Svegot: En regeringsförklaring värdig fablernas värld

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 januari 2019
- NewsVoice redaktion
Amanda Lind - Pressfoto: Riksdagen, 2018
Amanda Lind blir ny kulturminister – Pressfoto: Riksdagen, 2018

REGERINGSBILDNING. Efter statsminister kommer regeringsförklaring och utnämnande av ministrar. I dag var det dags för Stefan Löfven att presentera sitt lag för mandatperioden. Inte mycket överraskar men inget bådar särskilt gott.

Text: Svegots redaktion | Artiklen har tidigare publicerats i Svegot

Allt ska bli bättre för alla. Ungefär så lät det när statsminister Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen i riksdagens kammare i dag. Vän av ordning frågar sig varför det redan inte är så bra som han vill, med tanke på att regeringskonstellationen han företräder, S/MP, redan haft fyra år på sig att ro det hela i hamn?

Å andra sidan, tillhör man ett parti som varje år demonstrerar mot samhällets orättvisor trots att man haft regeringsmakten under större delen av tiden sedan rösträtten infördes, så är det inte lönt att fundera vidare. Hyckleriet är en levande del av den moderna politiken.

Utan att gå in på sakfrågorna är det lätt att tycka att det är bra – att alla ska få det bättre, få mer pengar och kunna leva sina liv utan några större problem. Om man sedan inser att det kräver mer stat kanske det inte är lika roligt längre. Det är nämligen vad som krävs (och vad vi får) – mer stat och mindre frihet. Framförallt fick vi åter igen bekräftat att det viktigaste av allt är att hålla SD och deras väljare borta från allt inflytande över politiken. Fler än en miljon svenskar ska bara hålla käft.

Att lyssna på Stefan Löfven var som att lyssna på ett barn som önskar sig fred på jorden. Förutom att barn är söta och ursäktade. Det gäller inte Löfven. Mycket av det han utlovade skulle förvisso kunna bli verklighet, men det luftslott han bygger upp raseras fort när vi inser att den grundläggande vänsterpolitiken gällande värderingar och migrationspolitiken ligger kvar. Åter igen, det är inget att förvånas över, det är trots allt S och MP som bildar regering med stöd av L, C och V.

I fablernas värld går det mesta an, dock är verkligheten inte lika förlåtande. Den feministiska regeringsbildningen har misslyckats under fyra år, men det blir mer av den varan. Politiken som man drivit under fyra år har varit dålig för Sverige och svenskarna, och värre kommer det bli eftersom den nu ligger fast.

Hade det blivit bättre med ett konservativt block vid rodret (något som inte fanns som alternativ ska tilläggas)? Antagligen, men som sagt, någon sådan häst fanns inte i loppet så det kan vi lämna därhän.

Några ord om ministrarna då. Morgan Johansson fortsätter som justitieminister men backas upp av Mikael Dammberg. Margot (katastrofen) Wallström behåller rollen som utrikesminister. Annika Strandhälls namn dök upp. Tur att ”smartaste bästa tjejgänget” fortsätter finnas med; både Magdalena Andersson och Ylva Johansson kvarblir vid sina poster.

Skönt är att Gustav Fridolin och Alice Bah Kunhke försvann, men frågan återstår vilken dårskap som vår nya kulturminister, rastafarin Amanda Lind, kan tänkas leverera? Med en större budget att leka med kanske det blir många fler cykelställ.

I fablernas värld kan ju allt hända.

Text: Svegots redaktion

ALLA MINISTRAR I NYA REGERINGEN
 • Statsråd i statsrådsberedningen är Hans Dahlgren.
 • Statsråd och chef för justitiedepartementet Morgan Johansson.
 • Statsråd i justitiedepartementet är också Mikael Damberg.
 • Statsråd och chef för utrikesdepartementet är Margot Wallström.
 • Statsråd i utrikesdepartementet är också Peter Eriksson och Ann Linde.
 • Peter Hultqvist fortsätter som chef för försvarsdepartementet.
 • Lena Hallengren blir chef för socialdepartementet. Här fortsätter även Annika Strandhäll.
 • Magdalena Andersson och Per Bolund fortsätter på finansdepartementet. Ardalan Shekarabi ingår också här.
 • Anna Ekström blir chef för utbildningsdepartementet, här blir även Matilda Ernkrans minister.
 • Isabella Lövin chef för miljödepartementet och vice statsminister.
 • Ibrahim Baylan blir chef för näringsdepartementet, tillsammans med Jenny Nilsson.
 • Amanda Lind blir kulturminister.
 • Ylva Johansson fortsätter som arbetsmarknadsminister, på arbetsmarknadsdepartementet hamnar också Åsa Lindhagen.
 • Tomas Eneroth och Anders Ygeman hamnar båda på infrastrukturdepartementet.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • En kul avrivning av Hanif Bali:

  “Sluta håna Lind för cannabis. Hippies röker iaf rättvisemärkt hippieodlad ganja jämfört med medelklassens gängkrigsfinansierande ghettogräs. Jag tar hellre en soft kulturhippie än en självglorifierande inkompetent dygdsignalerande floskelproducerande barnprogramskändis.”

 • Att svenska folket går på detta är en gåta. Allt sedan S + MP ( V) har varit vid rodret har de lovat gröna skogar men hållit ultra tunn. Tidigare handlade det om välfärdssamhället som successivt rustades ned, trots att man alltid hotade att de andra partier skulle göra det. Nu ger man i klassisk Orwellska ny svenska ut banala budskap utan innehåll. Trots att kyrkan har förlorat mycket mark i Sverige måste tron vara exceptionell stark bland de flesta. Jag har frågat mig precis som författare hur det kan komma sig att ett parti lovar så mycket gott när den har haft åratal på sig att genomföra allt detta, men aldrig gör det. Det måste vara pinsamt för den gemene mannen att låta sig luras så många gånger utan att ta lärdom av det.

  • I en undangömd värld finns mycket teknologi i att manipulera folket. Shakespeares “att vara eller inte vara” går in här. Att vara för marxism eller att vara emot marxism? Detta gäller för den oinvigde. Denne är t.ex. emot, vilket gäller flertalet. Hur neutraliserar man då dem som är emot (utan vapen i första rummet). Man försätter dem i ett “kanske”. Det tar udden av “att inte vara” som får processen att hänga upp sig i tiden. Och man skapar annan tidsrymd för att rensa bort motkraften.

 • Samma lögnförklaring som 2014. Allt åt alla och allt ska bli så bra. Detta blir sju resor värre än förra mandatperioden. Lite tekniskt som jag har retat upp mig på några år.
  Löfven fortsätter med denna lögn även vid denna regeringsförklaring om att tillverka stål utan kol. Detta har dom sagt nu i 3-4 år. Det går inte sa jag första gången. Hur ska det kunna gå? Stål är en legering av järn och kol. Ta bort kolet,ja då blir det bara järn. Som att ta bort vätet ur vattnet. Då är det inte vatten längre. Det är bara syre. Detta kan dom inte men ska fara med lögner till folket. När jag hörde detta för några år sen ringde jag en professor i metallurgi på SSAB i Luleå och frågade honom. Då gav han mig så klart rätt. Han sa att politikerna har hört att man ska minska på mängden koldioxid vid smältprocessen och då tror dom att man kan ta bort kolet. Det färdiga stålet kommer alltid att innehålla kol. Tar man bort kolet och sätter till nåt annat grundämne då är det inte stål längre. Man bildar en annan legering som inte har stålets egenskaper. Man reglerar stålet egenskaper(seghet m.m)just med att ändra på kolhalten. Stålet innehåller även krom och molybden. Hög kolhalt har gjutjärn.

 • Ett skräckkabinett!
  Gud bevare svenskarna när socialisterna förvandlar den så kallade välfärden till NARKOTIKA.

 • Allt skall bli bättre för alla, är en generalisering som slår tillbaka, då man ser på den tidigare redovisade emotionell frekvensskala. Under nivån uttråkad blir all “förbättring” kontraproduktivt för flertalet.
  Bättre våldtäktsmän och pedofiler, bättre domar för brottslingar, bättre för mutor, bättre för falska läkare, ja, ta hela negativa (liberala) paketet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *