Mats Dagerlind river av Jack Werner som ett plåster med hår och allt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Mats Dagerlind, privat foto

NOTERAT. I vad som måste vara årets avrivning, nedgör Mats Dagerlind på Samhällsnytt skribenten Jack Werner så totalt det är möjligt med ett ordsvall som borde finnas som ljudfil. Artikeln är rubricerad: “Med försvarare som Jack Werner behövs ingen åklagare”. Kritiken handlar om hur lågt svensk etablerad press sjunkit när det gäller förmågan att återge verkligheten.

NewsVoice tar risken att citera alldeles för långt. Mats Dagelind skriver:

“I en artikel på Dagens Nyheters kultursida (?!) den 28 december går Werner till storms mot den massiva kritik som riktats mot hur svenska medier bevakat – eller snarare underlåtit att bevaka – de bestialiska halshuggningsmorden på två turistande unga kvinnor i Marocko, mord som utförts av muslimska terrorister kopplade till IS. ”Händelsen har hanterats helt enligt traditionell svensk nyhetsvärdering”, lyder försvarspläderingen. Det har varit ”business as usual”

Men snälla Jack, det är ju just det som är problemet. Det du kallar ”traditionell svensk nyhetsvärdering” och ”business as usual” är i själva verket hårt kritiserad vänsterliberalt politiserad agendajournalistik som fått svenskarnas förtroende för media att sjunka som en sten – en frånstötande kökkenmödding bestående av läsarförakt, förmynderi, pekpinneri, översitteri, självförhärligande, censur, politisk nyhetsvinkling och pekoralistiskt snyfteri där man inte bara missköter sitt uppdrag som tredje statsmakt utan dessutom aktivt motarbetar andra medieaktörer som axlat det ansvar som Werner med anhang inte längre tar.”

Läs hela tiraden i Samhällsnytt (Sveriges farligaste tidning?)

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq