Nu kommer 4 år av helvete för hederliga medborgare – 2019 till 2022

publicerad 14 januari 2019
- Harriet Larsson
Bildruta från filmen "Snabba cash" (trailer). Foto: Nordisk Film
Bildruta från filmen "Snabba cash" (trailer). Foto: Nordisk Film
Bildruta från filmen “Snabba cash” (trailer). Foto: Nordisk Film

Harriet LarssonDEBATT. “Tänk vilken smart affärsidé! Först öppnar staten portarna på vid gavel till bidragslandet. Sedan, när skolan och vården knäar, dels av befolkningsökningen i sig, men främst av de invandrare som inte är integreringsbara och med barn som hellre vill ha snabba cash än läsa läxor, då bröstar staten upp sig och kräver efter sina inspektionsrundor böter av hårt utsatta skolor och sjukhus”. Det skriver samhällsdebattören Harriet Larsson i ett hårdnande debattklimat. 

Text: Harriet Larsson

Senaste exemplet var en kommunal skola i Botkyrka, som inte kommit tillrätta med våldet och stöket trots vitesförlägganden. Staten kommer självklart att debitera Botkyrka för alla insatser av två särskilda rådgivare på plats (SvD 10/1). De kommer förmodligen att predika om förståelse, dialog, elevinflytande, föräldrasamverkan… så slutkörda lärare får skämmas ordentligt.


Inte ett pip kommer att sägas om grundorsaken, elever från invandrarhem där föräldrar är uppfostrade efter Koranens verser, om Islams överhöghet med inbyggt förakt mot otrogna själar i värdlandet.


När förväntat respekt inte infrias då åker kniven fram, följden brukar bli förståelse i stället för påföljd från vänsterns identitetspolitiker med floskler om utsatthet och för få fritidsgårdar. En förklaring som knivskurna ungdomar har svårt att ta till sig.

Att nämna krocken mellan västs värdegrund och migranters från Mellanöstern och delar av Afrika får inte yppas, lika lite som dålig impulskontroll kan vara ett resultat av ”giftiga ingiften.” Kanske tror globala mångfaldspolitiker på en perpetuum mobile? En självgående evighetsmaskin som har välsignats av FN:s migrationspakt!

Problemet är dock att energi måste tillföras utifrån och när värdlandets kapacitet tar slut, då står den still trots placering på den vackra värdegrunden med lögner om berikning och lönsamhet.


Den skattefinansierade näthatsjägaren Tomas Åberg drar sitt strå till stacken. Han skryter om sina 150 bötfällda, främst äldre och fattiga kvinnor som luftat sin vrede på nätet. Detta sker i den humanitära stormakten, som välkomnar IS-krigare med blod på sina händer med bidrag, förståelse och dalt.


Fattigpensionärer med valkar i nävarna efter hårda arbetsår, som säger sanningen om makthavarnas orättvisor åker på böter och kan till och med riskera fängelse. Sovjets och DDR:s förföljelse av dissidenter känns otäckt välbekant, som nu riskerar att eskalera under kommande fyra år.

Text: Harriet Larsson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag har inte fått någon avisering om nya kommentarer men nu såg jag det här och ska försöka förklara för er.
  1 Att vårt samhälle har urartat beror inte på invandringen. Allt hänger ihop.
  Hela samhället har anammat kapitalismen och det kanske du tycker är bra men jag anser att det leder till samhällets undergång. Nya uppfinningar inom många områden t. ex jordbruket , frysning av mat, uppvärmning av mat i micron, vaccination , mediciner, snabba bilar har inte varit till fromma för oss. Övervikt, hjärt-och kärlsjukdomar, cancer, depressioner, bokstavsdiagnoser etc accelererar.
  2.Jan N: Vilka är “makthavarna”?
  Det är ägarna till de multinationella företagen som styr och framförallt äger de media.
  3 Jan N: Om inte skolan “knäar” pga befolkningsökningen blir ju frågan vad det då beror på. Hur tänkte du här?Jan N: Så skolans problem är direkt kopplad till sättet att äta mat, hur tänkte du
  Här får jag hänvisa till första punkten ovan och sen har jag kunskaper om att inlärningssvårigheter och koncentration är kopplat till kroppens näring.
  Nu ska jag gå till kören och sjunga.
  4 Jan N: Är du allvarlig nu Maj, menar du på fullt allvar att om vi börjar köpa vår mat från kvartersbutiker och köper mjölk från Sverige så har skolans problem lösts?
  Ja jag menar det skolan är en del av samhället och vi behöver få tillbaka våra näringar igen .
  Göra slut på stordriften. Att hela landet är självförsörjande av mat och kläder etc. så vi slipper sitta i knät på EU och NATO.
  5 Jan N: Jag kan hålla med om att intaget av sötsaker som ständigt ökar är av ondo men det är ju knappast en sak som skulle lösa skolans problem. Jan N: Håller med, man borde skrota BUP.
  Här förstår inte du igen hur allt hänger ihop. Socker är beroendeframkallande och sockertillverkarna är rädd om marknaden. En sådan här villatidning som man får i brevlådan lovordade sockret och sa inget om det negativa. Jag var med mitt barnbarn till BUP när det var Halloween då hade man dukat upp med godis i väntrummet. Så de arbetar inte alls efter vad kosten betyder. För ett antal år sedan fick en elev i Kvisthamraskolan behandling med vitaminer och kosttillägg och hen blev en elev som kunde sitta stilla och lyssna på lektionen. Men tro inte det här har följts upp och lett till att andra elever ska få hjälp. Vad ska du ersätta BUP med om jag får fråga?

  Jag undrar hur många av dem som kan bli botade med särskild diet och kosttillskott och återfå sitt närminne. Antagligen skulle inte så många få diagnosen Alzheimers.

  Jan N: Delar uppfattning, men dagens skolelever är ju knappast de vilka är drabbade av Alzheimer, eller??

  6 Jan N: Håller med även om jag inte kan föreställa mig att detta är orsaken till skolans problem, detta är ett ansvar för föräldrarna. Likaså är det föräldrarnas ansvar att inte låta en 13 åring äta psykofarmaka.
  Här har du verkligen fel. Du ska inte lasta föräldrarna. För de går till läkare som de litar på och vad gör de här läkarna. De har inget annat att erbjuda än psykofarma. Vi har en kapitalistisk sjukvård där läkarna inte får kunskaper om kroppens viktigaste organ tarmen. Och skulle föräldrarna förstå att de borde söka alternativa läkare så kostar det. Varför skriver inte du artiklar om att vi ska ha hälsofrihet i stället för att gnälla över invandrare? Vad anser du om att införa tvångsvaccinering?
  Du tycker att dagens unga är bortskämda. Det är de inte. Det är näringsfattig och giftig kost, giftiga mediciner och vaccinationer som skadat dem. Vi äldre hade ju också amalgamet men dagens unga tatuerar sig. De får ingen hjälp hos sjukvården. Att sjukvården ska bota oss borde du kräva i stället för att gnälla över invandringen. Har du noterat att ett föräldrarpar tog livet av sina döttrar och begick självmord därför att döttrarna fått diagnosen ME.
  7 Jan N: Ägare till vad?? Alla livsmedelsbolag är inte desamma som alla läkemedelsbolag, var har du fått det ifrån?
  Jag har läst om det lite överallt. De som sitter i toppen har säkert intressen både inom krigsindustrin, matproduktionen och Big Pharma.
  8 Jan N: Och??? Hur kopplar du detta till skolans problem, skulle hårmineralanalyser lösa skolans problem, eller??
  Sture Thorngren som införde hårmineralanalys till Sverige från USA och som läste till läkare men tog inte examen för han ville fortsätta att göra hårmineralanalyser. Han visade mig en tioårings skrivstil när barnet hade för lite vitaminer och mineraler, när det var balans mellan alla ämnen och när det var för mycket. Både när det var för lite och när det var för mycket skrev barnet oläsligt. Så jag hävdar fortfarande att näringen är det viktiga. Om vi löser det problemet så kan vi säkert fixa problemet med många olika invandrarspråk. Sen behöver vi också ha en arbetsmarknad och lärlingsplatser för hantverkare så de äldre eleverna har något efter skolan som de kan se fram emot.
  9 Om vi hade en sjukvård som botade oss skulle resurserna räcka till. Nu slösas de bort, det behövs fler och fler platser för demenssjuka som ska hållas inspärrade.

  Jan N: Tror jag inte alls, dvs det är dagens sjuka sjukvård som är själva problemet då överförskrivningsproblemet i sig dödar alltfler. Men vad det har med skolans problem att göra ser jag inte.

  Jag undrar hur många av dem som kan bli botade med särskild diet och kosttillskott och återfå sitt närminne. Antagligen skulle inte så många få diagnosen Alzheimers.

  Jan N: Delar uppfattning, men dagens skolelever är ju knappast de vilka är drabbade av Alzheimer, eller??

  Här säger du emot dig själv tycker jag Det har blivit problem med överskrivningar men det blir ju så när vi inte blir botade. Det kallas inte Alzheimers när de är unga , då är det andra diagnoser men fortsätter det så här blir de som får Alzheimers allt yngre. Jag ser helheten och orsaken bakom varför det är problem i skolan.
  !0 Jan N: Kanske de inte svarade för att du då också missade radbrytningsknappen??
  Tack för den kängan. Jag är inte så bra på att skriva i rutan och hur man använder knappar.
  Det var vanliga mail som jag skickade så de hade väl inget svar.
  11 Jan N: Vad har en amerikansk bok med svensk inrikespolitik att göra?
  Därför att samma sak pågår här i Sverige och kapitalisterna förstör när något land försöker regera socialistiskt.
  12 Jan N: Vad menar du med “när blickarna är bortvända”?? Menar du när asylsökare fått avslag på sin ansökan?
  Det förefaller som de ska få titta in i paradiset, lära sig svenska och sen kastas ut för det har blivit en ny grupp som behöver komma in. Det finns en dokumentär om en liten grabb från Kosovo. Han talade dalmål och
  skulle prova på att spela hockey. En fin liten kille som med sin familj blir utvisad när han är 10, han minns ju inget annat. Fem år senare sitter han i fattigdom, hostar och är i dålig kondition. Alla barnen i kvarteret har EN sliten fotboll att sparka med. En 4-årig pojke som funnit sig tillrätta hos en fosterfamilj utvisas till England. Det finns massor med andra exempel. Men sådana exempel skrivs inte mycket om.
  13 Jan N: Så talar en sann socialist!!
  Är det ett skällsord ? Jag vill ha en sjukvård som botar oss . Sjukvården och omsorgen dödade min mamma med sin okunskap och prestige. Jag får först betala skatt till sjukvården och sen betala det som det kostar att gå till alternativa. Jag tycker att de som går till skolmedicinen också ska betala vad det kostar.
  Du ska inte påstå att jag hatar SD. Jag likställer dem med de andra partierna. De anammar kapitalismen som är orsaken till allt ont. Det som pågår är globaliseringen och införandet av en ny världsordning. För att genomföra det ingår klimathysterin, massinvandring, krig, IS farsen med valet etc.
  Och så morotskakan som vi inte ska tala om. Det är det värsta exemplet på vad som pågår.
  Tror du allt blir bra i samhället om vi kastar ut vissa invandrare ? Löser sig morotskakan då.

 • Bekymmer åtgärdas i samhället åtgärdas enklast vid roten. Som i detta fall. Varför blir människor flyktingar?

  Jag rekommenderar läsning av Robert F. Kennedy, Jr artikel i Politico.eu
  “Why the Arabs don’t want us in Syria.They don’t hate ‘our freedoms.’ They hate that we’ve betrayed our ideals in their own countries — for oil.”

  https://www.politico.eu/article/why-the-arabs-dont-want-us-in-syria-mideast-conflict-oil-intervention/

 • @ Maj Rehnberg 2019-01-14 at 18:51

  Inte sällan anklagas Newsvoice som ett tillhåll för sinnesförvirrade kaosteoretiker och konspirations nördar, Maj Rehnbergs kommentar är ett utmärkt exempel på någon vilken inte kan hålla isär tankar och samtidigt formulera ett inlägg utan att ständigt hemfalla till sina ständiga mantran.

  Men som den tålmodige medmänniska jag är så skall visa hur man med radbrytningar åtminstone kan göra Majs inlägg läsbart, kommentarer därför infogade i Majs inlägg.

  Harriet Larsson

  Att vårt samhälle har urartat beror inte på invandringen. Allt hänger ihop.

  Jan N: Vad innebär “allt”?

  Invandringen är bara en del av makthavarnas plan att göra länder och länders regeringar beroende av dem.

  Jan N: Vilka är “makthavarna”?

  Skolan och vården knäar inte av befolkningsökningen. När jag började skolan 1959 var det en i klassen som hade läs-och skriv- svårigheter. Nu är det halva klassen minst som har något problem. Elever som behöver extra stöd och som orsakar stor oro i lektionssalen.

  Jan N: Om inte skolan “knäar” pga befolkningsökningen blir ju frågan vad det då beror på. Hur tänkte du här?

  Mer utbildning och högre lön till lärarna är ingen lösning. Största orsaken till detta anser jag vara att vårt sätt att äta mat har förändrats.

  Jan N: Så skolans problem är direkt kopplad till sättet att äta mat, hur tänkte du här?

  Förr lagade man mat av råvaror och vi handlade i butiker i kvarteret. Mjölken fraktades inte från Tyskland behandlad med kemiska ämnen för att den ska hålla. Vi åt mat efter säsongen, söta frukter under sommaren för att lägga på hullet till vintern.

  Jan N: Är du allvarlig nu Maj, menar du på fullt allvar att om vi börjar köpa vår mat från kvartersbutiker och köper mjölk från Sverige så har skolans problem lösts?

  Nu har vi det söta året runt som ger fel signaler till hjärnan som då bildar fettceller(enl. Steven R. Gundry).

  Jan N: Jag kan hålla med om att intaget av sötsaker som ständigt ökar är av ondo men det är ju knappast en sak som skulle lösa skolans problem.

  En annan stor orsak är den så kallade skolmedicinen. De säger att de bedriver vetenskap. Bakom detta begrepp skyddar sig personalen inom vården när de ger kalla handen till alternativa metoder att bota sjukdomar.

  Jan N: Här delar jag din uppfattning, men vad har det med skolans problem att göra?

  Dagens läkare får inte läsa tillräckligt med näringslära. Efter mycket kämpande blev det till slut förbud mot kvicksilver. Så fort amalgamet togs ur våra munnar var det riskavfall !

  Jan N: Håller helt med i sak om läkarnas bristande utbildning betr nutrition, likaså instämmer jag med dina synpunkter betr amalgam. Men vad har det med skolans problem att göra?

  Ett litet piller kan innehålla 4 obskyra färgämnen bl.a. AZO-färg. Om leksaker innehåller AZO blir det ett himla liv och ni är inte ens medvetna om att ni äter det.

  Jan N: Förvisso innehåller många läkemedel ett stort antal tillsatser som inte borde få finnas i dem, men vad har det med skolans problem att göra?

  Sjukvården kan tyckas fantastisk på grund av tekniken. Men du får aldrig veta allt negativt : att patienten en månad efter en magoperation(för viktminskning) dör av att ett blodkärl i hjärnan brister.

  Jan N: Källa på det Maj!

  Forskningen om hur elektromagnetisk strålning påverkar oss mörkläggs. Sjukvården är så inrättad att man ska inte se till helheten.

  Jan N: Här vet jag alldeles för lite för att kunna ha en bestämd uppfattning, men du tycks ju veta så jag blir dig svaret skyldig.

  Att orsaken till bokstavsdiagnoser, demens och psykiska sjukdomar börjar med hur kroppen har näring och hur den orkar avgifta sig.

  Jan N: Ligger kanske nåt i detta, men här finns det också andra mer plausibla förklaringar såsom en alltför vildvuxen barnpsykiatri som agerar i eget intresse då de stämplar barn med olika bokstavskombinationer.

  Vad kostar inte dessa utredningar av barn på BUP, där man ignorerar om barnet får rätt näring, tillgodogör sig den.

  Jan N: Håller med, man borde skrota BUP.

  Att barnet inte spelar data spel långt in på natten. En mager trettonåring som får skolios, korsett i 4 år 18 timmar om dygnet. Han får äta piller för att orka med skolan. Piller som gör att han tappar aptiten.

  Jan N: Håller med även om jag inte kan föreställa mig att detta är orsaken till skolans problem, detta är ett ansvar för föräldrarna. Likaså är det föräldrarnas ansvar att inte låta en 13 åring äta psykofarmaka.

  Aldrig en förklaring av läkarna om orsaken till att han fick skolios. Han tog sitt liv 23 år.

  När jag rattar stadsbussen i Norrtälje hör jag en pappa tala i sin mobil att han ska hämta ut medicin till sina små söner på lågstadiet. Själv är han sjukskriven för ryggont.

  Jan N: Som sagt dagens föräldrageneration har ett och annat att ställas till svars för.

  Många unga människor är sjukskrivna för olika krämpor och många unga knaprar smärtstillande som orsakar mycket skada i en människokropp.

  Jan N: Dagens unga är bortskämda och söker därför alltid en anledning att bli sjukskrivna, korrupta läkare springer Big Pharmas ärenden och förskriver därför gärna allsköns vanebildande sk läkemedel.

  Detta är ett litet axplock och summan av kardemumman är att vi har en sjukvård som inte botar utan trycker bara ned varningssignalerna till fromma för läkemedelsindustrins marknad.

  Jan N: Instämmer!

  Ägare till dessa är också ägare till livsmedelsbolagen. Så de ser först till att vi äter oss sjuka för att få en marknad till de giftiga medicinerna.

  Jan N: Ägare till vad?? Alla livsmedelsbolag är inte desamma som alla läkemedelsbolag, var har du fått det ifrån?

  Det finns ny teknik (fast den har funnits ett bra tag nu) en del av de nya är komna från österländsk kultur. Hårmineralanalys, frekvensmedicin, energetic medicin är andra.

  Jan N: Och??? Hur kopplar du detta till skolans problem, skulle hårmineralanalyser lösa skolans problem, eller??

  Om vi hade en sjukvård som botade oss skulle resurserna räcka till. Nu slösas de bort, det behövs fler och fler platser för demenssjuka som ska hållas inspärrade.

  Jan N: Tror jag inte alls, dvs det är dagens sjuka sjukvård som är själva problemet då överförskrivningsproblemet i sig dödar alltfler. Men vad det har med skolans problem att göra ser jag inte.

  Jag undrar hur många av dem som kan bli botade med särskild diet och kosttillskott och återfå sitt närminne. Antagligen skulle inte så många få diagnosen Alzheimers.

  Jan N: Delar uppfattning, men dagens skolelever är ju knappast de vilka är drabbade av Alzheimer, eller??

  Adam Hoffer behandlade sina patienter som hade schitzofreni med vitaminer. Som han lärt av Linus Pauling, han fick Nobelpris för sin forskning!

  Pauling skrevs ner i Dagens Nyheter 19/10 2015. De två kvinnliga journalisterna behagade inte svara på min mail. Undra vem som stod för deras arvode?

  Jan N: Kanske de inte svarade för att du då också missade radbrytningsknappen??

  Sen är det ju så att det i kommunerna har lagts ner äldreboende för att i stället hysa ensamkommande. Det är säkert uträknat av makthavarna att det skulle privatiseras så att ”vårdbolag” skulle välja mest lönsamma kategorin brukare.

  Jan N: I din socialistiska värld spelar väl det ingen roll, du är ju inte rädd för invandrarna som du skriver längre ned.

  Våra politiker bryr sig mer om vad EU,FN, NATO och andra stora elefanter som de dansar med tycker än att se till att landets innevånare har det bra.

  Jan N: Enig!

  Det ser bra ut att öppna gränserna erbjuda jobb och utbildning för att sen när blickarna är bortvända kasta ut ett antal.

  Jan N: Vad menar du med “när blickarna är bortvända”?? Menar du när asylsökare fått avslag på sin ansökan?

  Jag tycker vi ska diskutera detta och varför människorna i Syrien plötsligt lämnade lägren för att komma till Europa? Var det för att matransonerna skars ner ?

  Jan N: Och??

  Jan Norberg

  du säger att det är socialistisk indoktrinering. Indoktrinering kan det nog vara men den är inte socialistisk utan kapitalistisk.

  Jan N: Vilka har innehaft regeringsmakten mestadels av tiden sedan början av 1900-talet??

  Socialdemokraterna driver ingen socialistisk politik. Den har de lämnat.

  I mitten av 1900-talet började krafter i USA indoktrinera världens politiker att införa privatiseringar och utförsäljning av länders naturtillgångar till transnationella storkoncerner. Det kan ni läsa i Naomi Kleins bok ” Chockdoktrinen”.

  Jan N: Vad har en amerikansk bok med svensk inrikespolitik att göra?

  Erik Schüldts Idévärlden innehöll ett program “Kapitalismen är ohållbar” Ett mycket bra program. Visar precis hur vi går mot undergång om vi anammar kapitalism.

  Jan N: Så talar en sann socialist!!

  SD ser inte heller vad som verkligen utarmar vårt samhälle. De tycker vi ska pumpa in mer pengar i den här värdelösa sjukvården.

  Jan N: Nu motsäger du dig själv, dvs om vi drar ned på skattemedel till svensk sjukvård så blir den enligt dig bättre. Ditt SD-hat skymmer sikten Maj.

  Jag håller med att det är bättre att hjälpa folken i krigshärjade eller fattiga länder på plats. Men allt det här är igångsatt för att belasta svenskarna ännu mer och för att vi ska rasa mot invandringen och inte se vad som verkligen pågår.

  Jan N: Och vad är det då enligt dig “som verkligen pågår”??

  Sen kan man undra över hur mycket som är sant om IS och familjer som uppfostrar sina barn till terrorister.

  Jan N: Se där, nu tar du parti för IS också, bra jobbat Maj!!

  Jag är inte rädd för invandrarna, vi sitter i samma båt.’

  Jan N: Om jag förstår dig rätt så sitter väl du och invandrarna snarare på samma buss!!

  Jag är rädd för att mina barn och barnbarn ska få sina liv förstörda av myndigheterna.

  Jan N: Ja, med mer än 500 statliga myndigheter inrättade huvudsakligen av socialistiska svenska regeringar så skall man nog vara rädd.

  Vad anser ni om besprutningen av oss från Chemtrailsplan?

  Jan N: Kunde jag inte ana det, du kunde inte hålla dig från morotskakan riktigt, dvs chemtrails måste definitivt vara rätt lösning på skolans problem.

 • Harriet Larsson Att vårt samhälle har urartat beror inte på invandringen. Allt hänger ihop. Invandringen är bara en del av makthavarnas plan att göra länder och länders regeringar beroende av dem. Skolan och vården knäar inte av befolkningsökningen.

  När jag började skolan 1959 var det en i klassen som hade läs-och skriv- svårigheter. Nu är det halva klassen minst som har något problem. Elever som behöver extra stöd och som orsakar stor oro i lektionssalen. Mer utbildning och högre lön till lärarna är ingen lösning. Största orsaken till detta anser jag vara att vårt sätt att äta mat har förändrats. Förr lagade man mat av råvaror och vi handlade i butiker i kvarteret. Mjölken fraktades inte från Tyskland behandlad med kemiska ämnen för att den ska hålla. Vi åt mat efter säsongen, söta frukter under sommaren för att lägga på hullet till vintern.

  Nu har vi det söta året runt som ger fel signaler till hjärnan som då bildar fettceller(enl. Steven R. Gundry). En annan stor orsak är den så kallade skolmedicinen. De säger att de bedriver vetenskap. Bakom detta begrepp skyddar sig personalen inom vården när de ger kalla handen till alternativa metoder att bota sjukdomar. Dagens läkare får inte läsa tillräckligt med näringslära.

  Efter mycket kämpande blev det till slut förbud mot kvicksilver. Så fort amalgamet togs ur våra munnar var det riskavfall ! Ett litet piller kan innehålla 4 obskyra färgämnen bl.a. AZO-färg. Om leksaker innehåller AZO blir det ett himla liv och ni är inte ens medvetna om att ni äter det. Sjukvården kan tyckas fantastisk på grund av tekniken. Men du får aldrig veta allt negativt: att patienten en månad efter en magoperation(för viktminskning) dör av att ett blodkärl i hjärnan brister. Forskningen om hur elektromagnetisk strålning påverkar oss mörkläggs.

  Sjukvården är så inrättad att man ska inte se till helheten. Att orsaken till bokstavsdiagnoser, demens och psykiska sjukdomar börjar med hur kroppen har näring och hur den orkar avgifta sig. Vad kostar inte dessa utredningar av barn på BUP, där man ignorerar om barnet får rätt näring, tillgodogör sig den. Att barnet inte spelar data spel långt in på natten.

  En mager trettonåring som får skolios, korsett i 4 år 18 timmar om dygnet. Han får äta piller för att orka med skolan. Piller som gör att han tappar aptiten. Aldrig en förklaring av läkarna om orsaken till att han fick skolios. Han tog sitt liv 23 år. När jag rattar stadsbussen i Norrtälje hör jag en pappa tala i sin mobil att han ska hämta ut medicin till sina små söner på lågstadiet. Själv är han sjukskriven för ryggont. Många unga människor är sjukskrivna för olika krämpor och många unga knaprar smärtstillande som orsakar mycket skada i en människokropp.

  Detta är ett litet axplock och summan av kardemumman är att vi har en sjukvård som inte botar utan trycker bara ned varningssignalerna till fromma för läkemedelsindustrins marknad. Ägare till dessa är också ägare till livsmedelsbolagen. Så de ser först till att vi äter oss sjuka för att få en marknad till de giftiga medicinerna. Det finns ny teknik (fast den har funnits ett bra tag nu) en del av de nya är komna från österländsk kultur. Hårmineralanalys, frekvensmedicin, energetic medicin är andra.

  Om vi hade en sjukvård som botade oss skulle resurserna räcka till. Nu slösas de bort, det behövs fler och fler platser för demenssjuka som ska hållas inspärrade. Jag undrar hur många av dem som kan bli botade med särskild diet och kosttillskott och återfå sitt närminne. Antagligen skulle inte så många få diagnosen Alzheimers. Adam Hoffer behandlade sina patienter som hade schitzofreni med vitaminer. Som han lärt av Linus Pauling, han fick Nobelpris för sin forskning!

  Pauling skrevs ner i Dagens Nyheter 19/10 2015. De två kvinnliga journalisterna behagade inte svara på min mail. Undra vem som stod för deras arvode? Sen är det ju så att det i kommunerna har lagts ner äldreboende för att i stället hysa ensamkommande. Det är säkert uträknat av makthavarna att det skulle privatiseras så att ”vårdbolag” skulle välja mest lönsamma kategorin brukare.

  Våra politiker bryr sig mer om vad EU,FN, NATO och andra stora elefanter som de dansar med tycker än att se till att landets innevånare har det bra. Det ser bra ut att öppna gränserna erbjuda jobb och utbildning för att sen när blickarna är bortvända kasta ut ett antal.

  Jag tycker vi ska diskutera detta och varför människorna i Syrien plötsligt lämnade lägren för att komma till Europa? Var det för att matransonerna skars ner ?

  Jan Norberg du säger att det är socialistisk indoktrinering. Indoktrinering kan det nog vara men den är inte socialistisk utan kapitalistisk. Socialdemokraterna driver ingen socialistisk politik. Den har de lämnat. I mitten av 1900-talet började krafter i USA indoktrinera världens politiker att införa privatiseringar och utförsäljning av länders naturtillgångar till transnationella storkoncerner. Det kan ni läsa i Naomi Kleins bok ” Chockdoktrinen”. Erik Schüldts Idévärlden innehöll ett program “Kapitalismen är ohållbar” Ett mycket bra program. Visar precis hur vi går mot undergång om vi anammar kapitalism.

  SD ser inte heller vad som verkligen utarmar vårt samhälle. De tycker vi ska pumpa in mer pengar i den här värdelösa sjukvården. Jag håller med att det är bättre att hjälpa folken i krigshärjade eller fattiga länder på plats. Men allt det här är igångsatt för att belasta svenskarna ännu mer och för att vi ska rasa mot invandringen och inte se vad som verkligen pågår.

  Sen kan man undra över hur mycket som är sant om IS och familjer som uppfostrar sina barn till terrorister. Jag är inte rädd för invandrarna, vi sitter i samma båt. Jag är rädd för att mina barn och barnbarn ska få sina liv förstörda av myndigheterna. Vad anser ni om besprutningen av oss från Chemtrailsplan?

 • Skickade en kommentar som tydligen hamnade på avvägar. Gör ett nytt försök.

  Svar till Jan Norberg

  Tack för att du återpublicerar ett av mina äldre inlägg. Jag kritiserar inte i första hand (förbjudet ord). Jag kritiserar västvärlden och vår egen absoluta okunskap i likräkning. 500000 tusen döda barn är värt priset! Att mörda statschefer och deras barn och sedan gömma liken. Att bomba vatten- och avloppsinstallationer, elförsörjning och sprida dödliga atomsopor där människor ska leva och bo och odla sin mat. Jag anser att jag försöker försvara fullblodssemiter utlämnade åt en förljugen och rent grotesk ondska. Du är förstås i din fulla rätt att marknadsföra dina åsikter om de semitiska folken. Precis som jag har rätt att marknadsföra mina åsikter om oss själva och den kultur som på gott och ont regerar över den värld vi lever i.

 • @ Gösta Lilja 2019-01-14 at 12:57

  Känns ju rätt bra att mitt väderkorn inte är så dåligt, ännu en sinnesförvirrad kommunist. Krävdes inte så mycket googlande för att hitta denne [raderat ord] som dock försöker linda in sitt hat mot [raderat ord].

  Man får ju tycka vad man vill om alla religioner, raser och folkslag och jag moraliserar definitivt inte över den rätten som också tillkommer kommunister.

  Däremot så blir konsekvensen av dessa kommunisters slutsatser en gåta.

  Det torde vara en oumkullrunkelig sanning att det är Islam som det stora hotet på jorden idag, dvs alla länder där Islam dominerar så härskar terror, våld och förföljelse.

  Jag säger därmed inte att [raderat ord] är guds bästa barn men deras mer sofistikerade försök att sprida sin agenda kan motas bort inom ramarna för demokrati, det är definitivt omöjligt med Islam som är en ren våldsideologi.

  När hjärntvättade muslimer med naken terror, våld och förföljelse tvingar andra människor till underkastelse så kan detta inte stoppas med normala medel. Det blir därför patetiskt och se hur tvättäkta och hjärntvättade kommunister därför ställer sig på Islams sida och gör gemensam sak med denna form av våldsideologi.

  Som framgår av denna kommentar a la Gösta Lilja i annat forum så finns det en sak som man måste ge honom rätt i och det är FN:s synnerligen tveksamma roll.

  Gösta Lilja
  11 juli, 2018 at 18:27
  Det är mer relevant att jämföra med dagens flyktingströmmar från Mellanöstern. Tänk dig att FN:s medlemsländer mutas och hotas i en omröstning i Generalförsamlingen. Tänk dig att resultatet blir ett godkännande av en muslimsk stat någonstans i Europa, t ex i en del av Sverige. Invandrarna som är främmande för både språket och kulturen tillerkänns den lagstiftande, dömande och verkställande makten i sitt av FN avstyckade nya hemland. Områdets tidigare bofasta befolkning hamnar i flyktingläger och glöms bort under årtionden medan omvärlden tillsammans med den nya staten framställer sig som föredömen inom demokrati och rättssäkerhet. Mycket har hänt och idag är nog de flesta medvetna om det vidriga övergrepp västvärlden och Ryssland gjort sig skyldiga till. Det rullar dit det lutar kan man läsa här på nätet och det som skrivs här och nu var otänkbart på den tid maktfullkomliga debatt- och insändarredaktörer pejlade stämningarna i folkdjupet. För ett millennium sedan var det kristna konvertiter från Europa som byggde en stat i Palestina med känt resultat. Idag är det judiska konvertiter från Europa som byggt en snarlik stat i samma område. Ingen av grupperna har någon rätt till Palestina. Det som är nödvändigt är att västvärlden och Ryssland tar på sig faderskapet till bastarden och sätter stopp för brotten mot folkrätten.

 • Svar till Jan Norberg
  Tja, artikeln tar väl upp Europa problem med flyktingar från Mellanöstern? Är det då så förvirrat att ta upp Mellanösterns problem med flyktingar från Europa?

 • Det är intressant att ta del av stämningarna i folkdjupet, t ex här på NV. Under en mansålder har jag studerat hur europeiska ”flyktingar” (kriget slutade 1945) har stulit ett land och behandlat ett folk i Mellanöstern sämre än djur. Projektet Israel kunde ros i land med hjälp av internationella bankirer, ”kristna” som tror mer på nomaders sagor från förkristen tid än på sina ögons vittnesbörd och och inte minst FN:s generalförsamling som hotades och skrämdes till ett godkännande av en delningsplan som bröt mot FN:s egna stadgar. Delningsplanen ratificerades emellertid aldrig av FN:s säkerhetsråd vilket betyder att den än i dag är juridiskt ogiltig. På senare tid har vi sett hur flera länder i Mellanöstern med svenskt politiskt stöd och även med deltagande av svenskt flyg bombats till grus och aska med miljontals döda och ofattbara lidanden för civilbefolkningarna. Hur i he… kan man delta i förstörelsen av länder som inte gjort Sverige det minsta ont och vad är det för dårhushjon som fattar sådana beslut och varför protesterar vi inte?
  Staden Detroit kan kanske tjäna som modell för hur det till slut kan gå när allt privatiserats och människorna i den fria världen är skyldiga en halv miljon eller mer när de föds. Kanske har vi den värld och de politiker vi förtjänar.

  • En fråga Gösta Lilja, vad i hela fridens namn har debatten Israel med denna artikel att göra??

   Ännu en förvirrad debattör ??

  • Gösta Lilja
   Håller med dig angående mellanösten. Det är Israels krig som väst fört. O som driver folk från dessa länder. Men allt som gäller judar är ju tyvärr tabu fortfarande.
   Däremot är Detroit inte ett exempel på privatisering utan vad som händer när alla vita lämnat en stad. Privatisering i sig är inte nåt dåligt. Däremot är maktkoncentration dåligt. Den kan ske både privat eller via stat.

 • Bra analys Harriet, jag försöker tänka ett steg längre hur det kan komma sig att lärare som yrkeskår accepterar utvecklingen inom skolan?

  Beror det på den socialistiska indoktrinering de utsätts för vid Lärarhögskolan, eller saknar de självförtroende för sin egen yrkesroll?

  Eller är det en kombination av båda sakerna?

  Jag hittade nedanstående inlägg på en annan site som kanske kan kasta lite ljus över hur skolan styrs av socialistiskt idégods, skrivet av en från insidan på skolans område. Märk väl hur hon tassar fram i sin kritik för att undgå stigmatisering.

  “Skolan måste lämna postmoderna teorier”

  “Anmärkningsvärt är att det tyvärr saknas en medvetenhet på nationell nivå om hur stora de kunskapsluckorna är som språkintroduktionen förväntas fylla. För att skolan ska klara sitt utjämningsuppdrag måste den överge postmoderna teorier om makt och kunskap och göra det fritt för lärare att våga identifiera svagpresterande elever utan rädsla att bli anklagade för ideologisk polarisering.”

  “Ett skolpolitiskt misslyckande”

  “Negligering av kunskap, som de senaste decennierna har präglat skolpolitiken, kan ha haft avgörande betydelse för Skolverkets nedslående statistik som indikerar ett skolpolitiskt misslyckande.”

  “Om mätning av kunskaper likställs med socialsortering i stället för kunskapspositionering riskerar vi att svika inte bara skattebetalare utan också ett stort antal ensamkommande ungdomar och skolelever överhuvudtaget.”

  Ovanstående citat är så signifikativt för hur skolans representanter styrs av den osynliga hand som socialistisk doktrin påbjuder, man måste som läsare lära sig att läsa inlägg som dessa “mellan” raderna.

  Om inte lärare börjar tala klarspråk så har man sig själva att skylla.

 • Fantastiskt bra artikel Harriet! Ja, kanske man borde emigrera, Sverige är på väg utför med full fart och invandrarpolitiken är orsaken. Inget tvivel om den saken. Våra andra nordländer som jag jobbat i skrattar ju åt oss. Förr var jag stolt att vara svensk men inte nu längre.
  O skalan där är suverän. Våra politiker som nu ska styra placerar jag runt 1,1 lömska!

 • På kornet
  Svensk migrationspolitik kan inte beskrivas bättre:
  ” Först öppnar staten portarna på vid gavel till bidragslandet.
  .. sedan kräver staten …böter av hårt utsatta skolor och sjukhus ”
  Det enda parti som vill ha förändring utestängs av övriga. Goda svenskar måste gilla massinvandring
  Det är svensk demokrati.

 • Bra skrivet Harriet. Låt oss hoppas att den, för de samarbetande partiernas självutplånande plan, faller vid kommande partiledaromröstning. En del tyder faktiskt på detta.

  Och Åke, din skala var helt underbar! Den kommer jag att sno.

  • Helt OK! Och använd den! Lyssna på folk hur de använder sitt tal och du kan med stor säkerhet säga var de ligger på skalan.

 • Nu har vi då kommit till den punkt i politiken där det avslöjas att Vänster/Höger är i princip samma emotionella frekvens – 1,5 ned till 1,1 på nedanstående skala. Sann konservatism ligger på 3,0.
  #Meetoo och liknande krafter försöker få den vite mannen att ligga på 0,2 självförnedrande.
  Det nedanstående är vad en vaken terapeut ser vid varje session – under Monotoni.
  En aha-upplevelse följs som regel av nivå 3,5 – skratt.
  20.0 Handling
  8.0 Upprymdhet
  6.0 Estetisk – ser skönhet i allt
  4.0 Entusiasm
  3.5 Gladlynthet
  3.3 Starkt Intresse
  3.0 Konservatism
  2.9 Svagt Intresse
  2.8 Nöjd
  2.6 Ointresserad
  2.5 Uttråkad
  2.4 Monoton
  2.0 Antagonism
  1.9 Fientlig
  1.8 Smärta
  1.5 Ilska
  1.4 Hat
  1.3 Förakt
  1.2 Ingen Sympati
  1.15 Tillbakahållet förakt
  1.1 Lömsk fientlighet
  1.02 Oro
  1.0 Rädsla
  .98 Förtvivlan
  .96 Skräck
  .94 Förstenad
  .9 Sympati -stackars liten, elände
  .8 Blidkande föreställd/verklig fara
  .5 Sorg
  .3 Oförtjänt
  .2 Självförnedrande
  .1 Offer
  .07 Hopplöshet
  .05 Apati
  .03 Värdelös
  .01 Döende
  0.0 Kroppsligt död

  • Tack för en mittiprick skala. Jag försvarar inte Jean-Claude Arnaults beteende, men inte hans sängkamrater heller, som säkert knäppt upp flera knappar i blusen innan akten ägde rum på kammaren. Annars, när ord står mot ord, då brukar rättsväsendet hellre fria än fälla, inte minst när förövarna är av utomeuropeisk hemvist. Kanske korrekta nämndemän ser att deras praktiserande av hemlandets kvinnoförtryckande kultur utgör förmildrande omständigheter eller finns det fler shiatrogna nämndemän precis som i Solna?
   Men, nu djävlar fick man den perfekta gärningsmannen, vit, medelålders med mäktig kulturprofil, allt för att göra MeeToos kvinnor glada.
   När tom överläkaren Astrid Seeberger på KS är kritisk mot domen, så förstår vi att något är fel. https://www.svd.se/overlakare-kritisk-orimligt–givet-fysiologiska-fakta

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *