Stefan Löfven får tillbaka makten som statsminister

6
192
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna
Stefan Löfven köper varmkorv i Socialdemokraternas valfilm 2018. Källa: Socialdemokraterna

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt meddelar att partiet inte kommer att rösta ner Stefan Löfven i fredagens statsministeromröstning. Detta betyder att regeringskrisen kan vara över innan slutet av veckan.

I måndags stod det klart att C-L-S-MP-överenskommelsen inte skulle räcka för att göra Stefan Löfven till statsminister. Detta efter att Vänsterpartiet sagt att man skulle rösta ner Löfven i onsdagens planerade statsministeromröstning då överenskommelsen uteslutit Vänsterpartiet.

Idag säger dock Stefan Löfven att han, efter samtal med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, är redo för att nomineras som statsministerkandidat av talmannen Andreas Norlén. Samtidigt säger Sjöstedt att Vänsterpartiet kommer att släppa fram Löfven genom att partiets riksdagsledamöter lägger ner sina röster i fredagens statsministeromröstning.

Statsministeromröstningen väntas ske klockan 9 på fredagsmorgonen.

Text: Nya Dagbladet

Socialdemokraternas valfilm inför valet 2018


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ola KS.
Ola KS.
Gäst
16 januari 2019 kl 11:00

Löfven svetsade samman partier.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
16 januari 2019 kl 11:19

Var inte hela teatern de senaste veckor ett fantastiskt inscenerat skådespel? Men lugn om 4 år har alla glömd vad som hände.

Jan Norberg
16 januari 2019 kl 11:43

Mats Jangdals blogg har nog i denna länk svaret på varför uppgörelsen mellan Jonas Sjöstedt (V) och Stefan Löfvén (S) är HEMLIG.

Frågan C och L nu borde ställa sig är vem/vilka som egentligen är lurade?

C och L stödjer nu alltså ett lagförslag om att det skall gå konfiskera mark från privata markägare utan ek ersättning, dvs ren och skär kommunism. Grattis!!

Vem hade trott att C och L skulle stödja en regering som instiftar lagar vilka gör Nord Korea, Kuba och andra kommunistdiktaturer gröna av avund??

Jag tar mig för pannan och skattar min lyckliga stjärna att kunna sitta på distans och se hur svenska folket blir våldtagna gång på gång. Hur kan man som väljare rösta på något av dessa kommunistiska partier??

https://www.frihetsportalen.se/2019/01/konfiskering/

Julius
Julius
16 januari 2019 kl 19:49

Det spelar ingen roll Jan om man har röstat vänster eller höger. Överenskommelsen är ett bevis på det precis som jag har skrivit flera gånger tidigare. Alla lika kålsypare och landsförrädare. Nu fortsätter Sveriges nerkörning i botten för att bakgrundsmakten hade problem när flera och fler länder pekade mot Sverige som ett typ exempel på demokrati och välfärd. Nu kommer Sverige nedgraderas till ett U land i slutändan så inget någonsin ska kunna peka på Sverige som ett typexempel. Sveriges befolkning ska göras fattig, därför vill de införa marknadsanpassad hyra så att folk ska betala 60% av sin lön bara på hyra och med resten blir man inte välbärgat den saken är säkert. Inte förgevers blir inte tiggeri förbjuden på de flesta ställe. När utländska turister kommer till Sverige och ser de många tiggare vid varenda affär då kommer de säga att Sverige är inte ett rikt land tvärtom den är full av tiggare så befolkningen kan inte vara rik. Att sedan turisterna vet inte att dessa tiggare är inte svenska medborgare har ingen betydelse i turisternas öga. Se upp svenska folket för sämre blir det för er snart i närmaste framtiden.

Bo Persson
Bo Persson
Gäst
18 januari 2019 kl 14:05

Fawlty Towers i minst fyra år till. Det kan bli svårt för dom andra att komma in där. Nu har man hittat en metod att hålla SD borta. Sen att det kommer att bli kaos ,det skiter man i. Man bryr sig inte om Sverige .Det viktigaste är att hålla vissa utanför. Eftersom det är omvänd parlamentarism så måste det vara minst 175 nejröster för att inte Löfven ska bli statsminister. Det skulle vara förbjudet att räkna in dom som tryckt på avstå(gul) knappen. Dessa “fega kräk” röster skulle man inte bry sig om. Om det vore så då får man tydligare bevisa vad man står. Han är statsminister enbart för C, L och V saknade ryggrad och kunde använda gul (avstå)knapp. Åtta år med Reinfeldt och åtta år med Löfven ,kan ett land ha en större katastrof och otur än så?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
Reply to  Bo Persson
18 januari 2019 kl 17:05

Klokt talat Bo!