten med sina hantlangare, media och köpta politiker, vill få bort besvärande statsgränser, samt att den allmänna ordningen, d v s oordningen, (miss-)sköter de splittrade och söndrade folken, i de nya via inte minst FN:s Migration Compact Agreement skapade, mångkulturella samhällena, bäst själva. Allas kamp mot alla, tar vid. Härskandet över de förslavade folken tar Eliten och medlöparna dock på allvar!
  Kerstin Stigssons romantiska bild av “Kommunism”, har nu blivit “Monopolkapitalism”, som dock inte ägs av en stat, utan av dom, som många benämner “Oligarker”. Själv kallade jag dom för “smålänningar” i en kommentar högre upp.

 • Norberg, jag har varit i Sovjetunionen och DDR och Tjeckoslovakien. Tyvärr inte Kuba. Men jag skulle gärna vilja.

  Nazismen i Tyskland mördade alla människor som de ansåg inte kom upp i den vanliga ariska människan. Den ansåg att judar, romer, kommunister, slaver, funktionshindrade, homosexuella, etc inte var jämlika med tyskar. Den analysen och vad som har framkommit i Norberg ovan kommentar om allas lika värde är att konservatismen har mycket gemensamt med nazismen. Nazismen är skapad av borgarna efter 1917 som en front mot kommunismen och bolsjevikerna. Så nazismen är i sig själv kapitalistiskt.

  Socialismen/kommunismen baserad på den internationella marxistiska-leninistiska ideologin.

 • I en demokrati så är du tillåten att bestämma själv om man undantar LPT (Lagen om Psykiatrisk Tvångsvård) där samhället under visa förutsättningar kan omhänderta människor med allvarliga mentala störningar och där faran för sig själv och andra är överhängande.

  I en kommunistisk diktatur skickas du utan närmare utredning till en tillvaro bakom lås och bom, läs tex Gulag.

  Betr hjärntvätt så tror jag inte det finns ett nog starkt tvättmedel för att rengöra din försmutsade hjärna för att uttrycka mig med Martin Gustavssons ordval.

 • Här är en video från det grekiska kommunistpartiet.
  https://www.youtube.com/watch?v=tOgPCD3jPWw

  Satte ni eftermiddagskaffet i halsen?

  Nazism har absolut inget med nazism att göra. Det är två skilda ideologier. Nazismen är enbart skapad för att vara en borgerlig front mot kommunismen och bolsjevikerna.
  Socialism och kumminism är baserade på internationella marxistisk-leninistisk ideologi.

  • @ Kerstin Stigsson 2018-12-28 at 15:23

   Oj, Kerstin vad jag blir imponerad, men var är det politiska budskapet i den video du länkat till??

   Eller är det samma vurm för stora parader som drar dig som kommunist som drog tex nazisterna till Hitler??

   Slutligen en fråga vad är kummunism?? Den tycks i alla fall vara baserad på den på den internationella marxistisk-leninistisk ideologin.

   Vackert Snickarn, skott i plankan!! Nästa gång sitter den i krysset!!

   • Kommunism är så mycket att det inte platsar i en kort kommentar. Men upprinnelsen till kommunism är Marx ‘Det kommunistiska kapitalet’. Så hoppa inte över detta. Läs och tänk lite på vad Marx säger. Du behöver inte hålla med i allt han säger. Gud (om man nu tror på sådant) ska veta att det finns socialister som har tolkat honom på andra vis än andra socialister. Och det pågår en ständig diskussion om vad Marx (och Lenin) menar. Du kanske blir överraskad över att finna att han har en hel del tänkvärda åsikter. Marx behövs även i vår moderna värld.
    https://www.marxists.org/svenska/marx/1848/04-d037.htm

    Kommunism har aldrig funnits i modern tid. Det har enbart funnits mer eller mindre socialistiska länder.
    Men kommunistiska samhällen har funnits, t ex bland urinvånarna (indianerna) i USA. Det var genom att studera dessa som Marx förstod att det måste finnas en annan värld än att ha ett klassamhälle med en borgarklass som exploaterar arbetare, länder, naturresurser för att de ska bli enormt förmögna – allt medan arbetarklassen dog i förtid i sjukdomar och skador orsakade av en enorm arbetsbörda.

 • Har ni konservativa inga andra argument än förolämpningar av kommunister? Vad sägs om en debatt om det kapitalistiska ekonomiska systemet?

 • @ Karl Wang 2018-12-28 at 05:11

  Karl, eftersom redaktören Sassersson inte stänger kommentarsfältet då det helt avvikit från ämnet så tar jag mig friheten att kommentera ditt inlägg.

  Karl, du är ett sanningsvittne vilken liksom jag varit på plats i Kina, frågan är ju om ärkekommunisten Kerstin Stigsson själv varit i vare sig Kina, Sovjet eller på Kuba??

  Ditt inlägg här ovan sätter fingret på exakt de förhållanden som råder i Sverige. Du skriver:

  “Svenskarna har ju noll demokratiskt inflytande på olika samhällsfrågor, och friheten i landet är ju så begränsad att staten nu lagstiftar om hur familjelivet skall framlevas, och till och med om umgänget i sovrummet. Mer diktatur med beskuren personlig frihet kan det väl knappast bli.”

  Kommunistisk diktatur a la Sovjet, Kuba, Nord Korea och DDR slutar alltid på samma sätt, dvs total samhällskollaps.

  I Sverige har vi en demokratur där samhället med alla till buds stående medel lagstiftar och beskär individens frihet och initiativkraft och där inte lagstiftning räcker som påtryckningsmedel så förföljer och stigmatiserar man sina medborgare med ett ständigt mantra om allas lika värde, givet att detta då följer de av politikerna tolkning och innebörd av begreppet.

  En sådan som Kerstin Stigsson för mina tankar tillbaka till den tid jag själv gick i skolan och vi hade en lärare (Sune Hjort) som före ww2 var en tvättäkta nazist men som efter kriget snabbt konverterade till att bli lika renlärig kommunist.

  Hans intensiva agitation för kommunism hade livsavgörande politisk betydelse för mig och många andra i skolan, vi insåg snabbt att kommunism och nazism bara var två sidor av samma mynt.

  En liten Gulagvistelse hade nog botat Kerstin Stigssons sjukdomstillstånd.

  Get your head examined Kerstin Stigsson!!!

  • Alla människor är lika värda. Eller är du av en annan åsikt? Samma åsikter som vad du har hade fascisterna i Tyskland på 30- och 40-talet. Judar, kommunister, romer, funktionshindrade, slaver, homosexuella, etc mördades för att de var just judar eller hade en annan åsikt. Alla var inte lika i det tyska riket. Inte heller i Pinochets Chile eller Francos Spanien.
   Och du anklagar kommunismen för att vara detsamma som nazismen …?

 • Det där var en ren förolämpning, Norberg!
  Blanda inte ihop Martin Gustavsson med Marx och Lenin – eller med mig. Martin skulle kunna tänka sig att inleda ett samarbete med NMR och K (f d KPMLr). MEN DET SKULLE VARA SÅ LÅNGT IFRÅN KOMMUNISMEN SOM DET ÄR MÖJLIGT! Nazism har absolut inget med kommunism att göra. Nazism är i praktiken kapitalistiskt och MYCKET MÄNNISKOFIENTLIGA. Men jag kan kanske inte beskriva Martin som nazist men möjligen som strasseist. Strasseism är en gren som har sitt ursprung i nazismen.

  Jag är medlem i SKP.
  https://skp.se/

 • Intressant debatt men som dock tyvärr helt har spårat ur, detta handlar om nominering och röstning till Årets Förvillare.

  Kerstin Stigsson tycks tro att debatten handlar om kommunismens lov eller ej, hennes inlägg har lett debatten helt ur spår (avvikelse från ämnet är att betrakta som brott mot kommentarsreglerna).

  Att Torbjörn Sassersson med satir velat uppmärksamma SVT:s ensidiga rapportering genom att ge förslag på ny logotyp med hammaren och skäran tolkar jag som en fingervisning om att vi i Sverige anno 2018 inte vill ha den motbjudande och ensidiga vänsterpropaganda som SVT av idag presenterar. Annars hade ju knappast SVT förordats som Årets Förvillare.

  Inte heller vill en majoritet av svenskarna ha SVT:s förljugna vänsterpropaganda finansierad över skattsedeln. Nu råkar vi ju tyvärr ha en politikerelit vilka är uppenbart rädda för MSM, dit ju SVT hör.

  Rent intellektuellt torde inte en enda svensk politiker, åtminstone på riksdagsnivå, ha undgått att se effekterna från denna gigantiska socialist tribunal där Förvillning pågått sedan många år.

  Att bli framröstad som Årets Förvillare 2018 ger ju uttryck för ett genuint förakt för både SVT och de rädda riksdagspolitiker som inte törs lägga ned SVT. Det faktum att MUF (Moderata UngdomsFörbundet) hittills är de enda vilka krävt en total nedläggning visar bara vilken total makt Hanna Stjärne, Jan Helin, mfl har över den politiskt tillsatta styrelsen för SVT. Sådan Herre, sådan Hund!!!

  Som en av 7 (sic) medlemmar i Vetenskapliga Partiet så verkar nu Martin Gustavsson snart ha ett uteslutningsärende på sitt bord, eller accepterar partiet Kerstin Stigsson??

  Det skall bli ett sant nöje att i debatt krossa Kerstin Stigssons kommunistiska idéer, om inte Torbjörn Sassersson hinner stänga kommentarsfältet innan dess förstås.

 • Förstår inte varför svensk socialism ska blandas ihop med med old school kommunism.. Iaf, tycker att denna utgift hade varit okej om man gjorde en satsning på att internet ska finnas utan kostnad i alla hus och hem..!

 • Jag har funderat lite på loggan. Ett svart pentagram som utstrålar något lite kort – egentligen rätt passande, eller hur?

 • Intressant det här med kommunism och demokrati. Från mitt perspektiv krävs det en viss utvecklingsnivå för att vara demokrat respektive kommunist. Den sanne demokraten måste ha utvecklat en viss intellektuell överblick och inte vara bunden till en specifik etniskt grupp som vederbörande vill gynna. Den sanne kommunisten måste där till ha lämnat det egoistiska stadiet och blivit fullständigt altruistisk. Därför finns det endast ett fåtal verkliga kommunister – som lever som de lär. Många är dessvärre fanatiskt troende på samma sätt som många religiösa. Det har ju i kommunistiska samhällen har funnits stora skillnader i inkomst och förmåner mellan de styrande och de arbetande. Och det har förekommit en folkets diktatur som upprätthållits med polis och militärmakt. De styrande har inte själva varit fullkomligt kommunistiska i sitt synsätt utan upphöjt sig själva.
  Å andra sidan har demokratierna smulats sönder av den ekonomiska makten som ständigt stärkt sina positioner, ju mer snedfördelad tillgången på ekonomiska resurser har blivit. Det är ju bara att läsa på denna sida om hur Big Pharma förvrider fakta och mutar sig till kontrakt och tillstånd som dödar tusentals människor. Eller hur Big Money, styr Mainstream media och skapar lönsamma krig, Global compact m.m.
  Så lika lite som kommunism fungerar utan demokrati, lika lite fungerar demokrati utan kontroll av bankvärlden och pengamakten.
  Precis som det fanns dissidenter i de gamla statskapitalistiska staterna (läs kommunistiska staterna) så är nu denna sida full av oss dissidenter i de s.k. demokratiska staterna (läs kapitaldiktatoriska staterna).
  Så ekvationen är inte helt enkel! 😉

  • Då måste jag vara en dålig kommunist, Lasse. Jag lever inte i små kommunistiska samhällen. Jag tror faktiskt att du inte heller förstå vad Marx menar med kommunism.
   Kapitalet har också skapat små kapitalistiska samhällen – fabriker, företag, organisationer som förenar nationella arbetaren med kapitalet, t ex Orange orden i Nordirland. Hela Nordirland är idag små kapitalistiska och nationella samhällen där ingen från den andra sidan vågar närma sig. Det finns fler murar idag än när freden slöts 1986 (tror att det var det året). Så kapitalet vill att människor ska skapa sekter och strida emot varandra, särskilt de nationella och de religiösa arbetarna. De arbetarna är troende på nationalism och religion. Det är så kapitalet vill splittra oss arbetare.
   Nej, det stämmer inte att i de kommunistiska samhällen fanns stora skillnader i inkomsten och förmåner. Det finns en bok skriven av en socialdemokratisk politiker som heter (tror jag) ‘Är Sovjetunionen kapitalistiskt?’ Där har du allt som du behöver veta om det var stora skillnader eller ej. Dessutom kunde medborgarna i Sovjetunionen äga sitt hus, bil, etc och låna pengar – utan ränta! Utbildning och sjukvården var gratis.
   Och det var en annorlunda demokrati än här hos oss.
   Kommunismen vill ha demokrati som utgår från fabriksgolvet, området, förorten, etc. Den kapitalistiska demokratin – den kapitalistiska diktaturen som vi idag lever i – begränsar demokratin till en dag mellan ett antal år emellan.

   • Vet inte om jag uttryckte mig oklart – men jag tror fortfarande att både kommunism och demokrati är beroende av att samhällsmedborgarna och inte minst de styrande har en viss utvecklingsnivå. Det är inte själva tankarna som det är fel på, men däremot vår förmåga att hantera verkligheten i de samhällssystem som vi lever i. För kommunisten är de ekonomiska faktorerna avgörande och därför kan man tänka sig att beskära människors frihet och initiativförmåga. För demokraten är frihetssträvan och självbestämmande det centrala och därför begränsar man inte människors strävande, vilket resulterar i att de smarta utnyttjar de mindre smarta och de rika utnyttjar de fattiga och till slut styr den rika eliten hela samhället – gärna i sken av att vara medmänskliga humana osv. Det är ju så vi har det i Västvärlden idag. Och då blir de sanna demokraterna dissidenter i sin egen demokrati. Men det fanns ju som bekant också dissidenter i de kommunistiska samhällena – eller hur?! Det stärker min tro på att det inte är en organisationsfråga utan en utvecklingsfråga.

    • ”För kommunisten är de ekonomiska faktorerna avgörande och därför kan man tänka sig att beskära människors frihet” men det är ju exakt och precis vad som händer just nu i Sverige. Svenskarna hart ju noll demokratiskt inflytande på olika samhällsfrågor, och friheten i landet är ju så begränsad att staten nu lagstiftar om hur familjelivet skall framlevas, och till och med om umgänget i sovrummet. Mer diktatur med beskuren personlig frihet kan det väl knappast bli.

 • Kerstin, de kubaneser som du nämner att de var ute och demonstrerade var där eftersom de var utkommenderade från sina arbetsplatser. Om någon av de skulle vägra då kommer den att tas in till polisen och utfrågas. Skulle den personen ha annan åsikt som kommunistpartiet då skulle polismänen övertyga personen till rätta uppfattning med knytnävar och spark i röven och i värsta fall slå ihjäl personen. Jag har pratat med flera kubaneser och flera personer från östater. Gör du också det, sedan ska du se hur var deras liv. Kommunismen har aldrig fungerat och kommer heller fungerar någonstans i världen eftersom den styrs av åkuniga personer som har bara ett viktig grej, de har ett rött partibok men saknar kunskap. Det är inte förgäves har alla socialistiska länder körts i botten och utblödats eftersom idiot lederna körde med planekonomi som har ätit upp deras resurser. Kommunismen är bara ett ideologi som ser bar ut i böckerna men i verkligheten är en terrorstat som baserar sig på lögn och terror. Läs om Stalin, Mao m.m. och om du fortfarande tycker att de har gjort rätt genom att döda miljontals av sina egna invånare då tycker jag att du lever i en dröm värld. Det är inga problem med det bara försök inte sprida dina osunda åsikter om kommunismen och försöka övertyga folk om dess storhet för det finns inget bra i kommunismen bara älende, terror och lidande.

  • Mao dödade inga av medborgarna, däremot går han till historien som en av de absolut sämsta nationaladministratörerna genom historien. Inte ett enda av hans program var en framgång, tvärt om. Människor dog under Mao-regimen på grund av vanskötsel av nationen, inte av tyranni eller förtryck. Mao var filosof, akademiker och teoretiker, långt från pragmatiker. Hans huvudmål var att integrera alla Kinas hundratals folk, ett land, ett folk, en kultur, ett språk, som han sa. Allt centralstyrt, av en man. Det blev en katastrofalt misslyckande. Sverige håller på med samma program idag. Jag tror inte på det.

  • Jag gav mig sjutton på att du skulle säga så! Det har varit den stående påståendet av att ‘kommunister tvingar ut människor att demonstrera på 1:a maj’. Kuba måste verkligen ha disciplin på sitt folk när ‘de kan utkommendera’ cirka 500 000 människor att demonstrera. Har du bevis på att alla dessa skulle vara utkommenderade?
   https://www.youtube.com/watch?v=aK9BlKpvHiE

   Har ni inga andra argument att ta till än de som är under bältet, d v s falska upprepningar vad som har sagts i alla tider om kommunism och kommunistiska länder? Bilderna ljuger inte – och människorna är inte utkommenderade.
   Jag anser att det är borgarna och kapitalet – d v s dom konservativa och liberalerna – som är terrorstater som är baserade på lögner och terror. Detta bevisas genom att det existerar sådana stater (eller regioner) som Nordirland. Förr fanns även Pinochets Chile, militärjuntan i Grekland och med flera.

  • Jag bor i Kina och jag kan upplysa er om att Kina varken är kommunistisk eller kapitalistiskt, i den meningen som svenskar har. De är pragmatiskt. Humana värderingar är just drivkraften i Kinas många olika samhällen. Mänskliga rättigheter står mycket högre i kurs än i Sverige, och personlig frihet är astronomiskt bättre än i Sverige. Yttrandefriheten är större, men däremot ställs krav på respekt och tolerans hur den utnyttjas och utövas. De mobbningar, drev och förföljelser, eller lynchmobbar och provokationer journalister ägnar sig år i Sverige är inte accepterade. Polisen bär inte vapen, kvinnor går säkra hem genom mörka parker på småtimmarna, gaturån, knivskärningar, eller överfall är nära nog okända.

   • Nej, enligt alla socialistiska analyser som är baserade på Marx och Lenin är Kina kapitalistiskt. Även nya och gamla maoister, t ex Anders Romelsjö, tvingas tillstå detta. Sverige har aldrig varit socialistiskt. Det har alltid varit en stat där kapitalet och borgarna har haft mycket att säga till om. Men det är en helt annan fråga än artikelns ämne.
    Jag vill bara tillägga att inom den marxistiska socialismen finns det olika åsikter om vad som är den rätta socialismen.

 • Kerstin jag har varit i Kuba ett par år sedan och pratat med de anställda på hotellet,med folk på gatan m.m. Ingen av de tyckte om att leva i Kuba och de var inte nöjda alls. De jobbar 6 dagar i veckan och alla får mat på sitt jobb.Jag har inte sätt en riktig mataffär heller. Du vet inte vad kommunism är för du har inte levt i kommunism men i östater och de var bara socialister folk levde i terror Har du hör om Stasi i Östtyskland ,Securitate i Rumänien ? Dessa beståd av människor som var beredda att slå dig ihjäl för ledarnas skull Där kunde du inte utrycka dig fritt och kritisk eftersom de tåg dig in till polisen och sedan var du borta kanske helt för de slår ihjäl dig. Jag tycker kommunism är ett slavdriveri där vanligt folk lever utan några friheter och pamparna slavdrivarna lever som kungar.Jag föreslår att du flyttar till Kuba eller till Nordkorea för att du ska se den verkliga kommunismen och inte den fantasi kommunismen som du tror på.

  • Om det är så som du beskriver, varför anser en stor majoritet i Ryssland – och Ukraina som andra länder som var en del av Sovjetunionen – att det var bättre när Sovjetunionen fanns?
   http://jinge.se/allmant/de-flesta-ryssarna-anser-att-sovjetunionens-kollaps-var-dalig-stark-opinion-for-socialism-i-ryssland-och-usa.htm

   Och Julius, varför var det hundra tusentals kubaner (jag tror det var närmare 500 000 människor) som gick ut första maj och demonstrerade i år när ‘ingen av de tryckte om att leva i Kuba’?. Bildbevis finns.

   Om jag hade fått tio kronor för varje gång jag har hört att jag ska flytta till Sovjetunionen, eller Kuba, hade jag sannolikt haft råd till att flytta till Kuba. Det är politiken här hemma jag vill förändra till ett mer rättvisare ekonomiskt system.

   Som jag nämnde i en tidigare kommentar var Vladimir Vysotskij en sångare som var kritisk till diverse saker i Sovjetunionen. Men inte blev han ihjälslagen.
   Har du hört talas om Special Branch och MI5? På Nordirland var avlyssningen och bevakningen av folks (företrädelsevis republikaner) telefoner och bostäder så stor att Stasi i DDR hamnar långt bakom i den tabellen över övervakningen av folket. Och tortyr var vanligt i Nordirland och Shoot T o Kill policy.

  • Möjligtvis skulle kanske DDR och Stasi varit gröna av avund om de hade fått tillåtelse att övervaka sin befolkning i samma utstäckning som britterna har fått lov göra i Nordirland, och det utan att något land har protesterat (förutom Sovjetunionen). Och Spaniens övervakning av baskerna. Och grekernas övervakning av kommunister under militärjuntan. Sverige och övriga väst Europa blundade och pekade i stället ut hur folket i öst blev bevakade.
   https://www.hoover.org/research/how-troubles-really-ended

   Alla nämnde muren, men ingen nämnde hur väl bevakad gränsen var mellan Republiken Irland och Nordirland.

   • Rönne, när ni konservativa och liberaler brister i argumenten då blir man anklagad för att vara hjärntvättad. Om igen, om jag hade fått en slant för alla de gånger som ni har anklagat oss för att vara hjärntvättade hade jag kunnat flytta till Kuba. Eller ännu hellre – skickat pengarna till Kuba.
    Ge oss den respekten att betrakta oss som vanliga människor MED ÅSIKTER och argumentera utan att förolämpa oss!

    • Det är det som är själva grejen med hjärntvätt, man vägrar inse den. Det finns ett talesätt som säger att det är lättare att hjärntvätta en individ, än att få denne att förstå att man verkligen är hjärntvättad.

     Sorry, i min värld är du rejält hjärntvättad. Men du kan alltid trösta dig med att du inte är ensam….

     • Ja, just precis är det grejen med hjärntvätt. Du vågar inte argumenterar, d v s byta åsikter med andra människor.
      Den som är hjärntvättad undviker, anklagar och/eller förolämpar/förlöjliga sina argumentationsmotståndare, Han eller hon porträtterar kommunister som hjärntvättade eller annat. Han eller hon vill i själva verket inte ge sig in i diskussioner med andra människor på grund … ja, just för att han eller tror att de är hjärntvättade! Det finns två metoder – vad jag vet – för att hjärntvätta medborgarna. Det ena (som hänger samman med den andra metoden) är att förtrycka motståndaren. Det kan vara att arrestera, tortera, mörda motståndaren, d v s fascistiska och kapitalistiska Pinochet metoder. Den andra metoden är ganska snillrik metod – att få människor att betrakta andra människor med andra åsikter/nationaliteter/religioner/hudfärg/kön som t ex kommunister (särskilt då människor från Sovjetunionen) som elaka, brottslingar, sadister, etc. Det jag talar om är den hjärntvätt vi får av medier. På 60- 70- och 80-talet producerade det mängder med antikommunistiska filmer, böcker, tv-serier, etc. Allt medan de glorifierade sådana den amerikanska kapitalistiska hjälten. Vem har inte suttit framför Dallas eller Dynastin betraktat glorifieringen av kapitalismens girighet och imperialism.
      Här är Michael Parentis utmärkta tal om hur du – ja, just du och alla andra – blev hjärntvättade. Så skruva upp och volymen och lyssna! Om inte annat, lyssna till hans utmärkta humor!

      https://www.youtube.com/watch?v=fgWKGDcf1Cg

      Så vem av oss är hjärntvättad? Du eller jag?
      Kom igen, jag uppmanar er alla att byta åsikter med mig.

  • Ja, inte är det någon förbannad kapitalist! Jag har alltid stått för mina egna åsikter utan att någon betalar mig för dom. Det gjorde jag redan på 70- och 80-talet. Men jag kan ju bolla tillbaka frågan – Vem betalar Samuel af Ugglas överlevnad och uppehälle? The Heritage Foundation? Eller någon annan värre organisation?

  • Samuel, jag har blivit anklagad för att vara än det ena och det andra. Men jag får nog göra dig besviken – jag har alltid haft kommunistiska åsikter. Det är ingen som har betalat mig för det som jag håller mig kärt. Det hade varit en hel omöjlighet.
   Men jag kan kanske bolla över frågan – Vem betalar Samuel af Ugglas överlevnad och uppehälle? The Heritage Foundation? Eller Contra?

 • Det var dom konservativa och dom liberala – alltså ni – som förde folket bakom ljuset när gäller Nordirland. Jag kommer mycket väl i håg hur Sveriges Radios representant upprepande den brittiska propagandan när det gällde mordet på Pat Finucane.
  https://www.youtube.com/watch?v=84rPyPThxdg

  Så ni – dom konservativa – är inte så mycket bättre än vad ni påstår er att vara. Ni tillhör samma konservativa falang som Margret Thatcher som samarbetade med terrorister, och förde en propaganda som alla köpte, inklusive SVT och SR och alla dom borgerliga medierna! Din like, Margret Thatcher, censurerade till och med Sinn Fein när det gällde att uttala sig i Irlands (!) och Storbritanniens medier. Thatcher etablerade interneringsläger – H-block – på Nordirland, och det utan att ni kritiserade henne för.

 • ”Loggan! skulle vinna mycket i tydlighet om den är sex-uddig” – Lite antisemitism piggar upp så här i juletid Ulf Claréus. Det var ju trots allt några dagar sedan sist på Newsvoice.

  Skönt att det här kan luftas till skillnad mot MSN.

  • De båda kvinnliga cheferna för SR och SVT, Cilla Benkö respektive Hanna Stjärne, är ju båda [raderat ord]. SR/SVT’s kontakter med amerikanska [raderat ord] neocons på Ostkusten är omfattande, för att nu inte tala om det snedvridna programutbud vi måste stå ut med. Hollywoodskräp för hela slanten.

   Det gamla stereotypa antisemit-kortets Bäst-Före-Datum har gått ut; inte längre särskilt verksamt i en tid då Internet under sisådär tjugo års tid, har gjort mången kunskapstörstig person rejält underkundig om det [raderat ord] folkets rätta natur och deras stora skuldbörda. Hade tillexempel Bonniers eller någon annat förlag velat ge ut Alexander Solsjenitsyns sista stora verk, som på svenska lyder “Tvåhundra år tillsammans”, skulle förståelsen för den moderna historien hos svenska folket varit betydligt högre. Boken handlar om ryssar och [raderat ord] gemensamma historia.

 • Torbjörn,
  Ställer du dig bakom Trumps politik gentemot Kuba? Det konservativa etablissemanget har alltid varit motståndare till socialismen – Sovjetunionen och Kuba. Den här antikommunismen var mycket vanlig – vi kunde höra sådana här tal från konservativa (Reagan, Thatcher, etc) till liberala (Carter och med flera) under 60- 70- och 80-talet.
  Trump t o m hotar Kuba att göra vad han kan för att krossa socialismen på Kuba. Så nu undrar jag – vad har du att säga om USAs politik när det gäller Kuba?
  https://www.youtube.com/watch?v=4bwh9fovk3g
  Är det inte den gamla, onda antikommunistiska propagandan förpackat en ny kostym, där de konservativa bankar in det som ska bankas in i huvudet på folk, och allt som sägs av Kuba ska skäras – utelämnas – ner?

  • Jag anser att Kuba är ett viktigt land som tack vare handelsembargon mot landet lyckats bevara sunda traditionella värderingar. Jag tror tom Kuba är nyttigt för USA. Jag skulle hemskt gärna åka dit för att prata och intervjua folk. Fascinerande land och historia.

   • Kubas regering och folket vill häva embargot. Och Kuba är socialistiskt. Vad anser du om det? Och vad anser du om Trumps politik mot Kuba?

    • Jag har inget problem med att Kuba är socialistiskt. Det finns mycket bra med socialism, utom det som är mindre bra med socialism.

     Om Trump fortsätter med att plåga Kuba som tidigare amerikanska regimer så anser jag att han gör fel. Låt Kuba utvecklas som de själva vill. Låt de få bestämma sitt eget öde.

 • Jag har aldrig tänkt på att SVT:s loga har en stjärna i mitten, men det stämmer bra. Dessutom tycker jag att Svenska Spels logga liknar den turkiska flaggan.

 • Jag tror faktiskt inte att någon av er känner till vad kommunism och socialism är för något. Vi – jag är medlem i Sveriges Kommunistiska Parti – vill ‘bara’ byta ut det kapitalistiska ekonomiska systemet mot ett socialistiskt (baserad på Marx och Lenin) system.
  Och antikommunismen var under nästan hela 1900-talet baserat på det kalla kriget. Och vi bekämpades med alla metoder – inklusive krig.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-communism

  • Jag har upplevat det personligen. Jag bodde ett tag i Sovjet och även DDR. Nu bor jag i Kina. ”Kommunism” är inget enhetligt begrepp. Inte heller Marx kan entydigt tolkas. Sovjetkommunismen, liksom den närstående variant som kalla ”demokrati” idag i Sverige, är ett hårt diktatoriskt centralstyrt system, val eller inte, där en maktelit samlar in vad som produceras och delar ut det igen efter eget godtycke. De ”trogna”, de som är mer jämställda än andra, gynnas särskilt. Det systemet är ett totalt fiasko, som Sovjet, Kina, eller Sverige. Socialism i dagens Kina betyder inte centralstyre, utan skrivs bokstavligen att dela med sig. Decentralisering och individualism är nyckelord. Det finns inga mellanhänder. Ingen toppstyrning. Kommunismen är helt borta idag i Kina, men är inte ersatt av amerikansk kapitalism. Därför går det så bra för dom

  • Jag tror de flesta har en bit kvar till att fatta vad kommunism och socialism egentligen är. Lasse Wilhelmson anser jag är en av de svenskar som hunnit längst i den förståelsen. För mig var det en lära som ställde sig “på folkets sida”. Man värnade om de utsatta. Inte nödvändigtvis av omtanke gentemot folket, utan snarare för att få grepp om folket. Här har vi alltså de stora massorna, där makten egentligen ligger.
   Kommunismen stödde sig tidigt på filosofen Hegels teori om tes versus antites, som drabbar samman och resulterar i en syntes. Härur kom “klass mot klass”, som ska drabba samman och när drabbningen är över – dvs när syntesen uppnåtts – vidtar kommunismens “löfte” (som aldrig uppnåtts) att Staten ska kunna avskaffas, och ett paradisiskt skede följer när alla är varandras bröder och systrar.
   Både Marx och Moses Hess var Hegelianer. Märk alltså, att kommunismen uppfanns av de styrande, de allra högsta makthavarna i samhället, som hade boklig bildning.
   Marx, Hess och även Theodor Herzl, var också frimurare av högsta graden. Hess och Herzl räknas också som zionismens skapare. Det finns en koppling mellan zionism och kommunism.

   • Jag tror att du kan ta Lasse Wilhemsons åsikt om att du är kunnig om kommunism med en nypa salt, Perra.

    Du menar alltså att de högsta makthavarna skulle ha skapat kommunismen för att utrota sig själva? För det är det som kommunism innebär – ett klasslöst samhälle. Jag kan inte tror att överklassen är så självmordsbenägna. De – Trump, Clinton, Wallenberg, Buchanan, Tillerson, Obama, Åkesson och med flera (eller borgare på 1800-talet) – vill(e) sannolikt behålla alla sina rikedomar som arbetarklassen har tjänat in till dem. Borgarna har aldrig velat dela med sig deras rikedomar. Annars hade de kunnat göra det på 1800-talet när Marx var verksam.
    Nej, överheten – överklassen, borgarna och kapitalet, t ex Reagan och Thatcher – har alltid varit motståndare till kommunism. Och varit skrämda för att arbetarklassen ska ta över. Det är därför de jämt försöker splittra oss genom nationalitet och religion (ett bra exempel är faktiskt Nordirland).

    Kände ni förresten till att barnen till borgarklassens själv fick välja om de ville tjänstgöra i Vietnam-kriget eller inte? Allt medan den amerikanska arbetarklassen var tvingade att tjänstgöra i kriget. De amerikanska makthavarna ansåg att arbetarklassen hade enbart ett värde – och det som kanonmat i Vietnamkriget.

    Javisst, var Marx och Engels från den övre medelklassen. Men det hör inte hit. Det som hör hit är att arbetarklassen på 1800-talet var mestadels analfabeter på grund av att den förmögna borgarklassen inte erbjöd utbildning till arbetarklassen. Det var genom att prata, studera och viss tid leva under deras villkor som Marx och Engels satte allt på pränt. De insåg arbetarklassens enorma värde att själva ta makten över produktionen. Utan Marx och Engels har vi – arbetarklassen – sannolikt aldrig kunnat erbjudas utbildning. Vi skulle ha haft mer analfabetism i hela värden än det vi har idag.

    Kanske lite studerande av Marx passar fint här.
    https://www.marxists.org/svenska/marx/1848/04-d037.htm#h7

    • Tack för länken, men jag undrar hur mycket du snappade upp av det jag sa (?)
     Detta ämne förutsätter att man ifrågasätter ett ”tak” som tidigare begränsat den tidigare världsuppfattningen. Lasse Ws uppfattning är inte MIN uppfattning. Jag ser det hellre från ett andligt perspektiv. Dock tror jag Lasse W har harvat sig igenom en hel del, för att komma fram till det han nu säger. Han är en riktig gammelkommunist, från 68-rörelsen. Men läs gärna min utläggning här (ska också läsa din länk):
     https://perraj.com/2018/08/08/det-morka-forflutna/

 • Torbjörn Sassersson för med falska uppgifter. Släggan symboliserar INTE alls ‘det som ska bankas in i huvudet på folk och skäran allt det som utelämnas i rapporteringen […]’.
  Släggan och skäran symboliserar stödet och samarbetet mellan arbetare och bönder.
  Och ni blev faktiskt förda bakom ljuset under hela 1900-talet av SVT av medierna, men också av skolan. Hur många av lärde er att västliga länder – över tio stycken – invaderade Sovjetunionen strax efter revolutionen, och som stöttade de vita? Hur många av er känner till de att fascister mördade kommunister (de röda) i Finland? Kommunister och socialister placerades i läger där de flesta svalt ihjäl. Hur många av er känner till att britterna – regeringen – samarbetade med att mörda irländska människorrättsadvokater, t ex Pat Finucane och Rosemary Nelson på Nordirland? Och så vidare. Och så vidare SVT, SR och med flera medier publicerade enbart den västliga versionen – den liberala antikommunistiska versionen – av det hela. Torbjörn Sassersson och andra konservativa medier publicerar den konservativa och antikommunistiska versionen. Vilket börjar bli ganska vanliga vid sidan om hatet mot muslimer. Den konservativa Ingrid Carlqvist publicerade en Twitter i början av december där han ansåg att ‘kommunism är ingen åsikt – det är ett brott mot mänskligheten. Islam är ingen åsikt – det är ett brott mot mänskligheten’.
  Torbjörn anser kanske att Ryssland idag har rätt att hjälpa Syrien med att bekämpa terrorister. Men kanske anser han samtidigt att det var fel av Sovjetunionen att göra samma sak i Afghanistan 1979? Säg mig – vad är det som är skillnaden mellan denna hjälpen? Och vi fördes faktiskt bakom ljuset i den frågan – i såväl som andra. Z Brzezinski medgav att USA enbart provocerade Sovjetunionen för att ‘invadera’ Afghanistan.
  https://www.marxists.org/history/afghanistan/archive/brzezinski/1998/interview.htm
  Hur mycket av detta kände VI till 1979 och framåt? Det fanns inte internet eller andra medier som tog upp den sovjetiska informationen. Och hur många av kan ryska och läste sovjetiska tidningar på 60- 70- och 80-talet?
  Sovjetunionen gav ut fler böcker av utländska författare (även från kapitalistiska länder) än något annat land. Till skillnad från vad USA och Sverige gjorde. Har du någonsin läst någon bok skriven av en sovjetisk socialistisk författare här i Sverige? Vladimir Vysotskij – en av de bästa sångarna som någonsin har funnits – förnekades att bli populär i väst på grund av att han inte ville ‘hoppa av’. Inga radiokanaler i väst spelade honom. Allt medan hans kolleger som ‘hoppade av’ eller var motståndare till den socialismen och kommunismen fick all publicitet som det var möjligt.

  • Mycket intressant, vilket visar att Newsvoice tillåter dementier och inte är en medveten fulmedia, likt fulmedia, som är helt ensidig. Varifrån din vurm för islamism kommer vet jag dock inte? Jag antar att du antingen lurats genom vänskapskorruption, av muslimer som infiltrerat vänstern och där bedriver “taqqiyya”, eller så saknar du kompetens på området islam och vad denna extrema politiska doktrin ofta leder till, ex. överbefolkning, överbetning, öken, barnmisshandel genm skärande i genitalier, giftermål med minderåriga, dödsstraff för apostasi etc. etc.

   Alla i vänstern är dock inte lurade, men inser att det är reaktionärt att stödja mullornas religiösa extremism, när vänstern traditionellt motverkat prästers villfarelser genom historien och befriat folket från detta, såsom Jesus befriade många judar från deras villfarelser.

   • Jag låter James Connolly svara för mig:
    ‘Socialism, as a party, bases itself upon its knowledge of facts of economc truths, and leaves the building up religious ideals of Faiths to the outside public, or to its individval members if they so will. It is neither Freethinker nor Christan, Turk nor Jew, Buddhist nor Idolator, Mahommedan nor Parsee – it is only human’.
    https://www.marxists.org/archive/connolly/1901/evangel/socrel.htm
    James Connolly var socialist som verkade på Irland, och som avrättades av den brittiska ockupationsmakten (den konservativa och liberala makten) 1916. Han borde veta hur man som socialist ska ställa sig till religionen, det eftersom han fick utstå spott och spe från den katolska kyrkan. En kyrka som under flera decennium har haft en del av makten på Irland.
    Läs gärna fler artiklar av honom. Han behandlar både nationalism och religion i en hel dela av hans artiklar.

  • Mycket av det du skriver känner jag faktiskt igen, men jag fick gå och leta reda på det. Jag kom till Sverige som mycket ung, och växte upp i den tidvattenvåg av propaganda om rovgiriga blodtörstiga ryssar, och tänk hur det skulle vara om kommunisterna i Kina satte en kulspruta i händerna på hela befolkningen och skickade över dom till oss. Den tidvattenvågen pågår än idag, var dag i MSM och SVT/SR, och fortfarande tror många på det. Läs bara idag (18-12-28) i SvD om hur Kina vill skapa ett “världsherravälde”. Samma lögner som på 50 och 60 talet, samma grova lögner igen. Utstuderad grov falskhet och lögner, nazismen bleknar. När jag började resa och träffade dessa ”blodtörstiga” människor, då blev bilden en annan, vanligt trevligt folk. Vi behöver åtgärder som stoppar denna hets mot andra folk.

 • När det gäller den nya loggan med stjärnan som innehåller skäran och släggan så måste jag säga att det passar mycket bra. Släggan symboliserar det som ska bankas in i huvudet på folk och skäran allt det som utelämnas i rapporteringen för att budskapet ska passa diverse policys och berättanden (vuxensagorna).

  Skäran och släggan kan även symbolisera att de som inte samtycker med SVT:s budskap ska skäras bort eller bankas ner.

 • Det verkar många som…
  *Det verkar vara många som
  ska det nog stå i början av artikeln.

  Bor i Norge och slipper skatten 🙂
  Kan ändå se SVT, men gör det ytterst sällan.

 • “Loggan! skulle vinna mycket i tydlighet om den är sex-uddig; vi lever ju för sjutton, sedan 11.9.2001 i en bolsjevikdiktatur!
  2019 ser ut att bli året som Replacement Migration kommer ta’ ett jättekliv framåt. Redan nu kan konstateras att företaget inte längre, i någon större utsträckning i alla fall, håller sig med rena svenska medarbetare. Lyssna bara, när reportrarnas namn anges. Inget annat ät utländska namn verkar ju finnas!
  En oklarhet i det nya finanseringskonceptet, öronmärkt skatt, är hur vida de, som inget arbete har och således inte betalar nån’ skatt, kan komma undan helt? De som lever på bidrag kan väl utan dåligt samvete ligga på soffan hela dan’ och glo’, gratis?

 • Släggan och skäran är arbetarnas/folkets symbol och visserligen så arbetar “folk” på SVT/SR, men arbetar SVT/SR:s “folk” verkligen i arbetarnas/folkets intresse, när de fullt medvetet förvillar folket åt monopolkapitalet, enligt samma agenda som resten av de privatägda sionistiska konfliktskapar-medierna? – Jag tycker faktiskt inte det.

  Folket har länge finansierat sin egen masspsykos okritiskt, fastän denna “public service” inte är någon “service” alls, men enbart en massiv masspsykos om att Sverige är rikt, fastän folket fått det allt sämre de senaste decennierna genom EU, enligt Credit Suisse och Lars Bern. (Källa Globalismens konsekvenser för demokratin)

  Skattefinansierad eller korkat finansierad saknar betydelse, förutom att Radiotjänst kan läggas ned, vilket nu kan strykas på önskelistan. Tack Tomten.

  De rikaste har redan skatteplanerat sin adress och förmögenhet i olika skatteparadis inom och utom EU.

  Det “sovjetiska statsskiktet” byggde inte på att gynna fåtalet oligarker, såsom västs, Kinas och Rysslands “demokratier”/”kommunism” gör idag, tack vare förvillande fulmedia.

  Men RT har något av intresse, jämfört med SVT/SR. RT försöker åtminstone ge skenet av att rapportera sakligt och objektivt, även om oligarkerna slipper granskning, precis som hos oss, vilket tyder på högre intellekt.

  SVT/SR förvillar så dåligt att folk slutat tro på skiten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *