Upproren i Frankrike fortsätter fjärde veckan

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 9 december 2018
- NewsVoice redaktion
Paris riots 8 dec 2018. Foto: RUPTLY

Sammanstötningar mellan demonstranter och polisstyrkor fortsätter över hela Franrike. Det förekommer vandalisering, men fokus bör vara på vad folket vill. Det handlar om utbredd missnöjdhet mot ledarskapet. Under söndagen verkar stämningen vara hetare än tidigare veckor, rapporterar flera medier.

Över 1300 personer har gripits och dussintals har skadats under de pågående oroligheterna när uppskattningsvis 125,000 runt om i Frankrike protesterar. Polisen har under helgen satt in hårdare metoder och det sker snabbare än tidigare med tårgas, vattenkanoner och bepansrade fordon. Demonstranter har svarat med att sätta upp barrikader, bränna bilar och tända eldar på gatorna.

NewsVoice kommentar

Upproren handlar om att särskilt arbetarklassen vill ha högre minimilöner, lägre bränslepriser och många kräver Macrons avgång. Det handlar på ett djupare plan om motstånd mot globalisternas program för att kontrollera och kapitalisera på hela befolkningar.

Tidigare kallades upproren för “occupy” och “den arabiska våren”. I år samlas upproren runt begrepp “gula västerna”.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Helt klart är att om man vill söndra och härska gäller det att förstöra alla initiativ från arbetarklass och folkflertal. Visst är det eliten som ligger bakom förstörelsen av Paris och var så redan när Pariskommunen bildades – Frimurarna har lång erfarenhet. Vi får lära av Gandhi och demonstrera fredligt och med kärlek, men framförallt med miljoner plakat och deltagare som strejkar och slutar betala skatt och räntor till stat och bank.

  • Kina revolutionen som kom av sig? Nej Frimurarna med Mao i spetsen (Han var Frimurare men jag har inte sett några offentliga bevis) arbetade enligt uppdrag och hjälp från andra Frimurare (Bolsjevikerna i Ryssland). Bolsjevikerna – Frimurarna är sedan 20 år tillbaka världens rikaste stat. Och köper nu upp länder och markområden.
   Sista länken –
   Aloysius Fozdyke skriver på henrymakow.com
   https://www.henrymakow.com/2018/12/satanist-insider.html

 • @ Rascasse målar en dystert bild, som eventuell kan stämma när makten kan vinner över både polis och militär vilket dock kan vara tveksam då även dess i slutänden drabbas av samma repressalier som befolkningen. Det finns möjlighet till en annan utgång och det är att befolkningen verkligen vinner i slutändan och detta kräver en total reform av allt vi är vana med, då infiltrationen av både tankegånger och livet har pågått i många årtionden.

 • “Tidigare kallades upproren för “occupy” och “den arabiska våren”. I år samlas upproren runt begrepp “gula västerna”.
  Bra kommentar.

  Lite funderingar.
  Eftersom occupy och AV var skriptade händelser och inte genuint folkliga resningar, så får man förmoda att även denna gula revolt är planerad, organiserad och ledd av professionella handlers som plötsligt funnit en uppsjö frivilliga upprorsmakare att komplettera sina förtrupper av Antifas vilka förmodligen har betalt av Soros för att krossa glas, kasta sten och elda.

  Visst är det härligt med en genuin folklig revolt. Men då det skedde i Frankrike 1789 (enligt den etablerade historien) gick det inte så bra. http://mileswmathis.com/frev.pdf.

  Vad vet jag? Men, jag kan gissa och försöka bedöma sannolikheten.

  Det kokande missnöjet med globalism agendan finns ju så det räcker till och blir över i princip alla länder i Västeuropa och eliten vet om detta. Genom att då kultivera och kanalisera detta missnöje och organisera “folkliga” och till synes “farliga” revolter/resningar kan makten motivera ytterligare inskränkningar och införa än mer invandring, censur, övervakning och skyldigheter.

  Om detta ändå inte räcker kan militär sättas in mot bråkmakarna. Men en sådan plan kan också bak tända uti fall personal inom polis och militär går över till folkets sida. Om våldsmonopolet går makten ur händerna så kan kanske något hända, men det är ytterst osannolikt och även en sådan händelse kommer omedelbart infiltreras om inte ett bra filter system införs, och hur skulle det ske?. Ska inte EU planerat att ha en egen styrka att kunna använda i extrema fall, d.v.s. där våldet utförs av utlänningar i uniform?

  Är Macrons roll att trigga fram ett mer fullständigt system av övervakning och kontroll, kanske hela paketet som behövs för att utbytet av populationen ska fulländas? Kommer han snart att avgå efter att ha utfört vad han har blev satt att åstadkomma?

  Kravlistan från GV kan man läsa här: https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/france-bleu/demands-of-frances-yellow-vests-as-uploaded-by-france-bleu-november-29

  Som synes är det en diger lista, där bränslepriset bara är en punkt. Saknar ett antal punkter om t.ex. agenda21, invandring och elitens vara eller inte vara, vilket sammantaget pekar mot att upproret är styrt från start, eller så har det infiltrerats från botten till toppen i en rasande fart.

  Här kommer man att tänka på https://books.google.pt/books/about/The_Jewish_Revolutionary_Spirit_and_its.html?

  Uppenbarligen har man lärt sig av tidigare misstag att inte sprida mängder av likadana förtryckta skyltar med samma budskap, inte heller förtryckta T-shirts, kepsar och halsdukar, men det kanske kommer. Det är också uppseendeväckande att MSM inte rapporterar med annat än snuttar.

  Våldet och skadegörelsen i videorna verkar ganska harmlöst, men pekar ändå mot att upproret har assistans av vänsterns Antifa.

  Skulle ett oönskat maktskifte ske så kan eliten genast svara med en ekonomisk kris där allt negativt kan skyllas på maktskiftet.

  Vi sitter i en fälla. Spikarna i kistan fortsätter att obevekligt hamras in. En av de första var, hur otroligt det än låter, den kvinnliga rösträtten. Den slutsatsen kan man dra utifrån hur röstandet sker.

 • Detta kommer att sprida sig till flera länder i Europa, däribland Sverige, trotts denna befolknings kända “Tfoglighet”. Sanna mina ord.

  • Vi får innerligt hopps så. Sverige har utvecklas till en sovjetdiktator där eliten endast tjänar sina egna syften och åsikter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *