Nu kommer 4 år av helvete för hederliga medborgare – 2019 till 2022

publicerad 14 januari 2019
- av Harriet Larsson
Bildruta från filmen "Snabba cash" (trailer). Foto: Nordisk Film
Bildruta från filmen "Snabba cash" (trailer). Foto: Nordisk Film
Bildruta från filmen “Snabba cash” (trailer). Foto: Nordisk Film

Harriet LarssonDEBATT. “Tänk vilken smart affärsidé! Först öppnar staten portarna på vid gavel till bidragslandet. Sedan, när skolan och vården knäar, dels av befolkningsökningen i sig, men främst av de invandrare som inte är integreringsbara och med barn som hellre vill ha snabba cash än läsa läxor, då bröstar staten upp sig och kräver efter sina inspektionsrundor böter av hårt utsatta skolor och sjukhus”. Det skriver samhällsdebattören Harriet Larsson i ett hårdnande debattklimat. 

Text: Harriet Larsson

Senaste exemplet var en kommunal skola i Botkyrka, som inte kommit tillrätta med våldet och stöket trots vitesförlägganden. Staten kommer självklart att debitera Botkyrka för alla insatser av två särskilda rådgivare på plats (SvD 10/1). De kommer förmodligen att predika om förståelse, dialog, elevinflytande, föräldrasamverkan… så slutkörda lärare får skämmas ordentligt.


Inte ett pip kommer att sägas om grundorsaken, elever från invandrarhem där föräldrar är uppfostrade efter Koranens verser, om Islams överhöghet med inbyggt förakt mot otrogna själar i värdlandet.


När förväntat respekt inte infrias då åker kniven fram, följden brukar bli förståelse i stället för påföljd från vänsterns identitetspolitiker med floskler om utsatthet och för få fritidsgårdar. En förklaring som knivskurna ungdomar har svårt att ta till sig.

Att nämna krocken mellan västs värdegrund och migranters från Mellanöstern och delar av Afrika får inte yppas, lika lite som dålig impulskontroll kan vara ett resultat av ”giftiga ingiften.” Kanske tror globala mångfaldspolitiker på en perpetuum mobile? En självgående evighetsmaskin som har välsignats av FN:s migrationspakt!

Problemet är dock att energi måste tillföras utifrån och när värdlandets kapacitet tar slut, då står den still trots placering på den vackra värdegrunden med lögner om berikning och lönsamhet.


Den skattefinansierade näthatsjägaren Tomas Åberg drar sitt strå till stacken. Han skryter om sina 150 bötfällda, främst äldre och fattiga kvinnor som luftat sin vrede på nätet. Detta sker i den humanitära stormakten, som välkomnar IS-krigare med blod på sina händer med bidrag, förståelse och dalt.


Fattigpensionärer med valkar i nävarna efter hårda arbetsår, som säger sanningen om makthavarnas orättvisor åker på böter och kan till och med riskera fängelse. Sovjets och DDR:s förföljelse av dissidenter känns otäckt välbekant, som nu riskerar att eskalera under kommande fyra år.

Text: Harriet Larsson