Afrikansk kardinal: Europa förlorar sin rötter av massmigrationen

publicerad 25 januari 2019
- Nya Dagbladet
Robert Sarah - Foto: Suavelos.eu
Robert Sarah - Foto: Suavelos.eu
Kardinalen Robert Sarah – Foto: Suavelos.eu

Den afrikanske kardinalen Robert Sarah säger att Europa har förlorat sina rötter och låter sig “invaderas” av människor av utomeuropeisk bakgrund.

Robert Sarah, katolsk kardinal från Guinea, spår en dyster framtid för Europa. Enligt Sarah, som är prefekt för Vatikanens kongregation för gudstjänstliv och sakramentsförvaltning, har Europa “förlorat sina”.

“Den största oron är att Europa inte längre vill ha, eller har förlorat känslan av sitt ursprung. De har förlorat sina rötter”, sa Sarah.

“Ni invaderas fortfarande av andra kulturer och människor som gradvis kommer att dominera er genom sitt antal och helt förändra er kultur, era övertygelser och er moral.”

Uttalandena skedde i en intervju från 2016 med en fransk tidning. Intervjun har nått stor uppmärksamhet efter att journalisten Paul Joseph Watson nyligen delade en översatt version av intervjun på Twitter, enligt Voice of Europe.

Text: Nya Dagbladet

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Europa har redan förlorat sina rötter….. det sägs redan att vi inte har några. Jag håller med Julius att den liberala demokratin inte behöver en Gud. Den behöver snarare en kontakt med antagonisten. Kan det vara så att människor kommit så långt ifrån sin sakrala identitet att de välkomnar andra djupt troende religioner?

  • Jag håller med kardinalen. Tyvärr många har förlorat den sakrala delen av ens identitet eftersom folk i den stora liberala demokratin behöver inte Gud de vill vara Gudar och har förlorat vad själen är. Många är tomma inombords och är vilse, därför vi har så många som mår psykiskt dåligt eftersom de har inget tro, inget framtidsförhåppning, de bara lever för dagen och för nöjet. Livet kan inte bara bestå av nöje och trevliga saker eftersom då kommer vi aldrig kunna utvecklas. Vi utvecklas när vi upplever både gott och ont och accepterar livet som det är.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *