Wake up Swedish people to the real “Sverigebilden”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 januari 2019
- NewsVoice redaktion
TV studio - BBC Newsnight

DEBATT. Varför vaknar inte den svenska befolkningen? Hur länge skall vi ur ett  internationellt perspektiv anses vara naiva? Vill man se verkligheten kan man söka sig till utländska medier, som avslöjar den verkliga Sverigebilden.

Text: Öystein Rönne

Sverige har under flera år haft en av Europas mest massiva invandringar. Successivt har effekterna av denna invandring söndrat vårt land. Såklart hänger söndringens framfart samman med numerären av invandringen. Däremot är det från politikerna tabu att göra denna koppling. Såklart för att det är orsaken till den situation vi nu har.

De stora problemen på många håll i Sverige beror på att många av invandrarna är kriminella, i bemärkelsen att de kommer från en verklighet de lämnat, som innehåller i vår mening grov kriminalitet. Att tro att de i och med att de anländer till Sverige plötsligt skulle sluta med sin tidigare invanda kriminalitet är inte lite naivt.

Tvärtom är det nog så att de kommer till ett uppdukat ”smörgåsbord” där dessa individer har alla möjligheter att utnyttja sin våldshistoria på ett mycket mer effektivt sätt än de kunnat i sitt hemland varifrån de kom. Självklart gäller det inte alla immigranter, men ändå väldigt många.

Särskilt utsatta områden = no-go zoner

Det krävs inte att alla invandrare har en kriminell bakgrund, för att de som ändå är kriminella ska lyckas att skapa ett kaos i det land de embarkerar, där Sverige är ett av de drabbade länderna.

Alltför många politiker (de flesta) uttrycker att detta inte är något problem. De använder konstlade uttryck som att dessa bor i ”utanförskapsområden”, eller ”särskilt utsatta områden”, detsamma som vi som förstår sambanden, kallar för no-go zoner. Dessa zoner har våra politiker skapat och de ligger oftast långt från de beslutsfattande politikernas egna boenden. De är därmed inte direkt drabbade.


När medier i andra länder beskriver den reella situationen i Sverige kallar svenska politikerna det ofta för smutskastning, missförstånd och okunskap.


Sanningen är nog snarare den att de svenska PK-medierna inte får visa den korrekta bilden av effekterna av massinvandringen och konsekvenserna av denna på de drabbade orterna. Detta är en del av hjärntvätten och samtidigt en del av bedrägeriet mot den egna befolkningen.

Den verkliga Sverigebilden

Vill man veta verkligheten får man söka sig utomlands. Flera utländska medier har inte den censur som svenska medier har, men bilderna från deras reportage talar sitt tydliga språk. Jag infogar därför i min text några videoklipp som jag ber dig att betrakta. Särskilt du som inte bor i, eller i närheten av, dessa ”särskilt utsatta områdena”. Videoklippen illustrerar hur situationen ser ut i några av de utsatta områden vi har i Sverige idag. De flesta av reportagen är gjorda av utländska TV-team. Svenska MSM-medier visar inte detta.


Det som myndigheter och polis idag kallar för ”särskilt utsatta områden” kommer inom kort, för dig som inte har dessa nära inpå idag, att hamna i din närhet, men att reagera då är försent!


Jag uppmanar alla svenskar att ta sig tid att titta på dessa reportage, särskilt de som inte bor nära dessa zoner och inte med egna ögon kan se vad som sker.

De riksdagspolitiker som är ansvariga för den uppkomna situationen bor självklart långt från dessa utsatta områden, men jag lovar, verkligheten kommer ikapp även dem. Tyvärr är det då sannolikt svårt att göra något åt situationen.

Text: Öystein Rönne


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Så sant så sant Jan. Jag kommer ihåg min barndom när vi barn satte och lyssnade på vuxnas berättelse med stora ögon, det lätt som olika sagor i våra öron. Jag har lagt på minne många visa ord från far/mor och storföräldrar. Idag vi har inte denna chansen eftersom ungarna är upptagna med sina mobiler och skiter i vad vi gamlingar säger, de tror att de kan allt och vi som inte har mobilen i handen hela tiden, vi är efterblivna och hänger inte med dagens mode. Ja, kanske de har rätt men jag vill inte hänga med hjärtvätten och manipulering. Detta är inte dagens unga medvetna om tyvärr och därför vi är där vi är. Jag ser inte mycket chans att väcka dagens generation så länge de inte är villiga att stänga av mobilen när de är med en grupp av mäniskor. Det är stor respektlöshet hos dagens unga när de istället att ha konversation med dig hela tiden måste svara på sina FB, Insta m.m.och lyssna på dig då och då när de har svart på mobilen. Om du påpekar detta kommer de undvika dig i framtiden eftersom du är obekvämt i deras ögon eftersom du sätter ett krav på de när ni träffas. Det blir bara värre och värre men det gäller att hålla ut och sprid kunskaperna runt om dig. Antingen man blir ensam till slut eller fler och fler som börjar lyssna på dig.

 • Skall bli intressant att se vad positiva svenskar kommer att tycka den dagen de inte längre har rätt att äga sina egna hem, bilar eller annat. Riksdag och regering kommer säkerligen att försvinna helt den dagen de multinationella företagen tar över. Och vad är Svenssons mest rädd för idag? Ordet, det uttalade eller skrivna.

 • @ Mats Jangdal 2019-01-04 at 17:50

  Som du och andra varit inne på så är statens rätt att beskatta sin befolkning verkligen något vi bör fundera på när detta nu existerande vansinne så småningom faller platt likt Stunde Null efter ww2.

  Vår första åtgärd för att på sikt komma ur globalisternas grepp måste bli att gå ur FN, vi kan då börja vår ökenvandring tillbaka mot en framtid där vi själva råder över vår egen nation.

  Går vi ur FN så tappar också EU partiellt greppet över oss, EU kommer att implodera av sig självt med början nu i maj då vi röstar i det sk EU-valet.

  • Ja du Julius, som mogen ungdom (fyllda 65) så är det med förskräckelse och stor sorg jag ser hur vilsna ungdomarna är i tillvaron.

   Interaktionen mellan olika generationer verkar nästan helt ha upphört, trots att man sitter i samma fysiska rum, alla är mest upptagna med elektronisk kommunikation typ FB, Instagram, osv.

   Tiden för personliga men otvungna konversationer mellan flera generationer där unga nyfiket kunde studera det sociala spelet mellan olika kategorier vuxna tycks helt ha försvunnit, osäkerheten breder därför ut sig och man söker sig endera till sina jämnåriga kompisar eller så tar man sin tillflykt till SSRI preparat som i bästa fall leder till ett livslångt beroende men som i värsta fall leder till självmord.

   I det andra ytterlighetsläget så trubbas känslolivet av så till den grad att vissa ungdomar ägnar sig åt skolskjutningar och andra effekter av SSRI.

 • Mycket bra artikel Öystein. Du är inte ensam om besvikelsen över folket som inte vill vakna. Jag har också blivit besviken många gånger när jag berättar om verkligheten runt om oss och folk blir t.o.m. Förbannade för att jag berättar för de vill inte höra. Anledningen att svenskarna är så naiva enligt mig är 40 år av sossepolitik som har gjort folk till robotar som accepterar allt kommando som kommer från regeringen utan att tänka. Nu har flera generationer växt upp och med dagens FB,Insta m.m. Folk har inte en minut för att kunna tänka klart. De bombarderas oavbruten med en massa bullskit och det finns inte en chans för att kunna vakna D kommer vakna när de kommer drabbas av det ena och andra men som du skriver då är det för sänt Det enda hoppet är att det händer något drastiskt i världen som kommer väcka folket men då blir försänt igen. Som vi ser de fattar inte den lilla grejen med kontantlösa samhälle vilken stor fara är för oss alla, 90 % fortsätter använda kortet FÖR ATT DET ÄR SÅ BEKVÄMT vad väntar vi av dessa människor då när de är inte villiga att göra den motståndet som de skulle kunna göra ???

 • OBS! Jag vill uppmana alla som läser denna artikel att också ta sig tid att se igenom ALLA länkar i HELA sin längd. De innehåller väldigt många poänger och avslöjanden som man inte skall missa.

  Bl.a. blottas Polisens rädsla för att säga som det är, då även dessa är livrädda för att bli anklagade för att vara rasister.

  Även landsförrädaren Morgan Johansson försöker vilseföra ganom att ange att det bara är ett fåtal procent av invandrarna som sitter i fängelse. Han nämner två nationaliteter.

  Det han inte säger är att det totalt i våra Svenska fängelser och rättspsykiatriska kliniker sitter mellan 70 – 90% invandrare. Att tillägga är att där ingår andra och tredje generationen invandrare. Vi kan ju bara ana vad vi där har framför oss.

  Fängelsena är redan idag överfulla, och man har väckt frågan om att vi måste ha flera nya fängelser. De nuvarande räcker inte till.

  Tilläggas bör att oavsett andra konsekvenser så kostar varje “vårdplats” på fängelser och rättspsytkiatriska kliniker mellan 7000 och 9000 SEK per intagen och dygn. Det är mer än vad ett 5-stjärningt hotell kostar per dygn.

  Jag vet, för jag har synnerligen säkra källor från insidan.

 • Själv har jag absolut ingenting emot muslimer i muslimska länder, men tycker inte om att de försöker breda ut sig i Sverige. Sen är väl muslimer inte en helt heterogen grupp. På Högsbohöjd i Göteborg ligger det en Moské sedan 1976 och såvitt jag vet har de aldrig gjort något väsen ifrån sig, aldrig krävt något eller försökt breda ut sig på sina grannars bekostnad. De har hållit en låg och ödmjuk profil. Men jag har för mig att det är en liten gren av Islam som ses som otrogna av huvuddelen av de andra muslimerna, så det är kanske därför som de inte sticker ut.

  Men poängen är att Islam inte har släppt in sig själv i Europa utan den har blivit insläppt av “våra” s.k. politiker. Efter denna politikerunderstödda massinvasion har det då skett ett stort antal “muslimska terrorattentat”, där gärningsmännen i 9 fall av 10 redan varit kända av statsapparatens, Orwellskt namngivna, “säkerhetstjänst”. Denna säkerhetstjänst-kännedom har oftast lett till att de kunnat hitta och döda stollarna som utfört attentatet, men kännedomen har inte lika ofta lyckats förhindra själva attentatet. Då kan man ju undra om det kanske är säkerhetstjänsten själva som har triggat stollarna att utföra attentaten, då det inte är svårt att tillta en religiös fanatiker, och sen när uppdraget är utfört så har säkerhetstjänsten “fimpat bevisen” på sin egen inblandning. Det är ju inte så jäkla långsökt med tanke på att de först släpps in för att sen tillåtas härja fritt på ursprungsbefolkningens bekostnad, med våra politiker goda minne och skattemedelsstöd.

  Man behöver inte vara ett geni för att ha förutsett att massinvasionen skulle leda till just det här och eftersom ingenting inom politikern sker av en slump, så är det verkligen någon som vill att vi ska börja hata muslimer. På andra sidan är det också någon som ser till att muslimerna hatar oss. Allt det här är ett välregisserat recept på kaos, typ färsk blodpudding.

 • Vi måste skydda oss från detta. En muslimsk läkare sa för nästan 30 år sedan att svenskarna är så naiva att muslimerna kommer att ta över om de inte stoppas. Är vi där nu?

  • Det är sant att Svenskarna är synnerligen naiva. Kanske den mest naiva bafolkningen i världen. Man ser det såklart inte själv då man är effektivt hjärntvättad.

   Framtiden blir troligen att bryskt uppvaknande för väldigt många!

 • @ Jpnorlin 2019-01-04 at 17:04

  Mycket bra idé att fokusera på vad vi i aktiv handling kan göra för att åstadkomma förändring, jag stödjer denna tanke till 100%.

  Vi tenderar alla att sitta och gnälla framför våra nötta tangentbord, vi behöver mer action.

  Tyvärr är din idé om skattestrejk en smula orealistisk som uttryck för civil olydnad, Skatteverket tillsammans med det genomkorrupta rättsväsendet har den oinskränkta makten att konfiskera samtliga dina tillgångar vid en eventuell skattestrejk.

  Men du är inne på rätt spår, det krävs dock en massrörelse för att åstadkomma det du är ute efter. Tyvärr tror jag den hjärntvättade svensken, till 90 % anställd av någon annan, inte ens förstår frågan.

  Man skall dock aldrig säga aldrig, se bara på vad de gula västarna i Frankrike snabbt kunde åstadkomma.

  Tyvärr ger inte etablissemanget upp så lätt, i Frankrike har man ju infiltrerat de gula västarna genom att uppmana asociala vänsterelement som tex AFA och andra militanta våldsverkare att misskreditera de gula västarna så att makten får anledning att utnyttja sitt våldsmonopol och slå till hårt mot den från början helt fredliga rörelsen.

  Dessutom blir det i Sverige svårt att förändra då den kuvade och hjärntvättade svensken är så rädd för auktoriteter, det inte fransmännen.

  Slutligen vill jag framhålla att så länge vi vart fjärde år på individnivå inte är beredda att ompröva vår enda möjlighet att inom ramen för demokrati ändra på tingens ordning är vi alla dömda till undergång.

  Jag vill dock höra mer från dig då du är företagare och som sådan ser saker lite annorlunda än den bedövande majoriteten som endast har anställdperspektivet.

 • @ Mats Jangdal 2019-01-04 at 16:55

  Imponerande att du orkat ta dig igenom Koranen från pärm till pärm, hade du spyhinken nära till??

  Den vilken rubricerar Islam som religion borde tas in för mental omprogrammering på samma sätt som sossen Sten Andersson uttryckte det för många år sedan.

  Islam är en ren och skär våldsideologi som den civiliserade världen ALDRIG skall erkänna, den som knackar på dörren och vill försöka ta sig in i Sverige skall nekas inträde om man säger sig tillbe Islam. Ljuger man och sedan kan beslås med att ändå tillbe Muhammed skall utvisas omedelbart.

  De vilka redan fått tillträde till det svenska smörgåsbordet skall utvisas om de inte avsäger sig sin muslimska tro. Islam är ingen religion.

  • @ Jan N
   Äh, det var inte så svårt. Det blev väldigt repetitivt. Sura efter sura med nästan identiskt innehåll, typ “jag är den dömande guden, den straffande guden, min dom är hård, ve dem som trotsat mina bud…jag är den milda guden den goda guden.” Därefter någon utläggning om tidigare profeter som Abraham och Jesus, samt straffet för judar och kristna som varit ohörsamma trots att de fått budskapet. På det ibland någon levnadsregel, inte äta fläsk – men det går bra det med. Det är nämligen bättre med en muslim som äter fläsk och ångrar sin synd än en muslim som svälter ihjäl. Muslimernas överlägsna antal är mycket viktigt för Allah. Det är rekommendabelt för en muslim att ljuga för de otrogna, men inte för andra muslimer. Muslimer bör missionera och de som inte omvänder sig är det fritt att mörda. På några ställen beskrivs hur kvinnor är mindre värda än män. I övrigt antas muslimer vara män. Koranens = Allahs ord får inte tolkas, ska inte förstås, bara efterlydas, inte ifrågasättas.

   Se där, en kort sammanfattning av koranen. Ren hjärntvätt av analfabeter i händerna på prästerskapet. En handbok i hur man skapar en sekt.

   • Även om jag själv inte läst hela Koranen, utan mestadels lyssnat till vad Islamister anser skall gälla, så tackar jag dig för din beskrivna sammanfattning.

    Jag har svårt att tänka mig att du skulle ha fått allt om bakfoten.

  • Hade skrivit en halvlång redogörelse för koranens innehåll. Men den försvann i cyberrymden när den skulle publiceras. Var det för många allah och koranen för att filtret skulle släppa fram den?

   • Mats, ta som regel att alltid kopiera det du skriver. Om det efter att du trycker på “sändtangenten” är det bara att öppna ett nytt fönster och kopiera in det du skrivit.

    Så gör jag alltid, men visst missar man ibland.

    • Jo, jag brukar göra så. Men ibland när man formulerat något noggrant och långt blir man för ivrig.
     Nu kom det ju fram i alla fall till slut. Det är mitt inlägg 2019-01-05 at 11:22

 • @ Karl W 2019-01-05 at 03:19

  Karl, jag har med glädje läst dina tidigare inlägg och det märks så tydligt att flyttat ut från den socialistiska pk-borgen. Du visar med dina kommentarer vilka små referensramar den hjärntvättade genomsnittssvensken har i den islamska ankdammen.

  Det känns alldeles särskilt tillfredsställande och konstatera att Du tänker och analyserar själv från ett utifrån och in perspektiv, detta utan att gå till överdrifter samt att du håller dig till fakta.

  Det du nu skriver om bla media situationen är så på pricken rätt att det bara är och ta av sig kepsen.

  Min uppmaning är att du låter dig intervjuas av Torbjörn Sassersson och därefter skriver några egna artiklar med anknytning till ditt liv i Kina.

  Svensken behöver mer information från oss som valt att ta det säkra före det osäkra gm att flytta ut.

 • @ Maja Dacke 2019-01-04 at 19:28

  Maja, det var en sorglig upplevelse du haft. Tyvärr är din berättelse så sprängfylld av uppenbara fel/missförstånd att det skulle ta massor av utrymme att bemöta varje sak för sig.

  Jag föreslår att du kontaktar redaktören Torbjörn Sassersson så att han ger dig min e-mail adress, jag kan då förklara hur det går till vid en flytt till Portugal.

  Det är aldrig för sent att fly den islamiska statens kungadöme Sverige.

 • Håller med dig Magnus. Näringslivet har också dragits med i denna kollektiva smet som är direkt självdestruktiv och kontraproduktiv för såväl individen som för hela nationen.

  • Tack Hans för länktipset, vilket har ett mycket värdefullt innehåll – att dela vidare!!

   Och tack till Öystein Rönne – för att du fortsätter med ditt gedigna engagemang!!

 • Hej Öystein och alla som kommenterat,

  Det är tyvärr alldeles för många i vårt land som har det drägligt ekonomiskt. De kan åka skidor en vecka varje vinter och åka en vecka till Mallis varje sommar. De bor bra, har fin bil, kanske sommarställe eller fjällstuga eller både och – helt utan mångkultur. För att kunna finansiera dessa leverne är de beroende av sina inkomster. Jag tror ni vet precis som jag hur det idag ser ut på myndigheter, statliga verk, regering, riksdag, kommuner och dess kommunala bolag. Problemet är inte bara ovan utan att näringslivets bolag är en spegelbild av ovan. Allt handlar om “rätt värdegrund”
  (“Allamänniskorslikavärde”) som inkluderar: mångfald, jämställdhet, mångkultur, antirasism, feminism, genus, identitetspolitik/kvoteringar, särrättigheter till minoriteter och offergrupper.

  Allt är idag tvärtom eller upp och ner! Folk kravlar sig kvar i värdegrunden oavsett hur tydligt fel dessa hjärntvättade tragiska stolpskott har. Deras lögner blir bara värre och värre och det kommer att sluta med depression för de hjärntvättade – för verkligheten kommer alltid ikapp.

  När arbetsplatserna förändras kommer svensken att byta ben.

  • Ja du Magnus, det där med kravet på att ha “rätt värdegrund” är inget annat än ett desperat försök att kväsa all opinion och skapa diktatur. I praktiken betyder det ju att man konfiskerar yttrandefriheten.

   Och varför skall vi ha allmäna val? Det vore väl mer praktiskt med enpartisystem…

   Alltså på allvar, vi står på randen till en diktatur.

 • Bra jobbat Öystein.

  Den svenska statsindoktrineringen började tappa greppet om verkligheten när vi fick satellitkanaler och via Internet kan man väl säga att verkligheten kom tillbaka och bet dem i arslet. I Internet-eran är det ändå lite sorgligt att inte fler tröttmössor vaknat till, men vi får väl hoppas på ketchupeffekten.

 • Hej Jan och Öystein!
  Kan instämma med artikeln och kommentarer men en tanke slår mig: Kan vi försöka definera rent praktiskt vad det innebär att “vakna” i detta sammanhang. Meningar som “..jag har försökt väcka folk..” känns lite suddigt. Tror många behöver hjälp med att hänga sin hatt på något som känns hemma, någon praktisk handling. För egen del, som företagare, diskuterar vi vad som kan hända om vi slutar finansera ett destruktivt system , finns det överhuvudtaget någon lag som ger landsförrädare rätt att kräva in skatt när staten sverige inte existerar längre etc.etc. Om tillräckligt många vägrar betala skatt tills vissa villkor är uppfyllda, vad händer då!? Vilken juridik fungerar idag för folket? Vilka handlingar kan ge resultat? Jag har provat en del men det är svårt. Sveriges situation kanske redan passerat gränsen.. återstår då bara en rejäl krasch och sen en ny historia. Och då befinner jag mig helt klart utanför landets gränser.

  • JP
   Du tänker helt rätt om beskattningsrätten. Det är därför globalisterna är så måna om att hitta skäl till att både EU och FN beskattningsrätt på något område. Har man väl lyckats bryta den barriären är det sedan fritt fram.
   Huga!!!!

 • Bra skrivet Öystein!
  För dem jag diskuterar med privat och som förfasas över mina åsikter om invandringen, är jag noggrann med att påpeka att mitt största missnöje är med våra svenska politiker och de svenskar som i åratal röstat på dem utan att kräva klarsyn och klarspråk. Därefter är jag missnöjd med media.
  Först i sista hand är jag missnöjd med de invandrare som missköter sig. De tar chansen på den inbjudan de fått av politikerna osv.

  Vårt eget fel alltså! Tyvärr kommer upprättningen av Sverige att drabba även skötsamma människor när rötäggen ska bort.

  Islam är skadligt. Jag har läst boken från pärm till pärm och även i övrigt fördjupat mig i vad det innebär. Jag anser därför att jag utifrån fakta kan säga att islam inte är bra för Sverige och vi därför bör hålla det på ett minimum, helst inte alls.
  Jag är ateist, så jag har inget till övers för andra religioner heller, men de flesta andra har balanserande dogmer och tolkningar av sina skrifter. Det har inte islam. Den som tror att vi kan bemöta islam med annan religion, kristendom eller asatro, har fullständigt fel. Islam måste mötas med oeftergivliga krav på sekularitet i vårt samhälle. Om inte, har vi inte vårt samhälle kvar.

  • Jag delar din uppfattning Mats. Det som ligger folket i fatet är att de hjärntvättats av politiker, som ivrigt påhejats av diverse föreningar och för den delen i princip hela samhället.

   De korrupta politikerna har lyckats med bragden att få i princip hela samhället att bli livrädda för att bli anklagade för att vara rasister och inte ha “rätt värdegrund”. Det gäller både individer, företag, myndigheter och organisationer. Detta har förstärkts genom att politikerna själva använder denna falska och påhittade anklagelse vitt och brett. Det såg vi inte minst i valet.

   Dessa försvårande omständigheter frånhänder emellertid inte den egna individen skyldigheten att resa sig upp och kraftfullt säga ifrån.

   Det kan man bl.a. göra vid riksdagsvalen. Tyvärr var tydligen en majoritet av den Svenska befolkningen i senaste valet inte mogen den uppgiften än. Så hjärntvätten sitter verkligen djupt.

   Kvar står ett, av sina egna valda politiker, lurat och bedraget folk och frågar sig, – hur kunde det bli såhär?

 • Det är märkligt tyst i kommentarsfältet från annars ganska aktiva kommentatorer, men då gäller det förstås Chemtrails, 5G, övernaturliga företeelser eller andra “mycket” mer väsentliga ämnen. Suck !!

  Det går därför bara att dra en slutsats och det är att svensken i gemen tycks acceptera denna massinvasion.

  I en annan kanal redovisas nu Migrationsverket samlade siffror för 2018, man kan när man ser dessa tydligt inse att MSM som vanligt väljer att förvränga och förtiga fakta så att svensken skall sova vidare i tydlig förvissning om att politiker gör allt rätt.

  FAKTA:

  132 696 uppehållstillstånd gavs ut av Migrationsverket förra året. Historiskt sett hamnar därmed 2018 på det tredje högsta mottagande någonsin. De tidigare rekordåren var 2016 respektive 2017 när det delades ut 151 031 respektive 135 529 uppehållstillstånd.

  Uppmaningen till alla Newsvoice läsare blir att fortsätta rösta på nåt av sjuklöverpartierna så att vansinnet kan fortsätta.

  • Ja du har rätt Jan, låt oss Svenskar fortsätta med våra synnerligen “effektiva” skygglappar. Eller skaffa en stor hink med sand, och där stoppa ner huvudet. Så länge man behåller huvudet i sanden blir det tack och lov svårt att se sanningen….

 • Öystein, du öppnar 2019 med en artikel som sannolikt kommer att väcka åtminstone några i detta forum, tyvärr är en majoritet av den svenska befolkningen fortsatt i förnekelsefas och vill därför inte öht inte höra eller se den verklighet som nu brett ut sig i en alltför stor omfattning för att kunna stoppas.

  Reaktionerna kommer sannolikt att bli få, om ens några alls. Likgiltigheten är en skön filt att dra över sig när de obehagliga sanningarna kryper allt närmare.

  Om jag skulle gissa så kommer sannolikt några att tro på MSM:s rapportering, just idag så pumpar ju SVT och TV4 ut att asylansökningarna nu är de lägsta på några år (lite drygt 20.000).

  Vad dessa förljugna MSM-kanaler INTE berättar är ju att antalet beviljade uppehållstillstånd är rekordstort. Dessa manipulationer från MSM bidrar ju till det fortsatta bedrägeriet.

  Sverige är nu bortom räddning så uppmaningen får bli att rädda sig den som kan, en utflytt närmar sig också för dig Öystein.

  • Jan, tyvärr har du nog rätt. Och de Svenska politikerna är väl medvetna om detta faktum. Därför kan man utan problem helt negligera enstaka individers försök att skildra verkligheten, ja för den del även organisationer. Detta är en del av det utstuderade bedrägeriet mot den egna nationen och dess invånare.

   Ja, en utflyttning närmar sig definitivt för mig. Jag har under ett par års tid försökt bidra till att väcka den hjärntvättade och sovande Svenska befolkningen.

   Men uppgiften är en näst intill omöjlig, vilket gör mig frustrerad och till viss del deprimerad.

   Även om jag själv försöker anstänga mig till 100% för att “väcka” befolkningen, så finns det såklart en gräns, där jag måste säga till mig själv: Är detta överhuvudtage möjligt, och värt den egna insatsen?

   Om inte, ja då återstår att kasta in handuken, gratulera våra förädiska politiker till sin landsförrädiska plan att destruera Sverige som nation, och att själv emigrera.

   Lite tragikomiskt att våra valda politiker prioriterar bl.a. Afganer och deras traditioner och kultur före sina egna medborgares. På shackspråk kallas det för rokad. Översatt blir det i detta fall befolkningsrokad = konsten att byta ut en egen nations invånare till ett eller flera andra länders invånare med dess olika kulturer och religioner och därmed dess konsekvenser.

   Men landsförrädarna blir säkerligen rikt belönade och kan dra sig tillbaka till en annan nation, och där med sin feta politikerpension leva sötabrödsdagar resten av livet.

   Se gärna ytterligare denna länk från NRK (Norge), som visar deras oro för att hamna på samma utförsplan som Sverige nu befinner sig på.

   https://www.youtube.com/watch?v=OO5Zov4Opf4&feature=push-u-sub&attr_tag=7ovv1PSOaOtd3W3E%3A6

   Jan, jag tror att flytten går till Bornholm! I andra hand Portugal. Beslutet är inte långt borta. Jag tänker definitivt inte vara den sista individen att överge den sjunkande Svenska skutan.

   Men jag har gjort mitt yttersta, anser jag själv, för att öppna ögonen på det Svenska hjärntvättade folket.

   • @Öystein Rönne, Jan Norberg
    Jag ska berätta en sak för er.
    Ni och många andra här har sagt många bra saker. Mycket tänkvärda meningar. Lagt ner mycket tid på att få oss andra läsare att se en limt av ljuset.
    Så.
    Om jag varit av kungligt blod hade jag dubbat er med flera till Riddare med rätt att säga.

    VAD VAR DET JAG SA!!!

    Om nu den dagen skådar ljuset!
    Tack för era ord!

    Klotter eller poesi Erik G.

    • Man bugar och bockar! Hade man blivit riddare så kanske fler makthavare och dess korrupta medlöpare skulle lyssna…. 🙂 .

  • Jan Norberg, vem vill inte flytta till Portugal … som du har gjort? Jag gjorde ett försök att hitta boende där 2011 men förgäves. Var i Lissabon och Porto med omnejder och pratade med mäklare och andra.
   En mäklare upplyste om att som svensk kunde man inte köpa en lägenhet utan att ha en borgensman. Inte ens om man betalade allt kontant. Och borgensmannen skulle vara en rik brasilianare!
   En annan sa att man måste ha bra bankkontakter och lägga upp minst två miljoner sek själv.
   Jag som tänkte mig något enkelt boende i mindre stad, vila. men aldeia gick också bra. Fick tips från en bank men det ledde inte till något.
   Att hyra var visst omöjligt enligt mäklare …
   Blev förtjust i Caminha och Barcelos men jag åkte hem mer eller mindre nedslagen. I Caminha fanns/finns mängder av nedgångna hus som fick förfalla … och advokatbyråerna tävlade i antal med läkare …
   Mina privata portugisiska kontakter i landet hade inga andra råd att ge än att stanna i det rika Sverige …
   Så jag åkte hem och här får jag väl sluta mina dagar – ännu en frisk pensionär som väljer att inta ett äpple om dagen istf utnyttja obehövlig vårdcentral.
   Suck!
   Kollar däremot RTP på Internet dagligen – bland annat ‘Portugal em Direto’ – och njuter av möjligheten att se kultur, traditioner och mycket annat. Som vi inte längre har här …

  • Håller med. Jag har flyttat. Det känns bra. Det verkligt stora problemet är just det hårt styrda media i Sverige som antingen inte vill, vågar eller får visa verkligheten. ST/SVT är klart statskontrollerat, 60% av det som finns kvar ligger under Bonniers kontroll, och Bonniers är öppet allierade med statsmakten. Det såg vi inte minst i fallet när man gick tillsammans och hotade Google med lagstiftning och böter om Google inte frivilligt censurerade. Resultatet blev dessutom en direktlinje för att få bort material man tycker är olämpligt. Vi har även set hur det statliga media monopolet försöker stänga ner allt regimkritik och hota och tysta alla dom anser vara oliktänkande. Flera icke regimvänliga kanaler har stängts. Lagstiftningen och tillämpningen skärps hela tiden för att möjliggöra allt mer censur. Man systematiskt förfalskar, skändar, förnedrar och förtalar andra länder för att avleda uppmärksamheten. Claas Relotius sparkades från Der Spiegel efter ”faktafantasier”, “fabricerade nyheter allvarligt avvikande från fakta och fullt av fördomar och lögner”. Svenska MSM fortsätter obehindrat att publicera just det. SvD har minst en sådan artikel idag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *