Macron porträtterad som Hitler av franska Le Monde

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Emanuel Macron (Le Monde) och Adolf Hitler (Harpers Bazaar)
Emanuel Macron (Le Monde) och Adolf Hitler (Harpers Bazaar)
Emanuel Macron (Le Monde, 2018) och Adolf Hitler (Harpers Bazaar, 2017)

DEBATT. När den franska dagstidningen Le Monde publicerade en framsida med Macron som påminner om en framsida med Hitler i tidningen Harpers Bazaar från 2017 blev det livat i flera större utländska medier, men inget svensk media tog upp nyheten.

Le Monde avvisade att det skulle finnas en koppling mellan de två tidningsframsidorna, men bad ändå om ursäkt för att det skulle kunna uppfattas som en likhet. Publiceringen av en hitlersk Macron kommer efter flera veckor av demonstrationer över hela Frankrike som kräver Macrons avgång.

Macron vill inte avgå. Istället har han hotat med att sätta in kemiska medel mot demonstranterna som kommer från alla samhällsklasser, men framför allt från arbetarklassen, som klagar över allt sämre levnadsförhållanden för de som inte tillhör de övre samhällsskikten i Frankrike.

Döm själv, finns det någon likhet mellan de två tidningsframsidorna? Vi bakom NewsVoice frågar oss även om det inte är dags att svenska gammelmedier tar initiativ att använda sina publikationer för att spegla svenska folkets åsikter.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq