Lever Annie Lööf verkligen som hon lär? Inte när det gäller flyget.

7
107
Öystein Rönne och Annie Lööf, Centerpartiet (Pressfoto. Licens: CC-BY-2.0.)

I en sund demokrati måste man ställa sig frågan om de folkvalda politikerna själva lever som de lär. Är då detta verkligen viktigt? Ja, det måste anses som synnerligen viktigt, annars blir ju deras budskap bara tomma ord för att kunna behålla makten.

Text: Öystein Rönne

Alternativt skulle man som lojal och mer eller mindre hjärntvättad medborgare bara säga ”ja amen” till allt som de politiska frontfigurerna säger. De kan ju inte ha fel, eller? Visst kan de ha fel, de kan till och med vara landsförrädare i ivern att skapa en ”New world Order”.

De politiker som iklär sig denna uppgift gör det sannolikt för att bli rikligt belönade av ”Globalisterna” och de har riktigt stora ekonomiska muskler för att ”köpa” diverse nyckelpersoner i olika länder. Detta sker så klart på ett synnerligen subtilt sätt.

Annie Lööf är en politiker som ha fått ett stort utrymme i massmedierna.

Låt oss titta på Annie Lööf och Centerns partiprogram. Där står bl.a. följande:

”Klimatet och den globala uppvärmningen är en av vår tids viktigaste frågor. Läget är allvarligt och det krävs kraftfulla åtgärder, över hela världen såväl som i Sverige med vattenbrist, torka, rekordvärme och skogsbränder. Vi vill både minska utsläppen och med ny teknik ta bort koldioxidutsläpp som redan finns i atmosfären, så kallade minusutsläpp”.

Koldioxidutsläpp sker från både bilar och flyg. Centerns partiprogram förordar att flygresor skall undvikas, då de släpper ut extremt mycket koldioxid per resande och längd av resande.

Centerns partiledare Annie Lööf har under juluppehållet 2018 tagit tillfället i akt att semestra på Gran Canaria. Då Sverige har en situation, där man efter 4 månader ännu inte har lyckats skapa ett regeringsalternativ har partiledaren för Centerpartiet passat på att fly situationen, och dessutom genom sin flygresa till Gran Canaria med sin man, bidragit till ca 3,5 ton koldioxidutsäpp i atmosfären. Detta motsvarar ca 17 resor mellan Stockholm och Umeå, tur och retur. Varför inte en skidresa till Åre i stället, för att hålla nere koldioxidavtrycket?

Är det månne så att partiprogrammets uppmaningar bara gäller den svenska befolkningen, och inte de politiker som har författat just partiprogrammet?

Ja, det är troligen så att budskapet i partiprogrammet har utgått från att de egna politikerna är exkluderade. Vad skall man annars tro? Så ser det nu ut i Sveriges styrande etablissemang. I alla fall i Centerpartiet.

Text: Öystein Rönne

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

7 KOMMENTARER

  1. Annie Lööf ser sig tillhöra en privilegierad klan och adel, politiker klanen. Det är som Orwell skrev, alla är jämställda men vissa är mer jämställda än andra.

  2. När det talas om att göra uppoffringar i livsföringen, så är det oftast underförstått att det är någon annan som ska göra alla dessa uppoffringar. Skatan kunde dock gott ha tagit kvasten till Gran Canaria. Enkelresa.

  3. Tyvärr Öystein vi har antingen sund eller demokrati i Sverige. Vi har diktatur ett bra tag sedan fast många vill inte erkänna det. A.L. är en riktigt bedragare och landsförrädare. Ingen vill prata om Koldioxidets positiva effekt och att utan den kommer naturen dö eftersom all grönska tar upp koldioxid och släpper ut syre. Att de mantrar om koldioxid utsläpp tyder på att de vill döda all grönska runt om oss och då kommer många dö av svällt. Det är lätt att prata om koldioxid faran för de flesta är hjärndöda och fattar inte vad det innebär 0 koldioxid utsläpp för naturen.

  4. Vad gäller flyget så är ju centerns linje ; nej till flygskatt , ja till inblandning av etanol någon gång i framtiden , så hon lever som hon lär .

  5. För övrigt är väl den allmänna meningen på Newsvoice att sambandet mellan koldioxid och klimat är rena bluffen så varför bry sig .

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här