7-klövern är nere på reptilstadiet och slår krokben för varandra

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Reptil. Foto: ThuyHaBich. Licens: Free use, Pixabay.com

DEBATT. De senaste 4 månadernas politiska fars visar att 7-klövern i desperation slår krokben för varandra. En strategi som resulterar i att andra länder gapar av förvåning och att partierna dessutom successivt utplånar sig själva.

Text: Öystein Rönne | Introbild: Reptil. Foto: ThuyHaBich. Licens: Free use, Pixabay.com

Ett efter ett gör partierna flera klavertramp i ivern att få behålla makten. Annie Lööf är kanske ändå den som klantat sig mest. Bland annat ska hon äta upp sin högersko. Då hon hela tiden har hoppat från ena foten till den andra riskerar hon därmed att bli halt, men även de andra partiledarna, och därmed indirekt också partierna, faller på eget grepp.

Liberalernas Lars Björklund har i odemokratisk och maktfullkomlig ordning klargjort att man absolut inte kommer att föra någon diskussion med vare sig SD eller V, som han kallar för ytterlighetspartier, vilket gjort Jonas Sjöstedt förgrymmad. Han som alla andra i 7-klövern har kallat SD för både det ena och andra har nu själv blivit utpekad som ledare för ett extremparti. Ett vänsterparti kan väl inte vara extremt, eller?

Ulf Kristersson hade tidigt chansen att liera sig med SD, som väl ändå utöver KD, måsta anses ha den politik som ligger närmast deras egen, men han gav efter för grupptrycket från de andra partierna av rädsla för att själv bli anklagad för att vara rasist och missade således den chansen. Att backa nu blir svårt utan att riskera att tappa ännu mer i förtroende. Svagt, klantigt och ynkligt.

Stefan Löfven behöver ingen närmare presentation. Uppbackad av bla LO tror han sig sitta säkert i båten och ha täckning bakåt för att fortsätta sin vandring åt höger. Allt för att få behålla makten och härligheten.

Nu får vi se om den kränkta Jonas Sjöstedt klarar av att återupprätta i alla fall lite av sin och sitt partis heder genom att rösta nej till svetsaren. Han har ju ändå chansen.

Jag har tidigare kritiserat SD för att ha varit synnerligen återhållsamma med kommentarer till detta pågående skådespel, men plötsligt kom jag att tänka på Australiens Steven Bradbury som tog en oväntad guldmedalj i skridskons kortbaneåkning i Salt Lake City 2002 (video nedan). Han låg sist i hela loppet och väntade lugnt ut de andra. I sista kurvan faller de andra fyra, som gör att han lugnt kan glida i mål och vinna.

Det skall bli synnerligen intressant att följa akt två i detta tragikomiska folklustspel.

Text: Öystein Rönne

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Alla ni som postar EN sko till Annie Lööf. Är ni säkra på att ni inte deltar i en frimurarritual? En sko betyder i så fall ‘Jag deltar frivilligt i ritualen’. Ritualen som ingår i regeringskaoset och som kanske drar uppmärksamheten ifrån det som händer bredvid?

  Kanske överinterpretation, men i alla fall ..

  • Tack, och eländet fortsätter. Talmannen meddelade just att han inte klarade av att hålla en strikt linje, utan gav parterna två dygn till trots att de borde vara klara för flera månader sedan. De är lika otillräkneliga allihopa. En politiker kan man aldrig lita på!

   Skitbra sko-initiativ. Jag går omedelbart ner och skickar en välanvänd sko. Eftersom MUF tydligen hjälper till att distribuera skorna såg jag att man kan skicka dem till:

   MUF
   Blasieholmsgatan 4A
   111 48 Stockholm

   Häng på detta nu alla ni andra också! Det lär bli skor så att det gott och väl räcker till hela Centerpartiet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *