Nionde veckan av demonstrationer mot regeringen i Frankrike – Otänkbart i Sverige

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 13 januari 2019
- NewsVoice redaktion

DEBATT. Demonstrationerna mot regeringen i Frankrike är inne på nionde veckan. Missnöjet verkar ha blivit en etablerad samhällsstatus i landet. Folk ger sig inte medan regeringen hoppas på att folk ska tröttna, vilket de inte verkar göra. 

Kinesiska kanalen CGTN rapporterar från Franrike. De visar med videoinslaget att protesterna fortsätter idag söndag. Senaste veckan uppges 84,000 personer ha gått ut på gatorna, vilket ska vara en ökning mot föregående vecka. I staden Bourges demonstrerar 6000 personer. Macron är fokus för missnöjet.

Att något liknande skulle ske i Sverige är förmodligen helt otänkbart. Svenskarna är gjorda av ett betydligt klenare virke och majoriteten tycker vi har det tillräckligt bra i landet oavsett vad regeringen gör.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Nja, jag menar naturligtvis inget av

  “pöbelvälde”. (Men ibland kan det vara nödvändigt

  att göra en mindre “revolution”.)

  Utan i s en folkvilja, som kraftfull opposition, som

  ska speglas rakt in i lagstiftande församling och regering

  t. ex. som i Schweiz som jag skrev om tidigare.

  Beslutande folkomröstning så snart folkviljan inte är överens med

  bångstyriga och tondöva folkvalda representanter.

  DET vore något att önska.

 • @ Christer Nilsson, historiker 2019-01-15 at 23:02

  Tack Christer för ditt inlägg vilket som alltid håller hög standard och saklighet men ändå spetsat med lite självdistans.

  Jag har en fråga m a a din kommentar, du säger att “folket måste återerövra sin makt igen och igen och igen”.

  Hur tänkte du att detta då skulle gå till??

  Som de gula västarna i Frankrike??

  Eller har du några andra förslag än de vilka idag står oss tillbuds inom ramarna för vad vi normalt betraktar som demokrati??

  Notera att denna fråga på inget sätt är sarkastisk.

 • Svar till Torbjörn Sassersson 09:23

  Riken faller, stormakter seglar upp, mäktiga kulturer och mänskliga psyken kraschlandar. Den historiska katalogen på dessa uppgångar och fall är evig och oändlig. I antiken höll härskaren folket på mattan med Bröd och Skådespel. I dag är vi snabbare med att genomskåda maktens lögner och arrogans. Macrons hot om höjd bensinskatt var nog för att utlösa en genuin folklig vrede – där väl folkets budskap till denne nyliberale snabbspårspresident är att: små hönor ska akta sig för att lägga stora ägg för då blir de bara slarviga i ändan – för att tala med Nilsson Piraten. Och Charles de Gaulle meddelade suckande: hur ska man kunna styra ett land med 246 ostsorter? Ostätarna kunde också mycket riktigt driva bort denne kaxige och av hybris anfrätte president.

  Men det är mer sannolikt att den segerrike vinner – och tar allt. I en värld där den översta första (1) procenten har lika mycket pengar som de lägsta 50 procenten – och där de rikaste 85 personerna har lika mycket pengar som de tre och en halv miljarderna på botten. Med pengar följer politisk makt – och förakt för folket som behöver uppfostras.

  Eliterna styr och folkets röst blir alltmer undanträngt eller negligerat. Runtom i världen växer populistiska partier sig snabbt stora – alltmedan gammelpartier och statslojala medier öser sitt förakt över dem. Allt beroende på att dessa i stället för att lyssna på folkviljan sätter det egna maktinnehavet och den ideologiska övertygelsen i främsta rummet.

  Bland mer klarsynta börjar alltmer känslan infinna sig att vi inte har råd med krascher i världsekonomin eller i de politiska systemen. Våra ödeläggande teknologier med internet i spetsen har blivit alltför mäktiga. De potentiella följderna av krig är avgrundslika. Men vi kan inte heller överge våra värdesystem, vår tro eller våra kulturer. Men det måste väl finnas en väg ut? Kanske den enkla sanningen är att folket måste återerövra sin makt igen och igen och igen.

 • Jag tror helt klart att missnöjesbloggarna och de nya nätmedierna helt klart kanaliserar folkens irritationer över generellt dålig, globalistisk och egennyttig management av stater runt om i världen och detta kan vara till nackdel för folken, men var hade vi varit utan internet idag?

  Visserligen var medierna bättre förr på att rapportera sanningar än nu så de nya nätmedierna måste göra det jobbet idag. Frågan är väl var vi hamnar. Kommer galenskaperna och kaoset vara det nya normala för all evighet? Det tror jag inte. Alla imperier faller eftersom de antingen blir erövrade eller för att de imploderar av dekadens.

  Men hur många ruttna imperier genom historien har fallit pga att folket få fram sanningarna? Någon historiker som vet?

 • Jag börjar mer och mer bli övertygat om att alternativ media är en del av orsaken att det som händer i Frankrike kommer aldrig att hända i Sverige. Jag tror att alla dessa alternativa forum/bloggar/nyheter, fungerar som en katalysator, dvs som en slags ventil, som hjälper till att vi lättar på trycket som vi upplever inombords, när händlelser tar en riktning som inte stämmer överens med vår egen verklighetsuppfatning, genom att kommentera på olika inlägg. Så länge styrande krafter inte är säkra på att de kan hålla människor under total kontroll, kommer dessa forum att existera. Enligt mig hjälper alternativ media styrande krafter omedvetet att hålla människor under kontroll, även om vi gärna vill tro att så är det inte alls. Så fort systemet har total kontroll över oss (tex med rfid chip eller kontantlöst samhälle), då kommer alla dessa alternativa nyhetskanaler försvinna för gott, men fram till dess kan vi fritt utrycka vårt missnöje här och på andra sajter hur mycket vi vill. Allting är genomtänkt tror jag.

 • Människain drivs ju av olika dynamiker. Den 1-a är JAG SJÄLV. Den 2-a är FAMILJ OCH BARN.
  Den 3-e är GRUPPEN, vänner, grannar, fotbollslaget, kommunen, landet. Den 4-e är MÄNSKLIGETEN,
  alla pa jorden. Den 5-e är ALLT LEVANDE, djur,växter,fåglar, bakterier, lavar, fiskar.
  Den 6-e är DET MATERIELLA som skapas av oss eller finns där från början, berg floder hav, broar byggnader.
  Den 7-e är RELIGIONEN, ett varande som andlig varelse. Den 8-e är OÄNDLIGHETEN eller gudsdynamiken

  Vilken eller vilka dynamiker drivs våra politiker av ??? Jag ser bara att de drivs av den 1-a.
  De verkar inte förstå sitt syfte som vald politiker. Allt de gör är ju, det jag ser, att skydda sig själv
  till vilket pris som helst och till vilka “lagliga” metoder som helst. Jag kan föreställa mig själv att det förekommer så mycket tissel tassel och smutskastningar inom riksdagens väggar och att jag vid en jämförelse med vad jag upplevt och hört i en arbetarbod skulle baxna av denna snarstuckna lågt stående kommunikation. Och denna grupp hoppas vi ska leda ett helt land. Vad har de skapat hittills ???
  De har skapat ett miserabelt land inom en extremt kort period. Det kommer att ta lång tid för oss att få detta land upp på spåret igen. Vi har spårat ur riktigt ordentligt.

 • Frankrike hade 67,12 miljoner invånare år 2017. Om 84 tusen protesterade i Paris så kan man för sakens skull avrunda uppåt till 120 tusen för hela Frankrike. Det betyder att ca 0,18 % av befolkningen är missnöjda nog för att få tummen ur och protestera.

  Om man applicerar detta på Sverige så skulle det betyda att ca 18 tusen svenskar behöver få tummen ur rövhålet simultant. Då har jag lite svårt för att se denna komatösa svenska zombie-befolkning ens få den likstelt knutna handen ur fickan och en mindre en stel tumme ur arslet.

  • @Sture B
   Jo för visso men om en tjej demonstrerar får det ju oproportionerlig spridning. Och får sedan resa jorden runt och prata med hela världen om sin sak.
   Så vad tror du händer om 18000 tjejer skulle demonstrera?

   Klotter eller poesi Erik G.

   • @Erik G

    Nu vet jag inte specifikt vilken av systemets alla framlyfta feministprofeter du syftar på. Men om någon får oproportionerlig spridning står det oftast i proportion till hur mycket skit de snackar. Sen har jag ännu svårare att se 18000 tjejer som demonstrera än vad jag har att se en dito könsfördelad svensk zombie-massa som gör detsamma. Såvida du då inte syftar på 18 tusen radiostyrda batikhäxor som demonstrerar för att få behålla sina överårigt underåriga sexslavar. Detta kan jag däremot visualisera och det är ingen vacker syn.

 • Lat och smart så kopierar jag in min artikel med tillhörande kommentarer.

  https://newsvoice.se/2019/01/grattis-sverige-katastrof/

  Fransmännens stridsvilja är beundransvärd, läs de gula västarna, men den stora frågan är om fransmännen egentligen lärt sig något öht m a p historien??

  Först röstar de fram en konservativ republikan (Sarkozy), när han inte levererar vad de förväntat sig så röstar de fram en tvättäkta socialist (Hollande) för att vid det senaste valet rösta fram den nu sittande presidenten (Macron).

  När han visat sitt rätta ansikte så tar fransmännen till gatorna och protesterar mot sitt eget val av president, en logik som inte direkt imponerar på mig. Vad vilja dessa fransmän??

  För att knyta ihop säcken så tror jag att de franska väljarna liksom de svenska blivit så hjärntvättade att de i det längsta trott på etablissemangets propaganda mot tex Le Pen och därför valde Macron för att inte släppa fram hennes betydligt mer realistiska agenda.

 • @ Anders tror du verkligen att Socialdemokraters misstag är okunnighet och naivitet? Det tror inte jag.
  Läser man på vad socialism egentligen vill åstadkomma, så har de lyckats ypperligt bra. Agendan är att göra medborgare så beroende av “staten- myndigheter” att de helt frånsäger sig sitt eget ansvar, då pappa staten nog gör rätt. Allt detta har man kunnat genomföra att hela tiden framhålla hur man hade det förr i Sverige och lovat vid varje val stora förbättringar och genom propaganda hållit befolkningen utanför verkligheten. Lagstiftningar som allt mer begränsar människan egen frihet. Frihet betyder alltid ansvar, men detta behöver man inte när andra visar vägen. Ett mantra som många fortfarande idag upprepa är :” det är inte bättre någon annanstans, vi har det bäst.”Men detta är absolut inte sant. Man kan vara humanist och inte vara socialist. Detta är följden av en effektiv hjärntvättning och historielöshet i den vanliga befolkningen. Alla löften som man förre ett val har gjort i alla år, har man hållit i vaga ordalag, utan den normala uppbackning med fakta. Efter valet har det därför varit lätt att göra precis tvärtom delvis utan att upplysa befolkningen om det ( t.ex bensinskatt). Rent psykologisk är det så manipulativa människor testar sin omgivning, visar man inga gränser godkänner man det som görs mot en. Man har effektiv fostrat svensken att vid missnöje, när man inser hur bedragen man blev, att snällt vänta till nästa val för att hoppas då att kunna vända något.( därför kan det inte bli som i Frankrike) I dagens snabba samhället är minnet också en bristvara hos de flesta, dessutom är samhället numera så inrett att alla jaga efter ” lyckan” som hålas som en morot framför näsan i stort sätt dock onålig, då lyckan beskrivs i materialistiska termer som mer pengar, mer lyx, mera trisslott- eller kasino vinster, alltså materiella ting, där människan med hjärtat dra det korta strået.

 • Jag tror att vi har blivit ett totalt oansvarigt folk. Myndigheterna är s.a.s satta där för att styra o ställa från vaggan till graven. Det finns ju en myndighet för alla förekommande situationer i vårt liv numera.
  Socialdemokraterna har varit den drivande parten i detta förhållande. Just f.närv. tack vare bl.a.denna sida så har var och en som är intresserad en chans att genomskåda våra regeringsmedlemmars totala okunskap.
  Denna storleksordning på förändring är enorm. Ingenting som “de styrande” låter sina underlydande få veta kan vara början på en total kollaps och vi: folket ska hållas på avstånd i en avsikt att vi ska inte få veta någonting om deras planer. Det mest skrämmande tycker jag är att den avsaknad av den verklighet som var och en av oss kan se, uppleva och som så starkt påverkar oss “vanliga” inte kan upplevas av politikerna.
  Vi måste rösta bort dessa intelligensbefriade döskallar snarast och låt någon vettig människa plocka bort några obehövliga myndigheter och låt en människa få tillbaka sin rätt till personligt ansvar utan någon “förståsigpåare” lägger sina smutsiga fingrar i våra angelägenheter.
  Vi behöver inte alla dessa statliga myndigheter. Vad har de skapat? vilket existensberättigande har de?
  Så många totala misstag som socialdemokraterna har gjort och fortfarande åstadkommer utan ett uns av att kunna se eller förstå de konsekvenser som de beslut som de fattar leder till i slutskedet.

 • Vi, svenskar, har aldrig suttit i krigets öga och vet därför inte ens vad överlevnad är eller innebär. Staten tar inte längre hand om alla våra behov och vi kan nog kallt räkna med hårdhandskar om ifrågasättandet ökar.

 • Politikerna i Sverige förstår inte faran med Islam som Global immigration Impact uppgörelsen innebär. Hela Europa kommer att falla ihop och bli ett muslimskt kalifat. Sharialagarna kommer att bestraffa ALLA kvinnor hårt och ta ifrån dem ALL form av jämställdhet. De Svenska politikerna som driver på med hjälp av George Soros har Islams blod på sina händer och tydligen vill de flesta ha det så utom SD´s väljare.

 • Visst är Svenskarna av ett synnerligen märkligt kynne. Som västland helt unikt, och då pratar vi inte i positiv bemärkelse.

  Så NV slutsats ovan är helt korrekt anser jag. Dock kommer folkets avsaknad av viljan till ifrågasättande av sig själv att straffa sig rejält. Den vanligaste repliken kommer nog att från de flesta då att bli: – hur kunde det bli såhär?

  Mitt svar blir då: En majoritet av Svenskarna är bland de mest naiva i världen. Att när katastrofen är ett faktum vända utvecklingen är nog försent. Frågan är om det inte redan är försent.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *