Macron porträtterad som Hitler av franska Le Monde

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Emanuel Macron (Le Monde) och Adolf Hitler (Harpers Bazaar)
Emanuel Macron (Le Monde) och Adolf Hitler (Harpers Bazaar)
Emanuel Macron (Le Monde, 2018) och Adolf Hitler (Harpers Bazaar, 2017)

DEBATT. När den franska dagstidningen Le Monde publicerade en framsida med Macron som påminner om en framsida med Hitler i tidningen Harpers Bazaar från 2017 blev det livat i flera större utländska medier, men inget svensk media tog upp nyheten.

Le Monde avvisade att det skulle finnas en koppling mellan de två tidningsframsidorna, men bad ändå om ursäkt för att det skulle kunna uppfattas som en likhet. Publiceringen av en hitlersk Macron kommer efter flera veckor av demonstrationer över hela Frankrike som kräver Macrons avgång.

Macron vill inte avgå. Istället har han hotat med att sätta in kemiska medel mot demonstranterna som kommer från alla samhällsklasser, men framför allt från arbetarklassen, som klagar över allt sämre levnadsförhållanden för de som inte tillhör de övre samhällsskikten i Frankrike.

Döm själv, finns det någon likhet mellan de två tidningsframsidorna? Vi bakom NewsVoice frågar oss även om det inte är dags att svenska gammelmedier tar initiativ att använda sina publikationer för att spegla svenska folkets åsikter.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Bara för någon dag sedan (5/1) lades en intervju upp av Ole Dammegard, 1 timme och 8 minuter.

  A Very Personal Talk With Ole Dammegard

  där han bl a berättar sin familjs historia (hans far med i danska motståndsrörelsen och sedermera Stay Behind).
  Från 52 minuter in i filmen till filmens slut tar ha just upp sådana tillmälen av media (rasist, etc) samt mass-
  emigrationen och hur denna behandlas. Först bombar man skiten ur deras länder, sen dirigerar man hit resulterande
  flyktingströmmar, sen ger man dem fina lägenheter, låter dem bygga moskéer allt för att väcka vår irritation,
  sen anklagas dem för vidriga brott, i många fall är anklagelserna falska. Allt detta som en väldigt sofistikerad
  PsyOp (Putin, släng dig i väggen). En satanisk utstuderad PsyOp skulle jag vilja påstå.

  Jag kan givetvis inte gå i god för allt vad Ole säger. Bilda er en egen uppfattning om ni lyssnar på
  denna sista kvart av intervjun. Jag har under ett antal år misstänkt att vi håller på att gå i en djävulusisk fälla
  om vi reagerar på fel sätt. Jag har en mycket god vän som vid sidan av sina naturvetenskapliga studier på 80-talet,
  även läste lite psykologi. Han berättade för inte så länge sedan att den stora merparten av alla utbildade
  psykologer gick till försvaret. Varav detta stora behov för försvaret av dylika? Med denna expertkunskap vet
  “höga vederbörande” med all sannolikhet hur folket i Svedala primalskriker om migrantströmmarna. Då måste
  också dessa primalskrik hos oss vara önskat beteende av höga vederbörande, eller?

  Detta är i alla fall vad min magkänsla säger. Om det nu är tillåtet att låta denna ha ett ord med
  i laget.

  • Jag håller med dig. Ole Dammegards analyser är i de flesta stycken klockrena. Så också denna. Visst håller vi på att gå in i en fälla. Den viktiga frågan i sammanhanget är: Vad gör vi åt det?

   Jag tror att det vi initialt måste inse är att det verkligen är en fälla, och att det finns bakomliggande krafter som vill ha en annan väldsordning.

   Och inser bara tillräckligt många detta så finns flera olika alternativ för att stoppa det hela. Men som sagt, folket måste först inse att det verkligen är en fälla! Och för detta krävs främst upplysning.

   • (Först förlåt för taskiga radbrytningar i mitt första inlägg Jag skall inte göra sådana i fortsättningen. Det borde vara möjligt att visa förhandsgranskning innan inlägget postas.)

    Ja du, nedan några spridda infallsvinklar:

    – Studera den senare delen av Operation Gladio/Stay Behind och den därmed sammanhängande Strategy of Tension. Se t ex Daniele Gansers bok Natos hemliga arméer : Operation Gladio och terrorismen i Västeuropa. Att “vänsterterrorismen” till största delen var falskflaggor är öppet erkänt och har varit uppe i kommissioner och domstolar i början på 90-talet. Detta påverkade emellertid i väldigt liten grad det allmänna medvetandet, glädjen över att öststatskommunismen fallit var så stor.
    – Detta var på 70- och 80-talet. Ställ frågan om det pågår en Operation Gladio B idag med dess Strategy of Tension. Många, bl a Ole Dammegard, anser att så är fallet.
    – Att känna/sprida hat och ännu mer att göra våldsamt motstånd är att gå rakt i fällan. Dessutom talar mycket för att NATO har specialtrupper som är tränade i att slå ner sociala oroligheter.
    – Sätt i stället strålkastarljuset på det som sker bakom scenen så att ALLA (svenskar och invandrare/immigranter) ser! Av de få samtal jag haft med utomeuropeiska migranter, verkar det som om många av dem är mycket mer vakna för hela detta förlopp av “söndra genom att härska” än vad svensken i gemen är. Detta bådar i så fall gott. Att ett tvärsnitt av alla som bor i Sverige (svenskar/immigranter) öppet genomskådar detta och handlar därefter, torde vara den absoluta mardrömmen för eliten.
    – Samhället är något av en trolleriföreställning. Se upp med det som händer bredvid migrationsdebatten. T ex att fysiska pengar avskaffas i allt snabbare takt är bland det farligaste som finns i landet. Men många som förfasas över flyktingar har nästan slutat använda pengar och ser inga problem med det, ropar efter fler övervakningskameror, ser inga problem med det framväxande storebrorsamhället, etc.

    PS. Borde inte mainstreammedia kallas “tavistock-media”. DS

 • Learn the untold story about the most reviled man in history. Adolf Hitler, The Greatest Story Never Told is a 6-hour Documentary by TruthWillOut Films.

  This ground-breaking documentary chronicles the rise of Germany from defeat in World War I, to communist attempts to take over Germany; hyperinflation during the Weimar Republic, widespread unemployment and misery, and Adolf Hitler’s rise to power.

  It also reveals a personal side of Adolf Hitler: who he was, his family background, his artwork and struggles in Vienna and what motivated him to come to power.

  There’s so much hidden history to recount; FDR Pearl Harbor conspiracy, Soviet brutality, betrayal and treachery on all sides. Do we really know the true cost of war? Do we really possess all the facts?

  Watch this series and uncover the real root causes of World War II. Do your own research and decide what you choose to believe. Think differently.
  https://thegreateststorynevertold.tv/

 • Jag är nog inne på Sture B:s linje att när verkligheten och dess effekter trillat över kanten ned till avgrunden så kommer alla att springa mot utgången för att rädda sig, dvs den så väl kända ketchupeffekten.

  Liknelsen mellan Macron och Hitler är på sin plats men frågan är väl om vad som händer när Macron och hans anhang skall ställas till svars för sina övergrepp??

  Vid de sk Nürnberg rättegångarna efter ww2 så hävdade ju samtliga nazister att man bara lytt order, straffet från de vinnande parterna blev ju ändå arkebusering i många fall (i alla fall för de ledande nazisterna).

  Ett besvärande faktum i såväl Hitlers som Macrons fall är ju att de båda röstats fram av sina resp befolkning i hyggligt demokratiska val, de etablerade “sossepartierna” kunde ju som vanligt inte leverera vad folket förväntade sig.

  I Hitlertysklands fall finns i alla fall en hyggligt plausibel förklaring, landet var på väg över avgrundens kant och den tyska befolkningen lockades av Hitlers löften om bröd och arbete, segrarmakterna kunde ju därför inte arkebusera ett helt folk.

  I Macrons fall, liksom i Sveriges fall, är det precis tvärtom. Dvs Macron och den svenska sjuklövern ägnar sig inte åt militanta erövringskrig mot andra, de offrar sina egna medborgare och låter sig villigt erövras av främmande makt.

  I en ohelig allians mellan globalister, vänstervridna pk-ister och islamister våldtar man sina egna befolkningar samtidigt som man skor sig själva i historiens mest korrupta “Ponzi scheme” vi någonsin sett.

  Historien upprepar sig tyvärr men nu i en något annorlunda förklädnad.

 • Intressant ämne och givande kommentarer, tack! Jag tror att våra makthavare helt enkelt inte bryr sig om vilken uppfattning folket har. Tror att de försatt sig i en situation där de står i ett vägskäl där både den högra och den vänstra vägen leder till negativa konsekvenser för dem själva. Makthavare har väl i alla tider använt förtryck för att nå sina mål och kommer fortsätta på samma bana så länge som det fungerar.

 • Bra artikel och bra kommentarer. Till Harriets kommentar skulle jag dock vilja tillägga att jag själv inte tror att makthavare tolkar tigande som samtycke.

  Jag tror snarare att makthavarna i de flesta fallen INSER att väldigt många inte skulle samtycka, men som du skriver, är livrädda för att uttrycka en icke-PKuppfattning.

  Men detta har de flesta makthavare lärt sig att UTNYTTJA och är en av de fegaste och värsta formerna av förtryck!

 • Mest intressant i denna soppa är just det faktum att svenska media tiger om något, som de stora utländska medierna gör stor sak av. Varför? Jag misstänker att de högre stående redaktörerna på svenska tidningar, nu är helt förvillade och vet inte längre vilken fot som dom bör stå på. Många har nu börjat inse att hela den politiskt korrekta skiten, som MSM i decennier har spytt ut, snart kommer träffa dom själva i facet, på en retur (“backfire; 180-gradig rickoschet”). Karriären, liksom sötebrödsdagarna och de nästan lustfyllda maktkänslorna som monopolmedia då bjöd på, är snart obönhörligen förbi. Istället blir det att ränna gatlopp. Varför skulle inte folket tillhandahålla något sådant, när det slutligen går upp för dom, att MSM, SVT, SR och förstås regering och riksdag, inte har talat sanning, sedan bevisligen 11/9 2001, om ytterst viktiga händelser, utan istället har krattat manegen för Elit och allsköns Överhet?

 • Förklaringar till att majoriteten svenskar inte vill se globaliseringens och nyliberalismens rätta ansikte med ökade orättvisor, brukar vara indoktrinering med värdegrunden sedan barnsben, karriär, grupptryck, rädsla för utstötning, svartmålning, feghet mm. Tigandet tolkar makthavare som samtycke.
  Hitler hade en stor kader av aktiva Heilanhängare, men allt för många tyskar höll tyst. Samma förhållande råder i Sverige i dag, där den vänsterliberala eliten har en högljudd skara, som låtsas företräda alla. De korrekta är rikligt representerade inom statliga verk, myndigheter, kyrkan, utbildningsväsendet, kultur, media, fack, organisationer till gatans aktivister.
  Men köksbordsrealismen börjar sakta sprida sig utåt, där tom MSM har artiklar om ökade orättvisor, konsekvenser av migrationen och dess framtvingade besparingar. Frågan är om redaktörerna någonsin vill förklara grundorsaken? Risken är då stor att jobbet ryker, för här hemma är gula västar en sällsynthet.

 • Maktmissbruket breder ut sig, och speciellt i Sverige. Demokratin är i realiteten avskaffad. Hur långt skall det gå innan folket reser sig mot diktatorerna. Jag talar om Sverige nu.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *