Nionde veckan av demonstrationer mot regeringen i Frankrike – Otänkbart i Sverige

publicerad 13 januari 2019
- av NewsVoice

DEBATT. Demonstrationerna mot regeringen i Frankrike är inne på nionde veckan. Missnöjet verkar ha blivit en etablerad samhällsstatus i landet. Folk ger sig inte medan regeringen hoppas på att folk ska tröttna, vilket de inte verkar göra. 

Kinesiska kanalen CGTN rapporterar från Franrike. De visar med videoinslaget att protesterna fortsätter idag söndag. Senaste veckan uppges 84,000 personer ha gått ut på gatorna, vilket ska vara en ökning mot föregående vecka. I staden Bourges demonstrerar 6000 personer. Macron är fokus för missnöjet.

Att något liknande skulle ske i Sverige är förmodligen helt otänkbart. Svenskarna är gjorda av ett betydligt klenare virke och majoriteten tycker vi har det tillräckligt bra i landet oavsett vad regeringen gör.

Text: NewsVoice