Nu kommer 4 år av helvete för hederliga medborgare – 2019 till 2022

18
Bildruta från filmen "Snabba cash" (trailer). Foto: Nordisk Film
Bildruta från filmen “Snabba cash” (trailer). Foto: Nordisk Film

Harriet LarssonDEBATT. “Tänk vilken smart affärsidé! Först öppnar staten portarna på vid gavel till bidragslandet. Sedan, när skolan och vården knäar, dels av befolkningsökningen i sig, men främst av de invandrare som inte är integreringsbara och med barn som hellre vill ha snabba cash än läsa läxor, då bröstar staten upp sig och kräver efter sina inspektionsrundor böter av hårt utsatta skolor och sjukhus”. Det skriver samhällsdebattören Harriet Larsson i ett hårdnande debattklimat. 

Text: Harriet Larsson

Senaste exemplet var en kommunal skola i Botkyrka, som inte kommit tillrätta med våldet och stöket trots vitesförlägganden. Staten kommer självklart att debitera Botkyrka för alla insatser av två särskilda rådgivare på plats (SvD 10/1). De kommer förmodligen att predika om förståelse, dialog, elevinflytande, föräldrasamverkan… så slutkörda lärare får skämmas ordentligt.


Inte ett pip kommer att sägas om grundorsaken, elever från invandrarhem där föräldrar är uppfostrade efter Koranens verser, om Islams överhöghet med inbyggt förakt mot otrogna själar i värdlandet.


När förväntat respekt inte infrias då åker kniven fram, följden brukar bli förståelse i stället för påföljd från vänsterns identitetspolitiker med floskler om utsatthet och för få fritidsgårdar. En förklaring som knivskurna ungdomar har svårt att ta till sig.

Att nämna krocken mellan västs värdegrund och migranters från Mellanöstern och delar av Afrika får inte yppas, lika lite som dålig impulskontroll kan vara ett resultat av ”giftiga ingiften.” Kanske tror globala mångfaldspolitiker på en perpetuum mobile? En självgående evighetsmaskin som har välsignats av FN:s migrationspakt!

Problemet är dock att energi måste tillföras utifrån och när värdlandets kapacitet tar slut, då står den still trots placering på den vackra värdegrunden med lögner om berikning och lönsamhet.


Den skattefinansierade näthatsjägaren Tomas Åberg drar sitt strå till stacken. Han skryter om sina 150 bötfällda, främst äldre och fattiga kvinnor som luftat sin vrede på nätet. Detta sker i den humanitära stormakten, som välkomnar IS-krigare med blod på sina händer med bidrag, förståelse och dalt.


Fattigpensionärer med valkar i nävarna efter hårda arbetsår, som säger sanningen om makthavarnas orättvisor åker på böter och kan till och med riskera fängelse. Sovjets och DDR:s förföljelse av dissidenter känns otäckt välbekant, som nu riskerar att eskalera under kommande fyra år.

Text: Harriet Larsson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
19 februari 2019 kl 18:44

Jag har inte fått någon avisering om nya kommentarer men nu såg jag det här och ska försöka förklara för er. 1 Att vårt samhälle har urartat beror inte på invandringen. Allt hänger ihop. Hela samhället har anammat kapitalismen och det kanske du tycker är bra men jag anser att det leder till samhällets undergång. Nya uppfinningar inom många områden t. ex jordbruket , frysning av mat, uppvärmning av mat i micron, vaccination , mediciner, snabba bilar har inte varit till fromma för oss. Övervikt, hjärt-och kärlsjukdomar, cancer, depressioner, bokstavsdiagnoser etc accelererar. 2.Jan N: Vilka är “makthavarna”? Det är ägarna till de multinationella företagen som styr och framförallt äger de media. 3 Jan N: Om inte skolan “knäar” pga befolkningsökningen blir ju frågan vad det då beror på. Hur tänkte du här?Jan N: Så skolans problem är direkt kopplad till sättet att äta mat, hur tänkte du Här får jag hänvisa till första punkten ovan och sen har jag kunskaper om att inlärningssvårigheter och koncentration är kopplat till kroppens näring. Nu ska jag gå till kören och sjunga. 4 Jan N: Är du allvarlig nu Maj, menar du på fullt allvar att om vi börjar köpa vår mat från kvartersbutiker och köper mjölk från Sverige så har skolans problem lösts? Ja jag menar det skolan är en del av samhället och vi behöver få tillbaka våra näringar igen . Göra slut på stordriften. Att hela landet är självförsörjande av mat och kläder etc. så vi slipper sitta i knät på EU och NATO. 5 Jan N: Jag kan hålla med om att intaget av sötsaker som ständigt ökar är av ondo men det är ju knappast en sak som skulle lösa skolans problem. Jan N: Håller med, man borde skrota BUP. Här förstår inte du igen hur allt hänger ihop. Socker är beroendeframkallande och sockertillverkarna är rädd om marknaden. En sådan här villatidning som man får i brevlådan lovordade sockret och sa inget om det negativa. Jag var med mitt barnbarn till BUP när det var Halloween då hade man dukat upp med godis i väntrummet. Så de arbetar inte alls efter vad kosten betyder. För ett antal år sedan fick en elev i Kvisthamraskolan behandling med vitaminer och kosttillägg och hen blev en elev som kunde sitta stilla och lyssna på lektionen. Men tro inte det här har följts upp och lett till att andra elever ska få hjälp.… Read more »

Dennis Nilsson
Dennis Nilsson
Gäst
17 januari 2019 kl 23:54

Bekymmer åtgärdas i samhället åtgärdas enklast vid roten. Som i detta fall. Varför blir människor flyktingar?

Jag rekommenderar läsning av Robert F. Kennedy, Jr artikel i Politico.eu
“Why the Arabs don’t want us in Syria.They don’t hate ‘our freedoms.’ They hate that we’ve betrayed our ideals in their own countries — for oil.”

https://www.politico.eu/article/why-the-arabs-dont-want-us-in-syria-mideast-conflict-oil-intervention/

Jan Norberg
14 januari 2019 kl 20:38

@ Maj Rehnberg 2019-01-14 at 18:51 Inte sällan anklagas Newsvoice som ett tillhåll för sinnesförvirrade kaosteoretiker och konspirations nördar, Maj Rehnbergs kommentar är ett utmärkt exempel på någon vilken inte kan hålla isär tankar och samtidigt formulera ett inlägg utan att ständigt hemfalla till sina ständiga mantran. Men som den tålmodige medmänniska jag är så skall visa hur man med radbrytningar åtminstone kan göra Majs inlägg läsbart, kommentarer därför infogade i Majs inlägg. Harriet Larsson Att vårt samhälle har urartat beror inte på invandringen. Allt hänger ihop. Jan N: Vad innebär “allt”? Invandringen är bara en del av makthavarnas plan att göra länder och länders regeringar beroende av dem. Jan N: Vilka är “makthavarna”? Skolan och vården knäar inte av befolkningsökningen. När jag började skolan 1959 var det en i klassen som hade läs-och skriv- svårigheter. Nu är det halva klassen minst som har något problem. Elever som behöver extra stöd och som orsakar stor oro i lektionssalen. Jan N: Om inte skolan “knäar” pga befolkningsökningen blir ju frågan vad det då beror på. Hur tänkte du här? Mer utbildning och högre lön till lärarna är ingen lösning. Största orsaken till detta anser jag vara att vårt sätt att äta mat har förändrats. Jan N: Så skolans problem är direkt kopplad till sättet att äta mat, hur tänkte du här? Förr lagade man mat av råvaror och vi handlade i butiker i kvarteret. Mjölken fraktades inte från Tyskland behandlad med kemiska ämnen för att den ska hålla. Vi åt mat efter säsongen, söta frukter under sommaren för att lägga på hullet till vintern. Jan N: Är du allvarlig nu Maj, menar du på fullt allvar att om vi börjar köpa vår mat från kvartersbutiker och köper mjölk från Sverige så har skolans problem lösts? Nu har vi det söta året runt som ger fel signaler till hjärnan som då bildar fettceller(enl. Steven R. Gundry). Jan N: Jag kan hålla med om att intaget av sötsaker som ständigt ökar är av ondo men det är ju knappast en sak som skulle lösa skolans problem. En annan stor orsak är den så kallade skolmedicinen. De säger att de bedriver vetenskap. Bakom detta begrepp skyddar sig personalen inom vården när de ger kalla handen till alternativa metoder att bota sjukdomar. Jan N: Här delar jag din uppfattning, men vad har det med skolans problem att göra? Dagens läkare får inte läsa tillräckligt med… Read more »

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
14 januari 2019 kl 18:51

Harriet Larsson Att vårt samhälle har urartat beror inte på invandringen. Allt hänger ihop. Invandringen är bara en del av makthavarnas plan att göra länder och länders regeringar beroende av dem. Skolan och vården knäar inte av befolkningsökningen. När jag började skolan 1959 var det en i klassen som hade läs-och skriv- svårigheter. Nu är det halva klassen minst som har något problem. Elever som behöver extra stöd och som orsakar stor oro i lektionssalen. Mer utbildning och högre lön till lärarna är ingen lösning. Största orsaken till detta anser jag vara att vårt sätt att äta mat har förändrats. Förr lagade man mat av råvaror och vi handlade i butiker i kvarteret. Mjölken fraktades inte från Tyskland behandlad med kemiska ämnen för att den ska hålla. Vi åt mat efter säsongen, söta frukter under sommaren för att lägga på hullet till vintern. Nu har vi det söta året runt som ger fel signaler till hjärnan som då bildar fettceller(enl. Steven R. Gundry). En annan stor orsak är den så kallade skolmedicinen. De säger att de bedriver vetenskap. Bakom detta begrepp skyddar sig personalen inom vården när de ger kalla handen till alternativa metoder att bota sjukdomar. Dagens läkare får inte läsa tillräckligt med näringslära. Efter mycket kämpande blev det till slut förbud mot kvicksilver. Så fort amalgamet togs ur våra munnar var det riskavfall ! Ett litet piller kan innehålla 4 obskyra färgämnen bl.a. AZO-färg. Om leksaker innehåller AZO blir det ett himla liv och ni är inte ens medvetna om att ni äter det. Sjukvården kan tyckas fantastisk på grund av tekniken. Men du får aldrig veta allt negativt: att patienten en månad efter en magoperation(för viktminskning) dör av att ett blodkärl i hjärnan brister. Forskningen om hur elektromagnetisk strålning påverkar oss mörkläggs. Sjukvården är så inrättad att man ska inte se till helheten. Att orsaken till bokstavsdiagnoser, demens och psykiska sjukdomar börjar med hur kroppen har näring och hur den orkar avgifta sig. Vad kostar inte dessa utredningar av barn på BUP, där man ignorerar om barnet får rätt näring, tillgodogör sig den. Att barnet inte spelar data spel långt in på natten. En mager trettonåring som får skolios, korsett i 4 år 18 timmar om dygnet. Han får äta piller för att orka med skolan. Piller som gör att han tappar aptiten. Aldrig en förklaring av läkarna om orsaken till att han fick skolios. Han tog… Read more »

Gösta Lilja
Gösta Lilja
Gäst
14 januari 2019 kl 17:18

Skickade en kommentar som tydligen hamnade på avvägar. Gör ett nytt försök.

Svar till Jan Norberg

Tack för att du återpublicerar ett av mina äldre inlägg. Jag kritiserar inte i första hand (förbjudet ord). Jag kritiserar västvärlden och vår egen absoluta okunskap i likräkning. 500000 tusen döda barn är värt priset! Att mörda statschefer och deras barn och sedan gömma liken. Att bomba vatten- och avloppsinstallationer, elförsörjning och sprida dödliga atomsopor där människor ska leva och bo och odla sin mat. Jag anser att jag försöker försvara fullblodssemiter utlämnade åt en förljugen och rent grotesk ondska. Du är förstås i din fulla rätt att marknadsföra dina åsikter om de semitiska folken. Precis som jag har rätt att marknadsföra mina åsikter om oss själva och den kultur som på gott och ont regerar över den värld vi lever i.

Jan Norberg
14 januari 2019 kl 15:31

@ Gösta Lilja 2019-01-14 at 12:57 Känns ju rätt bra att mitt väderkorn inte är så dåligt, ännu en sinnesförvirrad kommunist. Krävdes inte så mycket googlande för att hitta denne [raderat ord] som dock försöker linda in sitt hat mot [raderat ord]. Man får ju tycka vad man vill om alla religioner, raser och folkslag och jag moraliserar definitivt inte över den rätten som också tillkommer kommunister. Däremot så blir konsekvensen av dessa kommunisters slutsatser en gåta. Det torde vara en oumkullrunkelig sanning att det är Islam som det stora hotet på jorden idag, dvs alla länder där Islam dominerar så härskar terror, våld och förföljelse. Jag säger därmed inte att [raderat ord] är guds bästa barn men deras mer sofistikerade försök att sprida sin agenda kan motas bort inom ramarna för demokrati, det är definitivt omöjligt med Islam som är en ren våldsideologi. När hjärntvättade muslimer med naken terror, våld och förföljelse tvingar andra människor till underkastelse så kan detta inte stoppas med normala medel. Det blir därför patetiskt och se hur tvättäkta och hjärntvättade kommunister därför ställer sig på Islams sida och gör gemensam sak med denna form av våldsideologi. Som framgår av denna kommentar a la Gösta Lilja i annat forum så finns det en sak som man måste ge honom rätt i och det är FN:s synnerligen tveksamma roll. Gösta Lilja 11 juli, 2018 at 18:27 Det är mer relevant att jämföra med dagens flyktingströmmar från Mellanöstern. Tänk dig att FN:s medlemsländer mutas och hotas i en omröstning i Generalförsamlingen. Tänk dig att resultatet blir ett godkännande av en muslimsk stat någonstans i Europa, t ex i en del av Sverige. Invandrarna som är främmande för både språket och kulturen tillerkänns den lagstiftande, dömande och verkställande makten i sitt av FN avstyckade nya hemland. Områdets tidigare bofasta befolkning hamnar i flyktingläger och glöms bort under årtionden medan omvärlden tillsammans med den nya staten framställer sig som föredömen inom demokrati och rättssäkerhet. Mycket har hänt och idag är nog de flesta medvetna om det vidriga övergrepp västvärlden och Ryssland gjort sig skyldiga till. Det rullar dit det lutar kan man läsa här på nätet och det som skrivs här och nu var otänkbart på den tid maktfullkomliga debatt- och insändarredaktörer pejlade stämningarna i folkdjupet. För ett millennium sedan var det kristna konvertiter från Europa som byggde en stat i Palestina med känt resultat. Idag är det judiska… Read more »

Gösta Lilja
Gösta Lilja
Gäst
14 januari 2019 kl 12:57

Svar till Jan Norberg
Tja, artikeln tar väl upp Europa problem med flyktingar från Mellanöstern? Är det då så förvirrat att ta upp Mellanösterns problem med flyktingar från Europa?

Gösta Lilja
Gösta Lilja
Gäst
14 januari 2019 kl 11:38

Det är intressant att ta del av stämningarna i folkdjupet, t ex här på NV. Under en mansålder har jag studerat hur europeiska ”flyktingar” (kriget slutade 1945) har stulit ett land och behandlat ett folk i Mellanöstern sämre än djur. Projektet Israel kunde ros i land med hjälp av internationella bankirer, ”kristna” som tror mer på nomaders sagor från förkristen tid än på sina ögons vittnesbörd och och inte minst FN:s generalförsamling som hotades och skrämdes till ett godkännande av en delningsplan som bröt mot FN:s egna stadgar. Delningsplanen ratificerades emellertid aldrig av FN:s säkerhetsråd vilket betyder att den än i dag är juridiskt ogiltig. På senare tid har vi sett hur flera länder i Mellanöstern med svenskt politiskt stöd och även med deltagande av svenskt flyg bombats till grus och aska med miljontals döda och ofattbara lidanden för civilbefolkningarna. Hur i he… kan man delta i förstörelsen av länder som inte gjort Sverige det minsta ont och vad är det för dårhushjon som fattar sådana beslut och varför protesterar vi inte?
Staden Detroit kan kanske tjäna som modell för hur det till slut kan gå när allt privatiserats och människorna i den fria världen är skyldiga en halv miljon eller mer när de föds. Kanske har vi den värld och de politiker vi förtjänar.

Jan Norberg
Reply to  Gösta Lilja
14 januari 2019 kl 11:45

En fråga Gösta Lilja, vad i hela fridens namn har debatten Israel med denna artikel att göra??

Ännu en förvirrad debattör ??

m96
m96
Gäst
Reply to  Gösta Lilja
14 januari 2019 kl 16:32

Gösta Lilja
Håller med dig angående mellanösten. Det är Israels krig som väst fört. O som driver folk från dessa länder. Men allt som gäller judar är ju tyvärr tabu fortfarande.
Däremot är Detroit inte ett exempel på privatisering utan vad som händer när alla vita lämnat en stad. Privatisering i sig är inte nåt dåligt. Däremot är maktkoncentration dåligt. Den kan ske både privat eller via stat.

Jan Norberg
14 januari 2019 kl 10:35

Bra analys Harriet, jag försöker tänka ett steg längre hur det kan komma sig att lärare som yrkeskår accepterar utvecklingen inom skolan?

Beror det på den socialistiska indoktrinering de utsätts för vid Lärarhögskolan, eller saknar de självförtroende för sin egen yrkesroll?

Eller är det en kombination av båda sakerna?

Jag hittade nedanstående inlägg på en annan site som kanske kan kasta lite ljus över hur skolan styrs av socialistiskt idégods, skrivet av en från insidan på skolans område. Märk väl hur hon tassar fram i sin kritik för att undgå stigmatisering.

“Skolan måste lämna postmoderna teorier”

“Anmärkningsvärt är att det tyvärr saknas en medvetenhet på nationell nivå om hur stora de kunskapsluckorna är som språkintroduktionen förväntas fylla. För att skolan ska klara sitt utjämningsuppdrag måste den överge postmoderna teorier om makt och kunskap och göra det fritt för lärare att våga identifiera svagpresterande elever utan rädsla att bli anklagade för ideologisk polarisering.”

“Ett skolpolitiskt misslyckande”

“Negligering av kunskap, som de senaste decennierna har präglat skolpolitiken, kan ha haft avgörande betydelse för Skolverkets nedslående statistik som indikerar ett skolpolitiskt misslyckande.”

“Om mätning av kunskaper likställs med socialsortering i stället för kunskapspositionering riskerar vi att svika inte bara skattebetalare utan också ett stort antal ensamkommande ungdomar och skolelever överhuvudtaget.”

Ovanstående citat är så signifikativt för hur skolans representanter styrs av den osynliga hand som socialistisk doktrin påbjuder, man måste som läsare lära sig att läsa inlägg som dessa “mellan” raderna.

Om inte lärare börjar tala klarspråk så har man sig själva att skylla.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Jan Norberg
15 januari 2019 kl 17:57

Titta på denna figur, som startade upp WHO, så ser du vad det är för folk på toppen av stacken:
https://www.azquotes.com/author/37751-Brock_Chisholm

siv rodin
siv rodin
Gäst
14 januari 2019 kl 09:16

Fantastiskt bra artikel Harriet! Ja, kanske man borde emigrera, Sverige är på väg utför med full fart och invandrarpolitiken är orsaken. Inget tvivel om den saken. Våra andra nordländer som jag jobbat i skrattar ju åt oss. Förr var jag stolt att vara svensk men inte nu längre.
O skalan där är suverän. Våra politiker som nu ska styra placerar jag runt 1,1 lömska!

Jan Ivarson
Jan Ivarson
Gäst
14 januari 2019 kl 09:03

På kornet
Svensk migrationspolitik kan inte beskrivas bättre:
” Först öppnar staten portarna på vid gavel till bidragslandet.
.. sedan kräver staten …böter av hårt utsatta skolor och sjukhus ”
Det enda parti som vill ha förändring utestängs av övriga. Goda svenskar måste gilla massinvandring
Det är svensk demokrati.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
14 januari 2019 kl 08:59

Bra skrivet Harriet. Låt oss hoppas att den, för de samarbetande partiernas självutplånande plan, faller vid kommande partiledaromröstning. En del tyder faktiskt på detta.

Och Åke, din skala var helt underbar! Den kommer jag att sno.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Öystein Rönne
14 januari 2019 kl 09:58

Helt OK! Och använd den! Lyssna på folk hur de använder sitt tal och du kan med stor säkerhet säga var de ligger på skalan.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
14 januari 2019 kl 07:59

Nu har vi då kommit till den punkt i politiken där det avslöjas att Vänster/Höger är i princip samma emotionella frekvens – 1,5 ned till 1,1 på nedanstående skala. Sann konservatism ligger på 3,0.
#Meetoo och liknande krafter försöker få den vite mannen att ligga på 0,2 självförnedrande.
Det nedanstående är vad en vaken terapeut ser vid varje session – under Monotoni.
En aha-upplevelse följs som regel av nivå 3,5 – skratt.
20.0 Handling
8.0 Upprymdhet
6.0 Estetisk – ser skönhet i allt
4.0 Entusiasm
3.5 Gladlynthet
3.3 Starkt Intresse
3.0 Konservatism
2.9 Svagt Intresse
2.8 Nöjd
2.6 Ointresserad
2.5 Uttråkad
2.4 Monoton
2.0 Antagonism
1.9 Fientlig
1.8 Smärta
1.5 Ilska
1.4 Hat
1.3 Förakt
1.2 Ingen Sympati
1.15 Tillbakahållet förakt
1.1 Lömsk fientlighet
1.02 Oro
1.0 Rädsla
.98 Förtvivlan
.96 Skräck
.94 Förstenad
.9 Sympati -stackars liten, elände
.8 Blidkande föreställd/verklig fara
.5 Sorg
.3 Oförtjänt
.2 Självförnedrande
.1 Offer
.07 Hopplöshet
.05 Apati
.03 Värdelös
.01 Döende
0.0 Kroppsligt död

Harriet Larsson
Reply to  Åke i Sörmland
14 januari 2019 kl 12:06

Tack för en mittiprick skala. Jag försvarar inte Jean-Claude Arnaults beteende, men inte hans sängkamrater heller, som säkert knäppt upp flera knappar i blusen innan akten ägde rum på kammaren. Annars, när ord står mot ord, då brukar rättsväsendet hellre fria än fälla, inte minst när förövarna är av utomeuropeisk hemvist. Kanske korrekta nämndemän ser att deras praktiserande av hemlandets kvinnoförtryckande kultur utgör förmildrande omständigheter eller finns det fler shiatrogna nämndemän precis som i Solna?
Men, nu djävlar fick man den perfekta gärningsmannen, vit, medelålders med mäktig kulturprofil, allt för att göra MeeToos kvinnor glada.
När tom överläkaren Astrid Seeberger på KS är kritisk mot domen, så förstår vi att något är fel. https://www.svd.se/overlakare-kritisk-orimligt–givet-fysiologiska-fakta