Upproren i Frankrike fortsätter fjärde veckan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 december 2018
- NewsVoice redaktion
Paris riots 8 dec 2018. Foto: RUPTLY

Sammanstötningar mellan demonstranter och polisstyrkor fortsätter över hela Franrike. Det förekommer vandalisering, men fokus bör vara på vad folket vill. Det handlar om utbredd missnöjdhet mot ledarskapet. Under söndagen verkar stämningen vara hetare än tidigare veckor, rapporterar flera medier.

Över 1300 personer har gripits och dussintals har skadats under de pågående oroligheterna när uppskattningsvis 125,000 runt om i Frankrike protesterar. Polisen har under helgen satt in hårdare metoder och det sker snabbare än tidigare med tårgas, vattenkanoner och bepansrade fordon. Demonstranter har svarat med att sätta upp barrikader, bränna bilar och tända eldar på gatorna.

NewsVoice kommentar

Upproren handlar om att särskilt arbetarklassen vill ha högre minimilöner, lägre bränslepriser och många kräver Macrons avgång. Det handlar på ett djupare plan om motstånd mot globalisternas program för att kontrollera och kapitalisera på hela befolkningar.

Tidigare kallades upproren för “occupy” och “den arabiska våren”. I år samlas upproren runt begrepp “gula västerna”.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq