Debatt: Jonas Sjöstedt släppte fram Löfven om han får som han vill med…

publicerad 16 januari 2019
- av NewsVoice
Jonas Sjöstedt (V) - Pressfoto: Riksdagen.se
Jonas Sjöstedt (V) - Pressfoto: Riksdagen.se
Jonas Sjöstedt (V) – Pressfoto: Riksdagen.se

REGERINGSKRISEN 2019. Jonas Sjöstedt drog det slitna rasistkortet för att slippa stå vid skampålen och ändå lyfta fram Stefan Löfven, men Sjöstedt puffade fram Löfven bara om statsministern går med på ett par saker…

Text: Öystein Rönne

Sjöstedt meddelade idag att Vänsterpartiet (V) kommer att hjälpa fram Stefan Löfven som statsminister genom att rösta ”gult”. Han drog dock det slitna rasistkortet som ett försvar till att inte bidra till att Kristersson riskerar att bli statsminister och därmed att SD skulle få ett stort inflytande.


Vidare lämnade han ett synnerligen förpliktande löfte om att lägga ett misstroendevotum mot Stefan Löfven om två av förslagen, nämligen de om marknadshyror och arbetsrätten, kommer att läggas fram i riksdagen.


Det var ett listigt drag av Sjöstedt utifrån den situation Vänsterpartiet nu befinner sig i. Frågan är, vilken tilltro kan man tillskriva detta ”löfte”? Alla vet ju att politiker är världsmästare på att utan skrupler bryta så kallade ”löften”. Hur lång tid skall det månne ta för det svenska folket att inse detta?

Samtidigt fick nog Annie Lööf och Jan Björklund skrämselhicka i och med detta. De har spelat ett högt spel och därmed målat in sig i ett hörn, där man snart har förlorat inte bara sitt eget ansikte utan också reträttmöjligheterna till den gamla ”Alliansen” samt sina egna medlemmar och väljare.

Tillfällig vinnare blir som det ser ut just nu Jonas Sjöstedt och V, men på lite sikt kommer nog ändå SD och högern att bli den slutliga vinnaren. De har lite listigt väntat ut ”sin tid”.

Text: Öystein Rönne