Polisen sköt varningsskott efter att de rammats av privatbil

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 januari 2019
- Torbjörn Sassersson
Utryckning i Vårby Stockholm 24 jan. Foto: NewsVoice.se

NewsVoice råkade befinna sig i området där en polisbil rammats av en privatbil. Polisen sköt varningsskott och en utryckning fastnade på video i NewsVoice bilkamera. Männen i bilen jagas under natten till fredagen. 

Text och foto: NewsVoice | Bild: Utryckning i Vårby Stockholm 24 jan kl 21:46.

Polisen hade stoppat flera fordon i Huddinge kommun för svepande kontroll strax efter 21:30. I samband med att en patrull försökte stoppa en bil försökte denne köra på en polisbil för att undkomma. Då sköts varningsskott av polisen, enligt Towe Hägg vid polisens regionledningscentral.

Aftonbladet skriver att polisen uppgivit att vapenliknande föremål hittats i den övergivna bilen. Ingen skadades vid incidenten, men jakten på männen fortsatte med ett större polisuppbåd och hundpatruller.

Incidenten skedde efter 21:30 i korsningen Gamla Stockholmsvägen-Glömstavägen, som NewsVoice redaktör passerade minutrarna senare.

Denna typ av händelse är vanliga för polisen i små och stora städer.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq