Mats Dagerlind river av Jack Werner som ett plåster med hår och allt

5
Mats Dagerlind - Fotograf okänd
Mats Dagerlind – Fotograf okänd

NOTERAT. I vad som måste vara årets avrivning, nedgör Mats Dagerlind på Samhällsnytt skribenten Jack Werner så totalt det är möjligt med ett ordsvall som borde finnas som ljudfil. Artikeln är rubricerad: “Med försvarare som Jack Werner behövs ingen åklagare”. Kritiken handlar om hur lågt svensk etablerad press sjunkit när det gäller förmågan att återge verkligheten.

NewsVoice tar risken att citera alldeles för långt. Mats Dagelind skriver:

“I en artikel på Dagens Nyheters kultursida (?!) den 28 december går Werner till storms mot den massiva kritik som riktats mot hur svenska medier bevakat – eller snarare underlåtit att bevaka – de bestialiska halshuggningsmorden på två turistande unga kvinnor i Marocko, mord som utförts av muslimska terrorister kopplade till IS. ”Händelsen har hanterats helt enligt traditionell svensk nyhetsvärdering”, lyder försvarspläderingen. Det har varit ”business as usual”

Men snälla Jack, det är ju just det som är problemet. Det du kallar ”traditionell svensk nyhetsvärdering” och ”business as usual” är i själva verket hårt kritiserad vänsterliberalt politiserad agendajournalistik som fått svenskarnas förtroende för media att sjunka som en sten – en frånstötande kökkenmödding bestående av läsarförakt, förmynderi, pekpinneri, översitteri, självförhärligande, censur, politisk nyhetsvinkling och pekoralistiskt snyfteri där man inte bara missköter sitt uppdrag som tredje statsmakt utan dessutom aktivt motarbetar andra medieaktörer som axlat det ansvar som Werner med anhang inte längre tar.”

Läs hela tiraden i Samhällsnytt (Sveriges farligaste tidning?)

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
2 januari 2019 kl 10:39

@ Anders Wiman 2019-01-01 at 19:56

Kan bara instämma Anders.

Jan Norberg
2 januari 2019 kl 10:38

@ Samuel af Ugglas 2019-01-02 at 10:30

Rätten att sparka politiker har vi redan genom sk demokratiska val, problemet är att då vi röstar mot sjuklövern så motsätter sig dessa det svenska folkets val.

Titta bara på kaoset som regeringsbildandet som nu pågått sedan det senaste valet, det är en direkt konsekvens av att en stor del av svenskarna velat sparka sjuklövern.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
2 januari 2019 kl 10:30

När tänker svenska folket sätta stopp för utplundringen som sker för att förhindra att politikerna inte värnar om medborgarnas rätt till sina LIV och sin EGENDOM?
När tänker svenska folket skaffa sig rätten att sparka politiker som missbrukar väljarnas förtroende?

Anders Wiman
Gäst
1 januari 2019 kl 19:56

Det sorgliga är ju att vi alla får bidraga till detta förfall med våra skatter.
Dessa integritetsbefriade individer har väl aldrig utfört ett vettigt dagsverke i hela sitt liv.
Köpmän i kaos är vad de är. De letar med ljus o lykta efter konflikter o hittar de inga så skapar de några.
Trump valde ju twitter för att slippa att få allt han säger förvridet av senationslystna journalister.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
1 januari 2019 kl 11:51

Det verkar som om Sverige följer EU:s handbok för journalister till punkt och pricka vilket inte våra grannländer gör. Drar därmed slutsatsen att nyhetsvärderingarna skiljer sig åt och att de som vill veta fakta bör vända sig till andra källor.