Debatt: Jonas Sjöstedt släppte fram Löfven om han får som han vill med…

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Jonas Sjöstedt (V) - Pressfoto: Riksdagen.se
Jonas Sjöstedt (V) - Pressfoto: Riksdagen.se
Jonas Sjöstedt (V) – Pressfoto: Riksdagen.se

REGERINGSKRISEN 2019. Jonas Sjöstedt drog det slitna rasistkortet för att slippa stå vid skampålen och ändå lyfta fram Stefan Löfven, men Sjöstedt puffade fram Löfven bara om statsministern går med på ett par saker…

Text: Öystein Rönne

Sjöstedt meddelade idag att Vänsterpartiet (V) kommer att hjälpa fram Stefan Löfven som statsminister genom att rösta ”gult”. Han drog dock det slitna rasistkortet som ett försvar till att inte bidra till att Kristersson riskerar att bli statsminister och därmed att SD skulle få ett stort inflytande.


Vidare lämnade han ett synnerligen förpliktande löfte om att lägga ett misstroendevotum mot Stefan Löfven om två av förslagen, nämligen de om marknadshyror och arbetsrätten, kommer att läggas fram i riksdagen.


Det var ett listigt drag av Sjöstedt utifrån den situation Vänsterpartiet nu befinner sig i. Frågan är, vilken tilltro kan man tillskriva detta ”löfte”? Alla vet ju att politiker är världsmästare på att utan skrupler bryta så kallade ”löften”. Hur lång tid skall det månne ta för det svenska folket att inse detta?

Samtidigt fick nog Annie Lööf och Jan Björklund skrämselhicka i och med detta. De har spelat ett högt spel och därmed målat in sig i ett hörn, där man snart har förlorat inte bara sitt eget ansikte utan också reträttmöjligheterna till den gamla ”Alliansen” samt sina egna medlemmar och väljare.

Tillfällig vinnare blir som det ser ut just nu Jonas Sjöstedt och V, men på lite sikt kommer nog ändå SD och högern att bli den slutliga vinnaren. De har lite listigt väntat ut ”sin tid”.

Text: Öystein Rönne


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Man undrar ju lite lätt om en massa Svenskar tappat bort sin familj eller delar av den när man läser vad V vurmar mest för..

  • Kortsiktigt taktiskt gör V rätt, men det korttänkta brukar inte löna sig på sikt, men snarare förvärra situationen. Sverige kommer föra borgerlig politik under rött flagg vilket kommer skapa ännu mer missnöje. Nästa val kommer förmodligen SD bilda regering med M och KD.

   C och L kommer sannolikt vara körda. Då blir det borgerlig politik under blågult flagg, gissar jag, eller ett SD som fortsätter att växa.

   Vänsterpartiet vill inte utnyttja det faktum att folket under borgerlig politik får nationella känslor, men det är ett stort misstag, tror jag. Högern har alla möjliga smaker och det leder som vi nu ser borgerlig politik med Vänsterpartiet som alibi.

 • Visst delar jag din uppfattning Jan. Jag håller på och “filar” på ett försök till analys som ännu inte är klar, men din jämförelse med Stockholmssyndromet är riktigt träffsäker.

  Det jag frågar mig är vad den bakomliggande mekanismen till att lojaliteter till sina plågoandar, som i Stockholmssyndromet uppstår?

  Säkerligen är det komplext, men skulle man finna den tråden så skulle man eventuellt också kunna knyta upp knuten som sitter på tråden.

 • @ Öystein Rönne 2019-01-16 at 22:21

  Din avslutande fråga är något som jag funderat många gånger över de senaste åren, dvs är det politikerna eller de vilka röstar fram dem som vi skall vara mest oroliga för??

  Du och jag verkar överens om att det är den socialistiska hjärntvätten tillsammans med pk-ismen som är de huvudsakliga orsakerna till varför en stor del av valmanskåren fortsätter att sätta sin tillit till de vilka systematiskt bedrar och våldtar dem vid varje val.

  Ibland funderar jag på varför det sk Stockholmssyndromet nu också fått fotfäste på politikens område, dvs att de väljare vilka blir rövk……. vid varje val blir i likhet med tex gisslan vid det sk Norrmalmstorgsdramat 1973 ändå mer och mer sympatiskt inställda till sina plågoandar för varje val de blir förnedrade.

  En märklig logik är det i alla fall, kanske ett Oskar Wilde citat känns passande så här på onsdagskvällen.

  “I kärlek börjar man med att bedra sig själv och slutar med att bedra andra.”
  – Oscar Wilde

  Vill man applicera en mer dagsaktuell approach så finns det ju numera nästan inga betalande partimedlemmar som partierna därmed behöver ta hänsyn till inför och vid sina beslut. Än mindre behöver ju partierna därför bry sig om väljarna, partierna har ju själva beviljat sig statliga sk partibidrag.

  Föraktet för väljarnas uppfattning är något som vi nästan dagligen sett exempel på de senaste 4 månaderna, vad svenska folket anser är av subordinerad betydelse. Taskspelandet har nått ständigt nya nivåer så låga att det snart inte ens räcker att stå på knä för att se dem.

  Det svenska folket har sig själv att skylla om jag betraktar frånvaron av reaktioner.

 • Bedrägeriet mot svenska folket och väljarna är väl ändå det värsta.
  Fullständig skandal.
  Löfven har ett “hemligt” papper, en separat överenskommelse med kommunisten, förutom de 73 punkterna som han hade i förväg med Lööf och Björklund.
  Visste väljarna något om det före den 9 September 2018?
  Kalla svenska folket till urnorna snarast!!!

  • Jodå visst är det så. Men politikerna vet att de kan skita i folket och väljarna. Och skulle folket kallas till urnorna igen så skulle en majoritet förmodligen rösta som de gjorde sist, trots att de gång efter gång blir bedragna av sina “företrädare”.

   Tyvärr har det gått så långt med den intellektuella degenereringen av en majoritet av det svenska folket. Detta som ett resultat av decennier av hjärntvätt

   Får man en käftsmäll av sina framröstade politiker säger man, – snälla, om jag lovar att rösta på er igen, kan jag inte då få en till käftsmäll även på andra sidan. En synnerligen märklig och självdestruktiv karaktär börjar sucsessivt tona fram.

   Frågan är vad som oroar mig mest, politikerna eller folket!

 • Hörde just att frågorna om marknadshyror och arbetsrätten inte kommer att läggas fram förrän 2021 enligt plan.

  Det skulle i så fall innebära att JS hot bara är ett slag i luften, ett skämt! Han kroknade alltså, stod inte pall…!

 • Östermalmskommunisten visar sitt rätta fejk-jag. Men det är ju så här charaderna fungerar. Där små marginaliserade partier som MP, C och V får bära hundhuvudet för vad Asocialdemokraterna inte har några som helst egna problem att påtvinga det svenska folket. Om någon ur lilleputtpartierna på så vis gör sig politisk omöjlig så återstår en möjlig framtid av styrelseuppdrag i statliga bolag, generaldirektör i statliga verk, landshövding eller så kan de lösa ut den innestående politikermutan i form av en välbetald anställning inom näringslivet. Även att de oftast inte kan någonting mer än att förstöra. Men skulle alla dessa dörrar vara stängda går det lika bra att luta sig tillbaka på en fet skattefinansierad partiledare/ statsrådspensi0on. Det är så man kräks lite i munnen.

  För övrigt så har marknadsockerhyror redan varit på ingång under en längre tid. Med den så gott som fria hyressättningen vid andrahandsuthyrning har svensken fått vänja sig lite vid att betala överpriser för det egna boendet och i en sann socialistisk anda kommer detta snart gälla för alla. Hipp, Hipp, Hurra följt av en liten golfapplåd. Börjar fan bli dag att damma av Dahlmans gamla bila…

 • Tillsammans med vem skall han få igenom ett misstroendevotum? Är M emot marknadshyror och försämrad arbetsrätt? V behövs i den uppkomna situationen för att få igenom Löfven som statsminister, därefter är det fritt fram att driva igenom hur extrem nyliberal politik som helst. Detta uttalande är ju så ohederligt att han måste tro att svenska folket är lika naiva som barn.

  • JS spelar på sin övertygelse att M, KD och SD aldrig skulle missa chansen att avsätta svetsaren. Och möjligen har han rätt. Att de skulle trycka på Ja-knappen skulle inte bero på att de inte försvarar förslaget med marknadshyror och försämringar i arbetsrätten, utan att de helt enkelt vill ha bort svetsaren och dennes regering.

   I så fall skulle verkligen C och L sitta med Svarte Petter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *